Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post Reply
veljaca

#376 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by veljaca »

Šokirana brutalnom kampanjom medija
Paldum: Mrava nisam zgazila, pomagala sam Srbima

SARAJEVO - Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum šokirana je brutalnošću medijske kampanje koja je pokrenuta ovih dana protiv nje u Srbiji nakon informacija da je, navodno, 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora ''Silos'' u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu.

Posebnu najvericu izazvala je informacija da je Paldum logorašu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu ''zgnječila polni organ'', uz gomilu psovki. Mediji u Srbiji špekuliraju da bi Paldum mogla da bude osuđena na do 10 godina zatvora.

Golubov advokat Dušan Tomić izjavio je srbijanskim medijima da će uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu.

''Zatečena sam. Ne mogu da vjerujem da se ovakve gnusne optužbe iznose na moj račun. Ovo je dio kampanje koja je vođena protiv svih koji su tokom agresija na Bosnu i Hercegovinu ostali u Sarajevu. Slično su izmišljali na račun, sjećate se, Nedžada Salkovića, pa rahmetli Mirze Delibašića, Safeta Isovića, pokojnog Davorina Popovića...Sve koji su ovdje ostali, napadali su. Stavljali su im neljudske i nemoralne etikete. Ne znam stvarno, nije mi jasno šta se dešava'', kazala je Paldum za AA.

Ona vjeruje da je sve to dio šire kampanje koja se već duže vremena vodi protiv BiH i Bošnjaka.

''Taj čovjek je vjerovatno izmanipuliran. Ne znam ko ga je našao, ali vjerovatno neke stvari žele da odrade protiv mene koristeći tog čovjeka. Ovo nije samo protiv mene. Mi smo čudni. Sjedimo i stalno čekamo da nas nešto poklopi. A kad nas počnu daviti onda ćemo tražiti zraka da se iščupamo. Nikako da se dozovemo i stanemo ukraj ovome. Nikako da se napravi generalna zaštitu za sve nas. Bio je general Jovo Divjak na tapeti, pa Ilija Jurišić i Ejup Ganić... Evo sada i ja. A zašto mene!? Nikad se nisam bavila politikom. Nikad nisam mrava zgazila u životu, a ne da sam izgovarala takve odvratne riječi koje sam čula. Iz mojih usta nikad nisu izašle takve riječi'', istakla je.

Dodaje kako ne može dosegnuti odakle kreće prljava kampanja koja se vodi protiv nje u Srbiji.

''Ovo je čitava jedna haranga protiv svih nas. Daj da nas sve izjednače, da nas u svim segmentima pokušaju uništiti, razvaliti...Advokat Duško Tomić, koliko sam čula, traži da se izvinem? Zašto?! Umjesto da se oni izvinu, da se izvinu oni koji me na pravdi Boga napadaju, oni traže da se ja sada izvinjavam'', ogorčena je Paldum.

Tokom opsade Sarajeva od strane agresorskih vojnika koji su stizali u njenu zemlju Paldum, kako ističe, nije mogla vjerovati da će za 20-tak godina ona biti optužena da je ratni zločinac, a ne oni koji su ubijali hiljade Sarajlija, uključujući i djecu.

''To je nevjerovatno. Vidimo kompletnu situaciju kakva nam je. Ne možemo nikako da stanemo na zelenu granu, nikako da se dogovorimo... Krenuli su neki da razvale Bosnu i bošnjačko biće i u tom pravcu se ne zaustavljaju. Koriste sva moguća sredstva i načine da odrade ono što su zamislili. Nažalost niko od ljudi u Sarajevu, pa i od mojih kolega, nije ustao i rekao: ''Nećemo to dozvoliti, mi znamo šta je istina jer smo bili ovdje u ratu i skupa preživljavali''. Zna se dobro ko je Hanka Pladum. Ja sam Srbima u Sarajevu pomagala tokom agresije. Nažalost danas svi šute'', rekla je Paldum.

:thumbup:
mO k3

#377 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote:
Sa_u_srcu wrote:Da nema srba i srpske propagande....trebalo bi je izmisliti.... :D

Ja mislim da nicija historija ovog svijeta, nije toliko izgradjena na lazima kao srpska...
Dobro je Cosic rekao, to je nas nacionalni interes...

Ne fakat jel ovo neka zajebancija sa Hankom ili fakat ljudi pokrecu postupak... :shock:
I ako ga pokrenu znamo dobro kako se na sudovima završavaju montirane velikosrpske tužbe,ali još jedna
blamaža u ukupnoj slici ne mijenja ništa.Velikosrbi ne samo da su dotakli dno dna,već su pronašli i tajne
stepenice koje vode još jedan sprat niže. :wink:
ma ne moze se vise nize hare... ovo je ono bas dno dna :mrgreen:
nihoniho

#378 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by nihoniho »

Nemam internet wrote:
Sa_u_srcu wrote: Ne fakat jel ovo neka zajebancija sa Hankom ili fakat ljudi pokrecu postupak... :shock:
Pokrecu a koliko je zajebancija to ce vrijeme pokazati.Advokati danas nisu ni malo jeftini ne vjerujem da bi neko tek tako suludo trosio novce..
Vise cu pricati kad se sazna o tome sad imamo samo predpostavke na osnovu kojih ne treba donositi zakljucke.
PreDpostavke vode otvaranju procesa ! Pravosudje ce svoje reci .
Last edited by nihoniho on 21/01/2013 14:28, edited 1 time in total.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#379 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by prljavi Hare »

Ženski Dr.Med wrote:
prljavi Hare wrote:
Sa_u_srcu wrote:Da nema srba i srpske propagande....trebalo bi je izmisliti.... :D

Ja mislim da nicija historija ovog svijeta, nije toliko izgradjena na lazima kao srpska...

Ne fakat jel ovo neka zajebancija sa Hankom ili fakat ljudi pokrecu postupak... :shock:
I ako ga pokrenu znamo dobro kako se na sudovima završavaju montirane velikosrpske tužbe,ali još jedna
blamaža u ukupnoj slici ne mijenja ništa.Velikosrbi ne samo da su dotakli dno dna,već su pronašli i tajne
ma ne moze se vise nize hare... ovo je ono bas dno dna :mrgreen:
Može,vidiš da može.Oni kada nađu samo dno,ne smire se dok mu ne našu i podrum. :mrgreen:
Nemam internet

#380 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Nemam internet »

nihoniho wrote:
Nemam internet wrote:
Sa_u_srcu wrote: Ne fakat jel ovo neka zajebancija sa Hankom ili fakat ljudi pokrecu postupak... :shock:
Pokrecu a koliko je zajebancija to ce vrijeme pokazati.Advokati danas nisu ni malo jeftini ne vjerujem da bi neko tek tako suludo trosio novce..
Vise cu pricati kad se sazna o tome sad imamo samo predpostavke na osnovu kojih ne treba donositi zakljucke.
PreDpostavke vode otvaranju procesa ! Pravosudje ce svoje reci .
A gdje ima dima ima i vatre! :D
mO k3

#381 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by mO k3 »

@nemam internet hajde ne trolaj ...
Sa_u_srcu

#382 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Sa_u_srcu »

prljavi Hare wrote:

Pa jesu li oni normalni uopste... Ovo je nesto slicno kao sto je onaj hajvan, ona seljacina, jel ono Dokic ili nesto slicno, tvrdio da ima 500 logora u Sarajevu.... :-) Pa moze li iko tim hajvanima ista objasniti, pa bar da je majmum bio malo realniji i tvrdio da ih je bilo 10...covjek bi mozda nesto i postigao...ovako samo baca ljagu i na one koji su postojali... :shock:
LAZ JE SRPSKI NACIONALNI INTERES...ALI FAKAT TOLIKO PUTA DOTACI DNO, SA LAVOVIMA, I SLICNIM BUDALASTINAMA I SADA CAK I HANKU PALDUM UVALCITI U SVE TO JE NEVJEROVATNO.... :D
Nemam internet

#383 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Nemam internet »

Ženski Dr.Med wrote:@nemam internet hajde ne trolaj ...
Pogledaj svoje postove pa onda druge "kritikuj". ;-)
nihoniho

#384 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by nihoniho »

Nemam internet wrote: A gdje ima dima ima i vatre! :D
I spaljenih srpskih ognjista ! Sve to treba na sud !
Last edited by nihoniho on 21/01/2013 14:33, edited 2 times in total.
mO k3

#385 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by mO k3 »

Nemam internet wrote:
onako sa kojeg si foruma naletio kamenjarskog ili krstarice?? :mrgreen:
Nemam internet

#386 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Nemam internet »

Sa_u_srcu wrote:
prljavi Hare wrote:

Pa jesu li oni normalni uopste... Ovo je nesto slicno kao sto je onaj hajvan, ona seljacina, jel ono Dokic ili nesto slicno, tvrdio da ima 500 logora u Sarajevu.... :-) Pa moze li iko tim hajvanima ista objasniti, pa bar da je majmum bio malo realniji i tvrdio da ih je bilo 10...covjek bi mozda nesto i postigao...ovako samo baca ljagu i na one koji su postojali... :shock:
LAZ JE SRPSKI NACIONALNI INTERES...ALI FAKAT TOLIKO PUTA DOTACI DNO, SA LAVOVIMA, I SLICNIM BUDALASTINAMA I SADA CAK I HANKU PALDUM UVALCITI U SVE TO JE NEVJEROVATNO.... :D
Sjecam se da su nasi prije pisali kako je branko kockica pogino na tenku pucajuci po Bosni :D
Duva promaja sa svih strana nije samo iz Srbije samo sto se izgleda samo Srbija komentarise.
Nemam internet

#387 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Nemam internet »

Ženski Dr.Med wrote:
Nemam internet wrote:
onako sa kojeg si foruma naletio kamenjarskog ili krstarice?? :mrgreen:
Ne trolaj.
Sa_u_srcu

#388 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Sa_u_srcu »

E s kakvim hajvanima mi dijelimo Drzavu to je neopisivo....
It_is_a_Leclerc

#389 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by It_is_a_Leclerc »

Nije stvar sudskog procesa. Ovakvo nešto nije moguće dokazati, i dajem obe ruke da će ih Hanka oderati za sudske troškove, ali je stvar da više niko nije siguran od velikosrpskih štakora koji ne skrivajući mržnju što nas sve nisu žive spalili, pokušavaju na ovaj način dokusuriti viđenije Bošnjakinje i Bošnjake !
I da se žena sa svojih 60 godina, priznata umjetnica i humanitarka, poteže i povlači po sudovima pod stare dane, zbog gadarija jednog evnuha !
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#390 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by prljavi Hare »

Nemam internet wrote: Sjecam se da su nasi prije pisali kako je branko kockica pogino na tenku pucajuci po Bosni :D
Duva promaja sa svih strana nije samo iz Srbije samo sto se izgleda samo Srbija komentarise.
Branko Kockica? :? :shock:
Puše promaha ali samo su u Srbiji sve širom ostavili otvoreno,pa kad se na nekom sudu desi po ko zna koja po
redu blamaža onda ide ona standardna:"Nepravda bre!"Image
Naravno poslije pušenja na sudu ide priča o belosvetskim zaverama i sličnim imbecilnim konstrukcijama,malo
se sve stiša a onda opet u juriš na Hanku,Divjaka,Ganića,Pejakovića,Delibašića,Popovića,lavove,......,
sve do slijedeće blamaže. :roll:
Sa_u_srcu

#391 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Sa_u_srcu »

http://www.youtube.com/watch?v=lsrFO8bY908 to je ta srpska propaganda...ali koliko je to retardirano, da se uopste ne pripremi kada pokrece jednu ozbiljnu emisiju...I onda dodje jedan Pudaric, koji ih ubije u jednoj emisiji u sred Beograda, pa zamisli tek sta bi im bilo na sudu... :lol:
XI JINPING

#392 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by XI JINPING »

Sa_u_srcu wrote:E s kakvim hajvanima mi dijelimo Drzavu to je neopisivo....
Pa odVoji se :D
TheWatcher

#393 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by TheWatcher »

ma koBla zvaljava :x
Bosanski_hibrid

#394 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Bosanski_hibrid »

I nebo ima granice, a srpska laž nema.
Pismonosa

#395 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 15:40, edited 1 time in total.
Tayyip

#396 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Tayyip »

It_is_a_Leclerc wrote:... stvar je da više niko nije siguran od velikosrpskih štakora koji ne skrivajući mržnju što nas sve nisu žive spalili, pokušavaju na ovaj način dokusuriti viđenije Bošnjakinje i Bošnjake !
I da se žena sa svojih 60 godina, priznata umjetnica i humanitarka, poteže i povlači po sudovima pod stare dane, zbog gadarija jednog evnuha !
:thumbup: sjeme im se zatrlo
%tacno*

#397 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by %tacno* »

Sve je ovo iz kuhinje ljigavca Duska Tomica. Covjek godinama uzima nase pare da bi branio zlocince po sluzbenoj duznosti.

Ne bi me iznenadilo da im daje instrukcije sta i kako da svejedoce, da placa lazna svjedocenja, da komplikuje sa vjestacenjima...i to sve MI placamo.
julisiz es grant

#398 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by julisiz es grant »

Što je najgore, sada će naši Jugosloveni i "ostali" navaliti da Hanka dokaže da ovo nije istina i da ako ona nije, vidi se ko jeste zdrobio Golubova jaja. Isto su na ovom forumu napravili temu da dokažu ko je od naših kriv za pogibiju 5-6 NAORUŽANIH srpskih vojnika u Dobrovoljačkoj. Kao da velikosrbe boli briga za dokaze, oni su ovime stvorili još jedan srpski mit od sada pa zanavijek (vidjeti pod Đorđe Martinović i pivska flaša u šupku).
Asamoah Gyan

#399 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Asamoah Gyan »

Pismonosa wrote:
Nemam internet wrote: Sjecam se da su nasi prije pisali kako je branko kockica pogino na tenku pucajuci po Bosni :D
I poče Srbin da brani jednu laž podastirući šta, pa ponovo laž naravno :lol:

Nisu pisali "naši" (eki, Bošnjaci tvoji) nego se to spominjalo u kontekstu priče da je Branko bio negdje kod Vukovara u Hrvatskoj. Što nema veze sa Bosnom, naravno.

Konstrukcije, podmetanja i izmišljanja nekome baš idu od ruke, evo i na ovom primjeru dokazano :dance:
:mrgreen: dobricina škola
XI JINPING

#400 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by XI JINPING »

It_is_a_Leclerc wrote:Neka je proklet rod i porod onima koji sumnjiče Hanku za ovakve gnusne zločine, kao i onima koji su kidisali ili tek planiraju kidisati na moju zemlju ! Neka ih snađe svaka patnja i nevolja, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu !

Medijsko lešinarenje fašističkih štakora iz Srbije nad bošnjačkim i bosanskim umjetnicima, grozan je dokaz koliko je to prekodrinsko genocidno društvo u startu krivo nasađeno !

Hrak - pljuc u nekoliko navrata.
http://www.klix.ba/forum/sirenje-mrznje ... 5.html-f=1
Post Reply