Može li religija pomoći državi BiH ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Ugljesa_

#376 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

Ime mu je muskog roda? :D
fatamorgana

#377 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

amazon wrote:

Ne vjerujem, on se nikom ne klanja..
Ma mislio sam de je religiozan zato što je relativno dogmatičan, :lol:
amazon

#378 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

Znaci opet more kako hoces, de ovako al i ne moras. Mene bocka brada znaci ja ne moram. (u slucaju da postanem uvezni clan jelte)

A ako je bog neodredjen, nedokuciv i sl zasto mu stalno pridajete ljudske osjecaje i osobine? Zasto se cesto kaze on?[/quote]
Zato sto u nasem jeziku ne postoji rod Uzvisenog bica. Posto zivimo u svijetu gdje je muskarac superiorniji, onda se i imenica bog svrstava u imenicu muskog roda.[/quote]

Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis :D
miskin

#379 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

fatamorgana wrote:
nasa wrote:Odron ne mozete podsjetiti na to musko-zensko jer sam napisala da nije covjek,nije kao nista nama poznata itd.
Onda liči na ona bića iz Star Dreka?
"On vam je već u Knjizi objavio: kad čujete da Allahove riječi poriču i da im se izruguju, ne sjedite s onima koji to čine dok ne stupe u drugi razgovor, inače, bit ćete kao i oni. Allah će sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu licemjere i nevjernike." (Prijevod značenja En-Nisa, 140.)

“Doista čovjek kaže jednu riječ ne obraćajući pažnju na nju (neuzimajući je zaozbiljno) te zbog nje bude strovaljen (bačen) u vatru dubine sedamdeset godina.“ “Doista čovjek kaže jednu riječ ne želeći time ništa loše osim da nasmije narod pa on zbog nje zapadne u dubinu dalju (bude strmoglavljen) od nebesa.“ ( imam Ahmed biljezi oba hadisa)
fatamorgana

#380 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

miskin wrote: Allah će sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu licemjere i nevjernike." (Prijevod značenja En-Nisa, 140.)
Pa hajd' , ako ništa neću bit' sam, biće zemljaka sa mnom ko halve, :lol:
Kroksica

#381 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

amazon wrote: Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis :D
Znaci, vristim od smijeha! :lol: :lol: :lol:
fatamorgana

#382 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Nego pustimo sad šuplju, Miske jesil' ti stvarno vehabija? (da ti ne tepam sad selefija)
Ugljesa_

#383 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

miskin wrote:
fatamorgana wrote:
nasa wrote:Odron ne mozete podsjetiti na to musko-zensko jer sam napisala da nije covjek,nije kao nista nama poznata itd.
Onda liči na ona bića iz Star Dreka?
"On vam je već u Knjizi objavio: kad čujete da Allahove riječi poriču i da im se izruguju, ne sjedite s onima koji to čine dok ne stupe u drugi razgovor, inače, bit ćete kao i oni. Allah će sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu licemjere i nevjernike." (Prijevod značenja En-Nisa, 140.)

“Doista čovjek kaže jednu riječ ne obraćajući pažnju na nju (neuzimajući je zaozbiljno) te zbog nje bude strovaljen (bačen) u vatru dubine sedamdeset godina.“ “Doista čovjek kaže jednu riječ ne želeći time ništa loše osim da nasmije narod pa on zbog nje zapadne u dubinu dalju (bude strmoglavljen) od nebesa.“ ( imam Ahmed biljezi oba hadisa)
Taj dio mi je najdrazi, primjetio sam da si su vjernici cesto licemjerni, e pa vidimo se onda :D

sad odoh spavati
amazon

#384 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

Kroksica wrote:
amazon wrote: Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis :D
Sta se smijes, to su bila stara dobra vremena :D ;-) ;-) ;-) ;-)
Kroksica

#385 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

amazon wrote:
Kroksica wrote:
Sta se smijes, to su bila stara dobra vremena :D ;-) ;-) ;-) ;-)
Slazem se. :lol:
miskin

#386 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

fatamorgana wrote:Nego pustimo sad šuplju, Miske jesil' ti stvarno vehabija? (da ti ne tepam sad selefija)
Hahaha. Kako zelis da ti odgovorim na ovo pitanje, hoces da ti posaljem svoju sliku na pp, da vidis imam li bradu i kratke hlacice, ili neki drugi nacin da ti objasnim, samo pozuri mislim i ja spavat.
Ugljesa_

#387 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

Kroksica wrote:
U nekim islamskim zemljama je i dalje ovako :)
fatamorgana

#388 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
fatamorgana wrote:Nego pustimo sad šuplju, Miske jesil' ti stvarno vehabija? (da ti ne tepam sad selefija)
Hahaha. Kako zelis da ti odgovorim na ovo pitanje, hoces da ti posaljem svoju sliku na pp, da vidis imam li bradu i kratke hlacice, ili neki drugi nacin da ti objasnim, samo pozuri mislim i ja spavat.
Ma malo si mi sumLJiv otkad reče da si raja s Ziketom, :D
Kroksica

#389 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

Ugljesa_ wrote:
Kroksica wrote:
Tako i treba, sutnut kad se prohtije. :lol:
fatamorgana

#390 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote: Tako i treba, sutnut kad se prohtije. :lol:
Tako je, kad može da se prenosi s koljena na koljeno može i da se šuta s noge na nogu, :lol:
Ugljesa_

#391 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

Kroksica wrote:
Ugljesa_ wrote:
Kroksica wrote: Znaci, vristim od smijeha! :lol: :lol: :lol:
Tako i treba, sutnut kad se prohtije. :lol:
A jel? Jos cu pomislit da si u nekom s&m fazonu, bozemesacuvaj
Kroksica

#392 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
Kroksica wrote: Tako i treba, sutnut kad se prohtije. :lol:
Tako je, kad može da se prenosi s koljena na koljeno može i da se šuta s noge na nogu, :lol:
:lol: :lol:
miskin

#393 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

fatamorgana wrote:
miskin wrote:
bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.

Edit: Jel moze slika iz srednje skole , s mature mozda, u odijelu, ili samo poslije mog prvog posta na forumu:D
Last edited by miskin on 12/01/2013 02:21, edited 2 times in total.
Kroksica

#394 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

Ugljesa_ wrote: A jel? Jos cu pomislit da si u nekom s&m fazonu, bozemesacuvaj
Jok to, haram!
Kroksica

#395 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

miskin wrote: bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.
Posalji i meni, cisto da ne zaostajem za Fatom.
Ugljesa_

#396 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

miskin wrote:
fatamorgana wrote:
miskin wrote: Hahaha. Kako zelis da ti odgovorim na ovo pitanje, hoces da ti posaljem svoju sliku na pp, da vidis imam li bradu i kratke hlacice, ili neki drugi nacin da ti objasnim, samo pozuri mislim i ja spavat.
bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.

Edit: Jel moze slika iz srednje skole :D
Bradu bi pustio al ti ne raste? :D

A radikalan si poprilicno, znaci jesi vehabija koibog
fatamorgana

#397 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

miskin wrote: bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.

Edit: Jel moze slika iz srednje skole :D
Može, evo pitanje, kakav si s Ibn Tejmijom? Na ti? :lol:
fatamorgana

#398 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
Posalji i meni, cisto da ne zaostajem za Fatom.
Al' ne u špilhoznama, dama si ....
miskin

#399 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Image
Ugljesa_

#400 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

Fatamorgana pitaj ga sta misli o horoskopu, to je trik pitanje :D
Post Reply