Može li religija pomoći državi BiH ?!
-
Ugljesa_
#376 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ime mu je muskog roda? 
- fatamorgana
#377 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ma mislio sam de je religiozan zato što je relativno dogmatičan,amazon wrote:
Ne vjerujem, on se nikom ne klanja..
-
amazon
#378 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Znaci opet more kako hoces, de ovako al i ne moras. Mene bocka brada znaci ja ne moram. (u slucaju da postanem uvezni clan jelte)
A ako je bog neodredjen, nedokuciv i sl zasto mu stalno pridajete ljudske osjecaje i osobine? Zasto se cesto kaze on?[/quote]
Zato sto u nasem jeziku ne postoji rod Uzvisenog bica. Posto zivimo u svijetu gdje je muskarac superiorniji, onda se i imenica bog svrstava u imenicu muskog roda.[/quote]
Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis
A ako je bog neodredjen, nedokuciv i sl zasto mu stalno pridajete ljudske osjecaje i osobine? Zasto se cesto kaze on?[/quote]
Zato sto u nasem jeziku ne postoji rod Uzvisenog bica. Posto zivimo u svijetu gdje je muskarac superiorniji, onda se i imenica bog svrstava u imenicu muskog roda.[/quote]
Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis
- miskin
#379 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
"On vam je već u Knjizi objavio: kad čujete da Allahove riječi poriču i da im se izruguju, ne sjedite s onima koji to čine dok ne stupe u drugi razgovor, inače, bit ćete kao i oni. Allah će sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu licemjere i nevjernike." (Prijevod značenja En-Nisa, 140.)fatamorgana wrote:Onda liči na ona bića iz Star Dreka?nasa wrote:Odron ne mozete podsjetiti na to musko-zensko jer sam napisala da nije covjek,nije kao nista nama poznata itd.
“Doista čovjek kaže jednu riječ ne obraćajući pažnju na nju (neuzimajući je zaozbiljno) te zbog nje bude strovaljen (bačen) u vatru dubine sedamdeset godina.“ “Doista čovjek kaže jednu riječ ne želeći time ništa loše osim da nasmije narod pa on zbog nje zapadne u dubinu dalju (bude strmoglavljen) od nebesa.“ ( imam Ahmed biljezi oba hadisa)
- fatamorgana
#380 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa hajd' , ako ništa neću bit' sam, biće zemljaka sa mnom ko halve,miskin wrote: Allah će sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu licemjere i nevjernike." (Prijevod značenja En-Nisa, 140.)
- Kroksica
#381 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Znaci, vristim od smijeha!amazon wrote: Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis
- fatamorgana
#382 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Nego pustimo sad šuplju, Miske jesil' ti stvarno vehabija? (da ti ne tepam sad selefija)
-
Ugljesa_
#383 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Taj dio mi je najdrazi, primjetio sam da si su vjernici cesto licemjerni, e pa vidimo se ondamiskin wrote:"On vam je već u Knjizi objavio: kad čujete da Allahove riječi poriču i da im se izruguju, ne sjedite s onima koji to čine dok ne stupe u drugi razgovor, inače, bit ćete kao i oni. Allah će sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu licemjere i nevjernike." (Prijevod značenja En-Nisa, 140.)fatamorgana wrote:Onda liči na ona bića iz Star Dreka?nasa wrote:Odron ne mozete podsjetiti na to musko-zensko jer sam napisala da nije covjek,nije kao nista nama poznata itd.
“Doista čovjek kaže jednu riječ ne obraćajući pažnju na nju (neuzimajući je zaozbiljno) te zbog nje bude strovaljen (bačen) u vatru dubine sedamdeset godina.“ “Doista čovjek kaže jednu riječ ne želeći time ništa loše osim da nasmije narod pa on zbog nje zapadne u dubinu dalju (bude strmoglavljen) od nebesa.“ ( imam Ahmed biljezi oba hadisa)
sad odoh spavati
-
amazon
#384 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Sta se smijes, to su bila stara dobra vremenaKroksica wrote:Znaci, vristim od smijeha!amazon wrote: Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis![]()
![]()
- Kroksica
#385 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Slazem se.amazon wrote:Sta se smijes, to su bila stara dobra vremenaKroksica wrote:Znaci, vristim od smijeha!amazon wrote: Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- miskin
#386 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Hahaha. Kako zelis da ti odgovorim na ovo pitanje, hoces da ti posaljem svoju sliku na pp, da vidis imam li bradu i kratke hlacice, ili neki drugi nacin da ti objasnim, samo pozuri mislim i ja spavat.fatamorgana wrote:Nego pustimo sad šuplju, Miske jesil' ti stvarno vehabija? (da ti ne tepam sad selefija)
-
Ugljesa_
#387 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
U nekim islamskim zemljama je i dalje ovakoKroksica wrote:Znaci, vristim od smijeha!amazon wrote: Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis![]()
![]()
- fatamorgana
#388 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ma malo si mi sumLJiv otkad reče da si raja s Ziketom,miskin wrote:Hahaha. Kako zelis da ti odgovorim na ovo pitanje, hoces da ti posaljem svoju sliku na pp, da vidis imam li bradu i kratke hlacice, ili neki drugi nacin da ti objasnim, samo pozuri mislim i ja spavat.fatamorgana wrote:Nego pustimo sad šuplju, Miske jesil' ti stvarno vehabija? (da ti ne tepam sad selefija)
- Kroksica
#389 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Tako i treba, sutnut kad se prohtije.Ugljesa_ wrote:U nekim islamskim zemljama je i dalje ovakoKroksica wrote:Znaci, vristim od smijeha!amazon wrote: Muskarac je superirorniji jos samo u Bosni..sjecam se kad sam bio mali, smijelo se sutati zene kad se muzevima prohtije..vani toga vise nema, ne smijes ni malu zvrcku da joj opalis![]()
![]()
- fatamorgana
#390 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Tako je, kad može da se prenosi s koljena na koljeno može i da se šuta s noge na nogu,Kroksica wrote: Tako i treba, sutnut kad se prohtije.
-
Ugljesa_
#391 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
A jel? Jos cu pomislit da si u nekom s&m fazonu, bozemesacuvajKroksica wrote:Tako i treba, sutnut kad se prohtije.Ugljesa_ wrote:U nekim islamskim zemljama je i dalje ovakoKroksica wrote: Znaci, vristim od smijeha!![]()
![]()
- Kroksica
#392 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
fatamorgana wrote:Tako je, kad može da se prenosi s koljena na koljeno može i da se šuta s noge na nogu,Kroksica wrote: Tako i treba, sutnut kad se prohtije.
- miskin
#393 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.fatamorgana wrote:Ma malo si mi sumLJiv otkad reče da si raja s Ziketom,miskin wrote:Hahaha. Kako zelis da ti odgovorim na ovo pitanje, hoces da ti posaljem svoju sliku na pp, da vidis imam li bradu i kratke hlacice, ili neki drugi nacin da ti objasnim, samo pozuri mislim i ja spavat.fatamorgana wrote:Nego pustimo sad šuplju, Miske jesil' ti stvarno vehabija? (da ti ne tepam sad selefija)
Edit: Jel moze slika iz srednje skole , s mature mozda, u odijelu, ili samo poslije mog prvog posta na forumu:D
Last edited by miskin on 12/01/2013 02:21, edited 2 times in total.
- Kroksica
#394 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Jok to, haram!Ugljesa_ wrote: A jel? Jos cu pomislit da si u nekom s&m fazonu, bozemesacuvaj
- Kroksica
#395 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Posalji i meni, cisto da ne zaostajem za Fatom.miskin wrote: bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.
-
Ugljesa_
#396 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Bradu bi pustio al ti ne raste?miskin wrote:bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.fatamorgana wrote:Ma malo si mi sumLJiv otkad reče da si raja s Ziketom,miskin wrote: Hahaha. Kako zelis da ti odgovorim na ovo pitanje, hoces da ti posaljem svoju sliku na pp, da vidis imam li bradu i kratke hlacice, ili neki drugi nacin da ti objasnim, samo pozuri mislim i ja spavat.
Edit: Jel moze slika iz srednje skole
A radikalan si poprilicno, znaci jesi vehabija koibog
- fatamorgana
#397 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Može, evo pitanje, kakav si s Ibn Tejmijom? Na ti?miskin wrote: bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.
Edit: Jel moze slika iz srednje skole
- fatamorgana
#398 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Al' ne u špilhoznama, dama si ....Kroksica wrote:Posalji i meni, cisto da ne zaostajem za Fatom.miskin wrote: bas mi je danas poslao jedan mail, nesto ga ja pitao, pa mi odgovorio, pusti njega sad, nego reci ako neces sliku kako drugacije da ti dokazem da sam ili da nisam vehabija, da li ima neko pitanje u islamu kao trik pitanje pa da vidimo to, ili samo brada dolazi u obzir.
-
Ugljesa_
#400 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Fatamorgana pitaj ga sta misli o horoskopu, to je trik pitanje