13. ili 14. dan? Nemoj nalaziti razloge da popustis - pa ti si vec nepusacvivace wrote:ja juce zamalo da propusim. iznervirao me je brat.
Bivši pušaći: Šta vi delate?
- Pasiflora
#376 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
- shmizlica
#377 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
pa šta si radio s rukama u momentima kad ti nije cigara pripaljena.........ovo mi je šega pitanje. isto da ti je cigara vazda u rukama dok piješ kafu. samo produžiš momenat kad ti cigara nije u rukama i uživašJoker88 wrote:sta radite "s rukama" kad ste na kafi?
-
vivace
#378 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ja mislim da je 13. dan. velika frkaaa. ubila bih za cigaru...Pasiflora wrote:13. ili 14. dan? Nemoj nalaziti razloge da popustis - pa ti si vec nepusacvivace wrote:ja juce zamalo da propusim. iznervirao me je brat.
- Pasiflora
#379 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Ista sam ti, ako ti je laksevivace wrote:ja mislim da je 13. dan. velika frkaaa. ubila bih za cigaru...Pasiflora wrote:13. ili 14. dan? Nemoj nalaziti razloge da popustis - pa ti si vec nepusacvivace wrote:ja juce zamalo da propusim. iznervirao me je brat.bogami
- Joker88
#380 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
meni je jos uvijek miris dima pravo dobar 
8.dan
8.dan
-
frngla
#381 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Meni zamiriše nakon godinu i po 
- Pasiflora
#382 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
joooooj i meni jeJoker88 wrote:meni je jos uvijek miris dima pravo dobar
8.dan
- Sanchez22
#383 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Skoro sam izletio iz auta zbog dima,dok nisam sve iz sebe povratio.Ne shvacam kako mi je dim mogao nekada mirisatiPasiflora wrote:joooooj i meni jeJoker88 wrote:meni je jos uvijek miris dima pravo dobar
8.dan, a u petak ce biti tacno mjesec kako ne pusim
-
vivace
#384 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
16 dan. dobro guram...sve sam dosadanje krize pregurala. jedino ne valja sto mi je atmosfera ocajna u kuci. to me vuce na cigaretu,ali ustvari ne zove me to,vec narkoman u meni,ta zver narkomanska. ali se i ja valjda racunam u nepusace.
- Bezimeni
- Grijem se na: Toplinu
- Vozim: Paciklo
#385 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Odkako sam nepusac poceo sam da kuham, kad bi samo znali kakav paprikas pravim... mljac
- Ludzak
#386 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
evo 21. mi je god., niti pusim, niti cu zapocinjat. 
- shmizlica
#387 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ma pametno našeLudzak wrote:evo 21. mi je god., niti pusim, niti cu zapocinjat.
-
hAZNADAR
#388 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Fasovao sam neki virus i kašljem vec sedmicu dana - od jucer iskasljavam braon šlajm(brrrr) i stalno mi neki cudan okus u ustima. Izvinjavam se ako je neko gadljiv - ne mora citati. Ne pusim oko dva mjeseca i krize su mi sve slabije i rjedje - skoro da ih nema.
Desavalo mi se i ranije da se prehladim , da kasljem,... ali ne pamtim da su me pluca bolila kao sad.
Interesuje me kod ovih sa vecim nepusackim stazom - dali su dozivjeli neki vrstu ciscenja pluca, dali su iskasljavali ukus katrana ili opcenito osjetili neku promjenu na plucima i sa zdravljem sa par mjeseci nepusenja?
Desavalo mi se i ranije da se prehladim , da kasljem,... ali ne pamtim da su me pluca bolila kao sad.
Interesuje me kod ovih sa vecim nepusackim stazom - dali su dozivjeli neki vrstu ciscenja pluca, dali su iskasljavali ukus katrana ili opcenito osjetili neku promjenu na plucima i sa zdravljem sa par mjeseci nepusenja?
-
vrbas1979
#389 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Ciste ti se pluca, bez brige.hAZNADAR wrote:Fasovao sam neki virus i kašljem vec sedmicu dana - od jucer iskasljavam braon šlajm(brrrr) i stalno mi neki cudan okus u ustima. Izvinjavam se ako je neko gadljiv - ne mora citati. Ne pusim oko dva mjeseca i krize su mi sve slabije i rjedje - skoro da ih nema.
I to za cudan okus je sasvim normalno, pa i miris i slicno, jer ti se vracaju čula u normalu.
-
Mlad i Nevin
#390 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Evo meni je 6 sedmica....na njih gotovo da i ne mislim, jest da mi ponekad prahne uz kafu, ali ništa to
Umjesto da ih duvam, na kafenisanju ja često čačkam po telefonu, visim na fejsu, ali bolje je i to nego visiti na dimu
. Umjesto espressa, uzmem Nes, to je odlična kafa za nepušače, prije svega duže traje.
-
vivace
#391 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
meni je 18 .dan ja mislim. jos me ljulja. bukvalno mi se ljulja u glavi. juce i danas izgleda bice mi lose.u smislu krize.
-
radostan dan
#392 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
dijalog sa šmizlicom na jednoj drugoj temi me podsjeti da se nisam javio ovdje već mjesec dana, pa da saborcima i onim koji misle da se priključe sve brojnijoj armiji nepušača prenesem dešavanja iz mog okruga und vidokruga...
nisam htio da obeshrabrim nove kolačiće, tako da sam o problemima sa promjenom metabolizma, osutošću kože lica i na kraju nekom peruti prećutao.
no jedan problem se javio kao ozbiljan, a to je povišen krvni pritisak.
nadao sam se da je to zbog naglog prestanka pušenja i nakon mnoooogo mnoooogo godina, ponovnih fizičkih aktivnosti, mada sam posvjesno znao da sam simptome istog osjećao i ranije, ali nisam znao da je to - to.
kažem, nadao sam se da je to zbog prestanka pušenja, promjena navika, malo jačeg apetita i slično...
po savjetu stručnih osoba iz mog okruženja, zadnjih 15 dana sam, poslije dva mjeseca, ponovo počeo pušiti. takođe po savjetu, trebao sam smanjiti fizičke napore tipa trčanje i brzo hodanje.
sve u svemu, 3-4 cigare na dan i rekreativno šetanje od sat vremena, uz konstatno praćenje pritiska.
ja sam se dogovora držao 3 dana, četvrti sam već bio na kutiji, bez šetnje.
na žalost, poslije ovog eksperimenta, pritisak je u principu ostao isti. nije baš isti, ovaj donji koji je stalno oko stotke bio i malo preko, nešto se malo spustio i skoro se unormalio, ali ja odbijam da izvedem zaključak da je to zato što ponovo pušim, nego zaključujem da je to...eto tako, vrijeme, nove navike, pojačan apetit i slično.
dakle, želim i hoću i mogu da budem nepušač.
obzirom da mi je sutra poseban dan, moj drugi rođendan jer sam samo čudom preživio udes prije 15 godina, odlično je vrijeme da od -tumoro- nastavim pravu stvar.
nisam htio da obeshrabrim nove kolačiće, tako da sam o problemima sa promjenom metabolizma, osutošću kože lica i na kraju nekom peruti prećutao.
nadao sam se da je to zbog naglog prestanka pušenja i nakon mnoooogo mnoooogo godina, ponovnih fizičkih aktivnosti, mada sam posvjesno znao da sam simptome istog osjećao i ranije, ali nisam znao da je to - to.
kažem, nadao sam se da je to zbog prestanka pušenja, promjena navika, malo jačeg apetita i slično...
po savjetu stručnih osoba iz mog okruženja, zadnjih 15 dana sam, poslije dva mjeseca, ponovo počeo pušiti. takođe po savjetu, trebao sam smanjiti fizičke napore tipa trčanje i brzo hodanje.
sve u svemu, 3-4 cigare na dan i rekreativno šetanje od sat vremena, uz konstatno praćenje pritiska.
ja sam se dogovora držao 3 dana, četvrti sam već bio na kutiji, bez šetnje.
na žalost, poslije ovog eksperimenta, pritisak je u principu ostao isti. nije baš isti, ovaj donji koji je stalno oko stotke bio i malo preko, nešto se malo spustio i skoro se unormalio, ali ja odbijam da izvedem zaključak da je to zato što ponovo pušim, nego zaključujem da je to...eto tako, vrijeme, nove navike, pojačan apetit i slično.
obzirom da mi je sutra poseban dan, moj drugi rođendan jer sam samo čudom preživio udes prije 15 godina, odlično je vrijeme da od -tumoro- nastavim pravu stvar.
- shmizlica
#393 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
radostan dan wrote:dijalog sa šmizlicom na jednoj drugoj temi me podsjeti da se nisam javio ovdje već mjesec dana, pa da saborcima i onim koji misle da se priključe sve brojnijoj armiji nepušača prenesem dešavanja iz mog okruga und vidokruga...
sad sam čula sve
čuj propušio se zbog klaka
oj radosni, čak ne znam šta da rečem na ovo
![]()
ja sam se dogovora držao 3 dana, četvrti sam već bio na kutiji, bez šetnje.![]()
-
radostan dan
#394 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
bogami me dobro nosalo, ekŠli, još me nosa...
a šta ćeš kad ti sam specijalista kaže - mnogo si ti to naglo promjenio životni stil, nemoj kao moj kum da fasuješ infarkt...
ja sam kao haznadar, tu nije bila riječ o cigari, nego narkotiku.
klasični teški ovisnik, napisao sam da sam davno davno skontao da mi cigara ne predstavlja užitak, naviku i slično. potreba, kao narkomanu njegova dnevna doza. i sutra, i sutra, i sutra...
ne sekiraj se, ja sam sebi dokazao da mogu. tako da se uopšte ne brinem oko sutrašnjeg dana. tačnije, sretan sam.

a šta ćeš kad ti sam specijalista kaže - mnogo si ti to naglo promjenio životni stil, nemoj kao moj kum da fasuješ infarkt...
ja sam kao haznadar, tu nije bila riječ o cigari, nego narkotiku.
klasični teški ovisnik, napisao sam da sam davno davno skontao da mi cigara ne predstavlja užitak, naviku i slično. potreba, kao narkomanu njegova dnevna doza. i sutra, i sutra, i sutra...
ne sekiraj se, ja sam sebi dokazao da mogu. tako da se uopšte ne brinem oko sutrašnjeg dana. tačnije, sretan sam.
- shmizlica
#395 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
good luck
i s klakom i s drugo rođendanskim odlukama 
- zambaklija
#396 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ja kao bivši pušač sam jopet počeo strastveno pušiti 
-
filozofija
#397 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Ja sam imao slicne probleme. Vec sam ranije pisao o tome. Iskasljavao sam sve i svasta. Danas, nakon tri mjeseca ne pusenja sve je okay. Ne brini se proci ce.hAZNADAR wrote:Fasovao sam neki virus i kašljem vec sedmicu dana - od jucer iskasljavam braon šlajm(brrrr) i stalno mi neki cudan okus u ustima. Izvinjavam se ako je neko gadljiv - ne mora citati. Ne pusim oko dva mjeseca i krize su mi sve slabije i rjedje - skoro da ih nema.
Sto se tice mojih kriza, vise ih i nemam. Izlazim kao i ranije, ali sada ne pusim. Nadam se da ce potrajati.
Nista strasno druze. Ratujes, pa je i ljudski da te raneradostan dan wrote:dijalog sa šmizlicom na jednoj drugoj temi me podsjeti da se nisam javio ovdje već mjesec dana, pa da saborcima i onim koji misle da se priključe sve brojnijoj armiji nepušača prenesem dešavanja iz mog okruga und vidokruga...
ja sam se dogovora držao 3 dana, četvrti sam već bio na kutiji, bez šetnje.![]()
Vidio si da mozes i da ide
-
vivace
#398 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ako hoces da prestanes ponovo,idi na temu ostavljanje pusenja. i ostavi,vidis sta se desava sa radosnim...zambaklija wrote:ja kao bivši pušač sam jopet počeo strastveno pušiti
- shmizlica
#399 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
vivace, ne slušaj ti svakoga.....sasvim je lijepo nama bez cigarica, jel da?vivace wrote:ako hoces da prestanes ponovo,idi na temu ostavljanje pusenja. i ostavi,vidis sta se desava sa radosnim...zambaklija wrote:ja kao bivši pušač sam jopet počeo strastveno pušiti
-
vivace
#400 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
hAZNADAR wrote:Fasovao sam neki virus i kašljem vec sedmicu dana - od jucer iskasljavam braon šlajm(brrrr) i stalno mi neki cudan okus u ustima. Izvinjavam se ako je neko gadljiv - ne mora citati. Ne pusim oko dva mjeseca i krize su mi sve slabije i rjedje - skoro da ih nema.
idi ti,blago meni da ti snime pluca. mozda imas upalu pluca,mozda nije tako jednostavno kao izbacivanje slajma.