Hvala. Upravo ova tvoja prva recenica me je interesovala.Entropio wrote:Ako je Visa ili MasterCard, naravno da moze. Mozda Maestro ne moze bas svugdje, ali ove dvije sigurno mogu.preludezalude wrote:Ne pitam radi naknade. Konkretno me interesuje da ove nase kartice unicredit banke mogu koristiti u Kataru?
Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
-
preludezalude
#376 Re: Unicredit banka, all about
-
Vezirbh
#377 Re: Unicredit banka, all about
Imam Visu classic u unicredit banci. Da li mi neko može reci ako je koristim za plaćanje u inostranstvu, da li dobivam odgodu plaćanja s njom? Hvala
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- drndalo
#378 Re: Unicredit banka, all about
Dobijas do onog datuma kada ti je obracun za taj mjesec... Nisam siguran, jel' za klasik jos uvijek 15-og u mjesecu ?
-
kakavdanakneiskustvu
#379 Re: Unicredit banka, all about
drndalo wrote:Dobijas do onog datuma kada ti je obracun za taj mjesec... Nisam siguran, jel' za klasik jos uvijek 15-og u mjesecu ?
20. u mjesecu
-
Vezirbh
#380 Re: Unicredit banka, all about
Hvala na odgovoru
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- ferratilis
#381 Re: Unicredit banka, all about
---
Last edited by ferratilis on 03/12/2022 08:41, edited 1 time in total.
-
Android Knego
#383 Re: Unicredit banka, all about
ima neka fora sa tim...
ja imam neki racun i karticu (isto Unicredit) koje bas rijetko koristim (zato sto sam platu primao preko druge banke pa navikao na taj drugi racun i karticu). posto sam imao neke sitne pare na njoj nisam ni obracao paznju na stanje racuna. i onda nekad primijetih da oni u nekom periodu (valjda periodu nekoristenja) prestanu skidati tih 1,65.
ali, ne skontah pod kojim uslovima se to desi...
ja imam neki racun i karticu (isto Unicredit) koje bas rijetko koristim (zato sto sam platu primao preko druge banke pa navikao na taj drugi racun i karticu). posto sam imao neke sitne pare na njoj nisam ni obracao paznju na stanje racuna. i onda nekad primijetih da oni u nekom periodu (valjda periodu nekoristenja) prestanu skidati tih 1,65.
ali, ne skontah pod kojim uslovima se to desi...
-
SSemir
#384 Re: Unicredit banka, all about
pojma nemam vala. dok imas otvoren racun, naplacuju ti se troskovi vodjenja racuna. eh jedino ako ti istekne kartica, a ako duze vrijeme nisi koristio racun, u tom slucaju ti ne salju novu karticu. moguce da tada i blokiraju racun?! bas cu se raspitati
- ferratilis
#385 Re: Unicredit banka, all about
---
Last edited by ferratilis on 03/12/2022 00:21, edited 1 time in total.
-
azdralovic
#387 Re: Unicredit banka, all about
Obicno kada racun postane neaktivan naknada se ne bi trebala skidati (period za neaktivnost ne znam) s tim da bi ako vec prate pravila trebali da urade ponovnu identifikaciju kada se reaktivira racun...
-
Nefs-i Mulhima
#388 Re: Unicredit banka, all about
Visa elektron je tekuci racun koje se placa vodenje i nije ti trebao index.ferratilis wrote:ljudi, imam Visa Electron, otvorio sam je kao student, znam da sam nosio indeks kad sam otvarao racun,
zanima me sad da li ta kartica skida 1,65KM za vodjenje racuna cak i ako citav mjesec ne obavim nikakvi transakciju?? hvala
Visa mastercard student ne placa se vodenje.
Placa se vodenje na mjesecnom nivou samo ako ima transakcija na racunu (uplate/isplate u toku mjeseca).
Ako ne koristis karticu za internet kupovinu prebaci se na student racun.
U slucaju da si ugovor potpisao na stident mastercard a dali ti visa electron, slobodno trazi povrat novca za vodenje racuna.
-
silver_testelone
#389 Re: Unicredit banka, all about
Postoji JES! Student paket uz koji se dobije VISA electron kartica, i potreban je indeks.Nefs-i Mulhima wrote:Visa elektron je tekuci racun koje se placa vodenje i nije ti trebao index.ferratilis wrote:ljudi, imam Visa Electron, otvorio sam je kao student, znam da sam nosio indeks kad sam otvarao racun,
zanima me sad da li ta kartica skida 1,65KM za vodjenje racuna cak i ako citav mjesec ne obavim nikakvi transakciju?? hvala
Visa mastercard student ne placa se vodenje.
Placa se vodenje na mjesecnom nivou samo ako ima transakcija na racunu (uplate/isplate u toku mjeseca).
Ako ne koristis karticu za internet kupovinu prebaci se na student racun.
U slucaju da si ugovor potpisao na stident mastercard a dali ti visa electron, slobodno trazi povrat novca za vodenje racuna.
-
tagomago
#390 Re: Unicredit banka, all about
ja već par mjeseci ne dobivam onaj njihov izvještaj, a redovno imam transakcije, koja je procedura da to počnu slati opet? da ih zivkam, odlazim? ima li neki online obrazac, nešto, da se ne peglam, ubi me pos'o
-
kakavdanakneiskustvu
#391 Re: Unicredit banka, all about
tagomago wrote:ja već par mjeseci ne dobivam onaj njihov izvještaj, a redovno imam transakcije, koja je procedura da to počnu slati opet? da ih zivkam, odlazim? ima li neki online obrazac, nešto, da se ne peglam, ubi me pos'o
pošalji mail,imaju i onaj besplatni broj,zovi
- Filter
#392 Re: Unicredit banka, all about
printani izvjestaj ili na mail?tagomago wrote:ja već par mjeseci ne dobivam onaj njihov izvještaj, a redovno imam transakcije, koja je procedura da to počnu slati opet? da ih zivkam, odlazim? ima li neki online obrazac, nešto, da se ne peglam, ubi me pos'o
prosle godine je bila neka prica da ce se ukidati printani izvjestaji i da ce preci samo na izvjestaje putem maila.
- KAMISORI
#393 Re: Unicredit banka, all about
Imam otvoren račun u Unicreditu. Zanima me da li ću moći dobiti neke nove kartice bez ikakve papirologije kao na početku? Npr. imam maestro a treba mi Visa.. Da li im samo kažem ili trebam ponovo vaditi prebivalište i ostala sranjaA?
-
SSemir
#394 Re: Unicredit banka, all about
clan porodice placa ono croatia zivotno osiguranje u sklopu svog tekuceg racuna u unicredit, 1KM mjesecno. ima li neko iskustva ili znanja da mi to malo poblize objasni. desile su se neke zdravstvene tegobe koje bi mogle imati velike tjelesne posljedice pa me interesuje kako to ide oko toga. ne mogu da to nadjem nista na unicredit stranici
- drndalo
#395 Re: Unicredit banka, all about
Ne znam napamet, ali mislim da se radi samo o sumi za isplatu u slucaju smrti, prirodne ili neprirodne... Nazovi poslovnicu sutra i pitaj...
Da nije ovo to:
http://croatiaosiguranje.ba/novosti/clanak/?id=45
Da nije ovo to:
http://croatiaosiguranje.ba/novosti/clanak/?id=45
-
Android Knego
#396 Re: Unicredit banka, all about
morao je potpisati neki ugovor u kojem su precizirani svi detalji, ili bar neki dokument koji upucuje na te detalje.SSemir wrote:clan porodice placa ono croatia zivotno osiguranje u sklopu svog tekuceg racuna u unicredit, 1KM mjesecno. ima li neko iskustva ili znanja da mi to malo poblize objasni. desile su se neke zdravstvene tegobe koje bi mogle imati velike tjelesne posljedice pa me interesuje kako to ide oko toga. ne mogu da to nadjem nista na unicredit stranici
u principu, kad za osiguranje trebas dati pare onda moze sve, a kad oni trebaju dati, onda ne moze nista.
znam za slucaj kad nisu isplatili osiguranje oboljelom od karcinoma, jer oni "ne pokrivaju tu vrstu karcinoma".
uglavnom, ugovor je ono sto trebas protabiriti, i to pomocu povecala...
- KAMISORI
#397 Re: Unicredit banka, all about
Da li mogu dobiti visu iako vec imam maestro?KAMISORI wrote:Imam otvoren račun u Unicreditu. Zanima me da li ću moći dobiti neke nove kartice bez ikakve papirologije kao na početku? Npr. imam maestro a treba mi Visa.. Da li im samo kažem ili trebam ponovo vaditi prebivalište i ostala sranjaA?
-
Kralj Tvrtko I.
#398 Re: Unicredit banka, all about
mozes dobiti
- kadinica
#399 Re: Unicredit banka, all about
Može, ali se mora popuniti i u firmi ovjeriti pristupnica (s obzirom da je kreditna kartica u pitanju)KAMISORI wrote:Da li mogu dobiti visu iako vec imam maestro?KAMISORI wrote:Imam otvoren račun u Unicreditu. Zanima me da li ću moći dobiti neke nove kartice bez ikakve papirologije kao na početku? Npr. imam maestro a treba mi Visa.. Da li im samo kažem ili trebam ponovo vaditi prebivalište i ostala sranjaA?
-
Saka
#400 Re: Unicredit banka, all about
VISA electron nije kreditna kartica. Ako je PayPal u pitanju nema potrebe uzimati VISA Classic, čak je puno bolja VISA debitna za PayPal.kadinica wrote:Može, ali se mora popuniti i u firmi ovjeriti pristupnica (s obzirom da je kreditna kartica u pitanju)KAMISORI wrote:Da li mogu dobiti visu iako vec imam maestro?KAMISORI wrote:Imam otvoren račun u Unicreditu. Zanima me da li ću moći dobiti neke nove kartice bez ikakve papirologije kao na početku? Npr. imam maestro a treba mi Visa.. Da li im samo kažem ili trebam ponovo vaditi prebivalište i ostala sranjaA?