Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
htcxone wrote:
@mujica koji je to dokaz da je homoseksualnost normalna stvar? ajde da vidim taj DOKAZ nauke
prvo šta je normalno...normalnost je stvar konvencije...nije ni meni homoseksualnost normalna jer nisam homo već heteroseksualac, al govorimo o tome što tebi smeta npr. gay pride dok meni niti smeta niti me interesuje.
kada bi uveli tvoju logiku da zabranjujemo sve što se nekome ne sviđa onda bi neko mogao tražiti i da se Ajvatovica zabrani, pa neko da se zabrani Božić, neko Bajram, neko Pride, neko sport jer mu smeta i tako u nedogled isumnjam da bi išta ostalo nezabranjeno jer mi svi kao građani-državljani moramo imati ista prava i jednak tretman po zakonu.
AKo neko nemre biti javno gay što bi ti mogao biti javno musliman?
Jednak tretman od države pri tome ne znači princip da handrimo nekoga đe smo većina, a trpimo đe smo manjina. Da nema homića našli bi vi neku drugu manjinu za trati u to ne sumnjam.
Ja pricam sada samo o ekonomiji i njihovim mogucnostima da se razviju.
Ekonomski gledajuci oni ako se zatvore sa serijatom onda moraju iskljuciti turizam i nemogu prezivjeti. Ima ih puno a imaju malo plodne zemlje, zato ovise od uvoza. Neke posebne proizvodnje nemaju jer nisu industrijski razvijeni.
Ovo na sta mislim povrsinski vlada serijat je ponasanje Arapa iza zatvorenih vrata, pogledaj ove novopecene bogataske zemlje kakav im se personal dovodi u medicini i kao sluzavke. Preko dana je napolju sejh a navecer u kuci tarabi ruskinje i to po 5 komada. Personal im radi u nemogucim uvjetima. A svako malo mozes procitati odnos tih Arapa prema npr nasim stjuardesama koje rade tamo, u jednoj ruci tespih a drugom stipka malo za guzu stjuardesu u prolazu. Najradikalniji je Iran, zatvoreni sa svih starna furaju svoju politiku i ok je to, to postujem a iza zatvorenih vrata cvjeta opijum i pederluk. To me podsjeca na S. Koreju koji kazu da kod njih nema nezaposleni a Ahmed i Nedzad kaze da kod njih nema homoseksualaca.
To tajne sluzbe i teorije zavjere to me nesto i ne zanima, posto je nagadzanje a nije ni vazno za ekonomiju.
Cinjenica je to da sa oni imali revoluciju jer im je bilo lose, ok narod je izrazio volju za tim i to postujem, ali cinjenica je i to da je njihov menatalitet takav da ce se oni ovako sada vrtiti godinama u krug i nece se uopste razviti. Kao sto sma vec rekao pogledaj sta su napravili od osmostaljenja, jedno veliko nista. A milijarde su uezli na turizmu. Sto je najsmjesnije uvijek imaju izgovor kako je neko drugi kriv.
Nadam se da si gledao onu reportazu prije nase utakmice sada o Alziru, ginuli su da se oslobode Francuza. A sada kada su Francuzi otisli oni nisu u stanju sebi zgrade napraviti, ulicu oprati, sto se napravilo to se napravilo za vrijeme Francuza.
Last edited by elcaliente on 10/12/2012 14:37, edited 2 times in total.
aaaa da zaboravismo temeljnu istinu...hajvan je hajvan, a čovjek je božije djelo, dakle savršen...tako danas uče komesari uče na ovim instant ideološkim kursevima M-92...al se nešto ne uklapa .....hebga i pederi su ljudi
ili su možda samo homići nastali od majmuna, a ostale je stvorila Almighty crvenkapica?
eto da vam pomognem u pojašnjenju...Em tarete pedere, em šuknete Darwinu! Al ako nađem na youtube da mi kakav politički komesar-predavač pođoni ovo, tužiću vas za autorska prava.
ps
i nisi trebao bježati sa časova biologije....da si nazočio i slušao znao bi da i sam imaš nagone...ili nemaš pa ti se ne diže
JoseMujica wrote:aaaa da zaboravismo temeljnu istinu...hajvan je hajvan, a čovjek je božije djelo, dakle savršen...tako danas uče komesari uče na ovim instant ideološkim kursevima M-92...al se nešto ne uklapa .....hebga i pederi su ljudi
ili su možda samo homići nastali od majmuna, a ostale je stvorila Almighty crvenkapica?
eto da vam pomognem u pojašnjenju...Em tarete pedere, em šuknete Darwinu! Al ako nađem na youtube da mi kakav politički komesar-predavač pođoni ovo, tužiću vas za autorska prava.
ps
i nisi trebao bježati sa časova biologije....da si nazočio i slušao znao bi da i sam imaš nagone...ili nemaš pa ti se ne diže
onda me ne čudi što mrziš
ALI MI kao svjesna ljudska bića možemo kontrollisati te nagone (osim nagona da piješ vodu i da dišeš, mada i to možeš svjesno okončati ) i zato nismo životinje... životinje kad nemaju ženke udaraju sve redoom, a akko i ti mislis da je to ok jer TO I ŽIVOTINJE rade onda ... zapitaj se ...
ja ako mi se digne mogu izdrzati dok ne nađem osobu podobnu za te stvari a zivotinje ne mogu jer se isprazne gdje stignu i tu je ta razlika... !
jah, mi taremo pedere to sto mi ne dopustamo da se taj ortov PROMOBVIŠE u NAŠEM (ma šta to značilo) društvu to je već nesto drugo, imaju svoje kuce pa nek se krhaju do mile volje a ne da mi parade prave po gradu.... hvala Bogu pa NEĆE!
elcaliente wrote:Moje misljenje je da ove Arapske zemlje sjeverne Afrike trebaju ili kolonizaciju ili diktatora.
Dok je Francuska ili Engleska vladala ovim zemljama , bile su toliko koliko sredzene imale su administraciju, ekonomiju i sigurnost koja je funkcionisala.
Sta imaju sada, kako su postali nezavisni sami su sebe unazadili za 20 godina. Evo sada kako nema cvrste ruke Mubaraka ekonomija im propada, korupcija vlada sve vise i vise ( ne kazem da je prije nije bilo), eh sada ako uvedu ustav po serijatu sa turizmom se mogu oprostiti. A turizam je jedino sto ih jos malo drzi u zivotu.
Ne razumijem narod koji sam sebi sjece granu na kojoj sjedi. I onako su sirotinja i sada sami od sebe prave jos vecu sirotinju.
Ja nesto bezveznije nisam odavno procitao . Cij bolje je bilo Tunisu pod okupacijom, Pa u BiH pa i u Srbiji i Albaniji je bilo puno bolje dok su Turci bili ovdje . lol
Mubarak ti dobar bio . Hahahahaha Ma pravo im je bilo , puni zatvori nevinih ljudi koji su se borili za svoja prava . Sad su sirotinja . Pa ? Gdje to nema sirotinje ? Pa u USA stotine hiljada ljudi zive pod satorima i u hodnicima metroa - Eto posalji njima Mubaraka da ih spasi . Ko da Mubarak daje nafaku neuzubilahhi hehehe
JoseMujica wrote:aaaa da zaboravismo temeljnu istinu...hajvan je hajvan, a čovjek je božije djelo, dakle savršen...tako danas uče komesari uče na ovim instant ideološkim kursevima M-92...al se nešto ne uklapa .....hebga i pederi su ljudi
ps
onda me ne čudi što mrziš
ALI MI kao svjesna ljudska bića možemo kontrollisati te nagone (osim nagona da piješ vodu i da dišeš, mada i to možeš svjesno okončati ) i zato nismo životinje... životinje kad nemaju ženke udaraju sve redoom, a akko i ti mislis da je to ok jer TO I ŽIVOTINJE rade onda ... zapitaj se ...
ja ako mi se digne mogu izdrzati dok ne nađem osobu podobnu za te stvari a zivotinje ne mogu jer se isprazne gdje stignu i tu je ta razlika... !
jah, mi taremo pedere to sto mi ne dopustamo da se taj ortov PROMOBVIŠE u NAŠEM (ma šta to značilo) društvu to je već nesto drugo, imaju svoje kuce pa nek se krhaju do mile volje a ne da mi parade prave po gradu.... hvala Bogu pa NEĆE!
Ako se nagoni mogu kontrolisati zasto su onda od zena napravili hodajuce mumije u zemljama gdje vlada serijat?
Jeli to uzrok pojave djecaka plesaca "Bacha Bazi"? Pedofilija je rasirenija u zemljama serijata vise nego u ostalim zemljama, slazes li se?
Homoseksualci ne promovisu nista nego samo traze ravnopravnost. Izborice se ljudi valjda jednog dana.
Lijep pozdrav.
"Ako se nagoni mogu kontrolisati zasto su onda od zena napravili hodajuce mumije u zemljama gdje vlada serijat?
Jeli to uzrok pojave djecaka plesaca "Bacha Bazi"? Pedofilija je rasirenija u zemljama serijata vise nego u ostalim zemljama, slazes li se?
Homoseksualci ne promovisu nista nego samo traze ravnopravnost. Izborice se ljudi valjda jednog dana.
Lijep pozdrav."
@malo R
žene to rade DOBROVOLJNO (a u drugim zemljama je to tradicija) dakle to je kao da ja tebe pitam zasto ti nosiš kosu, ili naočale... znači ti bi da određuješ kako će se neko oblačiti? ili govoriti da je neko mumija jer ne možeš da svijim očima vidiš kakve noge ima i struk jel? to ti smeta? da ne povjeruješ....
znači žena svaka PO ISLAMU (dakle naučite jednom da nije isto kada kazete po islamu ili kazete u islamskim zemljama) ima pravo (Kao i muskarac) da se opredjeli sta ce biti i kako ce se oblačiti... neću da ulazim u nečije zakone, u nečije privatne stvari ali lijepo se kaze "u vjeri nema prisle" tj uzimas od vjere koliko mozes da isppunis tj da ne preopterećuješ sebe... ako žene nose burku-nikab-hidžab to je njihova LIČNA stvar i to se teebe ne tiče, i to nije nikakav nagon...
sto se tiče tih "dječaka" to je kao prvo ZABRANJENO u islamu, a drugo, to je još jedna "explozivna" vijest zapadnih novinara, naravno , ne kazem da nema tih slucajeva, ali reci da je pedofilija tamo RAŠIRENIJA nego bilo gdje je SMIJEŠNO, NEOZBILJNO I KRAJNJE BEZ IKAKVOG ARGUMENTAA,dok statistika kaze da u zemljama šerijata ima najmanje u procentima
itd,itd....zasto? zato sto je to kaznjivo u KORIJENU, dakle ove bolesti se liječe U KORIJENU!
KRIMINAL- krađe,droga itd. su kažnjive jakim kaznama, dakle, droga-smrtna kazna, krađa u zavisnosti od težine kazne, bičevanje ili ako se ponavlja prestup odsjecanjem ruke ... razultat? ljudi ostavljaju ZLATARE otvorene i odu da klanjaju.... jarane, ostavi u bosni zlataru na 5 minuta otvorenu vrata nećeš naći!
KORUPCIJA-iako ga ima, nije izražen kao u drugim zemljama jer su vodeći ljudi jako bogati i ta korupcija se odnosi većinom u poslovnnim odnosima sa strancima... ali zbog svoje kaznjivosti također je jako nizak procenat
SPOLNE BOLESTI- pošto nema preljuba, odnosa prije braka,prostitucije time je po automatizmu ovaj faktor sveden na minimum
PROSTITIUCIJA-također je jako teško doći do podataka koliko neko uspijeva da se bavi ovim poslom u ovim zemljama
UBISTVA- jasan je zakon, ako se dokaže ubistvo slijedi jednaka kazna... surovo? da, dok se vama ne dogodi isto... e onda bi ganjali pravdu... davno sam pisao o ovome, zamisli da dobiješ dijete, hraniš ga 10-11 godina, voliš ga ko oči svoje i onda ti jedan konj dođe i ubije dijete... i onda ga zakon proglasi krivim i dobije 15 godina zatvora, od čega odsluži 10 max uz "dobro vladanje" .... svo vrijeme je imao hranu, odjeću,smještaj itd itd... i neka mi neko kaze da ga ne bi ubio golim rukama da može????????? ja ću u lice mu reći da laže!
dakle naučite jednom da nije isto kada kazete po islamu ili kazete u islamskim zemljama
Šta želiš ovim da kažeš? Da islamske zemlje nisu islamske iako se pozivaju na Islam? Da postoji jasna razlika između teorije i prakse Islama, odnosno da proklamovani Islam i praktični Islam nemaju veze jedno s drugim?
Da zapravo sve ovo što ti nama propagiraš na forumu ne postoji nigdje (u praksi) osim u tvojim pričama?
Ovom linijom se onda i komunizam može smatrati spasenim od propasti. Dobra priča, praksa qurac, al važno je vjerovati u bolje sutra
dakle naučite jednom da nije isto kada kazete po islamu ili kazete u islamskim zemljama
Šta želiš ovim da kažeš? Da islamske zemlje nisu islamske iako se pozivaju na Islam? Da postoji jasna razlika između teorije i prakse Islama, odnosno da proklamovani Islam i praktični Islam nemaju veze jedno s drugim?
Da zapravo sve ovo što ti nama propagiraš na forumu ne postoji nigdje (u praksi) osim u tvojim pričama?
Ovom linijom se onda i komunizam može smatrati spasenim od propasti. Dobra priča, praksa qurac, al važno je vjerovati u bolje sutra
kazem da ima SLUČAJEVA ali da generalno svako je vjernik za sebe i ono sto radi a nema podlogu u vjeri VI nemate pravo za to da krivite vjeru nego POJEDINCA kratko i jasno....
znači uspio si jednu rečenicu iskorati od svega
naravno da imaju veze propovjedani i praktični čim je stopa ovih navedenih stavki najmanja od sviih zemalja
dok imas npr finska, švedska itd zemlje demokratije i super visokog licnog primanja po osobi, visok standard i JAKO VISOKu stopu SAMOUBISTAVA
za razliku od ovih gdje ti ga oni oduzmu(život) i to javno na stadionu sa publikom,po šerijatu,glava sleti a publika ko kad messi da golll,...
mislim lako je odavde palamudit,baš bi volio vidjet ko bi od vas volio živjet po šerijatu...
sumirprimus wrote:za razliku od ovih gdje ti ga oni oduzmu(život) i to javno na stadionu sa publikom,po šerijatu,glava sleti a publika ko kad messi da golll,...
mislim lako je odavde palamudit,baš bi volio vidjet ko bi od vas volio živjet po šerijatu...
da, mnogo je svirepo kada ubojici i silovatelju sjec sjec glavu nego kada taj isti siluje i ubije djevojku zar ne?
To se zove JAVNA OPOMENA onima koji to pomisljaju da urade, kad vide djevojku, krenu prema njoj a onda mu izleti slika pred oci ... i odustane
onda možeš jedino braniti religiju na individualnom nivou, kao privatnost svakog čovjeka dok je sasvim jasno da religija nemre funkcionirati kao POLITIČKA IDEOLOGIJA , a ona to postaje kada se LJUDI pozivaju na BOGA dok stvaraju i uređuju LJUDSKE tvorevine DRŽAVE.
Svaka LJUDSKA tvorevina DRŽAVA, onog trenutka kada uvede RELIGIJU kao narativ POLITIKE, postaje INSTRUMENT PRISILNOG UĆERIVANJA ljudi u tu religiju. Islamska država nije država muslimana već instrument vladanja ljudima uz pomoć Islama. ISLAM tu prestaje biti RELIGIJA i postaje POLITIČKA IDEOLOGIJA
Samim time možeš biti vjernik jedino u sekularnoj državi, jer si tada vjernik slobodnom voljom, a ne prisilom državnog aparata ili vjernik po službenoj dužnosti (šićardžija).
Last edited by JoseMujica on 11/12/2012 09:40, edited 2 times in total.
Paradiranje gradom znači nametanje.Ima Igman, Bjelašnica,neka sagrade sebi objekte, pa nek se handre.
Ne bi bilo lijepo ni da ovi drugi prostru serdžade u sred grada.
sumirprimus wrote:za razliku od ovih gdje ti ga oni oduzmu(život) i to javno na stadionu sa publikom,po šerijatu,glava sleti a publika ko kad messi da golll,...
da, mnogo je svirepo kada ubojici i silovatelju sjec sjec glavu nego kada taj isti siluje i ubije djevojku zar ne?
To se zove JAVNA OPOMENA onima koji to pomisljaju da urade, kad vide djevojku, krenu prema njoj a onda mu izleti slika pred oci ... i odustane
a ovo ti se desi drug moj,kad djevojcica od 12.13 godina odluci da se ne uda za nekog majmuna od 30 i kusur koji je snimio, i doso s bracom da je vodi,ja milom da je otkupi od roditelja,ja silom,silovanjem,prebijanjem,bacanjem kiseline u lice i tako...
sumirprimus wrote:
a ovo ti se desi drug moj,kad djevojcica od 12.13 godina odluci da se ne uda za nekog majmuna od 30 i kusur koji je snimio, i doso s bracom da je vodi,ja milom da je otkupi od roditelja,ja silom,silovanjem,prebijanjem,bacanjem kiseline u lice i tako...
Ovo nije praksa,nego izuzetak,a izuzetaka ima u svakoj pori bitisanja.
Daj malo jače argumente.
Mislim da se - da izvinete - malo otišlo od teme. Tema nije da li MI želimo ili ne želimo nešto, nego je tema ono što se dešava u zemljama Magreba i na Bliskom istoku.
Nas nekoliko je iznijelo tezu da se iza površine događanja može nazrijeti jedan politički islam panvahabističke provenijencije koji ima za cilj da instalira halifat i da u tome ima podršku Vašingtona.
Nisam vidio da je ovu tezu iko sporio niti osporio.
htcxone wrote:"Ako se nagoni mogu kontrolisati zasto su onda od zena napravili hodajuce mumije u zemljama gdje vlada serijat?
Lijep pozdrav."
@malo R
žene to rade DOBROVOLJNO (a u drugim zemljama je to tradicija) dakle to je kao da ja tebe pitam zasto ti nosiš kosu, ili naočale... znači ti bi da određuješ kako će se neko oblačiti? ili govoriti da je neko mumija jer ne možeš da svijim očima vidiš kakve noge ima i struk jel? to ti smeta? da ne povjeruješ....
znači žena svaka PO ISLAMU (dakle naučite jednom da nije isto kada kazete po islamu ili kazete u islamskim zemljama) ima pravo (Kao i muskarac) da se opredjeli sta ce biti i kako ce se oblačiti... neću da ulazim u nečije zakone, u nečije privatne stvari ali lijepo se kaze "u vjeri nema prisle" tj uzimas od vjere koliko mozes da isppunis tj da ne preopterećuješ sebe... ako žene nose burku-nikab-hidžab to je njihova LIČNA stvar i to se teebe ne tiče, i to nije nikakav nagon...
sto se tiče tih "dječaka" to je kao prvo ZABRANJENO u islamu, a drugo, to je još jedna "explozivna" vijest zapadnih novinara, naravno , ne kazem da nema tih slucajeva, ali reci da je pedofilija tamo RAŠIRENIJA nego bilo gdje je SMIJEŠNO, NEOZBILJNO I KRAJNJE BEZ IKAKVOG ARGUMENTAA,dok statistika kaze da u zemljama šerijata ima najmanje u procentima
itd,itd....zasto? zato sto je to kaznjivo u KORIJENU, dakle ove bolesti se liječe U KORIJENU!
KRIMINAL- krađe,droga itd. su kažnjive jakim kaznama, dakle, droga-smrtna kazna, krađa u zavisnosti od težine kazne, bičevanje ili ako se ponavlja prestup odsjecanjem ruke ... razultat? ljudi ostavljaju ZLATARE otvorene i odu da klanjaju.... jarane, ostavi u bosni zlataru na 5 minuta otvorenu vrata nećeš naći!
KORUPCIJA-iako ga ima, nije izražen kao u drugim zemljama jer su vodeći ljudi jako bogati i ta korupcija se odnosi većinom u poslovnnim odnosima sa strancima... ali zbog svoje kaznjivosti također je jako nizak procenat
SPOLNE BOLESTI- pošto nema preljuba, odnosa prije braka,prostitucije time je po automatizmu ovaj faktor sveden na minimum
PROSTITIUCIJA-također je jako teško doći do podataka koliko neko uspijeva da se bavi ovim poslom u ovim zemljama
UBISTVA- jasan je zakon, ako se dokaže ubistvo slijedi jednaka kazna... surovo? da, dok se vama ne dogodi isto... e onda bi ganjali pravdu... davno sam pisao o ovome, zamisli da dobiješ dijete, hraniš ga 10-11 godina, voliš ga ko oči svoje i onda ti jedan konj dođe i ubije dijete... i onda ga zakon proglasi krivim i dobije 15 godina zatvora, od čega odsluži 10 max uz "dobro vladanje" .... svo vrijeme je imao hranu, odjeću,smještaj itd itd... i neka mi neko kaze da ga ne bi ubio golim rukama da može????????? ja ću u lice mu reći da laže!
MA Mujica o islamu zna iz " objektivnih zapadnih medija " . Cuj pedofilija narasirenija u islamskim zemljama . To reci i ostati ziv hahahahaha . Pa davno sam citao da npr otocna drzava Maldivi , doduse podatak je star jedno 10 godina , da je tamo u posljednjih deset godina kradju pocinio neki zapadni turista . U deset , halo , deset godina . Sto rece u nas bi zlataru opustosili za 30 sekunda a tamo covjek i ne zatvori radnju . A ovo o pedofiliji je pravo vrijedjanje , bez ikakvih argumenata i dokaza nego ono , baci laz pa mozda nekio nasjedne