Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
fidoremilienko

#376 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by fidoremilienko »

Dobro, u pravu si. Jesam malo reagovao na prvu. Jbga. Ja sve što sam imao o memiću sam napisao.

Ali zapadne mi u oko kad ljudi etiketiraju, neosnovano. Idemo iz krajnosti u krajnost.
__Phoenix__

#377 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by __Phoenix__ »

Baš neosnovano...
mudrac2

#378 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by mudrac2 »

od ilidže i memića ne može gore.
_Reds_

#379 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Ja sam nekada branio Ilidžu. Ali kakvih ljudi živi na Ilidži da prosto ne povjerujete.

Parkiraju auta u Maloj aleji, samo da ispadnu baje. Idu ulicom, bacaju smece. Sa balkona bacaju komade hljeba pravo na pjesacku stazu ispod zgrade.
Ves u zgradi suse tako sto strik povezu od prozora do prozora. Turci na sve strane, i nemam nista protiv njih, ali toliko su nekulturni, da sve ovo gore rade, i jos gore od toga.

I sta sve ne, o tome bi mogao pisati danima. Ali eto sta se moze, kad se tu rodis, odrastes, nikad tu Ilidzu na bi zamjenio ni sa kakvom Grbavicom, Čaršijom, Ferhadijom.

A što se tiče ovih gore, nije problem u njima. Kod nas pali samo kazna po džepu. Nažalost policija na Ilidži ne radi svoj posao, eko policajca ne sjecam se kada sam vidio, opcina Ilidža mislim jedina nema digitalizovane katastarske knjige u Kantonu, u opcini je leglo neradnika, itd...

A ilidža je imala takav potencijal za razvoj da bi nekad Sarajevo bilo pored Ilidže, a ne Ilidža pored Sarajeva. Nažalost tog potencijala je svakim danom sve manje.

I Senida Memica sam znao kuditi, ali sam skontao da niije do njega, do stanovnistva je. On fura svoj fazon i to je to.
golfiista

#380 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

_Reds_ wrote:Ja sam nekada branio Ilidžu. Ali kakvih ljudi živi na Ilidži da prosto ne povjerujete.

Parkiraju auta u Maloj aleji, samo da ispadnu baje. Idu ulicom, bacaju smece. Sa balkona bacaju komade hljeba pravo na pjesacku stazu ispod zgrade.
Ves u zgradi suse tako sto strik povezu od prozora do prozora. Turci na sve strane, i nemam nista protiv njih, ali toliko su nekulturni, da sve ovo gore rade, i jos gore od toga.

I sta sve ne, o tome bi mogao pisati danima. Ali eto sta se moze, kad se tu rodis, odrastes, nikad tu Ilidzu na bi zamjenio ni sa kakvom Grbavicom, Čaršijom, Ferhadijom.

A što se tiče ovih gore, nije problem u njima. Kod nas pali samo kazna po džepu. Nažalost policija na Ilidži ne radi svoj posao, eko policajca ne sjecam se kada sam vidio, opcina Ilidža mislim jedina nema digitalizovane katastarske knjige u Kantonu, u opcini je leglo neradnika, itd...

A ilidža je imala takav potencijal za razvoj da bi nekad Sarajevo bilo pored Ilidže, a ne Ilidža pored Sarajeva. Nažalost tog potencijala je svakim danom sve manje.

I Senida Memica sam znao kuditi, ali sam skontao da niije do njega, do stanovnistva je. On fura svoj fazon i to je to.
Ima digitalizovane katastarske podatke www.katastar.ba, ali nije uradjeno izlaganje i ima veliko neslaganje Katastra sa Gruntovnicom, sto je opet zahvaljujuci velikom prometu nekretnina u posljednjih 20ak godina, te Gruntovnici koja je trebala davno umrijeti, ali je u zivotu ostavio OHR, da bi je novi zakon o stvarnim pravima totalno ozivio na nacin da je Katastar skoro pa nebitan.
To je tema za sebe.
Da se razumijemo, Ilidza jeste dno, ali ni manje ni vise u odnosu na bilo koje drugo mjesto Kantonu Sarajevo.
vješalica

#381 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by vješalica »

meni se čini da to sa gore navedene stranice barem KS nije baš detaljno kao na stranici općinskog suda u sarajevu
a i što bi bilo,kad se danas svasta radi
_Reds_

#382 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

golfiista wrote:
Ima digitalizovane katastarske podatke http://www.katastar.ba, ali nije uradjeno izlaganje i ima veliko neslaganje Katastra sa Gruntovnicom, sto je opet zahvaljujuci velikom prometu nekretnina u posljednjih 20ak godina, te Gruntovnici koja je trebala davno umrijeti, ali je u zivotu ostavio OHR, da bi je novi zakon o stvarnim pravima totalno ozivio na nacin da je Katastar skoro pa nebitan.
To je tema za sebe.
Da se razumijemo, Ilidza jeste dno, ali ni manje ni vise u odnosu na bilo koje drugo mjesto Kantonu Sarajevo.
Ilidza je od tih drugih mjesta imala vecih potencijal, a sada je kao sto rece kao i oni.

Sto se tice katastra, podaci su preko 50 posto netacni.

Cak ni povrsine parcela ne odgovaraju starim. Parcele su iz Bog zna koje godine, itd.

U drugim opcinama skroz druga prica.

http://www.katastar.ba/geoportal/preglednik/

U nekim katastarkim opcinama, skoro sve parcele pogresno identifikovane.

Helem nesje, daleko najvise netacnosti je na Ilidzi.
Nadalje Ilidza prednjaci i sa brojem predatih zahtjeva za legalizaciju, skoro pa da nista ne rade po tom pitanju, nesto malo na stupu i to je to.
golfiista

#383 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

_Reds_ wrote:
golfiista wrote:
Ima digitalizovane katastarske podatke http://www.katastar.ba, ali nije uradjeno izlaganje i ima veliko neslaganje Katastra sa Gruntovnicom, sto je opet zahvaljujuci velikom prometu nekretnina u posljednjih 20ak godina, te Gruntovnici koja je trebala davno umrijeti, ali je u zivotu ostavio OHR, da bi je novi zakon o stvarnim pravima totalno ozivio na nacin da je Katastar skoro pa nebitan.
To je tema za sebe.
Ilidza je od tih drugih mjesta imala vecih potencijal, a sada je kao sto rece kao i oni.

Sto se tice katastra, podaci su preko 50 posto netacni.

Cak ni povrsine parcela ne odgovaraju starim. Parcele su iz Bog zna koje godine, itd.

U drugim opcinama skroz druga prica.

http://www.katastar.ba/geoportal/preglednik/

U nekim katastarkim opcinama, skoro sve parcele pogresno identifikovane.

Helem nesje, daleko najvise netacnosti je na Ilidzi.
Nadalje Ilidza prednjaci i sa brojem predatih zahtjeva za legalizaciju, skoro pa da nista ne rade po tom pitanju, nesto malo na stupu i to je to.
Sta je bolan netacno? Katastar je 100% tacan, netacni su gruntovni podaci koji se nisu odrzavali posljednjih 50godina jer je gruntovnoca prema Zakonu o premjeru i katastru trebala biti ugasena, ali su je, kako rekoh, bjelosvjetski jebivjetri vratili u zivot kako bi potrosili lovu na takve i slicne nigdje veze projekte. Katastar odrazava 99% stanje na terenu, a sto na ponudjenoj stranici mozes i provjeriti. Pa Katastar i jeste jedina azirna stvar, pored maticnih knjiga.Ako ti kazem da je od rata do danas na Ilidzi legalizovano nekoliko desetina hiljada objekata, to opet nista ne bi znacilo? Potencijal smo mi svi imali za mnogo toga, ali rijetko je ko veliki pisac, sportista ili pjesnik, svi smo tu negdje u zoni sivila. ;), nespremni za veliki iskorak, pa sto bi i Ilidza kvarila prosjek..
JThomas

#384 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JThomas »

drži se ti golfova, a pusti gruntovnicu.
golfiista

#385 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

JThomas wrote:drži se ti golfova, a pusti gruntovnicu.
Instrukcije dajem iza 18 sati. Za detaljan termin pp. 8)
Međede.
Last edited by golfiista on 30/03/2015 22:35, edited 1 time in total.
_Reds_

#386 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Evo pogledah jednu parcelu za koju sam slucajno bio zaniteresovan.

Pise da je 450 kvadrata i skroz lijevi vlasnik, a parcela je inache 860.
Tako da nema potrebe da pises da je tacan, kada nije. Bar ne, na ovome geoportalu.

I helem nejse opet, u ostalim opcinama dobijes KK za dan, ili negdje i isti dan, samo na Ilizi cekas eto 7 dana.
I dzabe sve pises, opcina Ilidza, i njeni sluzbenici su daleko ispod prosjeka ostalih u KS, i to su cinjenice, i zna ih svako ko je ima priliku raditi i sa drugim opcinama.

I to ne slaganje sa grunotnicom je najvece cuda li gle bas na Ilidzi.
golfiista

#387 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

_Reds_ wrote:Evo pogledah jednu parcelu za koju sam slucajno bio zaniteresovan.

Pise da je 450 kvadrata i skroz lijevi vlasnik, a parcela je inache 860.
Tako da nema potrebe da pises da je tacan, kada nije. Bar ne, na ovome geoportalu.

I helem nejse opet, u ostalim opcinama dobijes KK za dan, ili negdje i isti dan, samo na Ilizi cekas eto 7 dana.
I dzabe sve pises, opcina Ilidza, i njeni sluzbenici su daleko ispod prosjeka ostalih u KS, i to su cinjenice, i zna ih svako ko je ima priliku raditi i sa drugim opcinama.

I to ne slaganje sa grunotnicom je najvece cuda li gle bas na Ilidzi.
Mozda je jedna gruntovna parcela sastavljena od dvije katastarske ili cak tri, to ti nije palo na pamet? Podaci su tacni samo ih treba znati procitati.
Rok od 7 dana za kkp je opravdan ako uporedis obim posla katastra na Ilidzi i u drugim opstinama, upravo zahvaljujuci spomenutom prometu nekretnina kao i izgradnji. Porediti posao katastra Ilidue sa bilo kojom drugom opstinom u BIH je smijesno.
O sluzbenicima ne bih, samo znam da svugdje ima i pozitivnoh kao i negativnih primjera,tako da bilo kakva generalizacija nije pozeljna.
eifel

#388 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by eifel »

Bjelokapići, Tikvari, Šošoni, Lesiji
Hajvan

#389 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Hajvan »

o, parižaninu moj gigantski
hizo ramidovic

#390 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

ni je meni jasno sto se naovoj temi o nacelniku memicu pojedinci razpravljaju kaki su sluzbenici u opcini i kolko se dugo ceka nekakav papir pa nije hin memic doveo oni su bili tuj i prije njega i neizdaje memic te papire i sta sad ima senahko snjima i satim papirima
Hajvan

#391 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Hajvan »

hizo ramidovic wrote:ni je meni jasno sto se naovoj temi o nacelniku memicu pojedinci razpravljaju kaki su sluzbenici u opcini i kolko se dugo ceka nekakav papir pa nije hin memic doveo oni su bili tuj i prije njega i neizdaje memic te papire i sta sad ima senahko snjima i satim papirima
aLLah te nagr(a)dio.
:lol:
hizo ramidovic

#392 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

Hajvan wrote:
hizo ramidovic wrote:ni je meni jasno sto se naovoj temi o nacelniku memicu pojedinci razpravljaju kaki su sluzbenici u opcini i kolko se dugo ceka nekakav papir pa nije hin memic doveo oni su bili tuj i prije njega i neizdaje memic te papire i sta sad ima senahko snjima i satim papirima
aLLah te nagr(a)dio.
:lol:
za sto da me nagrdi a za sto nagradi?
Hajvan

#393 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Hajvan »

da te nagradi za prosvetiteljski angažman na ovom furumu hudnom.
a i nagrdi, u isto vrijeme… to zavisi ko čita vaše prosvjetiteljske postove.
hizo ramidovic

#394 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

Hajvan wrote:da te nagradi za prosvetiteljski angažman na ovom furumu hudnom.
a i nagrdi, u isto vrijeme… to zavisi ko čita vaše prosvjetiteljske postove.
rodzo moj nejma ti ovo smisla jerbo nemores uisto vrjeme nekome zeljeti i nagradu i nagrdu
no bezobzira na stav i misljenje naovoj temi netreba nikome zeljeti da ga allah nagrdi
da si mi ziv zdrav i uzbrdo brz
Hajvan

#395 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Hajvan »

haj'
:)
_Reds_

#396 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Cestitam nagrđivanje i uništavanje naslja Lužani.

Kako ono bješe ona zgrada da se zove kod policije, Panamera ili tako nesto.

Dobili dozvolu 4+1. Na slikama stoji tako. Ali ne, oni grade novu Tibru, vec digli 2 sprata vise od planiranog, i vec sada zgrada toliko odudara od ostalih da je zalosno. Unistise jos jedno prelijepo naselje.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#397 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by sabina1 »

_Reds_ wrote:Cestitam nagrđivanje i uništavanje naslja Lužani.

Dobili dozvolu 4+1. Na slikama stoji tako. Ali ne, oni grade novu Tibru, vec digli 2 sprata vise od planiranog, i vec sada zgrada toliko odudara od ostalih da je zalosno. Unistise jos jedno prelijepo naselje.
Lužani su zbog atraktivnosti odavno osuđeni na propast :sad:

U potpunosti se slažem da je to nekada bilo prelijepo naselje.
Thorgerson

#398 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

Mene samo zanima kako, zasto, na koji nacin uspijevaju graditi zgrade od po sest spratova 200m-300M vazduzne linije od AERODROMA!!!

:-) :cry:
stafi

#399 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by stafi »

_Reds_ wrote:Cestitam nagrđivanje i uništavanje naslja Lužani.

čudi me kako već nisu zaposjeli i ono malo parka što je ostalo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#400 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

baš sma nedavno tuda prolazio
a posljednji put prije
i konto napisati
kako je bukvalno preko noći nikla zgrada :lol:
kojom brzinom to zidaju kad je živi keš u pitanju
Post Reply