heckler wrote:Neki ovdje puse cetnicku propagandu i gutaju udicu do stomaka. Inicijativa se i zove PRVI MART sa razlogom. Znaci SVAKO SVOJOJ KUCI, tamo gdje je zivio PRVOG MARTA 1992. U 99% slucajeva se racuna na ljude koji su A) vec se vratili ali zbog raznih beneficija nisu izvadili licnu kartu u cetnitetu i B) protjerane ljude iz cetniteta koji se jos nisu vratili.
Eki pandorina kutija

Hrvati citava naselja izgradila u strateskim dijelovima mostara i stoca da pokusaju promjeniti demografsku sliku. Srbe da ne spominjem, poklali, istrijebili, zatrli citav narod na jednom prostoru, ali eto Bosnjo ce da otvori pandorinu kutiju sto ce glasati tamo odakle je protjeran.
Slusate li vi sam sebe ljudi?
Kako se mozete u ogledalo pogledati? Pored takvog naroda cudo je iko od nas uopste ziv ostao.
Cuj pusim cetnicku propagandu. E jbg.... Ja samo pokusavam da dam odgovore na pitanja. Zasto:
pod A) sa 220.000 probosanskih glasova 96, pali na ovoliko glasova koliko danas imamo a povratka uopste nije bilo do 2000 godine,
B) zbog cega su povratnici vadili licne karte u Federaciji iako zive u RS?
Ne trudi se da odgovaras, pitanja su retoricka, i svi znamo ogovor na njih. Samo pokusavam da kazem da se stanje moglo popraviti daleko prije da je bilo prije svega politicke volje, nije bila potrebna inicijativa 1. mart.
A zasto sam rekao pandorina kutija? Pa jel Zukorlic iz Srebrenice? Jel Jurisicka iz Srebrenice? Dajte ljudi... Znam ja vrlo dobro sta su cinile ustase (bio sam u logoru u Zepcu). Znam isto tako sta su cinili i cine cetnici jer gledam to svaki dan, tako da nemas potrebe da mi otvaras oci, vjeruj... @heckler izuzetno te cijenim, i sa radoscu citam tvoje postove, ali u ovome se necemo sloziti...
A ovo boldirano...Ja treba da se stidim u ogledalo pogledati zato sto drugacije razmisljam?! Ili trebali su nas pobit sve, zato sto se ja ne slazem sa nekakvom idejom?! Dopusti da drugacije razmisljam, imam pravo na to. Ako mi to ne dopustas, kako se ti razlikujes od onih...?
A tebi @nebitni, niti hocu niti zelim odgovarati, al nemoj zivotati mi ti palamudit o povratku. Stisni damu, vrati se kao ja i moji pa onda pricaj. Zbog tebe i takvih mi je krivo sto i ja ne napusti ovaj tamni vilajet, pa da iz daljine popujem kao sto ti radis... I samo si dokazao ono sto sam htio reci