POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Huremika

#376 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

perfect_guy wrote:
Huremika wrote:Da li je izašlo nešto u op. N. Sarajevo???
sutra
Ovo stvarno nema smisla više...
lozze

#377 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

basta boje sljeza wrote:
lozze wrote:ima li nekih info za opcinu centar sarajevo?
u Općini Centar se ne zna ko pije, a ko plaća.. Jutros mi teta reče biće objavljeno danas na stranici Agencije za statistiku i na oglasnoj ploči Bizinis centra, danas oko pola 4 zovem Biznis centar kaže čiko Komisija je liste poslala Agenciji čeka se da oni potvrde te liste i da se objave i prema njegovim informacijama do kraja sedmice će biti... Ja sada ne znam šta da mislim.. Igraju nam se sa živcima :evil:
Hvala na informacijama, stvarno cirkus prave.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
BadSanta

#378 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BadSanta »

Samo da provjerim sa vama ovo za dokumentaciju. Napisala sam da imam SSS i da sam nezaposlena (jer sam vanredan student i osiguranje imam preko biroa).Znači treba mi:ovjerena lična, ovjerena diploma o srednjoj sa faxa i potvrda o nezaposlenju. Potvrdu vadim na birou pretpostavljam?
Huremika

#379 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

BadSanta wrote:Samo da provjerim sa vama ovo za dokumentaciju. Napisala sam da imam SSS i da sam nezaposlena (jer sam vanredan student i osiguranje imam preko biroa).Znači treba mi:ovjerena lična, ovjerena diploma o srednjoj sa faxa i potvrda o nezaposlenju. Potvrdu vadim na birou pretpostavljam?
Ne treba ti ništa ovjereno, samo kopirano. Potvrda o nezaposlenju se vadi na birou. :)
lavorpunvode

#380 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

BadSanta wrote:Samo da provjerim sa vama ovo za dokumentaciju. Napisala sam da imam SSS i da sam nezaposlena (jer sam vanredan student i osiguranje imam preko biroa).Znači treba mi:ovjerena lična, ovjerena diploma o srednjoj sa faxa i potvrda o nezaposlenju. Potvrdu vadim na birou pretpostavljam?
kako ne kontate ovo za diplomu iz srednje? ne treba ti kopija te diplome, vec kopija indexa na stranici gdje pise da si upisala semestar... kakve veze ima sto si vanredna, i vanredni imaju index kao i redovni. narocito nije logicno da ce ti traziti diplomu iz srednje jer ce kako su razvukli ostaviti samo 2 dana da se priloze svi dokumenti a na fakultetu je ipak procedura kada se traze dokumenti na revers... moras podnijeti molbu, uplatiti 50 KM i cekati da ti nadju dokumente. ne bi predala sve u opstinu za mjesec dana.

EDIT: bez obzira sto si zaokruzila da imas SSS, ako si ispod zaokruzila da si student vrijedi ovo gore napisano, jer svakako sve dok ne diplomiras vodis se kao da imas SSS a ne VSS.
Huremika

#381 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

lavorpunvode wrote:
kako ne kontate ovo za diplomu iz srednje? ne treba ti kopija te diplome, vec kopija indexa na stranici gdje pise da si upisala semestar... kakve veze ima sto si vanredna, i vanredni imaju index kao i redovni. narocito nije logicno da ce ti traziti diplomu iz srednje jer ce kako su razvukli ostaviti samo 2 dana da se priloze svi dokumenti a na fakultetu je ipak procedura kada se traze dokumenti na revers... moras podnijeti molbu, uplatiti 50 KM i cekati da ti nadju dokumente. ne bi predala sve u opstinu za mjesec dana.

EDIT: bez obzira sto si zaokruzila da imas SSS, ako si ispod zaokruzila da si student vrijedi ovo gore napisano, jer svakako sve dok ne diplomiras vodis se kao da imas SSS a ne VSS.

A vidiš ona je navela da je nezaposlena, i sad joj treba potvrda s biroa, a studenti se ne vode na evidenciji biroa, znači ne može index priložiti... tako da je sama zakomplikovala.
lavorpunvode

#382 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

Huremika wrote:
lavorpunvode wrote:

A vidiš ona je navela da je nezaposlena, i sad joj treba potvrda s biroa, a studenti se ne vode na evidenciji biroa, znači ne može index priložiti... tako da je sama zakomplikovala.
ako nije navela fakultet bas nigdje u prijavi, onda moze racunati na to da kao dokaz donese diplomu srednje.. i jos jedna ispravka, mozda revers i nije 50 KM koliko sam iz prve napisala, toliko se placalo za dokumente kod ispisa, ali u svakom slucaju, pise se molba i predaje se potvrda o uplati odredenog iznosa i tek onda cekas da ti odobre sve to, sto traje.
GoodTaste

#383 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Predas molbu za uzimanje dokumenta (bezze na nekom papiru napises sta ti treba i za koliko vracas, potpis, datum i to je to), das index u studentsku i u roku odmah ti daju svjedocanstvo iz srednje. Ne treba nista placati :thumbup:

A koliko znam meni je covjek iz komisije rekao da ne mogu zaokruziti i da sam nezaposlen i da sam student, vec samo jedno od to dvoje i da vise bodova nosi da si nezaposlen.

Ja sam te sve dokumente uzeo za sat vremena (sa faxa diploma iz srednje, iz biroa potvrda da sam nezaposlen, licnu kopirat mozes i u opstini ... kao i ovjeriti sve te kopije). Za ostale potvrde ne znam kakva je procedura i koliko se ceka.
lavorpunvode

#384 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

GoodTaste wrote:Predas molbu za uzimanje dokumenta (bezze na nekom papiru napises sta ti treba i za koliko vracas, potpis, datum i to je to), das index u studentsku i u roku odmah ti daju svjedocanstvo iz srednje. Ne treba nista placati :thumbup:
pretpostavljam onda da je situacija razlicita u zavisnosti od fakulteta na kojem studira.
Darko12

#385 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Darko12 »

Pa cura je vanredni student sta ce joj kojekakve potvrde s fakulteta. Vanredni :-)
Treba joj samo potvrda s biroa da je nezaposlena.

Najzanimljivije je sto neupuceni uvijek najvise pametuju.
lavorpunvode

#386 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

Darko12 wrote:Pa cura je vanredni student sta ce joj kojekakve potvrde s fakulteta. Vanredni :-)
Treba joj samo potvrda s biroa da je nezaposlena.

Najzanimljivije je sto neupuceni uvijek najvise pametuju.
kad si tako fino upucen, reci joj onda neki drugi nacin da da dokaze o zavrsenom skolovanju, ne daj nam pametovat.
BadSanta

#387 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BadSanta »

GoodTaste wrote:Predas molbu za uzimanje dokumenta (bezze na nekom papiru napises sta ti treba i za koliko vracas, potpis, datum i to je to), das index u studentsku i u roku odmah ti daju svjedocanstvo iz srednje. Ne treba nista placati :thumbup:

A koliko znam meni je covjek iz komisije rekao da ne mogu zaokruziti i da sam nezaposlen i da sam student, vec samo jedno od to dvoje i da vise bodova nosi da si nezaposlen.

Ja sam te sve dokumente uzeo za sat vremena (sa faxa diploma iz srednje, iz biroa potvrda da sam nezaposlen, licnu kopirat mozes i u opstini ... kao i ovjeriti sve te kopije). Za ostale potvrde ne znam kakva je procedura i koliko se ceka.
Hvala, od ostalih odgovora mislim da sam tebe razumijela šta i kako treba.Pretpostavljala sam da mi ne treba index.
Što se tiše zaokruživanja student/nezaposlen, ja sam stavila iksić na nezaposlen, jer ponavljam prijavljena sam na birou.
Čovjek u komisiji kratko pregledao ono što sam napisala i nije imao nikakvih primjedbi.
GoodTaste

#388 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

U istoj si situaciji ko i ja ... Uzmes na revers svjedocanstvo sa fakulteta (ne zaboravi index ponjeti), odes do biroa da ti daju potvrdu, kopiras licnu i sa ta 3 dokumenta odes u opstinu da predas to Popisnoj komisiji, a prije toga ovjeris te dokumente, isto tako u opstini ... Ne znam dal' ti trebaju ovi ostali papiri da si sehidsko dijete, clan porodice poginulog borca itd ... :thumbup:
escobar__

#389 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by escobar__ »

Ne treba ovjeravati dokumente, koliko to puta treba ponoviti?
popisivac

#390 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by popisivac »

perfect_guy wrote:
sutra
Kako znas?
perfect_guy

#391 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

popisivac wrote:
perfect_guy wrote:
sutra
Kako znas?
oko pola 4 bio opštini i žena na ulazu tako reče
BadSanta

#392 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BadSanta »

GoodTaste wrote:U istoj si situaciji ko i ja ... Uzmes na revers svjedocanstvo sa fakulteta (ne zaboravi index ponjeti), odes do biroa da ti daju potvrdu, kopiras licnu i sa ta 3 dokumenta odes u opstinu da predas to Popisnoj komisiji, a prije toga ovjeris te dokumente, isto tako u opstini ... Ne znam dal' ti trebaju ovi ostali papiri da si sehidsko dijete, clan porodice poginulog borca itd ... :thumbup:
Ne trebaju mi nikakvi ostali papiri :thumbup:
Heller

#393 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Heller »

Ta ce im diploma ako im donesem index :mrgreen:
azurna_obala

#395 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

Ne kontam zašto bih morali ovjeravati kopije, ako ćemo orginale donijeti na uvid?? Nigdje ne piše da treba ovjerena kopija :roll:
Last edited by azurna_obala on 29/08/2013 16:05, edited 1 time in total.
o.b.

#396 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

pa dobro, imal' više tih konačnih listi??? :evil:
o.b.

#397 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

da sebi odgovorim ;), evo zvala statistiku, kaže gospođa konačna lista bi trebala biti danas objavljena, a rok za dokumentaciju će svakako biti produžen.
basta boje sljeza

#398 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by basta boje sljeza »

o.b. wrote:da sebi odgovorim ;), evo zvala statistiku, kaže gospođa konačna lista bi trebala biti danas objavljena, a rok za dokumentaciju će svakako biti produžen.
Ma tako je i jučer rekla, pao im sistem, imali problem, bilo bi objavljeno davno, očekujte svaki tren i na kraju ništa :oops:
o.b.

#399 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

basta boje sljeza wrote:
o.b. wrote:da sebi odgovorim ;), evo zvala statistiku, kaže gospođa konačna lista bi trebala biti danas objavljena, a rok za dokumentaciju će svakako biti produžen.
Ma tako je i jučer rekla, pao im sistem, imali problem, bilo bi objavljeno davno, očekujte svaki tren i na kraju ništa :oops:
Ma samo da nas ne zeznu sa rokom za predavanje dokumentacije, a neka razvače... ko ih šiša 8) Mada je neprihvatljivo da nikakve obavijesti nigdje nema o ovim komplikacijama, nego moramo zivkati ih i virkati po netu...
o.b.

#400 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

A ova njihova web stranica http://www.popis2013.ba/index.php/bs/kontakt.html je ažurna nema šta... a nema ni kontakta... A kažu:
Web stranicu smo kreirali tako da bude jednostavna za upotrebu. Sadržaj ćemo redovno dopunjavati novim informacijama tako da ćete, u svakom trenutku, imati pristup ažurnim informacijama o Popisu.
aha...
Post Reply