- Up to 21 dead, doctor says, as anti-China riots spread in Vietnam
KINA
- Challenger__
#376 Re: KINA
- Antikineske demonstracije u Vijetnamu:

-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#377 Re: KINA
Vema vazan dogovor za Rusiju i Kinu je potpisan oko prodaje plina a vrijedan je 400 mijardi USD a ono sto je bitno je da se desava van USD sistema i da po nekim predstavlja pocetak smanjenja uticaja USD na svjetsku ekonomiju....
http://www.theguardian.com/world/2014/m ... deal-china
Intervju sa Paul Craig Robertsom (Reganov sekretar finansija) oko ove situacije :
http://rt.com/op-edge/160720-russia-chi ... from-west/
http://www.theguardian.com/world/2014/m ... deal-china
Intervju sa Paul Craig Robertsom (Reganov sekretar finansija) oko ove situacije :
http://rt.com/op-edge/160720-russia-chi ... from-west/
-
Avetinho
#378 Re: KINA
Mnogo srece u trgovini juanom i rubljom.
Samo kao poredjenje, SAD - Kina robna razmjena 2012 = $579 milijardi. Ovo je godisnje. Ne boj se, ne ide Kina nigdje od Amerike. Ovaj ugovor za plin je samo spasavanje glave Putinu i u isto vrijeme zavrtanje ruke. Da nije Kine, Putinko bi vec bio na smetljistu istorije.
Samo kao poredjenje, SAD - Kina robna razmjena 2012 = $579 milijardi. Ovo je godisnje. Ne boj se, ne ide Kina nigdje od Amerike. Ovaj ugovor za plin je samo spasavanje glave Putinu i u isto vrijeme zavrtanje ruke. Da nije Kine, Putinko bi vec bio na smetljistu istorije.
- Challenger__
#379 Re: KINA
- U skladu sa angloameričkom doktrinom "otvaranja perspektive muslimanskim narodima (čitaj žrtvovanja za angloameričke interese) u konfrontaciji sa rivalskom Kinom i Rusijom", ponovo nasilje na zapadu Kine:
EDIT: Ovo krvoproliće se može shvatiti kao američki odgovor na postignuti energetski sporazum između Kine i Rusije.
izvor - Klix.baU strašnoj eksploziji u kineskoj tržnici poginulo 30 osoba, povrijeđeno više od 90
EDIT: Ovo krvoproliće se može shvatiti kao američki odgovor na postignuti energetski sporazum između Kine i Rusije.
-
Avetinho
#380 Re: KINA
Nisi dobro shvatio. To krvoprolice je Putinkovo upozorenje Kini da prestane saradnju s Amerikom. Slicno je sa izborima u Indiji i vojnim pucem u Tajlandu, kineskom otimacinom vijetnamskih teritorijalnih voda, bosanskim poplavama, sjeverno-korejskom provokacijom protiv juzno-korejske mornarice i kidnapovanjem djece u Nigeriji. Sve su ti to uredili leteci gusteri iz putinkovog KGB-a.Challenger__ wrote:- U skladu sa angloameričkom doktrinom "otvaranja perspektive muslimanskim narodima (čitaj žrtvovanja za angloameričke interese) u konfrontaciji sa rivalskom Kinom i Rusijom", ponovo nasilje na zapadu Kine:
izvor - Klix.baU strašnoj eksploziji u kineskoj tržnici poginulo 30 osoba, povrijeđeno više od 90
- Co0l
#381 Re: KINA
Klasicni kineski fals flag da optuze Ujgure i do kraja sprovedu etnicko ciscenje.
- Challenger__
#382 Re: KINA
Mislim, ne, ne mislim, nego znam da je false-flag tradicija nekih drugih krugova i civilizacija.Co0l wrote:Klasicni kineski fals flag da optuze Ujgure i do kraja sprovedu etnicko ciscenje.
Last edited by Challenger__ on 22/05/2014 21:54, edited 1 time in total.
- asurbanipal
#383 Re: KINA
Challenger__ wrote:
Uzeo si mi misao. Taman to jutros prateći vijesti uz kahvu spominjem...
- Co0l
#384 Re: KINA
A po cemu su Kinezi poznati?Po kopiranju tudjih patenataChallenger__ wrote:Mislim, ne, ne mislim, nego znam da je false-flag tradicija nekih drugih krugova i civilizacija.Co0l wrote:Klasicni kineski fals flag da optuze Ujgure i do kraja sprovedu etnicko ciscenje.
- Challenger__
#385 Re: KINA
Po mnogo čemu, mnogo čemu - http://www.klix.ba/forum/kina-t104581.html (skrolaj naniže), ali ne po false-flagu i terorizmu.
To se knjiži na neke druge adrese.
- Co0l
#386 Re: KINA
Poznata nam je kineska proslost.Problem je sto im se sadasnjost drasticno razlikuje.Challenger__ wrote:Po mnogo čemu, mnogo čemu - http://www.klix.ba/forum/kina-t104581.html (skrolaj naniže), ali ne po false-flagu i terorizmu.
- Challenger__
#387 Re: KINA
Razlikuje, damobe da se razlikuje... Više ih niko ne može jahati, niti žedne preko vode prevesti.
_____
_____
-
Avetinho
#388 Re: KINA
Dvije rijeci:Challenger__ wrote:Po mnogo čemu, mnogo čemu - http://www.klix.ba/forum/kina-t104581.html (skrolaj naniže), ali ne po false-flagu i terorizmu.
Trg Tiananmen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_ ... ts_of_1989
- General War
#389 Re: KINA
I od kad se to broji, od prije bombardovanja kineske ambasade u beogradu, za vrijeme ili poslije??Challenger__ wrote:Razlikuje, damobe da se razlikuje... Više ih niko ne može jahati, niti žedne preko vode prevesti.
_____
- Challenger__
#390 Re: KINA
Emisija za poljoprivrednike druga tema lijevo.
-
Avetinho
#391 Re: KINA
Pun doskocica.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#392 Re: KINA
dakle stiže sloboda
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- Challenger__
#394 Re: KINA
Jedan zanimljiv američki komentar o kinesko-ruskom sporazumu.Russia needs exports, China needs food and energy.
Two expansionist governments helping each other while at the same time doing damage to their common enemy.
Looks like a win-win for them.
And an accelerated demise for us.
Buckle up, it's going to be a hard landing.
-
Avetinho
#395 Re: KINA
Da li ti stvarno vjerujes u bajku da Kina ne zeli trgovati s Amerikom, nego cezne za Rusijom i Sjevernom Korejom?Challenger__ wrote:Jedan zanimljiv američki komentar o kinesko-ruskom sporazumu.Russia needs exports, China needs food and energy.
Two expansionist governments helping each other while at the same time doing damage to their common enemy.
Looks like a win-win for them.
And an accelerated demise for us.
Buckle up, it's going to be a hard landing.
Jedini ko treba da "buckle up" je Rusija. S ovim ugovorom o prodaji plina, Rusija ce samo postati samo jos jedna beznacajna kineska provincija. Doprinijece padu cijena ruskog plina, bar na nivo cijena ostatka svijeta, ili jeftinog americkog, sto ce Rusiju baciti na koljena, bez obzira koliko plina prodali. Cijela Rusija zivi od visoke cijene plina, i kad vise ne budu mogli ucjenjivati Evropu Ukrajinom, beri kozu na siljak.
- Challenger__
- daxon
#397 Re: KINA
Znaći ugovor vrijedan 400 milijardi dolara Ruse baca na koljena
Nisam mogao ni pretpostaviti koliko su ti *ebeni Rusi moćni, svakoga 400 milijardi diže iz pepela, ali eto, to Ruse baca na koljena
Nisam mogao ni pretpostaviti koliko su ti *ebeni Rusi moćni, svakoga 400 milijardi diže iz pepela, ali eto, to Ruse baca na koljena
-
Avetinho
#398 Re: KINA
Nisam ni mislio da ces shvatiti.daxon wrote:Znaći ugovor vrijedan 400 milijardi dolara Ruse baca na koljena![]()
Ako hoces da ti objasnim, javi se na PP. Ukratko, Kinezi su dobili jeftin plin, bas kao Amerika na BI, i sad Rusi lizu Kinesku cizmu.
Moglo bi i ispasti dobro, jer je Kina najveci zagadjivac Planete Zemlje, zbog upotrebe uglja. Plin mozda malo pomogne, mada sumnjam da ce se Kina lako odreci uglja. Kakogod, bolje malo plina nego puno uglja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#399 Re: KINA
tako je
dok su ameri i englezi zagađivali planetu bilo je ok
sad kad kina kreće s razvojem poradi napretka svakog svog građanina
onda se treba misliti o ekologiji
isto je i s afrikom
isto je i s afrikom
-
Avetinho
#400 Re: KINA
Ma ja, nek seru, a bosanci nek navijaju ko je nekad Zemlju zagadjivao.Black swan wrote:tako je
isto je i s afrikom