IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
IDEA

#376 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by IDEA »

Bosnjak333 wrote:
racionalista wrote:ko dirne u sabinu ko da je dirno u vitalni nacionalni interes. zato ohanite da ne bi bilo belaja
To sam primjetio. :)
Kada ovo čitam kao da živim u drugom gradu. Zbog čega se u nju ne smije dirnuti? Ko je to iza nje?
Čitala sam i program i intervjue, i sve se čini tako lijepo na papiru. Ovaj program je mogao napisati svako od nas - to je ono što svi vidimo i osjetimo da nam nedostaje. Samo me zanima, zar nikome od načelnika svih gradova i gradića u BiH nije nešto slično palo na pamet da treba uraditi do sada. Zar niko nema djecu, zar svi žive van svoje općine pa ne vide ulice, smeće, kladionice i td, osim nje, Ili sve te ideje nisu baš najlaganije za realizaciju bez više vlasti.

Grbavica - zar to nije središte sporta u NS? Zar to nije dobro za mlade? Ili se Grbavica smatra samo centrom navijača sumljive prošlosti (i sadašnjosti) pa nije vrijedna izgradnje.
Policija - od kada općina pravi organizaciju rada policije i upošljava ih. Još malo pa će općinski kandidati dobijati poene ako raspravljaju o granicama države i zračnom prostoru.

I da se zna - ja sam apsolutno za žene u politici ali ako je ona toliko zaštićena da ne smijem reći nešto protiv nje, onda je za mene u istom košu kao i ostale mufljoze.

Pa šta je i Komšić u koga se svi zaklinjemo, uspio uraditi dok je bio načelnik općine i član tada vladajuće stranke - ništa.

I nešto mi je interesantno zapelo oku u intervjuu (Gracija):
Šta Vam je donijelo bavljenje debatom?
– To da mogu sebe i druge uvjeriti da sam u pravu i kada to nisam.
Bosnjak333

#377 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

IDEA wrote:
Bosnjak333 wrote:
racionalista wrote:ko dirne u sabinu ko da je dirno u vitalni nacionalni interes. zato ohanite da ne bi bilo belaja
To sam primjetio. :)
Kada ovo čitam kao da živim u drugom gradu. Zbog čega se u nju ne smije dirnuti? Ko je to iza nje?
Čitala sam i program i intervjue, i sve se čini tako lijepo na papiru. Ovaj program je mogao napisati svako od nas - to je ono što svi vidimo i osjetimo da nam nedostaje. Samo me zanima, zar nikome od načelnika svih gradova i gradića u BiH nije nešto slično palo na pamet da treba uraditi do sada. Zar niko nema djecu, zar svi žive van svoje općine pa ne vide ulice, smeće, kladionice i td, osim nje, Ili sve te ideje nisu baš najlaganije za realizaciju bez više vlasti.

Grbavica - zar to nije središte sporta u NS? Zar to nije dobro za mlade? Ili se Grbavica smatra samo centrom navijača sumljive prošlosti (i sadašnjosti) pa nije vrijedna izgradnje.
Policija - od kada općina pravi organizaciju rada policije i upošljava ih. Još malo pa će općinski kandidati dobijati poene ako raspravljaju o granicama države i zračnom prostoru.

I da se zna - ja sam apsolutno za žene u politici ali ako je ona toliko zaštićena da ne smijem reći nešto protiv nje, onda je za mene u istom košu kao i ostale mufljoze.

Pa šta je i Komšić u koga se svi zaklinjemo, uspio uraditi dok je bio načelnik općine i član tada vladajuće stranke - ništa.

I nešto mi je interesantno zapelo oku u intervjuu (Gracija):
Šta Vam je donijelo bavljenje debatom?
– To da mogu sebe i druge uvjeriti da sam u pravu i kada to nisam.
Ni meni to nije jasno.Ove zenske iz NS-a kao svetice,nista o njima ne smijes reci. :? :?

A realno program im se nimalo ne razlikuje od programa drugih stranaka,jednostavno receno isto sranje...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#378 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Truba »

Lud i ponosan wrote:
Mr.Penguin wrote:Zašto Sabina ne pozove Koldžu na debatu, na tvsa, uživo prenos i pred publikom.
Da sam, nekim cudnim spletom okolnosti, u njegovoj kozi, nikad na to ne bih pristao. Mislim da bi mogao mnogo izgubiti.
pa naravno da bi izgubio

david i 1/3 golijata :lol: :lol: :lol: :lol:

ne fakat... da je u ime neke druge stranke binkica bi ladno pobijedila...

šteta vejsta talenta na tako marginalnoj stranci
sasa121333

#379 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sasa121333 »

Postovani pozivam Vas da prisustvujete centralnom skupu SBB NOVO SARAJEVU sa pocetkom u 19:00 u Centru za mlade (Kod shopinga) Grbavica
Bosnjak333

#380 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

O Gratzu prezime samo govori sve,a za ostale stvarno nemam sta reci...
Doktor29

#381 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Bosnjak333 wrote:O Gratzu prezime samo govori sve,a za ostale stvarno nemam sta reci...

:thumbup:
Petit_Beurre

#382 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Bosnjak333 wrote:O Gratzu prezime samo govori sve,a za ostale stvarno nemam sta reci...
Velika je prednost što o članovima stranke koju simpatišete ti i cetmi ne mogu reći ni puni tefteri prijava, tužbi, presuda itd itd. Ali naravno, vrednovanje čovjeka po marginalijama nije nepoznanica za takve, kao što nije ni samopromocija, jelde cetmi giga imperatoru moj? :-)
Bosnjak333

#383 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Petit_Beurre wrote:
Velika je prednost što o članovima stranke koju simpatišete ti i cetmi ne mogu reći ni puni tefteri prijava, tužbi, presuda itd itd. Ali naravno, vrednovanje čovjeka po marginalijama nije nepoznanica za takve, kao što nije ni samopromocija, jelde cetmi giga imperatoru moj? :-)
Za svakog se ima ponesto reci,ali zar tebi neko brani da govoris u kriminalu SDA-ovaca??Ja po tvojim komentarima nisam primjetio da se ustrucavas da pises.Ja ti kazem da mi se ne svidja program NS-a,isto sranje kao i SDP.Apsolutno nikakve razlike,a Gratz je prica za sebe jer glumi Europljanina i stidi se Bosne,a ustvari je obicni seljacic.Ne zasluzuje niciji glas,za ostale sam ti rekao da necu komentarisati jer ih ne poznajem.
madner

#384 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by madner »

Ja mislim da treba glasat za SDA, tamo se postuju civilizacijske norme. Do podne jedne, od podne druge, ali se postuju. :D
Doktor29

#385 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Petit_Beurre wrote:
Sta da mislim o covjeku koji se stidi vlastitog imena, tradicije, porijekla, inace nemam nista protiv Nase Stranke i rado bih glasao za Sabinu
madner

#386 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by madner »

Bajic je brojao krvne zrnce, tako da je sreca da je otisao.
Doktor29

#387 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Lud i ponosan wrote:
Bosnjak333 wrote: Za svakog se ima ponesto reci,ali zar tebi neko brani da govoris u kriminalu SDA-ovaca??Ja po tvojim komentarima nisam primjetio da se ustrucavas da pises.Ja ti kazem da mi se ne svidja program NS-a,isto sranje kao i SDP.Apsolutno nikakve razlike,a Gratz je prica za sebe jer glumi Europljanina i stidi se Bosne,a ustvari je obicni seljacic.Ne zasluzuje niciji glas,za ostale sam ti rekao da necu komentarisati jer ih ne poznajem.
Stani, pa zar tvoji puleni nisu direktno odgovorni za stanje u ovoj zemlji? Ti mislis da su uradili nesto dobro, cime bi se mogli ponositi? Oprostices, ali ono sto je SDA uradila od ove zemlje, uz svoje iskrene i vjerne partnere, je sramotno i svaki normalan gradjanin ove zemlje se toga treba stiditi. Prvenstveno zato sto nista nije uradio da to sprijeci.

Covjek se rangira prema djelima, karakteru, kvalitetima, a ne prema tome kako se zove. Ali, iz tabora zelenih se to drugacije posmatra.

P.S. Ko je rekao da se covjek stidi imena, tradicije, porijekla? Sta uopste radi u ovoj zemlji i otkud ambicija da bude direktni akter promjena? Zasto je nekom bitnije prezime od morala, postenja, iskrenih namjera?
I sta su to uopste "iskreni Bosanci", patriote, tradicionalisti, vjernici iz SDA stvorili od 95. do danas? Kakva nam je krvna slika?
I da se razumijemo, nisam neko ko simpatise Gratza i za njega vjerovatno ne bih glasao (iz nekih drugih razloga), ali hajmo biti manje licemjerni i prestati traziti dlaku u jajetu, izmisljati. Ne mogu prezaliti odlazak Bojana Bajica sa pozicije predsjednika, ali to je neka druga prica.

Sta mi znamo o moralu, namjerama doticnog, ja nista
madner

#388 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by madner »

Rekao Bajic u novinama, crno na bijelo. Ja ga tada prekrizio.

I onda se jos ovjerio onim da nema Bosanaca.
H4v4t4R

#389 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by H4v4t4R »

Lud i ponosan wrote:
Bosnjak333 wrote: Za svakog se ima ponesto reci,ali zar tebi neko brani da govoris u kriminalu SDA-ovaca??Ja po tvojim komentarima nisam primjetio da se ustrucavas da pises.Ja ti kazem da mi se ne svidja program NS-a,isto sranje kao i SDP.Apsolutno nikakve razlike,a Gratz je prica za sebe jer glumi Europljanina i stidi se Bosne,a ustvari je obicni seljacic.Ne zasluzuje niciji glas,za ostale sam ti rekao da necu komentarisati jer ih ne poznajem.
Stani, pa zar tvoji puleni nisu direktno odgovorni za stanje u ovoj zemlji? Ti mislis da su uradili nesto dobro, cime bi se mogli ponositi? Oprostices, ali ono sto je SDA uradila od ove zemlje, uz svoje iskrene i vjerne partnere, je sramotno i svaki normalan gradjanin ove zemlje se toga treba stiditi. Prvenstveno zato sto nista nije uradio da to sprijeci.

Covjek se rangira prema djelima, karakteru, kvalitetima, a ne prema tome kako se zove. Ali, iz tabora zelenih se to drugacije posmatra.

P.S. Ko je rekao da se covjek stidi imena, tradicije, porijekla? Sta uopste radi u ovoj zemlji i otkud ambicija da bude direktni akter promjena? Zasto je nekom bitnije prezime od morala, postenja, iskrenih namjera?
I sta su to uopste "iskreni Bosanci", patriote, tradicionalisti, vjernici iz SDA stvorili od 95. do danas? Kakva nam je krvna slika?
I da se razumijemo, nisam neko ko simpatise Gratza i za njega vjerovatno ne bih glasao (iz nekih drugih razloga), ali hajmo biti manje licemjerni i prestati traziti dlaku u jajetu, izmisljati. Ne mogu prezaliti odlazak Bojana Bajica sa pozicije predsjednika, ali to je neka druga prica.
Naša stranka je blijeda kopija SDP-a, jer da nešto imaju ponuditi kvalitetno, narod bi dosad prepoznao. Pa postoje već 5 godina, a jedva preskaću izborne pragove u KS, a o federaciji ili drzavi da ne i govorimo.
Petit_Beurre

#390 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Bosnjak333 wrote:
Petit_Beurre wrote:
Za svakog se ima ponesto reci,ali zar tebi neko brani da govoris u kriminalu SDA-ovaca??Ja po tvojim komentarima nisam primjetio da se ustrucavas da pises.Ja ti kazem da mi se ne svidja program NS-a,isto sranje kao i SDP.Apsolutno nikakve razlike,a Gratz je prica za sebe jer glumi Europljanina i stidi se Bosne,a ustvari je obicni seljacic.Ne zasluzuje niciji glas,za ostale sam ti rekao da necu komentarisati jer ih ne poznajem.
Mojne insinuacija i lazi, tako ti Boga ili već u šta se kuneš... Program SDP-a i NS-a ne da nije različit nego... Ja sam budala što se ubjeđujem uopšte s tobom. Misli ti šta hoćeš, koliko zapravo misliš i znaš govori tvoje stranačko opredjeljenje :wink:
A o SDA kriminalu ćeš se naslušati narednih par desetljeća, iz mojih usta, sve koliko mi zdravlje dozvoli. I da stvar bude gora po tebe i tebi slične, nisu samo moja usta puna :bih:

a za H4v4t4R
Koliko narod prepoznaje, govori proteklih 20 godina. Nek i dalje ovako prepoznaje, ljubi ga Petit, kašikama ćemo zlatnim da jedemo
Mr.Penguin

#391 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

Petit_Beurre wrote: a za H4v4t4R
Koliko narod prepoznaje, govori proteklih 20 godina. Nek i dalje ovako prepoznaje, ljubi ga Petit, kašikama ćemo zlatnim da jedemo
Bosnjak333

#392 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Petit_Beurre wrote: Za svakog se ima ponesto reci,ali zar tebi neko brani da govoris u kriminalu SDA-ovaca??Ja po tvojim komentarima nisam primjetio da se ustrucavas da pises.Ja ti kazem da mi se ne svidja program NS-a,isto sranje kao i SDP.Apsolutno nikakve razlike,a Gratz je prica za sebe jer glumi Europljanina i stidi se Bosne,a ustvari je obicni seljacic.Ne zasluzuje niciji glas,za ostale sam ti rekao da necu komentarisati jer ih ne poznajem.
Mojne insinuacija i lazi, tako ti Boga ili već u šta se kuneš... Program SDP-a i NS-a ne da nije različit nego... Ja sam budala što se ubjeđujem uopšte s tobom. Misli ti šta hoćeš, koliko zapravo misliš i znaš govori tvoje stranačko opredjeljenje :wink:
A o SDA kriminalu ćeš se naslušati narednih par desetljeća, iz mojih usta, sve koliko mi zdravlje dozvoli. I da stvar bude gora po tebe i tebi slične, nisu samo moja usta puna :bih:

a za H4v4t4R
I treba da govoris,a ja ti to svakako ne mogu zabraniti,ali moras biti iskren i imati dokaze!Program SDP-a i NS-a je isti,mozes ti mene do sutra uvjeravati da nije tako,ali i sam znas da jeste.SDA je jedna od stranaka koje su krive za stanje u BiH,a ima ih jos mnogo medju njima je i SDP.Zasto NS ne glasa za smjene kadrova SDP-a u KS-u?Znaci da NS podrzava kriminal lokalnih SDP-ovaca?Jos me ne mozes uvjeriti da je Nasa Stranka nesto pozitivno jer to 100 % nije.
madner

#393 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by madner »

Naravno da ne glasa za smjenu kada bi to znacilo povratak puno gorih, odnosno SDA :roll:

Program nije isti, ali su temelji jednaki.
Petit_Beurre

#394 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Bosnjak333 wrote:
Petit_Beurre wrote: Za svakog se ima ponesto reci,ali zar tebi neko brani da govoris u kriminalu SDA-ovaca??Ja po tvojim komentarima nisam primjetio da se ustrucavas da pises.Ja ti kazem da mi se ne svidja program NS-a,isto sranje kao i SDP.Apsolutno nikakve razlike,a Gratz je prica za sebe jer glumi Europljanina i stidi se Bosne,a ustvari je obicni seljacic.Ne zasluzuje niciji glas,za ostale sam ti rekao da necu komentarisati jer ih ne poznajem.

a za H4v4t4R
I treba da govoris,a ja ti to svakako ne mogu zabraniti,ali moras biti iskren i imati dokaze!Program SDP-a i NS-a je isti,mozes ti mene do sutra uvjeravati da nije tako,ali i sam znas da jeste.SDA je jedna od stranaka koje su krive za stanje u BiH,a ima ih jos mnogo medju njima je i SDP.Zasto NS ne glasa za smjene kadrova SDP-a u KS-u?Znaci da NS podrzava kriminal lokalnih SDP-ovaca?Jos me ne mozes uvjeriti da je Nasa Stranka nesto pozitivno jer to 100 % nije.
Ja svakako ne mislim govoriti bez jakih argumenata, ali mislim da će sastavljanje biti lakše od sastavljanja herbara, zahvaljujući obilatosti dokaznog materijala....
Program SDP-a i naš program se, koje li slučajnosti, u samom početku, ideološki razilaze, da ne govorim dalje. Doduše, kao što si rekao niti ja tebe mogu ubjediti niti ti mene, ali sve ima crno na bijelo, pa nek narod odluči, narod valjda zna.
Zašto da glasa, da bi dao zeleno svjetlo lezihljebovićima da se vrate, nakon kratkog odmora ? SDP nije, u ovom trenutku, ništa bolji.
Naša stranka je 29389832 % nešto pozitivno, i 2873827 je puta pozitivnija od stranke koja pokušava monopolizirati bošnjačko političko tijelo, sve pod krinkom patriotizma a zarad punih džepova. Matematika je poprilično jednostavna, muda pod bubrege možete još jedino indoktriniranom, neinformisanom stanovništvu prodavati, ali i njega je sve manje i manje. O tome kakav je ko, ja mislim da si ti zadnji koji bi se u iole normalnijem društvu pitao.
O'zone
Globalni moderator

#395 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by O'zone »

Ohoho zakuhalo se! Neka, neka omladino tako se gine za tuđe guzice :mrgreen:

Da se oni brinu za nas koliko se Vi brinete za njih gdje bi nam kraj bio, ovako uživanje Vas čitati.
krusko37

#396 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by krusko37 »

O'zone wrote:Ohoho zakuhalo se! Neka, neka omladino tako se gine za tuđe guzice :mrgreen:

Da se oni brinu za nas koliko se Vi brinete za njih gdje bi nam kraj bio, ovako uživanje Vas čitati.
:lol: Svaka cast! Ni dodat ni oduzet.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#397 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

madner wrote:Rekao Bajic u novinama, crno na bijelo. Ja ga tada prekrizio.

I onda se jos ovjerio onim da nema Bosanaca.
@madner
Bojan Bajić nije predsjednik Naše Stranke.
Predsjednik Naše Stranke je Denis Gratz. Čisto sumnjam da bi se on tako "ovjerio".
U kom omjeru Bojan Bajić danas simbolizira NS?
U mnogo manjem nego što Željko Joksimović ups Komšić simbolizira SDP.
A predsjednik SDP-a je Zlatko Lagumdžija ? Zaista ne znam šta se tamo dešava a moram koristiti priliku da upitam i unaprijed se zahvalim na odgovoru.

@ svi ostali
Sve kritike na račun Naše Stranke mogu predstavljati isključivo zlonamjerne i pretenciozne komentare s ciljem neutemeljene katastrofalne diskreditacije iste. Naša Stanka NIJE prevarila nikoga i Naša Stranka NE DUGUJE nikome ništa. Ukoliko je obratno - navedite.

Samo vi "napadajte" četiri kandidatkinje za načelnice. Ali ŠTA ĆETE im prigovoriti. Ajli možda što je neovisna , Arijani što je sposobna , Lejli što je prepoštena?
Ama pucajte ali ŠTA ?
Možda aranžmane sa MMF-om?
Možda "aranžmane" s borcima?
Možda silne laži oko autocesta?
Ili Dodik , možda su one u "talu" s Dodikom?
Da nije možda NS sprovela katastrofe u urbanističkim planovima Grada ili možda htjela kupiti NTV99?

Šta ćete prigovoriti Sabini ? Sposobonost , inteligenciju , poštenje ,iskrenost , odgovornost , brigu, obrazovanje , trud , lični šarm...ona sama će dobiti više glasova nego svi ostali kandidati skupa...Muharemović i Koldžo ne znaju skupa dovoljno riječi na bosanskom jeziku koliko Sabina zna na engleskom....i šta ćete kritizirati?...engleski?

Gdje su SDP-ovska OBEĆANJA da će POVEĆATI ingerencije Grada nauštrb kantona kad preuzmu Kanton?
U Koševskom potoku.
U SDA obećanja više ne vjeruju ni ljudi sa osnovnom školom.

Kritkujte vi sami sebe. One prave ostavite makar na miru. Da rade.
NS :thumbup:
Last edited by sabina1 on 20/09/2012 19:30, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#398 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Doktor29 wrote:

S merakom sam Vas prijavila i to po prvi put nakon nepune dvije godine forumanja.
Predegutantno.
Tayyip

#399 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Tayyip »

nemojte se zajebavati glasajte za milivoja čabarkapu iz snsd-a. čovjek je reko da će napraviti još 2-3 vilsonova šetališta da imamo gdje osvježiti pluća i da će izmjestiti željezničku stanicu u rajlovac gdje joj je i mjesto i tako zaposliti 20 hiljada ljudi.
večeras na tvsa koki, dželo i milivoje zvani suverena dominacija
Doktor29

#400 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Lud i ponosan wrote:@ Doktor29

Znamo dovoljno o kriminalu, korupciji, lopovluku, nepotizmu,... ovih dokazanih "patriota". ;-)
Naravno da znamo, slazem se oko toga ali na osnovu cega ti nahvali Denisa ili Muhameda kao neku moralnu vertikalu, ja i dalje nikada i ni pod kojim uslovima dao glas ili podrsku takvim tipovima, stide se vlastitog imena ili identiteta
Post Reply