Kada ovo čitam kao da živim u drugom gradu. Zbog čega se u nju ne smije dirnuti? Ko je to iza nje?Bosnjak333 wrote:To sam primjetio.racionalista wrote:ko dirne u sabinu ko da je dirno u vitalni nacionalni interes. zato ohanite da ne bi bilo belaja
Čitala sam i program i intervjue, i sve se čini tako lijepo na papiru. Ovaj program je mogao napisati svako od nas - to je ono što svi vidimo i osjetimo da nam nedostaje. Samo me zanima, zar nikome od načelnika svih gradova i gradića u BiH nije nešto slično palo na pamet da treba uraditi do sada. Zar niko nema djecu, zar svi žive van svoje općine pa ne vide ulice, smeće, kladionice i td, osim nje, Ili sve te ideje nisu baš najlaganije za realizaciju bez više vlasti.
Grbavica - zar to nije središte sporta u NS? Zar to nije dobro za mlade? Ili se Grbavica smatra samo centrom navijača sumljive prošlosti (i sadašnjosti) pa nije vrijedna izgradnje.
Policija - od kada općina pravi organizaciju rada policije i upošljava ih. Još malo pa će općinski kandidati dobijati poene ako raspravljaju o granicama države i zračnom prostoru.
I da se zna - ja sam apsolutno za žene u politici ali ako je ona toliko zaštićena da ne smijem reći nešto protiv nje, onda je za mene u istom košu kao i ostale mufljoze.
Pa šta je i Komšić u koga se svi zaklinjemo, uspio uraditi dok je bio načelnik općine i član tada vladajuće stranke - ništa.
I nešto mi je interesantno zapelo oku u intervjuu (Gracija):
Šta Vam je donijelo bavljenje debatom?
– To da mogu sebe i druge uvjeriti da sam u pravu i kada to nisam.