Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
motorola01

#376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Evo napravili su. Ovdje prvo covjek mora oplakat` da bi se oni tamo pocesali..Kad kazem bojim, mislim na to sto mi to uopste treba da se non stop sekiram.
@iceman, ispitat cu jos to za total tv jer je jedan kolega njihov pretplatnik..
Tiger 033

#377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

motorola01 wrote:Evo napravili su.
Kako ba zar nije bilo do tebe :lol:
motorola01

#378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Tiger 033 wrote:
motorola01 wrote:Evo napravili su.
Kako ba zar nije bilo do tebe :lol:
Jasta do mene :D . Evo sad Hadzo koji je napravio arenasport1, valjda mu se osladilo i krenuo od kanala do kanala da ispravlja sto se da ispraviti. Samo ga nesto Nova TV hebe, nece vise da se vrati. Nesto je cackao i sad ne moze vratiti :D ..Krene kanal 2 sekunde i onda se resetuje :lol: . Ludilo :lol:
ala7

#379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ala7 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
iceman2010 wrote:
i mene to zanima,molim vas odgovor,je li za svaki sportski prenos na HRT dođe dopis,zahtjev od HRT-a ili AKOP-a u vezi zatamnjivanja,hvala na odgovoru

Koliko se ja sjecam, dok sam radio u BH Cabel Net-u, svaki sportski dogadjaj na HRT-u 2 se zatamnjivao bez posebnog zahtjeva za svaki. Postojala je prepiska izmedju, HRT-a, AKOP-a i mislim RAK-a u vezi sa ovim. Mislim da je HRT2 trazio zatamnjivanje svih sportskih sadrzaja, jer nisu sebi zeljeli da stvore obavezu obavjestavanja kabl operatera u BiH o svakom pojedinacnog dogadjaju. Znam da su dolazili dopisi za pojedine dogadjaje poput, svjetskog ili evropskog prvensta, olipijade i sl. Kabel operateri u Sarajevu su jednom platili jako visoku kaznu za nova-TV nakon cega su poceli da "pusu i u jogurt". Ustvari niko ne zna tacno sta bi bilo ukoliko bi kabel operateri prenosili utakmice HNL-a recimo. Vjerovatno nista.

Kao sto je neko vec napomenuo zvanican stav RAK-a je da se HRT-ovi ne moraju zatamniti tamo gdje postoji "preljevanje" signala sto je samo po sebi neprincipijelno. Ako postoji "preljevanje" signala neka ga onda korisnici gledaju na riblju kost kad je utakmica i slicno. Posebna prica je sto "preljevanja" signala ne moze biti u Kiseljaku recimo. Ko bilo sta zna o terestrijalnom prenosu signala to valjda zna (nivo srednje elektrotehnicke skole, a mozda cak i gimnazijske fizike). Glavno pitanje je zasto je RAK spreman kazniti operatere u Sarajevu, a nije recimo one u Mostaru?

vjerujem da je tako kao što pišeš,samo mi nije jasno kako drugi kabl. operateri nisu plaćali te kazne,jer su nastavili sa praksom nezatamnjivanja programa koje su bili dužni zatamniti,osobito u gradovima koje sam spomenuo
Pitanje za one koji su već na Telemachu,je li u srijedu HRT 2 bio zatamnjen u vrijeme tekme lige prvaka?
ne treba nikakvo znanje iz fizike da bi se znalo da se signal HRT ne bi mogao hvatati u npr. kiseljaku ili n. travniku da nema predajnika ili šta već po gradovima u srednjoj bosni preko kojih se vjerovatno nelegalno emituje signal HRT
Ja sam imao komunikaciju sa Rak-om oko toga prije par godina,na moje zadnje pitanje nisu nikad odgovorili,baš oko signala HRT u srednjoj bosni,treba ih sad zasuti pitanjima kako to da u nekim grdovima ima zemaljskog signala HRT,otkud kiseljaku,busovači zemaljski signal televizije druge države
A ne stvarno sad i mene pocelo interesovati ovo vezano za HRT kanale. Nema sanse da kiseljak i mostar imaju signal iz HR-a ako imaju nek kao sto rece preko riblje kosti gledaju a ne da operator pusta HRT-ove gdje je liga prvaka i vec stagod nezatamnjeno a mi u sarajevu pusiona ostajemo kada je u pitanju neki prenos.
Telemach

#380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

samo_ti wrote:I kod mene je "zaledjena" Arena 1, vec 4-5 dana :-)
Ali valjda se odledi kada se pusti vas signal, Telemachov, u moju zgradu...jer sam ja jos na TeleKabelovom signalu :)
Molimo vas dostavite tačne korisničke podatke u inbox, poslaćemo tehničku ekipu da provjeri sve što je potrebno.
Vaš Telemach
motorola01

#381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

motorola01 wrote:Evo napravili su. Ovdje prvo covjek mora oplakat` da bi se oni tamo pocesali..Kad kazem bojim, mislim na to sto mi to uopste treba da se non stop sekiram.
@iceman, ispitat cu jos to za total tv jer je jedan kolega njihov pretplatnik..

i šta bi,jesu ti kući dolazili?
Nisu drug jer nemaju potrebe. Do njih je bilo jer nije digitala. Ono sto oni puste, meni je gledati. Ne mogu ja nista pokvariti jer nemam sta pokvariti.
ElRe

#382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

kakavdanakneiskustvu wrote:meni nije jasno kako neki drugi kabl. operateri ne zatamnjuju programe koji bi morali zatamniti,u vitezu,n. travniku to se nikad nije dešavalo
Zato sto se jedino u Sa koliko-toliko postuje zakon
ElRe

#383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

mrkalj wrote:Evo da se i ja stupasim.
Veoma sam zadovoljan sa telemachom.A zašto ,zato što ga ne koristim.Odjavio prije godinu dana i priključio drugog operatera.Sa telemachom sam imao puno problema zbog sporog otklanjanja kvarova,to je jedini razlog.
Inače za sve koji ne znaju kako izaći na kraj sa telemachovim zavrzlamama i njihovim šaltanjem ,mogu vam predložiti slijedeće.
Prijavite kvar ili šta već neki problem na njihov call centar.Zapišite sebi na papir s kojim operaterom ste razgovarali i u koje vrijeme.Ako u roku od 48 sati (vrijeme koje je navedeno u ugovoru,bar je tako bilo prije) ne otklone kvar Napišite im Dopis u pisanoj formi i pošaljite poštom na njihovu adresu.Morate paziti da pošiljka mora biti preporučena i sa povratnicom .U dopisu navedite relevantne podatke :vrijeme prijave,ime operatera,opis kvara,i napomenu da vam odgovore isključivo pisanim putem, i ostalo što smatrate da je bitno i pravac pošta i poslati.
Telemach ima zakonsku obavezu odgovoriti u roku 15 dana i to isključivo u pisanoj formi.U zavisnosti šta vam odgovore postupajte dalje,jer imate pisani trag.
99% vam neće pisanim putem odgovoriti,jer se toga boje kao vrele vode.Ako ne dobijete pisani odgovor imate pravo poslati progovor RAK-u i to na isti način kao i telemachu,u kojem će te navesti samo da vam operater nije odgovorio na upućeni dopis koji je poslat tog i tog datuma.
Tada RAK stupa na scenu i vjerujte stvari se promjene za 180 stepeni
hahahaha taman ce neko da ceka 15 dana da mu se otkloni kvar...ne lupajte bezveze, neki samo citaju ugovore, zakone, pravilnike, a znaju da ot toga nista nema
mayab

#384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mayab »

Pitanje za TELEMACH :
Jeli normalno da slika i ton "bježe" medjusobno da digitalnoj televiziji, i da mi to trebamo tolerisati?
Jel se to ne moze trajno dovesti u red?
Gasenje risivera i cekanje nekoliko minuta poprave problem za neko vrijeme, ali sve me to podsjeca na vrijeme starih cijevnih televizora gdje se slika mogla "popraviti udaranjem sa strane", ali privremeno!
Žalosno...
Telemach

#385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mayab wrote:Pitanje za TELEMACH :
Jeli normalno da slika i ton "bježe" medjusobno da digitalnoj televiziji, i da mi to trebamo tolerisati?
Jel se to ne moze trajno dovesti u red?
Gasenje risivera i cekanje nekoliko minuta poprave problem za neko vrijeme, ali sve me to podsjeca na vrijeme starih cijevnih televizora gdje se slika mogla "popraviti udaranjem sa strane", ali privremeno!
Žalosno...
Poštovani,
svim našim korisnicima stojimo na raspolaganju 24/7. Dovoljno je da odmah prijavite problem s uslugom, kako bismo isti riješili u što kraćem roku. Molimo Vas dostavite nam Vaše korisničke podatke ovdje u inbox.
Telemach

#386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Suzie Q wrote:poštovani iz telemacha,

kad već tako ljubazno odgovarate, možete li mi reći na čiji konkretno zahtjev se zatamnjuju sportski programi na HRT2?

činjenica je da se zatamnjuje sve, bez obzira postoji li prijenos kod nekog drugog emitera a npr. sportski program na RTS-u se uredno ne zatamnjuje

hvala!
Poštovana,
Zahtjev koji smo dobili od AKOP-a dostavljen je od strane Hrvatske radio-televizije (HRT), kojim podsjećaju na obavezu zatamnjenja svih sportskih sadržaja na HRT 2 programu, s posebnim akcentom na sportske sadržaje koji su stečeni (kupljeni) od FIFA i UEFA.
Podsjećamo kompanija Telemach kao distributer programskog sadržaja zatamnjenja ne vrši samoinicijativno te je dužna ispoštovati zahtjev emitera za zatamnjenje određenog programskog sadržaja.
Telemach

#387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:i baš svaki sportski događaj koji je na HRT se zatamnjuje?,poželiću ja telekabel
Zatamnjuje se sportski sadržaj samo na kanalu HRT 2.
brazzo19

#388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:i baš svaki sportski događaj koji je na HRT se zatamnjuje?,poželiću ja telekabel
i zatamnjuje se forumla 1 na sport klubu al vam se nekad omakne pa i pola sata nakon sta se zavrsila utrka sport klub i dalje bude "crn" :D
Telemach

#389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

brazzo19 wrote:
Telemach wrote:
i zatamnjuje se forumla 1 na sport klubu al vam se nekad omakne pa i pola sata nakon sta se zavrsila utrka sport klub i dalje bude "crn" :D
Dešava se da se zakasni s uključivanjem programa nakon zatamnjenih emisija, ali to je kod nas u Telemachu rijedak slučaj, jer imamo posebnu monitoring-službu koja se bavi time. Ipak i kada se desi bilo kojem operateru, to je stvar nepreciznih programskih šema i termina emisija koji stižu od pojedinih televizija.
Suzie Q

#390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Suzie Q »

Telemach wrote:
....
Podsjećamo kompanija Telemach kao distributer programskog sadržaja zatamnjenja ne vrši samoinicijativno te je dužna ispoštovati zahtjev emitera za zatamnjenje određenog programskog sadržaja.
aha, još ćete mi reći da firma Telemach u Mostaru i u Telemach Sarajevu nisu iste firme, pošto u Mostaru ne zatamnjujete.
ali nema veze, mene je zanimalo od koga je došao zahtjev i hvala na odgovoru. što se zatamnjivanja tiče ima konkurencija koja ne zatamnjuje, hvala Bogu.
Telemach

#391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Suzie Q wrote:
Telemach wrote:
....
aha, još ćete mi reći da firma Telemach u Mostaru i u Telemach Sarajevu nisu iste firme, pošto u Mostaru ne zatamnjujete.
ali nema veze, mene je zanimalo od koga je došao zahtjev i hvala na odgovoru. što se zatamnjivanja tiče ima konkurencija koja ne zatamnjuje, hvala Bogu.
Sadržaj koji je potrebno da se zatamni odnosi se na sve platforme i na kompletnu Telemach mrežu.
iceman2010

#392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

mostar je blizu granice isto kao i svi drugi gradovi koji su blizu granice pa mogu hvatati signal i HRT i drugih kanala,ništa neobično,ali kiseljak,u sred bosne,preko brda,planina ima zemaljski signal,vitez,busovača,otkud,kako ga nema u zenici,vitez i zenicu razdvaja jedno brdo

Ma mislim da nema sanse ni u Mostaru da se gleda HRT sa nekog predajnika u HR-u. Za gledanje terestrijanih sadrzaja potrebna je opticka vidljivost sa predajnikom (LOS) ili barem NLOS (near line of sight). Tesko da tako nesto postoji u Mostaru. Ako postoji kvalitetan signal koji se hvata na "riblju kost" onda se sigurno emituje sa nekog predajnika u BiH. Primjera radi, nema sanse da ti u Sarajevu uhvatis signal sa Vlasica.
tinarog

#393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tinarog »

Pitanje za Telemach! Već odavno koristim digitalni prijemnik za HD signal Cisco Z4398. Kada sam čula da su došli ovi novi, bolji prijemnici , D3 v2.0, naravno nazvala sam da pitam mogu li zamijeniti, ali vrlo brzo sam dobila odgovor od vaših "ljubaznih" operatera, da ne mogu, odnosno da je to samo za nove korisnike. Zašto je to tako, ako je tako, odnosno da li mi "stari" korisnici vaših usluga možemo bar tu pogodnost dobiti, ili se moramo odjaviti pa prijaviti ponovo?!
Domy31

#394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

tinarog wrote:Pitanje za Telemach! Već odavno koristim digitalni prijemnik za HD signal Cisco Z4398. Kada sam čula da su došli ovi novi, bolji prijemnici , D3 v2.0, naravno nazvala sam da pitam mogu li zamijeniti, ali vrlo brzo sam dobila odgovor od vaših "ljubaznih" operatera, da ne mogu, odnosno da je to samo za nove korisnike. Zašto je to tako, ako je tako, odnosno da li mi "stari" korisnici vaših usluga možemo bar tu pogodnost dobiti, ili se moramo odjaviti pa prijaviti ponovo?!
meni su reklida mogu zamijeniti, samo bas ne znam jel bolji ovaj novi
Tiger 033

#395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:Zatamnjuje se sportski sadržaj samo na kanalu HRT 2.
A sportski sadrzaj na Novoj TV se sam od sebe zatamni :D :-) nadođe mu valjda ...puno na to utice i vremenska prognoza :D
Tiger 033

#396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote:na teritoriji naše države postoje predajnici koji nelegalno emituju program državne televizije susjedne države a vjerovatno i neke od komercijalnih tv stanica susjedne države
NE postoji...jednostavno preuzimaju signal sa satelita i reemituju kablovskim putem...koje kriv :?: prvi sa najvisim stepenom krivice je "RAK" jer je odgovoran da nadgleda provođenje odluke o zamnjenju "HRT-a", NE mogu se vadit' da nisu znali jer su bili obavjesteni od samih građana (mail-om,tel) o krsenju zakona na podruciju Kiseljaka i drugih gradova gdje KO NE postuju uredbu "RAK-a" ...zatim i KO iz Sarajeva koji isto to sve znaju a NE bune se :!:
Gistro_bancho

#397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gistro_bancho »

Pitanje za Telemach:

Poštovani,

javljam se iz Zenice i dugogodišnji sam korisnik interneta i kablovske televizije Vaše akvizije, Telekabela doo Zenica.

U skorijim danima očekujemo zamjenu recivera i na mojoj adresi i uputio bih Vam slijedeće pitanje:

Obzirom da do sada (u Telekabelu) nisam koristio digitalni paket jer imam TV sa C Tunerom pa sam mogao sve kanale gledati bez recivera, da li ću ja biti obuhvaćen ovom akcijom zamjene, jer kao što rekoh nisam ni imao reciver pa nemam šta mijenjati. Ako ne, da li ja već sada mogu otići u Vaše prostorije u Zenici i tražiti sebi reciver uz ugovaranje novog paketa jer želim jedan od Vaših MIX paketa?

Unaprijed hvala i lijep pozdrav iz Zenice.
van Basten

#398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

a otkud u Zenici arenasport? To se ulizuju novim korisnicima pa im ostavili i arene a nama slažu priču kako ne mogu dati arenu dok imamo sportklubove?
btw, meni epg ne radi nikako otkad sam uveo supermix, ima i 2 mjeseca, ali neka privatna frka, godišnji i sl... i ne stignem prijaviti to njima, a izgleda da ću se morati nakaniti.
samo_ti

#399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

van Basten wrote:a otkud u Zenici arenasport? To se ulizuju novim korisnicima pa im ostavili i arene a nama slažu priču kako ne mogu dati arenu dok imamo sportklubove?
btw, meni epg ne radi nikako otkad sam uveo supermix, ima i 2 mjeseca, ali neka privatna frka, godišnji i sl... i ne stignem prijaviti to njima, a izgleda da ću se morati nakaniti.
Zbog toga sto je TeleKabel otkupio arenu na nekoliko godina...samom prodajom te kuce Telemachu, ovi su naslijedili i to pravo...tako da cemo mi u Ze arenu gledati jos neko vrijeme-godina :)
DON_eARL

#400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Ja mislim da ovi iz RAK-a ne smiju da se qr*e u takvim mjestima. :D Lako je njima nadgledati operatere u većim gradovima, jer je koliko toliko zakonski uređeno sve. Ovako pošalju dopis ili odu u npr. Kiseljak, operater zatamni na jedan dan šta treba, i sutra im se već smije iza leđa, jer ga neće niko dirati čim RAK svoju pažnju usmjeri negdje drugo. :-D

@van Basten - Telekabel je imao ugovor sa ArenaSportom, koji još traje, i ovi iz Telemacha ga samo poštuju, bar tako kažu...

Za EPG nazovi 1430 i traži da ti zamjene razdjelnik u stanu, to će rješiti problem. :)
Locked