Pussy Riot

Revolver

#376 Re: Pussy Riot

Post by Revolver »

Seawolf wrote: Ah, da; Ameri prave puno bolje podmornice od Rusa.
ne kontam. jeli to dobro ili loše za Pussy Riot? :?
Seawolf

#377 Re: Pussy Riot

Post by Seawolf »

Evo kako izgleda prava provokacija i odgovor na provokaciju (sedamnaest godina zatvora) na SFRJ način:

Film "Plastični Isus" u režiji Lazara Stojanovića, sa pokojnim Tomislavom Gotovcem (za kojega su cure iz Pussy Riot, provokatorke - amaterke), u glavnoj ulozi:

UPOZORENJE: Ne trebaju gledati mlađi od 18 godina.
Last edited by Seawolf on 21/08/2012 11:24, edited 1 time in total.
saibaba

#378 Re: Pussy Riot

Post by saibaba »

Revolver wrote:
saibaba wrote:
forest gump wrote:Pa hajde da budem kratak i jasan. Glupače. A kad si glup pa onda snosi i sankcije.
Kakve su to sankcije predvidjene kad si glup ?

J.....bo ti zemlju u kojoj se dobije dvije godine zatvora zbog pjesme ...

Glupi i jadni su oni koji pristaju na takvu diktatauru ...
zbog pjesme? ma nemoj. garant se patrijarhu nije svidio tekst pa zato dobile robiju.
mogao si napisati i: j.bo ti zemlju u kojoj se dobije robija zbog opravdane kritike prema vladajućem establišmentu.
tako bi sve to još ljepše zvučalo za tvoju svrhu.

isto tako je neki "vjernik" mogao napisati: j.ebo ti zemlju u kojoj se dobije samo dvije godine zatvora za skrnavljenje najsvetijeg mjesta. ništa bez smrtne kazne.

jebeš objektivnost. to nikome ne treba.
Sta je po tebi objektivnost ? Znas ti koliko je dvije godine robije !? Za sta !? Za to sta su one uradile u normalnim zemljama se dobiva opmena i uslovna kazna ...
Druga stvar je to sto smo mi jos uvjek jadnici koji pate za cvrstom rukom ...
Mrtvac Krvnik

#379 Re: Pussy Riot

Post by Mrtvac Krvnik »

Glupi i jadni su oni koji pristaju na takvu diktatauru ...[/quote]

Za to sta su one uradile u normalnim zemljama se dobiva opmena i uslovna kazna ...
Druga stvar je to sto smo mi jos uvjek jadnici koji pate za cvrstom rukom ...[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
5 0 5

#380 Re: Pussy Riot

Post by 5 0 5 »

Revolver wrote:
dale cooper wrote:
Revolver wrote:zašto bi svako imao slobodu umjetničkog izričaja, ako njegov izričaj vrijeđa nekog drugog.
evo npr. njihov performans sa piletom u supermarketu: šta da je neko dijete naišlo u tom trenutku i vidjelo "umjetničko djelo"? evo da još karikiramo recimo da je tvoje dijete. bi li ti rekao djetetu: to je umjetnost.
Onda taj neko neka ne sluša ili ne gleda ono što ga vrijeđa. U slučaju supermarket incidenta da su
ih prijavili vjerovatno bi dobile neku možda novčanu kaznu zbog lascivnog ponašanja. I to je ok,
prekršen je zakon, znao si da postoji mogućnost za to i "patio" si za umjetnost.
Ali kazna treba da odgovara zločinu. A ne dobiješ dvije godine za bezazleni performans u crkvi,
kao da si izvršio fiziči napad ili pokušaj ubistva. O tome se radi. Da su dobile par sedmica i neku
novčanu kaznu, ne bi bilo ovolike frke. Ali ne, Rusko sudstvo je odlučilo da napravi primjer od njih.
Ne može se doći u crkvu i pjevati "Mother of God, Put Putin Away" i proći tek tako.

Nemam djece, ali bi im vjerovatno pokrio oči i rekao, za par godina kad budete mogli razumjeti. :D
negdje sam pročitao da bi po njemačkom zakonu za isto djelo mogle dobiti i do tri godine zatvora. slažem se da ni jedan sudac u Njemačkoj nebi izrekao maksimalnu kaznu, ali jednostavno ne vidim zašto se diže tolika frka oko njih i njihove kazne. ne možeš nešto izvesti u Rusiji i očekivati da ćeš dobiti istu kaznu kao u Americi. to je jednostavno nemoguće, i neće nikada biti moguće. stotine i hiljade godina povijesti, geografija, mentalitet, sve to mora ostaviti traga i na društveno-politčkom sistemu. to je činjenica i uvijek će postojati razlike. ne razumijem kako inteligentni ljudi mogu očekivati ista pravila i reakcije u Americi, Rusiji, Japanu, Norveškoj, Saudijskoj Arabiji, Iranu, Brazilu.........
svaki umjetnicki izrazaj negkoga vrijedja. mene recimo vrijedja turbo folk. ne znam moram li elaborirati zasto? ali to ne znaci da ga treba zabraniti. kao sto sam pisao prije. sloboda umjetnickog izrazavanja mora biti (gotovo)apsolutna. osobno, mislim da umjetnicka djela u kojima bi se moglo desiti da dijete ili zivotinja budu fizicki povrijedjeni. tu bih ja stavio granicu. (jer zivotinje i djeca ne mogu odluciti za sebe).

mozda si trebao preformulirati pitanje kao "slobodu umjetnickog dijela koju vrijedja trenutna vlast. ali onda odmah moramo prihvatiti da nikad ne bi imali mikelandjela, tarkovskog, dostojevskog, pikasa, rembranta, mondrijana... da ne nabrajam. svi su oni bili cenzurirani u svoje vrijeme ili od crkve ili od vlasti. a sve toboze u ime dusevne osjetljivosti naroda.

tesko je usporediti, ali sta mislis, da li je vece bogohuljenje protest pjevanjem na oltaru crkve ili patrijahovo "navlacenje rukava" (photoshop-om) preko sata od 40 000 eura?

uloga umjetnosti jeste da analizira, kritikuje i salje poruku drustvu u kojem zivimo. ako bi umjetnik prihvatao norme suvremenog (u svoje vrijeme) etickog i ja bih rekao nametnute moralne skale onda bi njegov/njen rad izgubio svoju smisao.

i vjeruj mi, lakste ti je zastititi dijete od kontraverzne umjetnosti nego od recimo, brutalnog nasilja na ulici.
Revolver

#381 Re: Pussy Riot

Post by Revolver »

saibaba wrote:
Revolver wrote:
saibaba wrote:

zbog pjesme? ma nemoj. garant se patrijarhu nije svidio tekst pa zato dobile robiju.
mogao si napisati i: j.bo ti zemlju u kojoj se dobije robija zbog opravdane kritike prema vladajućem establišmentu.

isto tako je neki "vjernik" mogao napisati: j.ebo ti zemlju u kojoj se dobije samo dvije godine zatvora za skrnavljenje najsvetijeg mjesta. ništa bez smrtne kazne.

Sta je po tebi objektivnost ? Znas ti koliko je dvije godine robije !? Za sta !? Za to sta su one uradile u normalnim zemljama se dobiva opmena i uslovna kazna ...
koja je to zemlja normalna?
evo: http://newsticker.sueddeutsche.de/list/id/1352302
u Njemačkoj se za "povredu vjerskih osjećaja" može dobiti i do 3 godine robije.

a izjava: jebeš zemlju.... se može reći za svaku državu na ovoj planeti.
samo poslije ovog "jebeš zemlju" stavi nešto što se tebi lično ne sviđa.
5 0 5

#382 Re: Pussy Riot

Post by 5 0 5 »

Revolver wrote: koja je to zemlja normalna?
one su osudjene za hiliganstvo a ne za povredu vjerskih osjecaja. a druga je stvar sto je i ovaj njemacki zakon apsolutno nepotreban. niko se lakse ne uvrijedi nego religiozan covjek. sta se desi sa popom u rusiji koji pozove na linc homoseksualaca? i on zavrsi u zatvoru zbog huliganstva? ne bih rekao. da li je osudjen koji huligan u rusiji zbog napada na ruske manjine? hm... ahaa
Mrtvac Krvnik

#383 Re: Pussy Riot

Post by Mrtvac Krvnik »

niko se lakse ne uvrijedi nego religiozan covjek.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
saibaba

#384 Re: Pussy Riot

Post by saibaba »

Revolver wrote:
Revolver wrote:
saibaba wrote:

koja je to zemlja normalna?

a izjava: jebeš zemlju.... se može reći za svaku državu na ovoj planeti.
samo poslije ovog "jebeš zemlju" stavi nešto što se tebi lično ne sviđa.[/quote]

Moze se dobiti tri godine ali se moze dobiti i opomena i uslovna kazna ... Tako da to ne znaci nista ...
Ovo nije neka glupost koja se meni ne sviđa pa pljujem po drzavi... Ovo cista demonstracija sile koja ima za cilj zastrasivanje naroda od strane rezima .... E sad kome je to u redu ...
dezurni_ucenik

#385 Re: Pussy Riot

Post by dezurni_ucenik »

Revolver wrote:
CVIKERASH wrote:Djevojke ce dozivjeti sudbinu Yulie Timosenko.i o njoj se pricalo mjesecima,na kraju totalno zaboravljena lezi u zatvoru.Vjerujem da ce tako biti i sa Pussy Riot.(na zalost).
djevojke su vani za manje od dvije godina. i onda slijedi show: gostovanje na cnn, fox, dobro Oprah više ne radi, ali bi garant i tamo bile, talk show-ovi, ugovori za biografije .....

samo se ti nemoj previše brinuti za njih.
Mene mozda zaboli i za to sve.Ali treba imati na umu da jednu ovakvu Rusiju sa Putinom Dodik ima iza ledja(da ne govorim o periodu 92-95)i da izmedju ostalih razloga,nas on je** e u svom mogucim pozama zahvaljujuci "komradima".

A naravno Bosnjo voli Ruse jer su ovi na strani Irana i manje vise protiv Amerike... :lol:
Revolver

#386 Re: Pussy Riot

Post by Revolver »

CVIKERASH wrote:
Revolver wrote:
CVIKERASH wrote:Djevojke ce dozivjeti sudbinu Yulie Timosenko.i o njoj se pricalo mjesecima,na kraju totalno zaboravljena lezi u zatvoru.Vjerujem da ce tako biti i sa Pussy Riot.(na zalost).
djevojke su vani za manje od dvije godina. i onda slijedi show: gostovanje na cnn, fox, dobro Oprah više ne radi, ali bi garant i tamo bile, talk show-ovi, ugovori za biografije .....

samo se ti nemoj previše brinuti za njih.
Mene mozda zaboli i za to sve.Ali treba imati na umu da jednu ovakvu Rusiju sa Putinom Dodik ima iza ledja(da ne govorim o periodu 92-95)i da izmedju ostalih razloga,nas on je** e u svom mogucim pozama zahvaljujuci "komradima".

A naravno Bosnjo voli Ruse jer su ovi na strani Irana i manje vise protiv Amerike... :lol:
treba imati na umu da mi ovdje pričamo o Rusiji. kakva god da je ona u zadnjih nekoliko stotina godina nije bila normalnija ni bolja :D
Revolver

#387 Re: Pussy Riot

Post by Revolver »

505sCrtom wrote:
Revolver wrote: koja je to zemlja normalna?
one su osudjene za hiliganstvo a ne za povredu vjerskih osjecaja. a druga je stvar sto je i ovaj njemacki zakon apsolutno nepotreban. niko se lakse ne uvrijedi nego religiozan covjek. sta se desi sa popom u rusiji koji pozove na linc homoseksualaca? i on zavrsi u zatvoru zbog huliganstva? ne bih rekao. da li je osudjen koji huligan u rusiji zbog napada na ruske manjine? hm... ahaa
isto bi ja tebi mogao postaviti video sa marša NPD-a u Njemačkoj. ali pusti to, ovo nije bilo upućeno tebi. ja sa tobom ima drugu raspravu :D

nisi mi odgovorio na ovo:

nije njihov "koncept kratke forme" uzdrmao milione ljudi, nego PRESUDA. i to je najveća greška koja je napravljena. ovakve treba samo ignorirati.

budi iskren i reci dali bi ti njihov koncept smatrao genijalnim da su nakon nastupa, uz neku novčanu kaznu, puštene kući. i nemoj mi sad, molim te, govoriti kako su one tačno znale šta će se desiti, koliku kaznu će dobiti itd. toliko genijalnim ih ne možeš ni ti smatrati. hrabre jesu, ali mislim da nemaju toliko petlje da pristanu unaprijed na dvije godine ruskog zatvora.
kojeime

#388 Re: Pussy Riot

Post by kojeime »

Revolver wrote:zašto bi svako imao slobodu umjetničkog izričaja, ako njegov izričaj vrijeđa nekog drugog.
evo npr. njihov performans sa piletom u supermarketu: šta da je neko dijete naišlo u tom trenutku i vidjelo "umjetničko djelo"? evo da još karikiramo recimo da je tvoje dijete. bi li ti rekao djetetu: to je umjetnost.
Kako su djeca pogodna igracka za ostvarivanje ciljeva. Ako ti se nesto ne svidja onda zaplaces "kvari nam djecu", ako ti trebaju politicki poeni onda pocnes ljubiti djecu u glavice na skupovima, ako ti treba novca onda osnujes organizaciju koja skuplja za pomoc djeci (naravno, uvijek djeca najmanje imaju koristi od skupljenog novca).

Kada neko uvede djecu u raspravu to u 99% slucajeva znaci samo jedno. Vise nema argumenata pa se ide na emocije i/ili manipulaciju strahom.

Ali kada smo vec kod djece. Kada god dijete izadje iz kuce moze mu se nesto desiti. Neki kreten aktivira bombu u blizini, padne meteor, udari grom, idiot sleti autom sa ceste i udari, naleti nekakav virus vazduhom, pa u kuci saplete se dijete i udari glavom u padu, i jos mnogo mogucnosti. Dakle, ne mozes djecu 100% zastititi od zivota. Tako da mogucnost da vidi guranje pileta, osim sto je manje vjerovatno od svega nabrojanog, postavlja jos jedan problem. Nije problem sto ce dijete to vidjeti, problem je kako ce roditelji na to reagovati. Jer od reakcije roditelja ce zavisiti kakve posljedice ce to ostaviti na dijete. Ali oportunizam je laksi, lakse je zabraniti nesto nego kada se nesto desi raditi sa djetetom da mu se neke stvari objasne. Ali to je vec druga tema.
Last edited by kojeime on 21/08/2012 14:14, edited 2 times in total.
Challenger__

#389 Re: Pussy Riot

Post by Challenger__ »

...
Last edited by Challenger__ on 21/08/2012 14:06, edited 1 time in total.
Challenger__

#390 Re: Pussy Riot

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:
Seawolf wrote:Sada će me @Challenger__ optužiti da sam oružje u rukama cionističko-nedžmijske zavjere...
LOL, čuj "zavjera", ko je rekao "zavjera"... ? Ja ne. Riječ je o banalnom, a zajedničkom animozitetu i fobiji nedžmijskih čobana i njihove semitske braće from Ju-es-ej.

Gremlins in fear, hi hi hi ...

Image

Čuj Sinsinati, hahahah, Sinsinati... ne mogu da vjerujem... ODRON od grada. Kako god, orkestar im je više nego skup osrednjih učenika evropskog; njemačkog, ruskog i talijanskog muzičkog naslijeđa.
kojeime

#391 Re: Pussy Riot

Post by kojeime »

[quote="Challenger__"]Čuj Sinsinati, hahahah, Sinsinati... ne mogu da vjerujem... ODRON od grada. Kako god, orkestar im je više nego skup osrednjih učenika evropskog; njemačkog, ruskog i talijanskog muzičkog naslijeđa.[/quote

Kada je postavljena izlozba fotografija Roberta Mapplethorpa u Sinsinatiju, rezultat sve frke oko te izlozbe je pokazao da je taj grad dokazao da nije nikakav odron, vec ozbiljan grad sa ozbiljnim ljudima koji razmisljaju i u stanju su da se bore kada treba za principe.

Ali ne vjerujem da znas o cemu se radi, pa nije vazno.
5 0 5

#392 Re: Pussy Riot

Post by 5 0 5 »

Revolver wrote:
isto bi ja tebi mogao postaviti video sa marša NPD-a u Njemačkoj. ali pusti to, ovo nije bilo upućeno tebi. ja sa tobom ima drugu raspravu :D

nije njihov "koncept kratke forme" uzdrmao milione ljudi, nego PRESUDA. i to je najveća greška koja je napravljena. ovakve treba samo ignorirati.

budi iskren i reci dali bi ti njihov koncept smatrao genijalnim da su nakon nastupa, uz neku novčanu kaznu, puštene kući. i nemoj mi sad, molim te, govoriti kako su one tačno znale šta će se desiti, koliku kaznu će dobiti itd. toliko genijalnim ih ne možeš ni ti smatrati. hrabre jesu, ali mislim da nemaju toliko petlje da pristanu unaprijed na dvije godine ruskog zatvora.
izvini. promaklo mi je. meni je tesko hipoteticki govoriti. mogao je njima putin isto presuditi sacekusom u haustoru ili im pristaviti radioaktivni caj. mozda se treba zapitati zasto nije. a da su dobile samo novcanu kaznu i opomenu, onda bi to bio znak mnogim nezadovoljnima u rusiji na slicne akcije.
Essentially, it is not three singers from Pussy Riot who are on trial here. If that were the case, what’s happening would be totally insignificant. It is the entire state system of the Russian Federation which is on trial and which, unfortunately for itself, thoroughly enjoys quoting its cruelty towards human beings, its indifference to their honour and dignity, the very worst that has happened in Russian history to date.
one su svojom predstavom uzburkale javnost puno prije presude. da li bi imal petlje da unaprijed pristanu na zatvor isto ne znam. ali su imale petlje da naprave nesto sto se u putinovoj rusiji cesto zavrsi na groblju. tako da mi "common sense" govori da jesu imale petlje i da jesu bile spremne na zatvor. na kraju i ovaj njihov manifesto najbolje govori kako one sebe vide.

We called for contact and dialogue rather than conflict and opposition. We reached out a hand to those who, for some reason, assume we are their enemies. In response they laughed at us and spat in our outstretched hands. “You’re disingenuous,” they told us. But they didn’t have bothered. Don’t judge others by your own standards. We were always sincere in what we said, saying exactly what we thought, out of childish naïvety, sure, but we don’t regret anything we said, even on that day. We are reviled but we do not intend to speak evil in return. We are in desperate straits but do not despair. We are persecuted but not forsaken. It’s easy to humiliate and crush people who are open, but when I am weak, then I am strong.
Last edited by 5 0 5 on 21/08/2012 14:18, edited 1 time in total.
Challenger__

#393 Re: Pussy Riot

Post by Challenger__ »

kojeime wrote:
Kada je postavljena izlozba fotografija Roberta Mapplethorpa u Sinsinatiju, rezultat sve frke oko te izlozbe je pokazao da je taj grad dokazao da nije nikakav odron, vec ozbiljan grad sa ozbiljnim ljudima koji razmisljaju i u stanju su da se bore kada treba za principe.

Ali ne vjerujem da znas o cemu se radi, pa nije vazno.
Znam o čemu je riječ, ALI, ovdje je bilo zbora o muzičkim komparacijama sa Evropom.

Dakle, ODRON.
Platformas

#394 Re: Pussy Riot

Post by Platformas »

Challenger__ wrote:
dale cooper wrote:
O Hillary Clinton se da raspravljati, ali brate neukusno ti ovo papančura iz Arkanzasa.
Prvo što nije tačno, jer je rođena u Chicago gdje se i školovala (kasnije i na Yale-u), a u Arkanzas
se preselila kad se udala za Billa. A druga stvar je što ni po čemu ne zaslužuje da je neko zove
papančurom. Druga stvar je ako se ne slažeš sa politikom koju sprovodi ili ako je ne smatraš
dobronamjernom.
Slažem se. Više joj odgovara seljančura i papanka.

Slušam bravure Jevgenija Kisina, izvini me...
Ko joj reče :lol:
5 0 5

#395 Re: Pussy Riot

Post by 5 0 5 »

dale cooper wrote:
forest gump wrote:A demokratija je kao neko neupitno dobro?

Sorry matori, ali ja sam se rodio i odrastao u režimu u kojem se zbog pogrešnog stiha u pjesmi ljetovalo na golom otoku.
I ja sam, ali se ne sjećam muzičara na golom otoku. A bome pravilo se i filmova koji su se kritički
osvrtali na tadašnji režim kao recimo Balkanski Špijun. Pa je bilo i angažovanih bendova u vrijeme
novog vala. Da ih se pratilo i da su bili pod prismotrom u to ne sumnjam (pričalo se o tome), ali
ne sjećam se da je baš neki muzičar zaglavio na golom otoku. Tadašnja Jugoslavija je bila manje
rigidno i liberalnije društvo nego što je bio tadašnji SSSR, a bome i današnja Rusija po svemu sudeći.
tito nije bas cenzurisao umjetnost, ne zbog toga sto je bio veliki pobornik slobode govora nego sto je pod 1 znao da mu ne moze (na)stetiti 2 znao je da ce mu to zapad cijeniti.
ali sjecam se recimo "w.r. misterije organizma" za kojeg su komunisticki cinovnici trazili da se javno spali i sl.
Challenger__

#396 Re: Pussy Riot

Post by Challenger__ »

Platformas wrote: Ko joj reče :lol:
Ne baštinim kulturu obožavanja okupatora, primitivaca i silnika.

Sorry ;-)
Revolver

#397 Re: Pussy Riot

Post by Revolver »

505sCrtom wrote:
Revolver wrote:

izvini. promaklo mi je. meni je tesko hipoteticki govoriti. mogao je njima putin isto presuditi sacekusom u haustoru ili im pristaviti radioaktivni caj. mozda se treba zapitati zasto nije. a da su dobile samo novcanu kaznu i opomenu, onda bi to bio znak mnogim nezadovoljnima u rusiji na slicne akcije.
Essentially, it is not three singers from Pussy Riot who are on trial here. If that were the case, what’s happening would be totally insignificant. It is the entire state system of the Russian Federation which is on trial and which, unfortunately for itself, thoroughly enjoys quoting its cruelty towards human beings, its indifference to their honour and dignity, the very worst that has happened in Russian history to date.
one su svojom predstavom uzburkale javnost puno prije presude. da li bi imal petlje da unaprijed pristanu na zatvor isto ne znam. ali su imale petlje da naprave nesto sto se u putinovoj rusiji cesto zavrsi na groblju. tako da mi "common sense" govori da jesu imale petlje i da jesu bile spremne na zatvor. na kraju i ovaj njihov manifesto najbolje govori kako one sebe vide.
pošto im nije presudio sačekušom u haustoru, možda možemo zaključiti da i Putin napreduje :-D
malo i ti pretjeruješ. po ovome ispada da ko god je digao glas kontra Vladimira je završio na groblju ili je radioaktivan. pa da su one očekivale sačekušu onda definitivno nebi ovo uradile. meni samo smeta što se oko ovoga digla prevelika frka i da ih čitav svijet, a i one sebe, smatraju previše bitnim. svi otprilike poznajemo rusku povijest a ona izjavi da je ovo sada u Rusiji: ...the very worst that has happened in Russian history to date..

ma daaaj!

i nema veze što bi manja kazna bila znak drugima da pokušaju isto, ja sam pitao tebe dali bi koncept smatrao uspješnim da se zbog kazne nije digla ovolika prašina.

ne sjećam se da se oko ubistva Anne Politkovskaye digla i upola frka kao oko ovoga.

samo još da dodam šta sam ranije rekao: kakva god da je sada rusija, ona u zadnjih par stoljeća nije bila bolja.
5 0 5

#398 Re: Pussy Riot

Post by 5 0 5 »

Revolver wrote:
pošto im nije presudio sačekušom u haustoru, možda možemo zaključiti da i Putin napreduje :-D
malo i ti pretjeruješ. po ovome ispada da ko god je digao glas kontra Vladimira je završio na groblju ili je radioaktivan. pa da su one očekivale sačekušu onda definitivno nebi ovo uradile. meni samo smeta što se oko ovoga digla prevelika frka i da ih čitav svijet, a i one sebe, smatraju previše bitnim. svi otprilike poznajemo rusku povijest a ona izjavi da je ovo sada u Rusiji: ...the very worst that has happened in Russian history to date..

ma daaaj!

i nema veze što bi manja kazna bila znak drugima da pokušaju isto, ja sam pitao tebe dali bi koncept smatrao uspješnim da se zbog kazne nije digla ovolika prašina.

ne sjećam se da se oko ubistva Anne Politkovskaye digla i upola frka kao oko ovoga.

samo još da dodam šta sam ranije rekao: kakva god da je sada rusija, ona u zadnjih par stoljeća nije bila bolja.
ne. posto im nije napravio sacekusu znaci da nije mogao. tako ja to vidim.
za ubistvo ne znam, ali sjecas li se da li su tekstovi politkovskaye dizali toliku fruku (u rusiji)? vjerujem da se slazemo da je njeno ubistvo bilo politicko. a ako je politicko, zna se ko ju je ubio. mislis li da je imao pravo na tako sto?
koncept se izgleda nije sastojao samo od koncerta u crkvi. sad znamo da je bilo i drugih stvari prije. samo su za crkvu osudjene. a da se nije digla tolika prasina (tj. da "koncept" nije digao svijest sto mu je valjda i bio cilj) ne bih smatrao da je koncept uspijesan. ali, sumnjam da bi prestale pokusavati.
helem, malo mi je zao sto se nisi osvrnuo na onaj drugi citat. mislim da je mnogo bitniji.

o "prospreritetnoj rusiji" se da diskutovati. zamolio bih te da prvo procitas komentar cijenjenog kolege forumasa o tome.
cak i da prihvatim tvrdnju da im nikad nije bilo bolje, ubijanje opozicionara i kriticara vlasti nema nikakvo opravdanje, ma koliko gasa i nafte ispumpali.
Platformas

#399 Re: Pussy Riot

Post by Platformas »

Challenger__ wrote:
Platformas wrote: Ko joj reče :lol:
Ne baštinim kulturu obožavanja okupatora, primitivaca i silnika.

Sorry ;-)
I forgive you :roll:
vatrogasac

#400 Re: Pussy Riot

Post by vatrogasac »

Mrtvac Krvnik wrote:niko se lakse ne uvrijedi nego religiozan covjek.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
A što nisu upale u neki studio u vrijeme Dnevnika 2 i izvele ovaj perfomans? Što ga nisu izvodile po gimnazijama i fakultetima? U fabrikama?
Post Reply