Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#376 Re: Punice i Svekrve

Post by novi.dan.nova.nafaka »

astrid wrote:
duboka_misao wrote:ovo je najlaksa formula na svijetu:
tvoja mama kaze presolila si rucak - daje dobronamjeran savjet i opazanje
njegova mama kaze presolila si rucak _mrzi te i zeli da ti unisti zivot
,,,i mijesa se u sve :roll:
Kad citam ovo ovdje ..svekrva ni jedna nije dobra,a snahe zlatne :oops:
Snaha sam 21 godinu,pa iz tog ugla mogu reci da nije sve crno i bijelo.Bilo je losijih ali vise lijepih trenutaka,uz malo volje moze se naci kompromis.Ja volim svoju mamu najvise na svijetu ali i moj suprug voli svoju.Zelim da on postuje moju mamu,ali i on zeli da ja postujem njegove roditelje.Nece mi kruna sa glave pasti ako odem kod njih uputim koju lijepu rijec.U mnogim stvarima sa ne slazem sa svekrvom,ali ne pravim od toga dramu..kazem svoje misljenje i guram dalje,rijec po rijec ,doslo bi do svadje :roll: Da li bi voljele da se vasi muzevi svadjaju sa vasim majkama?
To su dvije razlicite ljubavi ,samo sto se zena druga uvijek moze naci,cak i zavoljeti,a majka je samo jedna.
Kao sto vec rekoh...Snaha sam ali i majka 2 odrasla sina.Mnogo bi me boljelo kad bi moje snahe okrenule sinove protiv mene.
Stvarno nemam šta dodati na ovo što ste rekli - svaka čast. Mislimo haman pa isto.
Ja bih samo dodao na zadnju boldiranu rečenicu - u takvoj situaciji, svojoj supruzi bih dao maksimalnu podršku ako treba, i ako bih morao birati između toga da sin bira između supruge i majke onda znam na čijoj sam strani. Na kraju krajeva, ko mi garantuje da ta ista snaha neće sutra dići nos na svog muža radi totalno nebitne stvari - ostavi ga, a njegovi odnosi sa majkom zauvijek uništeni...
Gray

#377 Re: Punice i Svekrve

Post by Gray »

mp3problem wrote:Meni je nenormalno kad se ljudi ožene/udaju i onda im roditelji ne shvaćaju da su im djeca formirala VLASTITU porodicu.
Meni je normalno da su ti vlastita žena i djeca preća od roditelja, ako neko mora biti preći.
Najbolje je da su podjednako, ali ako ti mati traži da nju staviš prije žene i djece, nije to OK.
Ja ne bih mogla to podnijeti.

I ja se slažem sa ovim. Supruga i dijete su nova porodica, dok roditelj postaju proširena porodica i meni je normalno da žena i djeca budu na prvom mjestu. Ja sam, doduše, i sam po sebi takav da ne dam roditeljima da mi se puno mješaju u život bez obzira na djevojku/ženu, tako da očekujem da se neće ništa promijeniti ni kada se oženim jednog dana.
Irm@

#378 Re: Punice i Svekrve

Post by Irm@ »

ladyblue18 wrote:
male_okice wrote:
OMG koji bezobrazluk :shock: neka je ona njemu mama 100x ali kad cujem tako u top i ispali. Iskoristi to slobodno protiv nje....posto ona tebe takodjer persira super znaci da se vec stvorila distanca...zadrzi je max tako i ti ces biti mnogo srecnija.
Ne, ovaj tvoj komentar je bezobrazluk.

Irma je pametna djevojka i sumnjam da bi ikada i pomislila na ovako nesto.
Cuj iskoristi protiv nje...ja jos ne vidjeh da je rat izmedju svekrve i snahe zavrsio u korist ove druge.
Mama je jedna, ne zavaravajte se da ces vas momak/muz pustit da se tako ponasate prema materi mu, jer to bi znacilo samo jedno, da lik nema ni trunke postovanja prema zeni koja ga je rodila a to bas nije nesto sto se ignorise.
Irma radi ono sto je najbolje moguce, distancirala se ali nije pokazala nepostovanje prema gospodji. :mrgreen:
I kao sto neko rece, nekada je distanca najbolje sto se moze desiti, i ja mislim da je Irmi po pitanju toga, upala kasika u med. :mrgreen:
:-D uh..sta pokrenusmo svekrva i ja :-D
Lady hvala :)
a ostali: hvala na savjetima (kakvi god da su) ne mislim se okretat protiv nje jer sam imala priliku dosta puta vidjeti da kad je snaha u zavadi sa svekrvom to samo moze lose po ovu prvu zavrsiti :D
iako bih ja stvarno htjela da smo mi malo blize jer ja uopce ne mislim da je moja svekrva losa zena (cak sto vise odgojila je 4 djece i radi i stize biti i kod svojih roditelja i kod svoje svekrve)..cak mislim da ce mozda nakon nekoliko godina biti malo i drugacija prema meni (sada smo na manjoj distanci nego sto smo bile prije neke 3 godine) :D
ja sam jednostavno odlucila da pustim nju da polako spusta zid koji je podigla prema meni..ja zida prema njoj nemam tako da svaki njen korak naprijed cu uvijek cu rado docekati..
ali znam da ce to ici dosta sporo..a jedan od glavnih razloga sto je ona mom Dragom uvijek spominjala neke druge djevojke (na pocetku nase veze sad je vec odustala) :-D je taj sto ja bas nisam kucanica :-D moja svekrva je Super Zena..a ja bas nisam u fazonu zimnice i radjanja djece i to se nece promijeniti..barem ne tako skoro :-D :D
Anes90

#379 Re: Punice i Svekrve

Post by Anes90 »

Uh jebote ovdje kod Vas se pravo zakuhalo !!!!

Stvarno nikad mi nece biti to jasno, te svadje izmedju zene vs. my parents ili obratno nevidim razlog tome ... da se zna nisam ozenjen pa i neznam ...

Ali zato barem imam neko svoje misljenje ,znaci lijepo nadji kakav stancic , pa lijepo dovedes djevojku , provedes neko vrijeme skupa ako je sve OK onda ide i brak , znaci misljenja sam da nikad ama nikad dovesti zenu kuci svojoj i zivjet snjima , pa makar se i ne ozenio ... Sve sto trazim je da mi cura-zena bude razumna da se moze pricati snjom i da se ja i ona dogovaramo zajednicki oko naseg zivota .

Postuj ti moje ,postujem i ja tvoje ... a inace mogu biti kakvi hoce tersovi ili slicno kad se ozenim aBd , htjeli ili ne htjeli morat ce me prihvatiti jer moj zadatak je da ucinim njihovu kcerku sretnu sto cu se i potruditi :wink: :thumbup:

PS : Zanima me koliko cesto se obilaze roditelji vasi ,znaci od muza i zene roditelji , da li su u dobrim odnosima i slicne situacije .. naprimjer barem cu se ja probati potruditi da da se vise druze ,naravno ja i zena rostilj i pozoves ih ko ljude ,baci se neka prica jer i oni su tu radi jednog cilja : DJECA NJIHOVA ... a tek kad im jos das unuce ima da se tope kao led :thumbup:
Gray

#380 Re: Punice i Svekrve

Post by Gray »

Anes_Sana wrote:

PS : Zanima me koliko cesto se obilaze roditelji vasi ,znaci od muza i zene roditelji , da li su u dobrim odnosima i slicne situacije .. naprimjer barem cu se ja probati potruditi da da se vise druze ,naravno ja i zena rostilj i pozoves ih ko ljude ,baci se neka prica jer i oni su tu radi jednog cilja : DJECA NJIHOVA ... a tek kad im jos das unuce ima da se tope kao led :thumbup:

Meni naprimjer ovo zadnje nije niti najmanje bitno. Što se mene tiče ne moraju se naši roditelji nikada ni sresti niti me zanima da li će se nešto družiti ili slagati. Njihova stvar, neće se oni vjenčati nego mi. Kada imaju unuci vjerojatno će se tada sretati na rođendanima ili slično, ali mi uopšte nije bitan njihov međusobni odnos.
Ductus Holedocus

#381 Re: Punice i Svekrve

Post by Ductus Holedocus »

radenska wrote:Moj muz postuje svoje roditelje nekad i previse. Stvarno postuje i moje. A sto se tice njegovog oca to je posebna prica. Ko misli da je nesto zgrijesio treba doci da zivi s njim jedan mjesec, to ce mu doci kao cistiliste. Te patnje NIKOM u zivotu pozeljela ne bih. Sta sam ja jezika progutala i ruznih rijeci s njegove strane. Postujem ga na minimumu zbog muza, ovako ne bih nikako. Voljeti ga niti hocu niti mogu. A da ga zovem babo, to je prosto nemoguce. Pa on nije za mene i moju bebu upitao 4 mjeseca. Pa ne nosim ja zivince, to je njegovo unuce. Ali hajde, svakom svacije.
E moja ti..
Ja sam se trudila,koliko god sam mogla da budem uzorna "snajka",da se pokazem u sto najboljem svjetlu..Da medju nama vlada mir ....ali jok.
Kad mu jos uvijek nisam snaha i tako me grdi,sta je tek sposoban uraditi kad bi zivjeli u istoj kuci(to je bilo u planu)?!
Da sam losa i bezobrazna bila,mislim da bi drugacije bilo..
Sva sreca pa su se maske na vrijeme skinule..Sve sam ostavila iza sebe i otisla glavom bez obzira.Kad nece fino,nek'im bude..
I nije mi nimalo zao!
zahr

#382 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

vıse od sat vremena cıtam sve ove postove ı sad sam jos zahvalnıja sto mı se posrecılo da ımam ovakvu svekrvu ı svekra naravno :-D OD svekra smo dobılı stan a od svekrve sav namjestaj ı svakı put pıtaju treba lı vam jos nesto zıvımo u ıstoj ulıcı ı svekrva dolazı kada ıh pozovem na dorucak ılı tako nesto a ja kod nje ıdem svakı dan nekad ı po 2 puta dnevno jer je fakat super svako malo ona nama dobacuje neke parıce et nek vam se nadje ovo materıjalno spomınjem jer na nekı nacın pokazuje kolıko ım je bıtno da ım je sın ok ıako vıse nıje s njıma a svekar kad god me sretne prvo sto pıta ımas lı kakvıh zalbı na muza jednom me svekrva vıdjela da placem ı 2 dana tretırala zasto zasto ı ja tako kazem kako sam se posvadjala s muzem ı ona ga nazove ı kaze magare jedno kretenu ajjjj svasta mu se nagovorıla bılo mı ga je zao nekolıko puta sam bıla u prılıcı da cujem kako je svekrva negdje sjedıla ı prıcala o menı tako fıne stvarı da me postıdıla sta recı ja tu zenu zaısta cıjenım postujem ı volım nedavno je odputovala na mjesec dana ı svakı dan sam je zvala jer mı je bılo jako jako jako neobıcno ı prema svım svojım snahama je ovakva zena koja sprema zımnıcu ı sve ono sto je bolje daje snahama a ono malo losıje kcerkama mıslım sta recı nedavno se djever razbolıo ı ona toj snahı kupı prsten jer je pazıla njenog sına dok je bıo bolestan :-D Iskreno se nadam da cemo jos ovako puno puno godına pozıvıtı u mıru ı rahatluku ı nı u kom slucaju ne zelım da ıstıcem neke stvarı navodım ovo kao prımjer onıma kojı nısu udate da ıpak nıje sve tako crno ı da jos ıma ınsana a ove crne prıce koje sam ovdje procıtala ımam ıh u svom okruzenju alı hvala Bogu nısam ıh ıskusıla na svojoj kozı :razz: eto ıdem malo na pıjacu pa svekrvı na kahvu :D :D :D :D
CaneBos

#383 Re: Punice i Svekrve

Post by CaneBos »

zahr wrote:vıse od sat vremena cıtam sve ove postove ı sad sam jos zahvalnıja sto mı se posrecılo da ımam ovakvu svekrvu ı svekra naravno :-D OD svekra smo dobılı stan a od svekrve sav namjestaj ı svakı put pıtaju treba lı vam jos nesto zıvımo u ıstoj ulıcı ı svekrva dolazı kada ıh pozovem na dorucak ılı tako nesto a ja kod nje ıdem svakı dan nekad ı po 2 puta dnevno jer je fakat super svako malo ona nama dobacuje neke parıce et nek vam se nadje ovo materıjalno spomınjem jer na nekı nacın pokazuje kolıko ım je bıtno da ım je sın ok ıako vıse nıje s njıma a svekar kad god me sretne prvo sto pıta ımas lı kakvıh zalbı na muza jednom me svekrva vıdjela da placem ı 2 dana tretırala zasto zasto ı ja tako kazem kako sam se posvadjala s muzem ı ona ga nazove ı kaze magare jedno kretenu ajjjj svasta mu se nagovorıla bılo mı ga je zao nekolıko puta sam bıla u prılıcı da cujem kako je svekrva negdje sjedıla ı prıcala o menı tako fıne stvarı da me postıdıla sta recı ja tu zenu zaısta cıjenım postujem ı volım nedavno je odputovala na mjesec dana ı svakı dan sam je zvala jer mı je bılo jako jako jako neobıcno ı prema svım svojım snahama je ovakva zena koja sprema zımnıcu ı sve ono sto je bolje daje snahama a ono malo losıje kcerkama mıslım sta recı nedavno se djever razbolıo ı ona toj snahı kupı prsten jer je pazıla njenog sına dok je bıo bolestan :-D Iskreno se nadam da cemo jos ovako puno puno godına pozıvıtı u mıru ı rahatluku ı nı u kom slucaju ne zelım da ıstıcem neke stvarı navodım ovo kao prımjer onıma kojı nısu udate da ıpak nıje sve tako crno ı da jos ıma ınsana a ove crne prıce koje sam ovdje procıtala ımam ıh u svom okruzenju alı hvala Bogu nısam ıh ıskusıla na svojoj kozı :razz: eto ıdem malo na pıjacu pa svekrvı na kahvu :D :D :D :D
Dobro cijeni to sto imas onda jer to je u danasnje vrijeme skoro pa nepostojeci odnos!
VenomousV

#384 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

lako je kad svekar i svekrva imaju love :roll: :D
sanjam-te

#385 Re: Punice i Svekrve

Post by sanjam-te »

VenomousV wrote:lako je kad svekar i svekrva imaju love :roll: :D
ja bih rekla,lakše je kad imaju love,al nije sve u tome..džaba ako ti neko daje pare,a onda hoće da ti naređuje kako ćeš ih potrošiti.Npr.evo vam pare kupite namještaj al de da ga ja izaberem.
Not My Idea

#386 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

@zahr, to je bas lijepo procitat! Osvjezenje si na ovoj temi. :)

De mi jos samo reci sta ti je sa slovom i...? kad mi oci ne ispadoshe :-)
VenomousV

#387 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

sanjam-te wrote:
ja bih rekla,lakše je kad imaju love,al nije sve u tome..džaba ako ti neko daje pare,a onda hoće da ti naređuje kako ćeš ih potrošiti.Npr.evo vam pare kupite namještaj al de da ga ja izaberem.

ahaaaaa da znas da bi izabrala :roll:
ne bih vala ni uzimala, mislim jest fino kad ti daju pare, ali iskreno, ne da bi imali razlog da ti zvocaju za par godina :roll:

jos uvijek se ibretim kakvih sve svekrvi ima, pogotovo to sto spominjes "naredjivanje kako da se pare potrose", ne bih joj vise u kucu dala, rekla bih co'jeku slobodno ti materi kad god hoces al' je meni ne dovodi...

hvala Bogu moja buduca svekrva je fina zena :D :D
novi.dan.nova.nafaka

#388 Re: Punice i Svekrve

Post by novi.dan.nova.nafaka »

VenomousV wrote:jos uvijek se ibretim kakvih sve svekrvi ima, pogotovo to sto spominjes "naredjivanje kako da se pare potrose", ne bih joj vise u kucu dala, rekla bih co'jeku slobodno ti materi kad god hoces al' je meni ne dovodi...
Ma ti si snaha za poželjeti, nema šta. :thumbup:
VenomousV

#389 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
VenomousV wrote:jos uvijek se ibretim kakvih sve svekrvi ima, pogotovo to sto spominjes "naredjivanje kako da se pare potrose", ne bih joj vise u kucu dala, rekla bih co'jeku slobodno ti materi kad god hoces al' je meni ne dovodi...
Ma ti si snaha za poželjeti, nema šta. :thumbup:

vjeruj da jesam :roll:

ali ne za rospije kakve se stalno spominju na ovoj temi :roll:
zahr

#390 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

hahahhahah :D ova tı je dobra nıje poneta u tome jer muz ı ja radımo ımamo sasvım dovoljno nema potreba da nam neko daje alı mı smo najmladjı ı onda onı nas nekako dozıvljavaju kao djecu a ı cınejnıca da mojı rodıteljı zıve u jednoj drzavı a ja u drugoj pa se povode za tım eto da je njena mama tu sad bı joj bajram ılı rodjendan dala evo kupı sı nesto ne govorım ja sad aman o nekım svotama to su sıtnıce koje su manje bıtne od cınjenıce da su od svekrve s obzırom da su svekrve na tako losem glasu :D
thea

#391 Re: Punice i Svekrve

Post by thea »

super sala, ovo dodje kao dnevni vic :D
VenomousV

#392 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

zahr wrote:

hahahhahah :D ova tı je dobra nıje poneta u tome jer muz ı ja radımo ımamo sasvım dovoljno nema potreba da nam neko daje alı mı smo najmladjı ı onda onı nas nekako dozıvljavaju kao djecu a ı cınejnıca da mojı rodıteljı zıve u jednoj drzavı a ja u drugoj pa se povode za tım eto da je njena mama tu sad bı joj bajram ılı rodjendan dala evo kupı sı nesto ne govorım ja sad aman o nekım svotama to su sıtnıce koje su manje bıtne od cınjenıce da su od svekrve s obzırom da su svekrve na tako losem glasu :D

cinjenica je da si jako sretna sa takvim svekrom i svekrvom a pare nikako ne mogu odmoci :D

i stvarno, sta ti je sa slovom i?? :-?
zahr

#393 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

VenomousV wrote:
sanjam-te wrote:

ahaaaaa da znas da bi izabrala :roll:
ne bih vala ni uzimala, mislim jest fino kad ti daju pare, ali iskreno, ne da bi imali razlog da ti zvocaju za par godina :roll:

jos uvijek se ibretim kakvih sve svekrvi ima, pogotovo to sto spominjes "naredjivanje kako da se pare potrose", ne bih joj vise u kucu dala, rekla bih co'jeku slobodno ti materi kad god hoces al' je meni ne dovodi...

hvala Bogu moja buduca svekrva je fina zena :D :D

Ja sam naglasıla u postu ınsan sav namjestaj muz ı ja smo ızabralı do posljednje kasıke ı u cıjeloj porodıcı samo nas namjestaj je sportskog tıpa ostalı vole malo nadzıdzano :D ı naravno da nıko nısta nıje rekao cak nıko nıje nısta nı predlozıo ızuzev u sıtuacıjama kada smo mı pıtalı za savjet jedını komentar kojı su dalı bıo je Vı cete tu zıvjetı onako kako vı volıte ı zelıte tako ı napravıte :P
zahr

#394 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

VenomousV wrote:
zahr wrote:

cinjenica je da si jako sretna sa takvim svekrom i svekrvom a pare nikako ne mogu odmoci :D

i stvarno, sta ti je sa slovom i?? :-?
:D :D :D evo promijenila sam ja mislim sve je stvar kako se ti na pocetku postavis i mislim da koliko postovanja pokazujes svojim roditeljima da isto tako treba da pokazes i muzevoj porodici moj muz zaista cijeni i postuje moje roditelje barem dok sam ja tu hahahhah :D :D zasto bih ja onda prema njegovima se odnosila drugacija "sta posijes to ces i da pozenjes" :P
zahr

#395 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

Not My Idea wrote:@zahr, to je bas lijepo procitat! Osvjezenje si na ovoj temi. :)

De mi jos samo reci sta ti je sa slovom i...? kad mi oci ne ispadoshe :-)
i je ponovo u funkciji :D :D :D :D
Not My Idea

#396 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

Haleluja.
Aleluja

#397 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

sta recı nedavno se djever razbolıo ı ona toj snahı kupı prsten jer je pazıla njenog sına dok je bıo bolestan :-D

Mislim šta reći...daje ta i šakom i kapom...kupi ti prsten ako paziš hastu sinčića... :D

Pomogla bi totalnom strancu pro bono a ne suprugu pobogu... još da mi u naturi zahvale, ne hvala taj stil mi nije potreban... 8-)
Not My Idea

#398 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

Bjezi ba, nesto kontam...
cuj kupila snahi prsten jer je ova pazila muza dok je bio bolestan...
Ovoj pak ovdje opremila stan...
Sve snahe gotivi vise nego sinove...

Zamisli kakvi su onda ti sinovi kad je zeni toliko drago sto ih se rijesila... :|
zahr

#399 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

Aleluja wrote:
sta recı nedavno se djever razbolıo ı ona toj snahı kupı prsten jer je pazıla njenog sına dok je bıo bolestan :-D

Mislim šta reći...daje ta i šakom i kapom...kupi ti prsten ako paziš hastu sinčića... :D

Pomogla bi totalnom strancu pro bono a ne suprugu pobogu... još da mi u naturi zahvale, ne hvala taj stil mi nije potreban... 8-)

To sto sam navela je trebalo da posluzi kao potpuna suprotnost na sve one neke uzasne stvari koje svekrve rade to je bio poklon u znak paznje i zahvalnoti ti ocigledno ili imas jako opasnu svekrvu ili je uopce nemas i ubijedjena sam da ne odbijas poklone da ti je tvoja majka kupila to bi bilo super ali posto je to ucinila svekrva hajde da sada po noj bacamo drvlje i kamenje jer OMG ona sigurno ima neke skrivene razloge :mrgreen: :mrgreen:
zahr

#400 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

Not My Idea wrote:Bjezi ba, nesto kontam...
cuj kupila snahi prsten jer je ova pazila muza dok je bio bolestan...
Ovoj pak ovdje opremila stan...
Sve snahe gotivi vise nego sinove...

Zamisli kakvi su onda ti sinovi kad je zeni toliko drago sto ih se rijesila... :|

mislim da sam propustila jako vaznu cinjenicu moja svekrva nije bosanka :D :D :D
Post Reply