Stvarno nemam šta dodati na ovo što ste rekli - svaka čast. Mislimo haman pa isto.astrid wrote:,,,i mijesa se u sveduboka_misao wrote:ovo je najlaksa formula na svijetu:
tvoja mama kaze presolila si rucak - daje dobronamjeran savjet i opazanje
njegova mama kaze presolila si rucak _mrzi te i zeli da ti unisti zivot![]()
Kad citam ovo ovdje ..svekrva ni jedna nije dobra,a snahe zlatne![]()
Snaha sam 21 godinu,pa iz tog ugla mogu reci da nije sve crno i bijelo.Bilo je losijih ali vise lijepih trenutaka,uz malo volje moze se naci kompromis.Ja volim svoju mamu najvise na svijetu ali i moj suprug voli svoju.Zelim da on postuje moju mamu,ali i on zeli da ja postujem njegove roditelje.Nece mi kruna sa glave pasti ako odem kod njih uputim koju lijepu rijec.U mnogim stvarima sa ne slazem sa svekrvom,ali ne pravim od toga dramu..kazem svoje misljenje i guram dalje,rijec po rijec ,doslo bi do svadjeDa li bi voljele da se vasi muzevi svadjaju sa vasim majkama?
To su dvije razlicite ljubavi ,samo sto se zena druga uvijek moze naci,cak i zavoljeti,a majka je samo jedna.
Kao sto vec rekoh...Snaha sam ali i majka 2 odrasla sina.Mnogo bi me boljelo kad bi moje snahe okrenule sinove protiv mene.
Ja bih samo dodao na zadnju boldiranu rečenicu - u takvoj situaciji, svojoj supruzi bih dao maksimalnu podršku ako treba, i ako bih morao birati između toga da sin bira između supruge i majke onda znam na čijoj sam strani. Na kraju krajeva, ko mi garantuje da ta ista snaha neće sutra dići nos na svog muža radi totalno nebitne stvari - ostavi ga, a njegovi odnosi sa majkom zauvijek uništeni...