da, samo što si nešto zaboravio, a to je da ja vozim svoje auto i znam kakvo mu je stanje i znam kakvo mu je održavanje...otud sam i napisao ono lafo kvarljivi, jer oni to zaista nisu, samo što je to uvriježena dugogodišnja šuplja priča, kojoj si i ti podlegao...nije problem sve staviti na papir, po pitanju neredovnih troškova koje sam imao..goran16v wrote:
Da, samo sto si strucno u svom pamtlefu strucno zabrzao preko nekih cinjenica:
Da je stariji i izgazen golf sa vracenom kilometrazom mozda jos uvijek kvalitetniji, poudzaniji i cijenjeniji auto to pomenutog Fata, da ne kazem bolji, a da je upravo cijena najbolji indikator toga, te da je i prilikom prodaje stvar ista. Takodjer, nekako si zamenario cinjenicu da je fiat neupitno vise podlozan kvarovima i skuplji za odrzavanje odnosno manje pouzdan, a poudzanost se itekako placa.
A sad, drzeci se tvog realnog uporista nije mi jasno zasto umjesto Fiata za 13k KM nisi kupio jednao starog Maplea za 4k km, koji je mladji, ima vise opreme i vjerovatno je prva ruka, a na njmeu za 5 god gustiranja moze izgubiti max 2k KM... Odnosno kome ce pasti napamet da pored npr. R-Lagune kupi BMW-3 ili C klasu...
Realnost je mislim, kao i u slucaju mnogih, da ti nisi imao 17k KM namjenjenih za auto jer da jesi logicno je da bi umjesto Golfa za 17k KM kupio Fiata za 17k KM.
dalje, ja nisam imao 17 nego 12 milja i to mi je bio budžet, a po toj logici mogao sam kupiti neku smrdljvu tričinu TDI, i da, po vama, budem pravo dobar...u ovom slučaju upoređujemo cijene direktnih konkurenata na bh. tržištu tih godina, to što je Golf skuplji nije moja stvar...znači, Stilo 2002 godina 12 milja, Golf IV 2002, pa i stariji, od 15 do 17 milja...čak i da je razlika u cijeni od tri milje, opet je ne mogu stići sa svim neredovnim održavanjima kante od FIAT-a...
na kraju, opadanje cijene mene ne interesuje, jer ja kupujem auto radi ćejfa, a to je nešto što se emku i tebi mora crtati, iznova i iznova...