Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#376 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote:
Da, samo sto si strucno u svom pamtlefu strucno zabrzao preko nekih cinjenica:
Da je stariji i izgazen golf sa vracenom kilometrazom mozda jos uvijek kvalitetniji, poudzaniji i cijenjeniji auto to pomenutog Fata, da ne kazem bolji, a da je upravo cijena najbolji indikator toga, te da je i prilikom prodaje stvar ista. Takodjer, nekako si zamenario cinjenicu da je fiat neupitno vise podlozan kvarovima i skuplji za odrzavanje odnosno manje pouzdan, a poudzanost se itekako placa.
A sad, drzeci se tvog realnog uporista nije mi jasno zasto umjesto Fiata za 13k KM nisi kupio jednao starog Maplea za 4k km, koji je mladji, ima vise opreme i vjerovatno je prva ruka, a na njmeu za 5 god gustiranja moze izgubiti max 2k KM... Odnosno kome ce pasti napamet da pored npr. R-Lagune kupi BMW-3 ili C klasu...
Realnost je mislim, kao i u slucaju mnogih, da ti nisi imao 17k KM namjenjenih za auto jer da jesi logicno je da bi umjesto Golfa za 17k KM kupio Fiata za 17k KM.
da, samo što si nešto zaboravio, a to je da ja vozim svoje auto i znam kakvo mu je stanje i znam kakvo mu je održavanje...otud sam i napisao ono lafo kvarljivi, jer oni to zaista nisu, samo što je to uvriježena dugogodišnja šuplja priča, kojoj si i ti podlegao...nije problem sve staviti na papir, po pitanju neredovnih troškova koje sam imao..
dalje, ja nisam imao 17 nego 12 milja i to mi je bio budžet, a po toj logici mogao sam kupiti neku smrdljvu tričinu TDI, i da, po vama, budem pravo dobar...u ovom slučaju upoređujemo cijene direktnih konkurenata na bh. tržištu tih godina, to što je Golf skuplji nije moja stvar...znači, Stilo 2002 godina 12 milja, Golf IV 2002, pa i stariji, od 15 do 17 milja...čak i da je razlika u cijeni od tri milje, opet je ne mogu stići sa svim neredovnim održavanjima kante od FIAT-a...
na kraju, opadanje cijene mene ne interesuje, jer ja kupujem auto radi ćejfa, a to je nešto što se emku i tebi mora crtati, iznova i iznova...
Last edited by johntra on 05/09/2012 12:41, edited 1 time in total.
johntra

#377 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

emko1234 wrote: hahahah, kad covjek slusa tebe kako pricas o fiatu, reko bi da je fiata vw odavno kupio.
i ako ti na fiatu za 4 godine izgubis 5500 maraka, nema sanse da golfu cijena za 4 godine padne 7000 maraka. to bi ti mozda volio da je tako. al nije. nadji mi sad peticu koja je bila 17 000 prije 4-5 godina, da se sad moze uzet za cenera.
eto to je samo moja mala observacija na ovo sto si napisao.

i opet na kraju svega ovoga se postavlja pitanje, kako to samo prosvjetljeni ljudi kosto si ti il citroen xm vidite i kako je i dalje taj fiat rinaka, citroen rinaka, megan rinaka, i jedan golf koji po vasoj prici, iz generacije u generaciju ide samo na facelift, ubija ih na mrtvo po svim pitanjima i na svim testovima, o prodaji da ne pricamo?
jesi se to zaigrao klisa, sine? :D

pričamo o automobilima iste godine, znači Stilo 2002 i Golf IV 2002 - nerealna razlika minimum petaka u cijeni...kakvi su te Golfovi petice uhvatili, sine...
o prodaji i tim smiješnim činjenicama sam odgovorio ranije...
goran16v

#378 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

@johntra
Samo ostaje misterija nikad objasnjena misterija, zasto je onda smrdljiva izgazena tricina TDI jednako kostala kao tvoj auto kad si ga kupovao, odnosno zasto je G VI sa xy vlasnika i vracenom kiometrazom bio skuplji. Posto taj slucaj nije samo kod nas, nije samo u komsiluku, pa ni u malenoj Europi, tako se ne mozes vaditi na nas mentalitet i nerealno priosjecno razmisljanje (nekako mi je tesko pvjerovati da si globalno realan), jedino preostaje mogucnost da je uprkos svemu jos uvijek bolji auto?
Pusti suplju, ti da kupujes auto iz cejfa sigurno ne bi kupio izgledamo i performansama sasvim prosjecnog, neupadljivog Fiata Stila, pogotovo ako je kakav 5VR, gdje je jedini cejf niza cijen, nego kakvu talijansku RWD egoztiku.
Kad se vec hvatas matematike i racunice onda bi trebao zanati za postulat da je materijalnim stvarima kojima vrijednost opada kroz vrijeme pad novcane vrijednost proporcionalan cijeni, odnosno u novcu skuplja stvar, tj bolja stvar trip veci pad cijene.Inace, kupis novog Yugu (dok se proizvodio) za 8k KM i najpametini si na svijetu, da od njega ostanu samo saobr. i tockovi vrijedice 300 KM, odnoso teoreti gubitak 7,7k KM koliko izgubis na autu od 35k KM za go dana. To bi ista drugo gledaqo pored Yuga..
Last edited by goran16v on 05/09/2012 13:07, edited 1 time in total.
emko1234

#379 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

drndalo@ namjerno sam napisao rinaka, jer se kroz cijelu ovu temu i pricu o goflu zapravo provlaci prica kako je golf jedna velika zamaskirana rinaka.
ja mogu da shvatim da ljudi nesto ne vole. al ne mogu da shvatim pljuvanje iz zavisti. prvo auto koje sam imao je bio golf IV, odlicno me sluzio. 1.6 motor, nema dje nisam isao s njim. comfortline oprema, i sad mi dodje johntra u trusi mi pricu kako je stilo kvalitetan, kako je odlica, kako je lijep, kako je pouzdan, kako su sve o njemu price, zapravo predrasude. ko je vozio golfa IV, i ko je vozio stila, il se vozio u stilu, zna da je cetvorka iako generacijski starija izmislila sve za stila. kad mjenjac u golfu izmes, pa uzmes mjenjac u stilu. kad upalis radio u goflu, pa onda udjes u stila i pritisnes onaj skroler u sredini, pa kad vidis board komp na golfu, pa onda vidis isti na stilu. od jebenih kazaljki do podizaca prozora, u svemu se vidi koliko je golf kvalitetnije auto. do onog skakvac kljuca, koji neki dan gledam koj jednog taxiste u crvenom taxiju. passatu na satu 607 000 km, kjuc osim sto je izlezan ko nov reaguje. mom drugu kad je kupio stila prije nekih 5 godina, na 154 000 si morao noktima vadit zeljezni dio kljuca jer feder nije radio.

mislim ljudi glupa je prica. vw golf je neuptino kvalitetniji od fiat stila, mozda jest tvrdji, jest robusniji, mozda jest skrtiji s opremom u startu, al ljudi su izracunali kakav omjer treba da bude.

i druze johntra, ako ne znas cetvorka se pravi od kraja 97 godine. a fiat stilo je poceo 2002, dakle svojim radnim vijekom je daleko usao u eru golfa petice koja je startala krajem 2003.
zelis li sad da poredimo fiat brava i golfa cetvorku?
il zelis mozda da poredimo fiat stilo i golfa peticu?
po meni jedini argument ljudi koji kupuju nova auta, u odnosu na vw je cijena.
al onda dodjes i kazes, i ja bi se naguzio za jednu cetvorku s di crvenim tad, al nisam imao kome, pa sam kupio ono za sta sam imao pare, a ne seres 2 sata o necemu sto je provjereno kurac od auta.
drndalo

#380 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

emko1234 wrote:drndalo@ namjerno sam napisao rinaka, jer se kroz cijelu ovu temu i pricu o goflu zapravo provlaci prica kako je golf jedna velika zamaskirana rinaka.
Ima ih koji tako misle, ima ih i koji misle obratno, da je Golfa 4 TDI sam Uzviseni zamislio i projektovao najidealnije moguce, i da nema dalje... I da nema ni price dalje od toga, jer je TO = TO ! Neki kao ja misle da je taj Golf precijenjen za ono sta pruza, ali je dobar, pouzdan auto, kojeg dobro po parkingu okom moras traziti gdje si ga ostavio, i jel jos uvijek tu... Taj auto pati od mnogih nasih (i tudjih) stereotipa, pozitivnih i negativnih... Jedni ga zamalo Torabijem smatraju, a drugi vicu da je taj Torabi sarlatan... Nikad narodu ugoditi...

Ono sto mene nervira kod ovih Golfoljubaca, barem vecine njih, jer ima tu i izuzetaka koji kazu da ga voze zbog necega realnog, pouzdanosti, lake prodaje, mladalackog identificiranja, lakoce nabavke dijelova, lakoce biranja majstora... Ali vecina ovih koji ga kuju u NAJBOLJE AUTO SVIH VREMENA NA VASCIJELOM SVIJETU, PA I SIRE, U VASELJENI, nikad nista osim Golfa 2 D na obuci/polaganju vozackog, i Golfa 4 SDI/TDI nisu ni probali, pa da mogu da porede...

Ja sam vozio npr. Jettu malo sportskije sredjenu od prosjeka, isla je odlicno, sluzila odlicno, ali kad sam sjeo u BMW 316i, vise-manje sam je zaboravio odmah... Sta mislis sto ? A moje drustvo, svi odreda Golfasi 2-ice, su se takmicili ko ce krug oko naselja obici s njim, da probaju taj svemirski mjenjac naspram njihovih dvicina...

Dakle, probaj, pa pricaj... A ne ono:"Joj jest lijepo *uziti ! Kako znas ? Pricao mi jedan komsija..." :x
goran16v

#381 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Mah to je davno deplasirana prica. 'Vamo prica o cejfu u voznji, a onda izvodi racunice o gubitku...
Evo ja cu krenuti od sebe, kad sam kupovao Octaviu, Golf, koji je tehnoloski i konstrukciono gotovo jako slican, ako ne i identican auto, sa tim motorom i opremom je bio cca 7k KM skuplji. Ja sam sa vodio devizom, vise auta sa vise opremom za isto para, i kupio sto sam kupio i sad treba da vazim da je Skoda Octavia bolja od Golfa samo zato sto je je jeftinjije platio i sto cu manje para izgubiti na njoj???? Jest bolja' al' u qurcu... Mozda za BH trziste ima bolji omjer ulozeno - dobiveno sto prodaja pokazuje, sire nema ni to, ali da je Octavia bolja od Golfa sa identicniom motorom i opremom - nema sanse! Koliko bi smisla imala tvrdnja da je Octavia bolja, jos manje ima smisla johntrino poredjenje Stila i Golfa, a pogotovo kad se u to ubroje i prodajne cifre.
Last edited by goran16v on 05/09/2012 13:30, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#382 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

U raspravu se necu upustati,samo cu prokomentarisati izgled Golfa VII jer samo to mogu.
Niti smrdi niti mirise.
Moje licno misljenje vanjski izgled korak unazad,unutra korak naprijed mada je u tome VW po mom misljenju uvijek bio bolji od svih ostalih obicnih proizvođaca. Kvaliteta,materijali,logican izgled satova i polozaj dugmica,sve je to ondje gdje treba biti.
Citao sam da ce svi motori biti TSI i TDI sto je jos jedan plus.
A sada jedan -,samo jos da mi je vidjeti cijenu :-) vjerovatno skuplja od konkurencije min 5000 KM.
emko1234

#383 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

sve ovo stoji sto si ti napisao, al daleko je od toga da ja nisam probao. mozda sam malo previse subjektivan jer mi je ta cetvorka bila prvo auto, pa me vezu jako lijepa sjecanja za nju. al cinjenica je da je to auto u konacnici nudilo najbolji omjer dobivenog i ulozenog. samo se sjetimo rivala njenih u tom periodu stilo/bravo, onaj bezlicni megan koji je imao Fl varijantu tad, citroen xsara, mazda 323, toyota corolla, honda civic, pug 307, opel astra g.
vala od svih nabrojanih nikad se nisam vozio samo u mazdi 323.

a sto se tice kovanja golfa u zvijezde, daleko sam od toga. cinjenica je da mi je to drag auto i da i sad imamo jednog i da je stvarno dobar i pouzdan. dobro ide, ne trosi kako ide, lijep je, ima vrlo pristojnu opremu, pouzdan motor, dobro prodajnu cijenu ko polovan, prilicno solidan servisni interval za nase uslove. al da je najsavrseniji hatchback na svijetu i nije vala. mada iskreno kad bi uzimao sad, ne znam sta bi uzeo.
mali_milojica

#384 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:sve ovo stoji sto si ti napisao, al daleko je od toga da ja nisam probao. mozda sam malo previse subjektivan jer mi je ta cetvorka bila prvo auto, pa me vezu jako lijepa sjecanja za nju. al cinjenica je da je to auto u konacnici nudilo najbolji omjer dobivenog i ulozenog. samo se sjetimo rivala njenih u tom periodu stilo/bravo, onaj bezlicni megan koji je imao Fl varijantu tad, citroen xsara, mazda 323, toyota corolla, honda civic, pug 307, opel astra g.

a sto se tice kovanja golfa u zvijezde, daleko sam od toga. cinjenica je da mi je to drag auto i da i sad imamo jednog i da je stvarno dobar i pouzdan. dobro ide, ne trosi kako ide, lijep je, ima vrlo pristojnu opremu, pouzdan motor, dobro prodajnu cijenu ko polovan, prilicno solidan servisni interval za nase uslove. al da je najsavrseniji hatchback na svijetu i nije vala. mada iskreno kad bi uzimao sad, ne znam sta bi uzeo.
AR Giuletta 1.4 TB sa 105 i osnovnim paketom opreme Progresion za 31 300 KM. Skoro pa premium za cijenu Golfa.
goran16v

#385 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: AR Giuletta 1.4 TB sa 105 i osnovnim paketom opreme Progresion za 31 300 KM. Skoro pa premium za cijenu Golfa.
Da se ne lagimo, uz svo duzno potovanje prem AR ali Giulietta je skoro pa premium za Golfa VI, ili eto sad kad izadje VII, isto koliko je i 147-ica za Golfa IV, odnosno i Golfa V, buduci da se proizvodila 10 god, a da ne pravim usporedbu koliko je 145-ca bila premium za Golfa VI.
emko1234

#386 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

najjeftinija djulijeta je 34 008 maraka za model 1.4 tb sa 120ks i to na akciji koja je sad u toku, progression oprema.
mali_milojica

#387 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:najjeftinija djulijeta je 34 008 maraka za model 1.4 tb sa 120ks i to na akciji koja je sad u toku, progression oprema.
Ima sada nova akcija,cini mi se Inter Auto iz Banja Luke,nisam siguran,Giulietta sa novim motorom od 105 KS i Progression paket opreme za ovu cijenu koju sam ti ja naveo,cak se reklamira i na TV pa mi je i upala u oko,cuj AR reklama na TV :-D
emko1234

#388 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

brate jedini model koji ima sa 105ks je varijanta sa 1.6 dizelom, koji kosta na akciji 37 000 u sarajevu.
dottore

#389 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

mali_milojica wrote:
emko1234 wrote:sve ovo stoji sto si ti napisao, al daleko je od toga da ja nisam probao. mozda sam malo previse subjektivan jer mi je ta cetvorka bila prvo auto, pa me vezu jako lijepa sjecanja za nju. al cinjenica je da je to auto u konacnici nudilo najbolji omjer dobivenog i ulozenog. samo se sjetimo rivala njenih u tom periodu stilo/bravo, onaj bezlicni megan koji je imao Fl varijantu tad, citroen xsara, mazda 323, toyota corolla, honda civic, pug 307, opel astra g.

AR Giuletta 1.4 TB sa 105 i osnovnim paketom opreme Progresion za 31 300 KM. Skoro pa premium za cijenu Golfa.
http://www.alfaromeo.ba/modeli/2/cjenik.pdf

34.008,00 sa PDV.om, ne lazi narod
Ta MaxiFull oprema u Alfi: ABS, ASR, klima, podizači prednjih stakala, el. retrovizori, i el. podešavanje svjetala, MF volan, kožni volan, jastuci, board comp.

Golf 1.2 TSI 105PS Comfortline sa PDV.om košta 32 689 KM, i dođe više naslonjač za ruku, tempomat, ali se mora doplatiti MF kožni volan sa ručicom(315KM sa PDV) i ESP sa (1352KM) = 34300KM :skoljka:

Jebemu skuplji 300KM... :lol: :lol:
sha_ba

#390 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sha_ba »

Gost1515 wrote:O jebote okulTista, mal' se ne udavi kafom od smijeha ... :lol: betteru, kralju, šahu, care londonski ... piši malo češće pliiz :D
:lol: :lol: obavezno i ja moram cesce naletiti....

na temu: GOLF VII :thumbup:
mali_milojica

#391 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

dottore wrote:
mali_milojica wrote:

http://www.alfaromeo.ba/modeli/2/cjenik.pdf

34.008,00 sa PDV.om, ne lazi narod
Ta MaxiFull oprema u Alfi: ABS, ASR, klima, podizači prednjih stakala, el. retrovizori, i el. podešavanje svjetala, MF volan, kožni volan, jastuci, board comp.

Golf 1.2 TSI 105PS Comfortline sa PDV.om košta 32 689 KM, i dođe više naslonjač za ruku, tempomat, ali se mora doplatiti MF kožni volan sa ručicom(315KM sa PDV) i ESP sa (1352KM) = 34300KM :skoljka:

Jebemu skuplji 300KM... :lol: :lol:
Ja govorim za model sa motorom sa 105 KS a ti govoris o modelu sa 120 KS. Dakle vidio reklamu na TV. :thumbup:
Koja je cijena Golfa sa motorom od 122 KS? :D
Jbm ti na sta AR spade da je slicno opremljen Golf skuplji od nje.
citroen xm

#392 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Čestitam Emko i Gorane, svakim danom povećavate dozu gluposti koju izgovarate.
Citroenova avangardna rješenja i stil ne može puno ljudi da shvati. Zato Golfa može većina, a to pokazuje da je Golf totalno bezličan i bijedan automobil. Na žalost Citroenu neda gazda pežo da ispolji svu avangardu kao prije 20+ godina. Nikako da shvate da su tada mnogo bolje prolazili. Međutim i ovako osakaćeni na putu su u poređenju sa svim iz VW-a svemirski brodovi.

Zna se ko je uvijek kupovao Citroen, doktori, profesori, učeni ljudi. Golf je uvijek kupovala marva jer je to narodni auto, auto koji većina shvata.

Inžinjeri, konstruktori, dizajneri koji su radili za Citroen su daleko, daleko bolji u svom poslu od bilo koga u VW-u. Meni je stvarno smiješno čitati kako VW ili Mercedes sada reklamiraju nešto kao svoju novinu, a to je Citroen imao prije 50 godina. Ali naravno šabani se primaju na to. Ja mislim da postotak normalnih ljudi koji kupuju VW u cjelokupnom broju VW-ovih kupaca ne prelazi 10%.

Gledajte i balavite. Očekujem da neko izjavi kako je ružan i kako je nešto od VW-a bolje i ljepše.

Image
Image
emko1234

#393 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

kakva si ti mazga od covjeka.
kad ces vise shvatit da se jebe nekome ko danas kupuje auto, sta je citroen izmislio prije 50 godina?
kad ces shvatit da to vise nije relevantno nizasta? ljudi ne kupuju citroena zbog tradicije, niti kupce golfa vrijedja sto je on zamisljen ko narodno auto za radne marve.
vremena su se promjenila. i kad to shvatis ti ko proklamator neke filozofije francuskih auta, i ljudi koji prave ta ista auta, mozda ih pocnu i prodavat, dotad onanisi na citroenove adaptivne amortizere iz 68 i na zakretna svjetla koje danas i kia ima.
citroen xm

#394 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:@johntra
Samo ostaje misterija nikad objasnjena misterija, zasto je onda smrdljiva izgazena tricina TDI jednako kostala kao tvoj auto kad si ga kupovao, odnosno zasto je G VI sa xy vlasnika i vracenom kiometrazom bio skuplji. Posto taj slucaj nije samo kod nas, nije samo u komsiluku, pa ni u malenoj Europi, tako se ne mozes vaditi na nas mentalitet i nerealno priosjecno razmisljanje (nekako mi je tesko pvjerovati da si globalno realan), jedino preostaje mogucnost da je uprkos svemu jos uvijek bolji auto?
Pusti suplju, ti da kupujes auto iz cejfa sigurno ne bi kupio izgledamo i performansama sasvim prosjecnog, neupadljivog Fiata Stila, pogotovo ako je kakav 5VR, gdje je jedini cejf niza cijen, nego kakvu talijansku RWD egoztiku.
Kad se vec hvatas matematike i racunice onda bi trebao zanati za postulat da je materijalnim stvarima kojima vrijednost opada kroz vrijeme pad novcane vrijednost proporcionalan cijeni, odnosno u novcu skuplja stvar, tj bolja stvar trip veci pad cijene.Inace, kupis novog Yugu (dok se proizvodio) za 8k KM i najpametini si na svijetu, da od njega ostanu samo saobr. i tockovi vrijedice 300 KM, odnoso teoreti gubitak 7,7k KM koliko izgubis na autu od 35k KM za go dana. To bi ista drugo gledaqo pored Yuga..
Da bi glup čovjek skontao koliko je 2+2 trebaš mu 5 puta objašnajvati. pošto je tebi ovo objašnjeno 10 puta ispade da si idiot. Ali ne brini, nisi sam. Ima tu i Emko i još malo raje sličnog razmišljanja tvom. :)

Kao prvo ova tričina i ostali Golfovi se prodaju po toj cijeni zato što ima levata koji ih kupuju. Logično. zašto neko ne bi oderao levata koji je spreman dati blago za sasvim prosječan auto?

Kao drugo kada ulaziš u matematiku malo se presaberi. Normalno da će neki golf istog godišta i istog stanja biti skuplji od Stila. Prosto, skuplji je jedino zbog činjenice da je skuplje plaćen u startu.

Što se uživanja tiče, ako neko može uživati u Golfu, ali baš uživati, ja mu skidam kapu.

@Emko

Mene baš zanima kakvu si ti vidio raskoš u četvorci pa joj zamisli Stilo i 307 nisu ravni. Ja sam milion puta sjedio u taj četvorci, vozio se i vozio je. Tjesna ubitačno(pozadi pogotovo) a instrument tabla toliko bezlična da ti se povraća. Ja iskreno kada vozim ne gledam uopšte u konzolu, pratim put pa mi je svejedno, ali kada ste već zapeli sa njom mogu da kažem da dok sjedim i razgledam je nemam apsolutno ništa interesantno da vidim na njoj. Obični CD plajer, tri ringle od šporeta za ventilaciju i iznad CD playera par pravougaonih bezidejnih dugmića za neku opremu koju ima. :lol:
Last edited by citroen xm on 05/09/2012 14:34, edited 1 time in total.
citroen xm

#395 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:kakva si ti mazga od covjeka.
kad ces vise shvatit da se jebe nekome ko danas kupuje auto, sta je citroen izmislio prije 50 godina?
kad ces shvatit da to vise nije relevantno nizasta? ljudi ne kupuju citroena zbog tradicije, niti kupce golfa vrijedja sto je on zamisljen ko narodno auto za radne marve.
vremena su se promjenila. i kad to shvatis ti ko proklamator neke filozofije francuskih auta, i ljudi koji prave ta ista auta, mozda ih pocnu i prodavat, dotad onanisi na citroenove adaptivne amortizere iz 68 i na zakretna svjetla koje danas i kia ima.
Ima danas i Kia, ali posle 50 godina. :lol: Možda VW još nema. :-D

Pa otprilike Citroen je i danas za VW lađa, a ti mi sad opet počni priču o držanju cijene. :run:
ibizza

#396 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ibizza »

@Citroen xm

Druze,ja vozim Francuza,ali treba biti realan i priznati da su Francuzi dosta ispod Njemaca.
Moj tetak je radio 41 godinu u Pezou u Mobelijaru(prije nekoliko mjeseci otisao u penziju),cijeli svoj zivot vozi francuza,ali sam kaze kako francuz nikad ne moze napravfiti auto kao svabo.
Quaresma

#397 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Quaresma »

tema o golfu a ovaj hibrid dolazi pametuje o citroenu te postavlja slike od istog

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
emko1234

#398 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

@citroen xm

niti sam pricao o raskosi, niti sam vidio raskos. ja samo kazem da je golf uvijek bio osjetno kvalitetniji u izradi od fiat brava a i od stila. te da se petica i stilo ne mogu poredit ni po cemu osim mozda po voznim osobinama u par motora.
jebote samo kad se sjetim da je vrh ponude kod stila tad bio abarth 2.4, petak sa strasnih i opasnih 170ks. :lol: :lol: :lol: dok je u peticu hladno isao r32 s dsg mjenjacem i 250ks.

hoces da poredis golfa s citroenom? odlicno, ja i dalje imam broja covjeka koji i dan danas vozi moju cetvorku, nadji ksaru iz 2001/02 godina pa pogledaj u kakvom je stanju. pa cemo onda pogledat prosjecnog golfa.

kako je tvoje razmisljanje ograniceno ko lavor. znaci kad je upitanju kupovina polovnog golfa onda pricamo o levatima kojih daju blago za njih, a kad pricamo o prodaji polovnog citroena il pezoa, onda izgleda nema levata. svi otisli na lobotomiju i svi dobio jos 100 grama mozga. pa znaci ako kupis golfa polovnog i das 3 hiljade vise, onda si levat?
jer zaboga za 3 hiljade manje mozes kupit renoa? al postavlja se pitanje zasto, ako imas te 3 hiljade vise ne kupit nesto za sta znas da ce duze trajat i manje toskova iziskivat?
to je nagradno pitanje za milion, i jos jedno pitanje. sva trzista na svijetu na kojim vw drzi cijenu su trzista puna levata, jer zbog njih vw opstaje, a misterija je kako francuzi propadaju kad su tako dobri jel?
e jebem vas u vasu logiku i tvrdoglavost.
jebe mi se za golfa. fala bogu pa sam ga prerastao po svim pitanjima i mjerilima, al volim samo zbog vas tvrdoglavih da se natezem i da pisem ovdje.
basicm

#399 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by basicm »

Golf VII aferim, sad se svabe odvajaju od ostalih oksuza koji prave neke svemirske brodove koje ni mater ne moze voliti koliko su ruzni. Ide Golf, A klasa, A3, serija 1...ostalo cao :lol:
johntra

#400 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote:@johntra
mene boli briga da li je to misterija ili je za slučajeva x, ali ja sam naveo u čemu je razlika između mog realnog razmišljanja i logike većine golfoljubaca...i sad kao ja nisam realan, jer sam kupio dobro auto za manje para, auto koje mi nudi sve što mi nudi prosječan Golf, ma daj...ostalo mi para u džepu, navozao se, nisam se patio sa klasičnim razmišljanjima VW-ljubaca i slično..to je kao nelogično i nenormalno? znači, logičnije je bilo da sam kupio tričinu?
Koliko god tebi bilo čudno, Stilo jeste kupljen radi ćejfa, neko se loži na RWD talijane, ja se naložio na petovratnog Stila sa Abarth felgama...i ja ispunio svoj san, meni dosta...
po pitanju opadanja cijene, sve što ti kažeš je ok i svi znamo kako nečemu cijena opada, bilo da se radi o civarama ili autu, ali nikako da shvatiš da je ovo Bosna i da ovdje nema logike...cijene Golfova po EU nisu tako prenapuhane kao kod nas i u regiji, to ti vrlo dobro znaš, tako da ti da priča ne pije vode...
da sumiramo, nikako vlasnik Golfa ne može proći bolje od mene, koji sam kupio, ako ne bolje, onda bogatije i opremljenije auto od jednog Golfa četvorke...na kraju krajeva, nisam ja kriv što se po cijenama na ovaj način kod nas uspoređuju automobili po generacijama...

p.s...mene ne interesuje gubitak na autu, hoćeš da ti boldiram ovu rečenicu?
računica sa gubitkom je urađena samo da se vidi ko je ovdje lud, a ko razmišlja logično...
Last edited by johntra on 05/09/2012 15:12, edited 1 time in total.
Post Reply