Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
__Phoenix__

#376 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by __Phoenix__ »

Mračajski proto wrote:Ne možeš ''svariti'' ili šta?
Koji to još klub igra na olimpijskom stadionu?
_Reds_

#377 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by _Reds_ »

Sarajevo treba da pravi svoj stadion negdje ne negom drugom mjestu.
Koševo je kaca bez dna.

Stadio sa atletskom nikada nije niti će biti pravi fudbalski stadion. Nadalje stadion od 40.000 je bespotreban Sarajevu i preskup za održavanje.

Sama lokacija stadiona je upitna, to jeste općina Centar, ali daleko od najveće konecentracije stanovništva.

Ja bi prije kupion Vistafon i Otoku i napravio moderan stadion od 20k.
Mračajski proto

#378 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Mračajski proto »

Ma neće ti ona kvaziraja ščaršije htjeti preći u drugu općinu. :D Gdje će se elita spustiti s Vratnika. :D A i stadion s atletskom - nonsens. Nek je teren što bliži tribinama, da mogu uletiti oni idioti kad im se ćefne. :D
Reglan

#379 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Reglan »

Sto se pronalaze ovi sto treba da krenu 2 sata prije utakmice da stignu. Nece Sarajevo imati stadion na periferiji pa se vi ranite. :sax:
muha_sa

#380 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by muha_sa »

Mračajski proto wrote:Ma neće ti ona kvaziraja ščaršije htjeti preći u drugu općinu. :D Gdje će se elita spustiti s Vratnika. :D A i stadion s atletskom - nonsens. Nek je teren što bliži tribinama, da mogu uletiti oni idioti kad im se ćefne. :D
misliš il znaš :?
Reglan

#381 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Reglan »

Zato sto to ne dolazi u obzir, na Kosevu ce se igrati i samo rekonstrukcija Koseva dolazi u obzir. Sad, sto nekima to smeta Boze moj, ne moraju ni dolaziti ako im smeta sto nema krova, sto ima atletska itd, itd.
_Reds_

#382 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by _Reds_ »

Otoka se nalazi na izmedju Novog Sarajeva i Novog Grada.

Novi Grad i ILidza imaju preko 200.000 stanovika sa jedne strane, sa druge Novo Sarajevo, Centar i SG takodje oko 200.000.
The 51st State

#383 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by The 51st State »

leškarenje wrote:
Reglan wrote:Zato sto to ne dolazi u obzir, na Kosevu ce se igrati i samo rekonstrukcija Koseva dolazi u obzir. Sad, sto nekima to smeta Boze moj, ne moraju ni dolaziti ako im smeta sto nema krova, sto ima atletska itd, itd.
Stani ba,sta si zapjenio :D je li ti pricas u ime kluba i navijaca ili u svoje ime ?
Vecina stadiona po Evropi se nalazi po periferijama iz razloga sto imaju vise prostora za pravljenje svih pratecih stvari koje idu uz stadion,guzvi i sl.Zasto bi to toliko tragicno bilo ako bi mi napravili stadion negdje drugo...pa prije ces sa Otoke autom doci na Carsiju poslijhe tekme nego sa Koseva kolika guzva bude :shock:
u nasem slucaju periferija je rajlovac ili hrasnica, budi realan pa reci kolko je to atraktivno, naravno ako bude opstrukcija od opstine i politike, traziti za klub najbolju varijantu pa i tamo.
Fauja Singh

#384 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Fauja Singh »

Ima dosta slobodnog zemljista na Ilidzi kod Termi, a sa nacelnikom Ilidze smo u dobrim odnosima :oops: Ako cemo ganjati periferiju treba pikirati ono tamo zemljiste dok nisu nikla jos 2-3 fakulteta.
Inace, Otoka je po meni idealna, Novi Grad najnaseljenija opstina a tu je i Novo Sarajevo, mnogi lagano pjeske mogu na utakmicu, plus ima onih starijih ljudi sto ne znaju sta ce od sebe pa odu gledaju tekme na sljaci na Grbavici :) sta ce blizu im, bilo bi dosta takvih i na nasim utakmicama...
ibizza

#385 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by ibizza »

leškarenje wrote:
Reglan wrote:Sto se pronalaze ovi sto treba da krenu 2 sata prije utakmice da stignu. Nece Sarajevo imati stadion na periferiji pa se vi ranite. :sax:
Stani malo,ne vidim poentu te price ko gdje zivi...Juventus je otisao sa svog stadiona,Roma ce otici,Milan isto tako,Bajern....je li to Bogom dano da se igra na Kosevu i koja je svrha konstantne price periferija,ovo-ono.Otoka bi bila idealna kad su vec Ameri uzeli Marsalku :P
Ima jos jedan dio slobodan, tamo gdje je restoran Una :D Ondje bi leo ko budali samar :D
Megiddo

#386 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Megiddo »

__Phoenix__ wrote: ?
Ako FK Sarajevo bude radilo stadion nema nikakve prepreke da se radi bez atletske staze. Ili ako kupe Koševo (mogu ukinuti stazu).

A stadion se ne mora praviti samo na lokacijama gdje nema ničeg. Mogu se srušiti i neperspektivni objekti i na tim mjestima graditi stadion.

Bilo koja općina u Sarajevu bi FKS u vezi tog rušenja izašla u susret radi svoje koristi.
Maharadza

#387 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Maharadza »

Fauja Singh wrote:Ima dosta slobodnog zemljista na Ilidzi kod Termi, a sa nacelnikom Ilidze smo u dobrim odnosima :oops: Ako cemo ganjati periferiju treba pikirati ono tamo zemljiste dok nisu nikla jos 2-3 fakulteta.
Inace, Otoka je po meni idealna, Novi Grad najnaseljenija opstina a tu je i Novo Sarajevo, mnogi lagano pjeske mogu na utakmicu, plus ima onih starijih ljudi sto ne znaju sta ce od sebe pa odu gledaju tekme na sljaci na Grbavici :) sta ce blizu im, bilo bi dosta takvih i na nasim utakmicama...
Evo ja prvi iz B-faze stignem za 10min na otoku ali bi opet radije vidio Koševo modernizovano nego manji stadion na otoci! Subjektivno mišljenje - znam pošto bi vjerovatno ovamo bilo lakše i oko parking prostora itd. a pogotovu ako bi ga Adžo odlučio praviti na Ilidži/butmiru! Iskreno rečeno teško mi je povjerovati da ćemo uspjeti izganjati ovu koncesiju za KOševo kamo li da dobijemo nov stadion na drugoj lokaciji?! Nadam se da ću pojesti ove riječi i da će mene kao i ostalu braću ovi naši iz uprave još jednom iznenaditi i napraviti (naizgled) nemoguće! :thumbup:
Maharadza

#388 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Maharadza »

leškarenje wrote:Ti si vjecni pesimista :D i znas da ce te demantovato ko i za sve do sada...
Zarazio me todd! :cry:
R2D2_SA

#389 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by R2D2_SA »

Ja ovo sve vidim kao jedan proces lobiranja naših ljudi iz uprave. Dino je nedavno govorio i o ovome, a ja sam shvatio da su naši zainteresovani ne samo za stadion već i za njegovu okolicu. Nasi povremeno izadju sa tom pricom, sto je dobro, moras duze vrijeme uticati na javno mnijenje da bi pridobio javnost pa samim tim i politicare koji o tome mogu odlucivati. Malo je tu prica o rekonstrukciji, malo o potrebi izgradnje potpuno novog stadiona ili u prevodu ako nas ne zelite mi odosmo. I svidja mi se kako su nasi uskladjeni kod izjava a i ne idu vlasti uz dlaku.

Što se mene tiče ako će biti rekonstrukcije kojom će se nama redovnim posjetiocima utakmica (nnamjerno ne kažem navijačima) osigurati normalni uvjeti i to na stadionu na kojem je sva naša historija onda niko sretniji od mene (iako živim na drugom kraju grada). Ako ne dođe do toga, klub ocijeni da je jedino rješenje gradnja našeg stadiona na nekoj novoj lokaciji i to će mi biti ok. Najgore je da ostane kako jeste, tužno, nekad sablasno, uvijek ovisno o vremenu, neuslovno i za nas na tribinama i za njih dole na terenu. Samo se sjetim ljetos skraćivanja ljetovanja, dolazak s mora i naveče na utakmicu s Veležom, na Koševu kijamet, razlika u temperaturi 20 stepeni, smrzavanje i još neriješen rezultata, užas.
Maharadza

#390 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Maharadza »

R2D2_SA wrote:Ja ovo sve vidim kao jedan proces lobiranja naših ljudi iz uprave. Dino je nedavno govorio i o ovome, a ja sam shvatio da su naši zainteresovani ne samo za stadion već i za njegovu okolicu. Nasi povremeno izadju sa tom pricom, sto je dobro, moras duze vrijeme uticati na javno mnijenje da bi pridobio javnost pa samim tim i politicare koji o tome mogu odlucivati. Malo je tu prica o rekonstrukciji, malo o potrebi izgradnje potpuno novog stadiona ili u prevodu ako nas ne zelite mi odosmo. I svidja mi se kako su nasi uskladjeni kod izjava a i ne idu vlasti uz dlaku.

Što se mene tiče ako će biti rekonstrukcije kojom će se nama redovnim posjetiocima utakmica (nnamjerno ne kažem navijačima) osigurati normalni uvjeti i to na stadionu na kojem je sva naša historija onda niko sretniji od mene (iako živim na drugom kraju grada). Ako ne dođe do toga, klub ocijeni da je jedino rješenje gradnja našeg stadiona na nekoj novoj lokaciji i to će mi biti ok. Najgore je da ostane kako jeste, tužno, nekad sablasno, uvijek ovisno o vremenu, neuslovno i za nas na tribinama i za njih dole na terenu. Samo se sjetim ljetos skraćivanja ljetovanja, dolazak s mora i naveče na utakmicu s Veležom, na Koševu kijamet, razlika u temperaturi 20 stepeni, smrzavanje i još neriješen rezultata, užas.
Ovo je najvažniji dio; jednostavno ovako više ne može i treba se nešto mijenjati! :thumbup:
SmokingMan

#391 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by SmokingMan »

Nema svrhe seliti se sa Koševa,ono je izuzetna lokacija za stadion,dobar parking prostor,odlični prilazi stadionu,još kada bi se uradila rekonstrukcija stadiona i okolne površine,ma hajde...
todd_smith

#392 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by todd_smith »

muha_sa wrote:
Mračajski proto wrote:Ma neće ti ona kvaziraja ščaršije htjeti preći u drugu općinu. :D Gdje će se elita spustiti s Vratnika. :D A i stadion s atletskom - nonsens. Nek je teren što bliži tribinama, da mogu uletiti oni idioti kad im se ćefne. :D
misliš il znaš :?
necemo, zna Prota :mrgreen:
Maharadza wrote:
leškarenje wrote:Ti si vjecni pesimista :D i znas da ce te demantovato ko i za sve do sada...
Zarazio me todd! :cry:
brat moi :mrgreen:
mekaba

#393 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by mekaba »

Trosite uzaludno vrijeme u pisanju o seobi i potpuno novom stadionu.Seoba se nece desiti i to je sasvim sigurno a rekonstrukcija sigurno hoce. Bilo bi dobro kad bi FK Sarajevo napravilo nesto da se i oni koji vole klub ukljuce u projekat i pomognu onoliko koliko mogu. Dobar primjer je IZ koja uz pomoc djematlija sakupi dosta novca za izgradnju svojih objekata. IZ to radi odlicno a ne vidim razloga da to i FK S ne radi. Nek naprave neke zahvalnice,povelje kluba i slicno i nek dodijeljuju donatorima. Ima Sarajevo kamaru navijaca koji bi pomogli. Kontam ,veliki je to projekat i bilo bi bezze da mi kao navijaci stojimo sa strane.
Dino777

#394 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Dino777 »

Naravno! pisao sam to po portalima
Grean

#395 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Grean »

_Reds_ wrote:Sarajevo treba da pravi svoj stadion negdje ne negom drugom mjestu.
Koševo je kaca bez dna.

Stadio sa atletskom nikada nije niti će biti pravi fudbalski stadion. Nadalje stadion od 40.000 je bespotreban Sarajevu i preskup za održavanje.

Sama lokacija stadiona je upitna, to jeste općina Centar, ali daleko od najveće konecentracije stanovništva.

Ja bi prije kupion Vistafon i Otoku i napravio moderan stadion od 20k.
Istog misljenja. Godinama i prije dolaska kapitala u FKS sam bio misljenja da novi stadion i to na Otoci najbolje rjesenje za FKS.

Ovakvo Kosevo je bilo samo nazadak za klub iz vise razloga, prvo uvijek podstanari, drugo atletska staza, trece preglomaznih dimenzija za potrebe Sarajeva (drugacije dozivis 7-8 K na stadionu kapaciteta 18 i 36 hiljada mjesta, tribine sa preblagim padom sto utice i na atmosferu a i preglednost.

Mada ne vjerujem da ce od toga ista biti. Na zalost bice rekonstrukcija i polurjesenje za vjeke vjekova.
Maharadza

#396 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Maharadza »

Ma samo im zaprijetiti da ćemo napustiti Koševo pa neka vide klošari od čega će preživljavati kada ne bude naših uplata. :P Ima da nas mole da ostanemo, nadam se. :mrgreen:
lijek-za-sve

#397 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by lijek-za-sve »

hajmo malo realnosti ljudi...iako sam ja sa al pacina i volio bi da je stadion blize nebi volio stadion van Koseva
e sad ako se vec ide na rekonstrikciju AFH onda svako rjesenje gdje ce biti atletska staza je bacanje para(Atlleski klub Sarajevo ima 20m od stadiona svoju stazu) kao i tribine koje nece biti natkrivene.
Ali ono o cemu niko u ovom gradu a tako i za stadion ne vodi racuna su parking mjesta!Zamislite da se za svaki napravljeni objekat u gradu u zadnjih 10-15 godina uslovio sa 1-2 sprata parkinga u zemlji,a to isto vazi i za ovaj stari-novi stadion.Napraviti parking ne samo za tekme vec i za izdavati mjeseco ljudima koji tu stanuju,znaci napravis 2 sprata u zemlji, jedan izdajes mjesecno a drugi naplacujes po potrebi i eto para.Nadam se da je neko i o ovome mislio kad je mislio o rekonstrukciji AFH.
Cafe Camargue

#398 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Cafe Camargue »

Koševu treba krov i rekonstrukcija! ALI NIKAKO SELIDBA NA OTOKU, ILIDŽU, I sl.. !!!

Praviti neki mali stadion za 15tak hiljada gledalaca je smiješno. Real Madrid dočekat na takvom stadiončiću ?!
Slažem se da nama objektivno ne treba veći stadion za večinu naših utakmica,
ali treba razmišljat i o velikim utakmicama koje nas očekuju.

Ne znam za vas, ali meni je stadion i njegova veličina uvijek bila ogledalo veličine samog kluba.
tataćusak

#399 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by tataćusak »

Cafe Camargue wrote:Koševu treba krov i rekonstrukcija! ALI NIKAKO SELIDBA NA OTOKU, ILIDŽU, I sl.. !!!

Praviti neki mali stadion za 15tak hiljada gledalaca je smiješno. Real Madrid dočekat na takvom stadiončiću ?!
Slažem se da nama objektivno ne treba veći stadion za večinu naših utakmica,
ali treba razmišljat i o velikim utakmicama koje nas očekuju.

Ne znam za vas, ali meni je stadion i njegova veličina uvijek bila ogledalo veličine samog kluba.
Pa znaš kako Dinamo Kijev ima dva stadiona, jedan čini mi se oko 12 hiljada i onaj veliki od 80 hiljada. Jbg ja dijelim mišljenje ovih ljudi da nama, realno, ne treba veći stadion od 12 hiljada za naše lige. Onih par utakmica u Evropi se mogu igrati i na Hasetu ako ikad bude ispunjavao uslove.
lijek-za-sve

#400 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by lijek-za-sve »

ma nije velicina stadiona samo prijoritet vec i praceti objekti,a kao prvi od tih prioriteta je sam parking...kako za tekme FKS tako i za tekme repke.
Gdje da parkira neko ko dodje van Sarajeva da gleda repku ili FKS.Uzmi tu jos koncerte u zetri ,ja da imam novaca i da napravim parking u zemlji ili na sprat sad gdje je onaj ispred dif-a za pola godine bi ga isplatio.
Post Reply