Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote:sve kontam pjan sam,pa skontam nije vrijeme,pa se vratim...
ko tu ciju goozi?ne upratih..kad kako?
havana
Evo, da ti ja objasnim ko su likovi u prici:
Havanina ateisticna zena = vara Havanu s komsijom, kao ateista, ona je porocna, laze, vara, bludna je i tjera druge na blud. Komsija = krije se u Havaninom ormaru, i sam vjerovatno ateista s obzirom da ahem ahem komsijinu|susjedovu zenu Havana, takodje ateista = danguba, pripadnik divljeg ateistickog plemena zlocestih i nemoralnih ljudi koga varaju njegova ateisticna zena i njegov ateisticni komsija|susjed koji u Havaninom ormaru visi umjesto opranih kosulja. (Tako mu i treba kad je ateista. ) I sam Havana je vjerovatno bas sada u necijem ormaru, iako je prije koju stranicu pozvao raju na orgije otvorenog tipa - u devetoro. Eto kak'i su vam ti ateisti - ni obecanje da odrzi!
madner wrote:Pa isto kao sto je meni smjesno da neko ne jede meso i govori kako su to ziva bica. Meso ko meso, sto bi njih zanimalo sto ti imas problem sa pastetom?
Znaju oni sve, i nisu me trebali pozivati da doručkujem s njima ako će se tako ponašati. Nije toliko do svinjetine nego do ponašanja je li shvataš?
Ne bas, osim sto si se iz nekog razloga uzrujao da pasteta u Hrvatskoj ima svinjetine, ti si je donjeo za sto. Cistom sumnjam da je to bilo planirani atak.
Nego jel fakat mislis da je svinjsko meso bitno razlicito od janjetine ili teletine?
Ramzess Veliki wrote:A kako bi se odnosio sa ubijeđenim vjernicima koji vjeruju u Tantrizam?
Šta je to, je li se to jede?
Ne. Tantrizam je bila zvanična religija nekadašnjeg Hindu kraljevstva, teritorija Indije i Pakistana, do dolaska Budizma.
U centru joj je bilo ljudsko biće u svakom smislu, od zdravlja, jela, međusobnog poštovanja, njegovanje umjetnosti i književnosti, arhitekture ... u tom periodu nastaju vedski spisi, vedska matematika ... zatim dolazi Budizam sa filozofijom odricanja od ovozemaljskog materijalnog postojanja i to sve propade.
madner wrote:Ne bas, osim sto si se iz nekog razloga uzrujao da pasteta u Hrvatskoj ima svinjetine, ti si je donjeo za sto. Cistom sumnjam da je to bilo planirani atak.
Nego jel fakat mislis da je svinjsko meso bitno razlicito od janjetine ili teletine?
Ne želim da mislim o svinjetini. Jesam je l' sam bio klinac a svejedno kad mašeš hranom koja je zabranjena nekome to dođe kao provokacija. Zašto često koriste svinjeće glave za vrijeđanje vjernika. Ona je mogla reći, ja sam ateista iako nosim muslimansko ime i jedem svinjetinu, ovako je to bilo provokacijski.
Ramzess Veliki wrote:A kako bi se odnosio sa ubijeđenim vjernicima koji vjeruju u Tantrizam?
Šta je to, je li se to jede?
Ne. Tantrizam je bila zvanična religija nekadašnjeg Hindu kraljevstva, teritorija Indije i Pakistana, do dolaska Budizma.
U centru joj je bilo ljudsko biće u svakom smislu, od zdravlja, jela, međusobnog poštovanja, njegovanje umjetnosti i književnosti, arhitekture ... u tom periodu nastaju vedski spisi, vedska matematika ... zatim dolazi Budizam sa filozofijom odricanja od ovozemaljskog materijalnog postojanja i to sve propade.
Ramzess Veliki wrote:Ne. Tantrizam je bila zvanična religija nekadašnjeg Hindu kraljevstva, teritorija Indije i Pakistana, do dolaska Budizma.
Aha, e neka si me uputio, nisam ovo znao.
... smatrali su da je smisao života zadovoljenje životnih potreba i strasti, i upražnjavali su vrlo slobodno seksualno ponašanje ... znaš ono - ko koga i gdje stigne ... ... eto i mene je sramota šta su oni sve radili ... zamisli dođeš im u goste, a oni se poskidaju i svi na kamaru, vele "Haj' i ti 'vamo u sredinu, gost si ... "
madner wrote:Pa isto kao sto je meni smjesno da neko ne jede meso i govori kako su to ziva bica. Meso ko meso, sto bi njih zanimalo sto ti imas problem sa pastetom?
Znaju oni sve, i nisu me trebali pozivati da doručkujem s njima ako će se tako ponašati. Nije toliko do svinjetine nego do ponašanja je li shvataš?
Ja mislim da si sve umislio i ponasas se ko diva, ujne mi! Jbte, dodjem ja u Pristinu, sretnem se s dobrim prijateljem Albancem muslimanom, ja vec par dana boravila u gostima u Prizrenu, jela sta i oni, pozlilo mi vise od pljeskavica s jarecim/janjecim mesom...stvarno mi ne pase okus, ... dodjem s njim se vidim u Pristinu, pita me sta bi htjela, ja ko iz topa, zeljnija od sunca ispalim "Vodi me da jedem, al nesto sa svinjetinom! Hocu svinjetinu!"... covjek se nasmije i odvede me na najboolju vratinu ikad igdje...sjeo strpljivo dok nisam pojela i popila..nit se uvrijedio nit sta.. a vjernik je...
Koje su to nebuloze!
On ti je dobar prijatelj, da nije tako i da se ponašaš tako kao iz topa sa nekim vjernikom vjerovatno bi shvatio to kao podbadanje. Ja govorim o situaciji gdje ulazim u brak sa osobom koja jede svinjetinu. Ali i onako se to neće desiti, samo džaba naglabamo.
The One and Only wrote:Namjerno banalizujete problem sa svinjetinom i svodite to samo na stvar odvojenog prostora za spremanje u frižideru. Nije to tako prosto. Sa svinjetinom idu razne situacije u životu koje su neugodne. Princip u braku bi trebao biti da se nađe neka kohezija između partnera gdje će biti što manje trenja. Ako se forsira individualnost do daske, brak će se neminovno raspasti.
Kada sam bio mali putovao sam na more u Hrvatsku sa svojom i još jednom porodicom koji su bili prijatelji mojih roditelja. Jednog jutra ja za doručak u hotelu odlučim sjesti sa tom porodicom umjesto sa svojom jer su me pozvali da doručkujem s njima. Oni su porijeklom iz Vlasenice i tamo im je pola familije pobijeno od četnika. Međutim ja uze jednu paštetu sa švedskog stola i taman da krenem jesti sjetih se da provjerim sastav. Čitam svinjska mast toliko i toliko procenata, svinjsko meso toliko i toliko. Ja sav uzrujan okrenem se ovoj kćerki i govorim joj šta sam vidio, ona se nasmija i kaže aaaa ozbiljno de meni da vidim, uze paštetu i poče lizati poklopac preda mnom. Onda je proslijedila tu paštetu ocu koji je isto počeo jesti. Ustanem u momentu i otrčim do svoje porodice. Eto, to su ateisti, vole oni isticati svoju različitost isto kao hrvati i srbi svoju nacionalnost u Bosni. Vole likovati da ne vjeruju u Boga i raditi stvari namjerno suprotno od vjernika iako ne moraju.
Tako bi bilo i sa mojom dragom. Hipotetička situacija recimo, neka večera sa mojom familijom u restoranu gdje se može naručiti i svinjetina, svi moji i ja naručimo teletinu ispod sača a draga moja krmeće škembiće. To bi bila katastrofa u nastajanju.
Meni ovo tako prizemno
Ne pasteta i konzumiranje svinjetine,vec tvoje vidjenje ,pamcenje i cjelozivotna trauma od istog.
Kako je ono "mudro" uvuklo vlasenicu i cetnike u pricu o ateistima i njihovim prehrambenim navikama.....
" e to su vam oni......." jedu svinjetinu ,a vecina sunarodnjaka im muslimani ........mos mislit
hej .........jedu svinjetinu,a znaju da je to njihovim sunarodnjacima muslimanima zabranjeno .
Tvoja fiksacija svinjetinom je tragicna do te mjere da kad covjek pogleda koliko razmisljas o tome ,stice dojam da je za tebe jedenje svinjetine provokacija -"jedes preda mnom,znas da ne smijem,a rado bi " !
Odliiično opisano. Bravo! Znači ni sam bolje ne bih mogao reći.
Čuj provokacija mu što jedu svinjetinu pred njim haha. Ti je NE JEDEŠ, oni JE JEDU. Tu završava sva priča. Nema tebe šta vrijeđati što je oni jedu. Shvatio bih da su te zavezali za stolicu i napitali te tom paštetom na silu pa da se na ljutiš.
Vjernici su isključivi u svojoj ubijeđenosti pa je najpametnije držati se na distanci od njih.
I ja sam vjernik, ali drugog kova, pričam o indoktriniranim vjernicima kojima je vjera poturena kao način razmišljanja radi očuvanja svog vlastitog identiteta unutar određene grupe, znate već ... izgubljeni, nemaju odgovore na pitanja koja ih muče, nađe se jedan koji zna da priča i daje objašnjenja, čuju što žele da čuju i već otkidaju glave neistomišljenicima ... nesposobni da analiziraju ponuđene odgovore, neuki da provjere navode, neobrazovani da razumiju pojave oko sebe i mogućnosti manipulacije ljudskim umom, a uz to ubijeđeni da su u pravu i da opijaju druge svojim pojašnjenjima.
Život je jedno veliko iskustvo i kušnja naših sposobnosti.
Suelureac wrote:
Odliiično opisano. Bravo! Znači ni sam bolje ne bih mogao reći.
Čuj provokacija mu što jedu svinjetinu pred njim haha. Ti je NE JEDEŠ, oni JE JEDU. Tu završava sva priča. Nema tebe šta vrijeđati što je oni jedu. Shvatio bih da su te zavezali za stolicu i napitali te tom paštetom na silu pa da se na ljutiš.
Ovaj strah od svinje su najbolje opisale Karne:)
Balada o krmetu
Treniram karate, dziju dzicu, dzudo,
za.eban sam brate, ja sam pravo cudo,
nikog se ne bojim, za pojasom pištolj,
rukama ću golim zadaviti te čisto
Ne znam za strah, i brz mi je tempo,
al' mi stane dah, kad mi priđe klempo
Ref: Krme, krme, krme - srce mi pretrne;
svinja, svinja, svinja - prava avetinja
Idem psihijatru da salije mi stravu,
jer ne volim klempu, volim samo kravu,
prolazim kroz krizu, zašto je to tako,
kad sam krmku blizu, ja bih samo plak'o
moderan sam dečko - farmerke i Starke,
al' povratim lako, kada vidim čvarke
E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.
Suelureac wrote:E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.
Naravno, ali to čak nema veze s religijom i vjeróm. Osnovno poštovanje drugog, onog što je toj osobi bitno, civilizacijska tekovina. A mislio si na sehur:-)?
Suelureac wrote:E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.
Pa to je valjda normalno i podrazumijeva se ,ne samo sa zenom...Al da me neko u gradu kritikuje sto pijem pivu,sto u nakom hotelu jedem svinjetinu a on ko biva tu...ma mrs se u tri picke materine.
Ja,i gledo sam.Nema nikog u ormaru.A i komsija mi je vjernik,ne bi on to.Al ima jedan cafir na osmom,njega me sad strah kad mi rekoste kakvi su oni.Al ko mu jebe mater,ljepsi sam od njega,zapustio stomak...Ima i na trecem,cetvrtom... Kako mi ono rekoste,nikad vise cafira nisam primjetio u svojoj okolini.Odo ja iznajmit kucu u gladno polje,jebi ti to.