Ozbiljan rad i normalan, ljudski pristup će uvijek donijeti plodove za razliku od hu-ha ublehaškog načina rada, puštanja 2-3 igrača da odu između dvije euro-utakmice, itd...ganjeta wrote:Popuši jednu Zetu, lakše će ti bititodd_smith wrote:kada pocnes sa "Lagao bi kad bi rek'o da mi nije drago što je klub iz nekog sela prošao dalje, realno. Ko bi trpio divove hejjj, divovi" gubis pravo da drzis pridike o tome kako se trebamo svi popraviti.
Jah, trebao sam malo moralisati, da bi mi ti rek'o da imam pravo na nešto...
Ultima je neki dan dobro rek'o : Evropa nekom otvori oči, nekom zamaže.
Pa bolan 99% postova je išlo takvim redosljedom kad je Željo ispao od Maribora. Za početak, branioci časti glavnog gradapokušajte da se popravite nekim trofejom pa onda sve ostalo. Kakva god ova liga bila Željo je prekucava uzduž i poprijeko, za razliku od vas ali nije to ono što me zadovoljava, jel to teško skontati? Dok god ne bude bar 8. jakih utakmica da vidiš gdje si, dešavaća nam se blamaže slične onim sinoćnim. Opet kažem uvjek će se desiti neki bljesak tipa Levski ili Šerif...ali dugoročno, crno nam se piše ako se liga ne smanji.
Mi smo na Mariboru vidjeli gdje smo šuplji i šta nam to fali da bi postali klub koji konkuriše za grupne faze euro-takmičenja što je naredni stepen u razvoju kluba... Amar će skontati kako da iz svega izađemo jači.
S druge strane, ovi koji su do neki dan "branili čast grada i obraz države", derali se "Said Pape"i stavljali pola svog tima u A reprezentaciju će sada pozivati na ostavke, smjene, šamaranja igrača na ulicama (kao što su išamarali i svog sadašnjeg golmana u po čaršije), nabijanja na kolac i slične stvari... i opet će ostati u glibu u kojem jesu godinama. Do nekog narednog bljeska koji će biti sve rjeđi i rjeđi.
Svakom svoje