Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisati??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jedan_dobar_dan

#376 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by jedan_dobar_dan »

Haettenschweiler wrote:Zašto policija ignoriše ove nagelisane drkadžije koji pijani, nadrogirani i naturbofolkisani u autima od 300 konja ubijaju normalan narod po ulicama? Može li biti da lokalni drotikus debilikus ne smije ni pogledati ta bijesna auta jer dobro zna da mu posao, za koji nije kvalifikovan, zavisi od dobre volje komesara koji se svaki dan prežderava u bespravno izgrađenim vikendicama vlasnika tih automobila.

iz istog onog razloga iz koga takav jedan debil kada dodje na salter lakse zavrsi posao, ili bilo gdje,
jer sistem ne funkcionira i svako samo gleda da sto lakse zaradi svoju platu, koju srecom ima.

moral nam je na nuli.
i sad taj neki policajac, koji mozda i ne bi imao nikakve posljedice, ne zeli da zapocinje
nesto za sta po njegovom misljenju ima sasvim neizvjestan kraj /vjerovatno razmislja da kako kazes komesar
zna vlasnika auta, ili da tuziteljstvo nece dobro obraditi slucaj, ili da ce imati jakog advokata, ili potkupljivog sudiju, ili cak sve to zajedno) a pri tome, ga ne mori savjest da li ce svojim propustanjem nanijeti stetu drugome.

lakse mu je da mirno provede radni dan, jer i onako se moze desiti nesto sto ce po njegovom misljenju biti situacija
za koju nije dovoljno placen, ili da previse riskira. normu ce nabiti na obicnim gradjanima, koji se snebivaju kod
rutinske kontrole, i tako prodje dan, mjesec, godina.

i tako je u svakom poslu, na svakom mjestu u drzavi, ljudi i ono sto mogu pokusati nece, jer su svi uzasno
apaticni, demoralisani do te mjere, da i ove izjave da ce neko, osvetiti nekoga svoga, pretuci i slicno,
izgledaju smijesno.

velika vecina ljudi ne funkcionira na taj nacin, mafija da, ali obicni ljudi ne.
Revolver

#377 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Revolver »

Emir33 wrote:
zateznistub wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120626133

Profesor na fakultetu izjavi da ni jedna sobracajna nesreca nije namjerna i da kazne nisu male.
Mislim WTF :shock: :-)
A ti kao mislis da svako ide namjerno praviti udese i ne samo drugima, vec i sebi unistavati zivot?
pa niko od ovih kamikaza ne planira unaprijed koga će taj dan zgaziti ili ubiti, ali NAMJERNO piju i sjedaju u auto, NAMJERNO se trkaju u sred grada, NAMJERNO prolaze kroz crveno. i za sve to moraju snositi posljedice u skladu sa štetom i boli koju su nanijeli. a profesor samo šupljira, izvrće teze i miješa uzrok i posljedicu.
poznanik

#378 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by poznanik »

Hendrix wrote:Lindov je čuveni sveznalica, od građevine, saobraćaja preko ekonomije i geopolitike, jednostavno čovjek je toliki um da zna apsolutno sve i nekim čudom je postao redovni gost na svim mogućim emisijama i medijima gdje se spomene saobraćaj. On i njegov čuveni pajdo sa fakulteta, doktor Nedžad Branković su sami vrh nauke kod nas.

Očekujem uskoro i njegove komentare u vezi svemirskog programa NASAe, nuklearne krize u Iranu, nastanku čovječanstva i šire...
Prof. Lindov je dežurna sveznalica, koja se pojavljuje u javnosti kad god treba popuniti novinarski prostor, bilo TV ili štampani, slično kao i Igor Gavran iz Privredne komore. Jednostavno, osobe podosta udaljene od stvarnosti :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#379 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Truba »

profe ko profe
malo dodira s realnošću
dok mu neko kćer ne potkači (ako je već nije poslao u beč)
onda kuku majko...
poznanik

#380 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by poznanik »

Haettenschweiler wrote:Zašto policija ignoriše ove nagelisane drkadžije koji pijani, nadrogirani i naturbofolkisani u autima od 300 konja ubijaju normalan narod po ulicama? ...
Čini mi se da se radi o stilu, o načinu života sarajevskih mladih ljudi, pa i onih starijih, da je divljanje brzom vožnjom gradskim ulicama, slalom-vožnja, ili sustizanje trepćećeg zelenog semafora, i sl. postala pojava koja poprima osobinu pravila, koja determinira te mlade ljude "opasnim" i dominirajućim nad drugim, koja ih čini prvim...

I te osobine nisu prisutne samo u vožnji automobilima, prečesto nas svojim adrenalinom siluju motociklisti, pa i obični biciklisti.

Socijalne službe, sociolozi i kompletno društvo je krivac za nastanak i razvoj ovakve pojave, uz njih obavezno i pravosudni organi, koji moraju preuzeti najveću odgovornost.
Last edited by poznanik on 27/06/2012 12:32, edited 1 time in total.
quarterback

#381 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by quarterback »

"obicni" biciklisti, to je uvreda ! :lol:

salim se za ovo gore, u pravu si
Melami

#382 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Melami »

poznanik wrote:
Haettenschweiler wrote:Zašto policija ignoriše ove nagelisane drkadžije koji pijani, nadrogirani i naturbofolkisani u autima od 300 konja ubijaju normalan narod po ulicama? ...
Čini mi se da se radi o stilu, o načinu života sarajevskih mladih ljudi, pa i onih starijih, da je divljanje brzom vožnjom gradskim ulicama, slalom-vožnja, ili sustizanje trepćećeg zelenog semafora, i sl. postala pojava koja poprima osobinu pravila, koja determinira te mlade ljude "opasnim" i dominirajućim nad drugim, koja ih čini prvim...

I te osobine nisu prisutne samo u vožnji automobilima, prečesto nas svojim adrenalinom siluju motociklisti, pa i obični biciklisti.

Socijalne službe, sociolozi i kompletno društvo je krivac za nastanak i razvoj ovakve pojave, uz njih obavezno i pravosudni organi, koji moraju preuzeti najveću odgovornost.
Jel betmen jos gradonacalnik? Ja ga nigdje ne vidim.
Jadna majko sto otjerase onu zenu i onog celu a dodjose gori kojih nigdje nema da se oglase ikako, a nigdje ni onih istih organizacija koje su protestvovale za smjenu tih ljudi tad, ne znam im imena, nebitno je sad.meni se cini da je Samiha, Sebiha ili Sabiha Borovac, tako nekako >D
O'zone
Globalni moderator

#383 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by O'zone »

Prije se tačkalo u kasnim noćnim satima obično na Marijin dvoru (pa je policija to rastjerala nakon više pokušaja). Izazivalo se od semafora do semafora ali sve je to bilo većinom u noćnim satima (jebi ga tad se nekad i očekuje da boy raceri budu vani)

Juče me iznenadi da u pet popodne se momci u svojim jurilicama ganjaju od Holliday Inn-a do radara kod Maršalke prvo je bio crni GII i Reno Megan sport bijeli pa potom siva Alfa 156 i crvena Toyota Celica a onda iz drugog smjera od Pofalića opet ovaj crni GII i uporedo sa njim bijeli GII i to sve ispred sjedišta saobraćajne policije a oni samo stoje i nešto ćumuraju između sebe.

Svako ko je prekoračio brzinu u uslovima pojačanog saobraćaja i uopšte gradskog saobraćaja treba biti žestoko kažnjen a svako ko se trka sa drugim vozačima u špici prestrojavajući se iz trake u traku dok su kolone je ubica i nikako drugačije ne treba postupati sa njim.
quarterback

#384 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by quarterback »

Prije par godina u grckoj na moru, setam bezveze gradom koji je inace vrlo miran, turististicko mjesto, laganini, nema nikakvih problema i to

Kad u sred te setnje nekakav bijesni kabrio pretice lijevo desno, muzika lupa, 2 kretena unutra... Kontam u sebi gledaj isto kao kod nas, ma nisam ja ni zavrsio sa tom mislju ispada policijski dzip, presjeca put kretenima i prisili ih da stanu na prosirenje.

Iskacu iz njega, vade ovu dvojicu, ruke na haubu itd...

E kontam, ipak nije ovo ni blizu nas ni sada ni ikada u buducnosti...
Revolucionar ★

#385 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Revolucionar ★ »

Ne mogu skontat kako neko moze tvrdit da lik nije isao vise od 60, nema veze sto je ona ulica uska, barem bi racunajuci zaustavni put i kocenje mogao skontat da onda udar ne bi bio priblizan ni sekunde ovome , sto se moze vidjeti i na samom citroenu, koji je razoren . I dobro neko iznad kaze, voznja u Sa posljednjih godina je divljastvo, jebemu i zeleno i sve ako postoji dobra sansa da nekog unesrecis . .

.. jucer idem na fax, crni audi a4 na raskrsnici kod alte uleti ispred pjesaka na zelenom, dakle bio sam pola metra od auta kad je naletio , jedan korak vise i opalio bi me retrovizorom , i to je ucestala pojava da raja puca po gasu kad se vec priblizila semaforu a zeleno .. a da ne govorim o preticanjima na autoputu sa desne strane ?!?!?!?
madner

#386 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by madner »

Preticem po desnoj spuri jer ovi drajveri nisu skontali da na autoputu ljeva sluzi samo za preticanje.
O'zone
Globalni moderator

#387 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by O'zone »

madner wrote:Preticem po desnoj spuri jer ovi drajveri nisu skontali da na autoputu ljeva sluzi samo za preticanje.
To je posebna priča. Na naplatnim kućicama treba uz tiket ili talon dijeliti i mini grafičko objašnjenje kako se vozi autoputem. Lola opali lijevom stranom i neće da se makne nikom još kad mu blicaš i sviraš viče "Šta je? Imaš drugu traku! :-) "
FrozenCastle

#388 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by FrozenCastle »

Kako ovaj klix nekad stavi incijale nekad puno ime i prezime. Nekome poštuju privatnost, nekom ne. :skoljka:
moa

#389 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by moa »

znal iko kako je cura?
alenthekiller

#390 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by alenthekiller »

Stanje mlade doktorice, Ajle Hadžismajlović, koja je u nedjelju teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Narodnog pozorišta i dalje je kritično. Naime, Ajla je zadobila teške povrede glave i karlice, te se njeno stanje prati iz sata u sat.

Tariku Aljeviću, 18-godišnjaku koji je skrivio ovu tešku saobraćajnu nesreću, određen je jednomjesečni pritvor po nalogu Kantonalnog suda. Razgovarali smo s Safetom Aljevićem, koji nam je istakao sljedeće:

"Da vam kažem, ono kao čovjek, ova djevojka mi se, trenutno, mota po glavi više nego moje dijete. Ja sam na raspolaganju toj porodici, sve što mogu da učinim, dio svog života da dam. Ta djevojka se mota meni po glavi, ne spavam ni ja ni moja porodica."

Upitali smo Safeta šta se dešavalo jučer u Tužilaštvu KS, pošto je njegovom sinu izrečen pritvor od mjesec dana, a on nam je, onako shrvan, rekao sljedeće:

"Slušajte, ja se sada uopšte ne bavim Tarikom, on meni ne pada na pamet ovog momenta. Ja sam na Kliničkom centru, stojim na raspolaganju toj porodici. Svu svoju imovinu, imovinu svoje braće, sve ću dati samo da se spasi to dijete. Tarik, ako je kriv, on neka odgovara, neka snosi svoju odgovornost, on više nije maloljetan. Nije imao nikakvih problema, jako je obrazovan, govori dva jezika, ne pije, nikada u životu nije popio niti kap alkohola, to je ono što mogu reći za svoje dijete. Ovih dana se ne bavim njim, niti mi on pada na pamet", rekao nam je vidno potreseni Safet Aljević, koji nam se usput izvinio zbog toga što je bio u nemogućnosti da nam se jučer javi, kada smo ga kontaktirali.

Za kraj, gospodin Safet, inače vlasnik ćevapdžinice "Zmaj", nam je rekao:

"To su najteži dani moga života, ovo što sada kažem, to vam govorim od srca. Možda bi bilo lakše da su oboje lakše povrijeđeni, nego ovako."

A život mlade doktorice je, zaista, ugrožen. Ona i dalje leži na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Da napomenemo, kobna nesreća se dogodila u nedjelju navečer, oko 20:00 sati, kada je auto marke Mercedes, kojim je upravljao 18-godišnji Tarik Aljević, direktno, pri većoj brzini, udario u vozilo marke Citroen, za čijim je volanom bila spomenuta Ajla Hadžismailović. Pretpostavlja se da je Tarik prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, i tako napravio jedan od najtežih prekršaja u javnom saobraćaju. Nadamo se da će se Ajlino stanje popraviti, ali za sada, njeno stanje je izuzetno kritično. Gospodin Safet Aljević nam je istakao kako je spreman platiti bilo kakvu vrstu liječenja (avion ili šta već treba) samo da se ova djevojka spasi.
:thumbup:
komentatorvrli

#391 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by komentatorvrli »

Emir33 wrote:
zateznistub wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120626133

Profesor na fakultetu izjavi da ni jedna sobracajna nesreca nije namjerna i da kazne nisu male.
Mislim WTF :shock: :-)
A ti kao mislis da svako ide namjerno praviti udese i ne samo drugima, vec i sebi unistavati zivot?
a ti kao i svaki demagog na poziciji (kao sto je prije navedeni profesor) izjednacavas uzrok sa posljedicom?

tarik i mirsad su sjeli u auto i divljali po ulici, prosli kroz crveno i unistili dva divna, mlada i neduzna zivota i uzorne gradjane. jedan je nakon toga pobjegao sa mjesta nesrece a drugi zabrinuto odmjeravao stetu na svom vozilu.

dva ubistva drugog stepena. ne iz nehata nego UBISTVO BEZ PREDUMISLJAJA!

kazem dva ubistva jer imam informaciju da je ajla u jako losem stanju i sanse su joj skoro pa nikakve samo da prezivi a kamoli da nastavi sa normalnim zivotom. mada se jos kao i svi nadam cudu.

ni zlatana ni ajlu nisam poznavao licno ali kao sugradjanina, brata, muza i oca tesko me pogodila i jedna i druga tragedija. svaki put kad samo pomislim na njih srce mi se stegne.

ima li ko da pokrene nesto sto ce obrazovati mlade ljude o posljedicama nemara i obijesa u saobracaju?
ima li ko da stane u kraj nepotizmu, korupciji i dvostrukim standardima za gradjane ove napacene zemlje?
ima li ko da ce uraditi bilo sta korisno da bi se stvari promjenile?

gdje su ta udruzenja i organizacije i njihovi budzeti? stavljajte brojeve racuna da uplacujemo donacije za reklamne kampanje. billboardi, tv emisije, reportaze iz zatvora, porodica nastradalih... jedan mjesecni harac vise mi nece biti problem ako znam da ce jedan pocetnik za volanom imati bar trunku svjesti o tome kakvo oruzje i odgovornost ima u rukama. i da ce instruktor dobro promisliti prije nego sto obuci ubicu za njegov smrtonosni pohod na cesti. bilo sta, bilo gdje, samo da sam siguran da neko razmislja o posljedicama svojih postupaka.

policija pusta trkace da divljaju po ulicama i promovisu homocidno ponasanje bez ikakvih posljedica.
"too fast for you", "samo je hrdja brza od mene", "racing club XY", "street race XY" naljepnice na autu?
iskljucenje iz saobracaja, 1000KM kazne, otklanjanje natpisa o vlasnikovom trosku, oduzimanje vozacke.

vozaci koji prave prekrsaj i zovu telefonom nacelnike, komandire, sudije i ostale pizdune da im srede kaznu? probaj ih snimiti i prijavi i policajca i vozaca i komandira i sudiju sve redom, objavi na portalu, u novinama. hebem ti mito i korupciju.

i haj ti meni reci ono najbitnije, da se nadovezem na ono zbog cega sam i poceo ovo da pisem:

ima li DOVOLJNO VELIKE kazne za oduzimanje jednog lijepog, mladog, postenog i vrijednog zivota?
O'zone
Globalni moderator

#392 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by O'zone »

alenthekiller wrote:
Stanje mlade doktorice, Ajle Hadžismajlović, koja je u nedjelju teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Narodnog pozorišta i dalje je kritično. Naime, Ajla je zadobila teške povrede glave i karlice, te se njeno stanje prati iz sata u sat.

Tariku Aljeviću, 18-godišnjaku koji je skrivio ovu tešku saobraćajnu nesreću, određen je jednomjesečni pritvor po nalogu Kantonalnog suda. Razgovarali smo s Safetom Aljevićem, koji nam je istakao sljedeće:

"Da vam kažem, ono kao čovjek, ova djevojka mi se, trenutno, mota po glavi više nego moje dijete. Ja sam na raspolaganju toj porodici, sve što mogu da učinim, dio svog života da dam. Ta djevojka se mota meni po glavi, ne spavam ni ja ni moja porodica."

Upitali smo Safeta šta se dešavalo jučer u Tužilaštvu KS, pošto je njegovom sinu izrečen pritvor od mjesec dana, a on nam je, onako shrvan, rekao sljedeće:

"Slušajte, ja se sada uopšte ne bavim Tarikom, on meni ne pada na pamet ovog momenta. Ja sam na Kliničkom centru, stojim na raspolaganju toj porodici. Svu svoju imovinu, imovinu svoje braće, sve ću dati samo da se spasi to dijete. Tarik, ako je kriv, on neka odgovara, neka snosi svoju odgovornost, on više nije maloljetan. Nije imao nikakvih problema, jako je obrazovan, govori dva jezika, ne pije, nikada u životu nije popio niti kap alkohola, to je ono što mogu reći za svoje dijete. Ovih dana se ne bavim njim, niti mi on pada na pamet", rekao nam je vidno potreseni Safet Aljević, koji nam se usput izvinio zbog toga što je bio u nemogućnosti da nam se jučer javi, kada smo ga kontaktirali.

Za kraj, gospodin Safet, inače vlasnik ćevapdžinice "Zmaj", nam je rekao:

"To su najteži dani moga života, ovo što sada kažem, to vam govorim od srca. Možda bi bilo lakše da su oboje lakše povrijeđeni, nego ovako."

A život mlade doktorice je, zaista, ugrožen. Ona i dalje leži na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Da napomenemo, kobna nesreća se dogodila u nedjelju navečer, oko 20:00 sati, kada je auto marke Mercedes, kojim je upravljao 18-godišnji Tarik Aljević, direktno, pri većoj brzini, udario u vozilo marke Citroen, za čijim je volanom bila spomenuta Ajla Hadžismailović. Pretpostavlja se da je Tarik prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, i tako napravio jedan od najtežih prekršaja u javnom saobraćaju. Nadamo se da će se Ajlino stanje popraviti, ali za sada, njeno stanje je izuzetno kritično. Gospodin Safet Aljević nam je istakao kako je spreman platiti bilo kakvu vrstu liječenja (avion ili šta već treba) samo da se ova djevojka spasi.
Bez obzira na sve čovjekova izjava je na mjestu
zateznistub

#393 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by zateznistub »

Posto novinarima ne vjerujem na prvu, ako je istina sve ovo sto je otac rekao, ja mu skidam kapu i mogu samo jedno reci:

Svaka cast, ljudino!
madner

#394 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by madner »

Superhik_ wrote:
O'zone wrote:
madner wrote:Preticem po desnoj spuri jer ovi drajveri nisu skontali da na autoputu ljeva sluzi samo za preticanje.
To je posebna priča. Na naplatnim kućicama treba uz tiket ili talon dijeliti i mini grafičko objašnjenje kako se vozi autoputem. Lola opali lijevom stranom i neće da se makne nikom još kad mu blicaš i sviraš viče "Šta je? Imaš drugu traku! :-) "
je, samo je problem što lole koje pretiču smatraju da se pravila sa autoputa primjenjuju na sve saobraćajnice koje imaju više od jedne trake u svakom smjeru. pa mi tako blicaju i sviraju na cesti od mostarskog raskršća do početka autoputa (kod mosta), cesti koja vodi za naselja butmiri hrasnicu isl.....
Vazi to i od mostarskog do Blazuja
Dr.Mr.Fr.

#395 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Dr.Mr.Fr. »

madner wrote:
Superhik_ wrote:
O'zone wrote: To je posebna priča. Na naplatnim kućicama treba uz tiket ili talon dijeliti i mini grafičko objašnjenje kako se vozi autoputem. Lola opali lijevom stranom i neće da se makne nikom još kad mu blicaš i sviraš viče "Šta je? Imaš drugu traku! :-) "
je, samo je problem što lole koje pretiču smatraju da se pravila sa autoputa primjenjuju na sve saobraćajnice koje imaju više od jedne trake u svakom smjeru. pa mi tako blicaju i sviraju na cesti od mostarskog raskršća do početka autoputa (kod mosta), cesti koja vodi za naselja butmiri hrasnicu isl.....

Pogledati razliku u definiciji brze ceste i auto puta 8-)
jedan_dobar_dan

#396 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by jedan_dobar_dan »

zateznistub wrote:Posto novinarima ne vjerujem na prvu, ako je istina sve ovo sto je otac rekao, ja mu skidam kapu i mogu samo jedno reci:

Svaka cast, ljudino!

ma daj, sta je tu za ''svaka cast'', pa nije totalna budala da kaze, mene nije briga za djevojku.
brani svoje djete, govori takticno, sigurno je da bi joj pomogao, jer ako ne prezivi, po automatizmu je to
upravo za njegovog sina najgora varijanta.

znam kada je bio udes kod hotela holiday inn prije 6-7 godina, ne znam sjeca li se ko, mala je bila na rolama,
izletila je pred kola.
uglavnom djevojcica je bila u komi 7 dana, sva rodbina djevojke koja je vozila je bila gore da daju krv za djevojcicu, sve se cinilo sto se moglo.

ali to nije altruisticki, ima tu dosta sebicnog,
u prvi momenat se nije tako cinilo, ali na kraju, kada je podlegla svelo se upravo na to.
madner

#397 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by madner »

Dr.Mr.Fr. wrote:
madner wrote:
Superhik_ wrote:

Pogledati razliku u definiciji brze ceste i auto puta 8-)
Ja koliko znam vaze ista pravila, samo je kriterij za autoput jaci od brze ceste (zaustavna traka, sirina trake itd...)
madner

#398 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by madner »

Superhik_ wrote:
madner wrote:[

Ja koliko znam vaze ista pravila, samo je kriterij za autoput jaci od brze ceste (zaustavna traka, sirina trake itd...)
hoćeš biti ljubazan da ukažeš na konkretan član zakona. ukazivanje na grah se ne računa.
Clan 119
Autoputem/autocestom se motorna vozila moraju kretati krajnjom desnom
saobra}ajnom/prometnom trakom koja nije zauzeta vozilima u koloni.

+
clan/clanak 122.
Odredbe cl. od 116. do 121. ovog Zakona primjenjuju se i na saobracaj/promet na putu/cesti koji je rezervisan/rezervisan za saobracaj/promet motornih vozila i brzom putu/cesti.
adisa__

#399 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by adisa__ »

Last edited by adisa__ on 27/06/2012 23:47, edited 1 time in total.
mahalas505

#400 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by mahalas505 »

Mislim prvo kaze ako je kriv, pa onda obrazovan, pa ne pije... cvjecka... Sada ispade da ne zna otac da li je prosao kroz crveno ili ne. Za mene je kriv, ne mora sud da mi to dokaze. Daj Boze da ima imalo iskrenosti u njegovoj zali za djevojkom.
Last edited by mahalas505 on 27/06/2012 18:05, edited 1 time in total.
Locked