Lokalni izbori 2012

Bosnjak333

#376 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Bosnjak333 »

nosara wrote:
Skijaš wrote: Razlika postoji jer Naša Stranka djeluje u okviru određenih principa. Kritikovaće SDP jer SDP ulazi u koaliciju sa SDA, ali će podržati SDP u odbijanju ultimatuma HDZ-a. Dakle, u jednoj rečenici i podrška SDP-u i kritika na račun SDP-a ali i jedno i drugo zbog jednog te istog principa. I onda se potrude da te svoje stavove objasne. SDP s druge strane, i pogotovo Lagumdžija, imaju stav da se moj glas za SDP podrazumjeva i da ništa ne moraju objašnjavati, a kad to i rade, to bude preko kurca i arogantno. Ali nema veze, zajebali su me još sad, neće više.
Ala lupetas, svaka ti cast...! :lol:

Ako i ima razlike, sigurno nije zasnovana na principima i njihovom postovanju... Sve sto su esdepederi zakotrljali u posljednjih pola godine-godinu, ovi manekeni iz mikrostranacke organizacije su orgazmicno podrzali... A koga boli kara sto, post festum, Kojovic na blogu "izdvoji misljenje"...? :-)
Autor: Pedja Kojovic

- Imam vrlo pozitivan odnos prema premijeru Niksicu i, ne racunajuci "ono s bratom" mislim da je posten, vrijedan i pametan.
:lol:
SDP=NS i to vidimo na primjeru Bosanskog Petrovca.Hajder je bio clan NS-a,ali je otpocetka furao politiku koju fura SDP,kasnije je i presao kod njih.NS je ideoloski potpuna ista SDP-u,a SDP im je fakticki matica.
Skijaš

#377 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Skijaš »

nosara wrote:
Skijaš wrote: Razlika postoji jer Naša Stranka djeluje u okviru određenih principa. Kritikovaće SDP jer SDP ulazi u koaliciju sa SDA, ali će podržati SDP u odbijanju ultimatuma HDZ-a. Dakle, u jednoj rečenici i podrška SDP-u i kritika na račun SDP-a ali i jedno i drugo zbog jednog te istog principa. I onda se potrude da te svoje stavove objasne. SDP s druge strane, i pogotovo Lagumdžija, imaju stav da se moj glas za SDP podrazumjeva i da ništa ne moraju objašnjavati, a kad to i rade, to bude preko kurca i arogantno. Ali nema veze, zajebali su me još sad, neće više.

Ako i ima razlike, sigurno nije zasnovana na principima i njihovom postovanju... Sve sto su esdepederi zakotrljali u posljednjih pola godine-godinu, ovi manekeni iz mikrostranacke organizacije su orgazmicno podrzali... A koga boli kara sto, post festum, Kojovic na blogu "izdvoji misljenje"...? :-)
Od njih trebamo očekivati odgovornost i ne bi valjalo da zbog toga što imaju primjedbu na neko prosječno rješenje SDP-a, isto odbiju u korist dosadašnjih loših rješenja a koja su nasljeđe SDA. Jer ako će se odbijati inicijative samo zato što dolaze od SDP-a, to onda nije doprinos društvu nego zajebancija.
Skijaš

#378 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Skijaš »

Bosnjak333 wrote:SDP=NS i to vidimo na primjeru Bosanskog Petrovca.Hajder je bio clan NS-a,ali je otpocetka furao politiku koju fura SDP,kasnije je i presao kod njih.NS je ideoloski potpuna ista SDP-u,a SDP im je fakticki matica.
Pa nije baš tako ali jesu bliže jedna drugoj nego recimo HDZ-u ili SDA. I normalno da će razočarani u SDP, glasati za Našu Stranku a ne za HDZ ili SDA.
nosara

#379 Re: Lokalni izbori 2012

Post by nosara »

Skijaš wrote:
nosara wrote:

Od njih trebamo očekivati odgovornost i ne bi valjalo da zbog toga što imaju primjedbu na neko prosječno rješenje SDP-a, isto odbiju u korist dosadašnjih loših rješenja a koja su nasljeđe SDA. Jer ako će se odbijati inicijative samo zato što dolaze od SDP-a, to onda nije doprinos društvu nego zajebancija.
Upravo na to se i svodi njihov "angazman"... Kao i tvoj na ovom forumu, uostalom... :roll:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#380 Re: Lokalni izbori 2012

Post by sabina1 »

webby-x wrote:
tvsabina wrote:Već sam tri-četiri puta napisala za koga ću glasati na lokalnim izborima i evo ponoviću peti put. To je Naša Stranka. Inače ne volim da pišem za koga ću glasati jer je to moja privatna stvar a nisam član NS-a niti sam im šta dužna da ih promovišem, no ovdje eto opet moram jer mi se kaže da SDP-u alternative nema. Ima. Iako NS nije stranka ljevice ona ima dosta ljevičarskih elemenata a suštinski je liberalna stranka.
Kao i SDP (liberalna), a svi oni imaju i zatucanih elemenata.
Nego, koja je razlika između NS i SDP-a?
Što očekuješ?
Nažalost ne očekujem mnogo glasova za NS. Lokalni parlament opštine u kojoj živim ima 30 mjesta a kad bi NS imala sigurnih pet to bi bilo fantastično. Iz prostog razloga što bi prostor za odlučivanje bio sveden na 25 ljudi koje će jednako podijeliti SBB, SDP i SDA (kod nas imaju vrlo jakog kandidata za načelnika , odnosno aktuelnog načelnika) uz blagu prednost SBB-u. Ne vidim više niti jednu stranku u našem lokalnom parlamentu. Ni penzionere ni BPS ni SzBiH.
U takvoj poziciji želim da budu frenetična opozicija , da konstantno izvještavaju javnost o svim eventualno mutnim poslovima i da budu non stop u MZ , među stanovništvom i da inicijative stanovništva konstantno stavljaju na dnevni red opštinskog parlamenta te ukoliko se neosnovano odbiju da izvjeste javnost ;-) .

U teoriji da NS dobije 16 mjesta i da formira svoju opštinsku upravu , zaista očekujem sve ono najbolje što jednu opštinu može zadesiti. "Čišćenje" od raznih štela , mama , tata , deda , nana , amidža , dajidža i sl. , maksimalnu saobraćajnu sigurnost te ono najvažnije - INVESTICIJE privredne sve u domenu koje opština može pružiti , vucaranje za rukav svakog lovatora da se opština privredno razvije te da nema nezaposlenih. Svako ko misli suprotno , neka uzme u primjer vojvođansku opštinu Inđija , gdje je načelnik napravio malo čudo i ta je opština proglašena pazi sad za najperspektivniju evropsku opštinu (živa istina )!!!
Dakle očekujem preporod. I webby , možeš smatrati da sam "luda" ali zbilja u to vjerujem !!!
Ako me iznevjere..ni prvi ni zadnji put , dakle vjerujem u KADROVE koje ta partija ima odnosno u ljude koji VODE tu partiju i zato mislim da razlike ima....prvo im moram dati povjerenje iako sam sto puta prevarena do sada zar ne ;-) ?
Fjodorov

#381 SVE O LOKALNIM IZBORIMA 2012

Post by Fjodorov »

Otvaram temu u nastojanju da saznam vise kakvo je ozracje medu forumasima.

Za koga ce te glasati? Zbog cega? Kako ocjenjujete dosadasnji rad trenutne vlasti?

Ko ce od navodnih predstavnika Bosnjaka odnijeti pobjedu? Mozemo li ocekivati debakl SDP-a? Ko preuzima kormilo, SDA, SBB, SzBiH?

Da li ce HSP/NSRZB dozvijeti krah a HDZ dodatno ucvrstiti svoj polozaj kao "stozerna stranka Hrvata"?

Hoce li SDS/PDP pomesti SNSD?
Fjodorov

#382 Re: SVE O LOKALNIM IZBORIMA 2012

Post by Fjodorov »

Moze li mi neko preporuciti stranku ili politicara koji ce se zauzimati za dostojanstvo, cast, ponos i dobrobit bosnjackog naroda? Politicar ili stranka koja nece surovati destruktivnim snagama ispod stola?
kiky

#383 Re: SVE O LOKALNIM IZBORIMA 2012

Post by kiky »

moje mišljenje je da je najvažnije izači na izbore i glasati ...
na lokalnom nivou ima alternativnih rješenja tako da nema izgovora tipa "svi su oni isti" ...
ako smo za promjene moramo promjeniti ljude i političke opcije koje su toliko dugo na vlasti i u vlasti ( po dubini ) ...
izađi na izbore i glasaj ...
:bih:
zenny

#384 Re: SVE O LOKALNIM IZBORIMA 2012

Post by zenny »

ja cu pokusat da donesem promjenu pa cu glasat za nesto totalno drukcije nego u proslosti..... GDS :D
Better Man

#385 Re: SVE O LOKALNIM IZBORIMA 2012

Post by Better Man »

Mene predstavnici i zaštitnici Bošnjaka ne intersuju, a isto tako i Srba i Hrvata! Nama trebaju političari koji će predstavljati sve njene građane bez obzira na vjeru, rasu, naciju i religiju!
It_is_a_Leclerc

#386 Re: SVE O LOKALNIM IZBORIMA 2012

Post by It_is_a_Leclerc »

Glasat ću za onog ko pokaže najbolji program za ekonomski, kulturno-sportski prosperitet lokalne zajednice u kojoj živim.
Visoka politika na tapeti je 2014. godine.
debeljko20

#387 Re: Lokalni izbori 2012

Post by debeljko20 »

gdje se mogu pogledati liste kandidata za oktobarske izbore kad su sarajevske opštine u pitanju?

znam da je kandidat sdp-a za novo sarajevo bivši fudbaler želje dželaludin muharemović a o onome iz novog grada tek ne treba trošiti riječi. :lol:
molim_ba

#388 Re: Lokalni izbori 2012

Post by molim_ba »

debeljko20 wrote:gdje se mogu pogledati liste kandidata za oktobarske izbore kad su sarajevske opštine u pitanju?

znam da je kandidat sdp-a za novo sarajevo bivši fudbaler želje dželaludin muharemović a o onome iz novog grada tek ne treba trošiti riječi. :lol:
Mislis na Anera Sumana 8-) :sad:
nino90

#389 Re: Lokalni izbori 2012

Post by nino90 »

jedno je sigurno
SDA SDP SBB nema od mene glasova
a kontam glasati za neku od ovih trenutno "manjih" stranaka
mozda NS
debeljko20

#390 Re: Lokalni izbori 2012

Post by debeljko20 »

ako glasaš za neku od manjih stranaka one će opet morati da prave koaliciju sa vladajućim strankama i ništa od promjena.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#391 Re: Lokalni izbori 2012

Post by -LIBERO- »

debeljko20 wrote:ako glasaš za neku od manjih stranaka one će opet morati da prave koaliciju sa vladajućim strankama i ništa od promjena.
Moguce. Ali bi se onda mogle postaviti k'o direktan korektiv koji bi bio dio price i vlasti, i nebi se desavalo da se pojedine stranke bahate i ponasaju prema drzavi kao da im je babo ostavio u amanet.

Koji je tvoj plan? Da damo opet gro glasova SDA,SDP I SBBBIH??
debeljko20

#392 Re: Lokalni izbori 2012

Post by debeljko20 »

-LIBERO- wrote:
debeljko20 wrote:ako glasaš za neku od manjih stranaka one će opet morati da prave koaliciju sa vladajućim strankama i ništa od promjena.
Moguce. Ali bi se onda mogle postaviti k'o direktan korektiv koji bi bio dio price i vlasti, i nebi se desavalo da se pojedine stranke bahate i ponasaju prema drzavi kao da im je babo ostavio u amanet.

Koji je tvoj plan? Da damo opet gro glasova SDA,SDP I SBBBIH??
ma kakav korektiv pa vidiš da je sve to ista bagra. evo ti pedja kojovic na ovom forumu živi dokaz kako se mišljenje i stav stranke mijenja u roku od 5 minuta.

moj plan je da se iselim odavde i radim na tome.

samo kažem da nikakvo rješenje nije u tome što ćeš izabrati 5 manjih stranaka da koaliraju sa jednom velikom, jer će onda svako tražiti svoj dio kolača i dok se svi namire to će da pukne samo tako.
po meni, rješenja nema jer nema kvalitetnih ljudi a i sistem je takav da i kad bi se sve te male stranke ujedinile u jednu veliku ništa opet ne bi napravile.
zašto?
evo zašto:
http://www.nezavisne.com/posao/privreda ... 51269.html

ovo je vijest dana, mjeseca i godine a ne komšić. niko posao više neće dobiti, ovima koji rade će se kresati plate a rate kredita tek dolaze na otplatu. u ovakvu zemlju niko neće marku više investirati i šta tu može neko ko je i sam nestručan a u stranku je ušao radi uhljebljenja da promijeni? najavljuju se i poskupljenja hrane za 20 % a vjerovatno i porast pdv-a.
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 51182.html

evo ovo su samo dva naslova nezavisnih od danas.
znači, nama se bukvalno smiješi katastrofa.
Petit_Beurre

#393 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Petit_Beurre »

debeljko20 wrote:gdje se mogu pogledati liste kandidata za oktobarske izbore kad su sarajevske opštine u pitanju?

:-) :lol: Ko strastveni navijač Želje želim mu sve najbolje, daleko od kluba i uprave naše divne opštine.
Dželo litex načelnik... :-) :run:
tako-tabaco

#394 Re: Lokalni izbori 2012

Post by tako-tabaco »

tag33 wrote:ja znam da glasati necu ako je to izbor..to jest ako nema izbora :D
Druže, izvini, ali to je upravo ono na šta ovi i računaju. Ne samo da trebaš da glasaš, nego svakako trebaš da pokušaš da nađeš načina i da se građanski aktiviraš na način koji ti odgovara najviše, u političkoj opciji ili ne vladinoj organizaciji koja je najbliža tvojoj životnoj filozofiji. Samo na taj način se možeš nadati da ćeš u budućnosti imati kvalitetniju listu kandidata nego što je ova sada, u protivnom, ukoliko budeš pasivno sjedio u ćošku neznam kako i na koji način možeš očekivati da nam svima kolektivno pa i tebi sa nama bude bolje.
Sarajlija123

#395 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Sarajlija123 »

Ne mogu da shvatim da neko moze pricati negativno o Dragau Vikicu...
Covjek je zasluzio da ima svoju zgradu u centru Sarajeva, ako se sjetite (mislim da se neki od vas tada nisu ni rodili, pa evo da vas upoznam) odbio je povecu cifru od strane agresora 1992.godine samo da napusti ovaj grad,a on je ostao i branio je ovaj grad i ovu drzavu. I ovo sto ima je sramota za ovaj grad.
dragonz

#396 Re: Lokalni izbori 2012

Post by dragonz »

Sarajlija123 wrote:Ne mogu da shvatim da neko moze pricati negativno o Dragau Vikicu...
Covjek je zasluzio da ima svoju zgradu u centru Sarajeva, ako se sjetite (mislim da se neki od vas tada nisu ni rodili, pa evo da vas upoznam) odbio je povecu cifru od strane agresora 1992.godine samo da napusti ovaj grad,a on je ostao i branio je ovaj grad i ovu drzavu. I ovo sto ima je sramota za ovaj grad.
Ja sam na početku rata imao 13.godina bez oca odrastao, donosio drva, donosio vodu iz milinkladske, nosio humanitarnu, školovao se, igrao se i dr.
Sve ovo je više i teže bilo u ratu od Vikićevog komandovanja iz pozadine i statiranja za Tifin spot tako ako vikić zaslužuje zgradu ona MOJA GENERACIJA ZASLUŽUJE DRŽAVU BEZ LAŽNIH HEROJA TIPA VIKIĆ I JNA OFICIRA KOJI SU SE PRESVUKLI I OPET ZAPOSJELI POZICIJE PREKO LEĐA PRAVIH HEROJA KOJI SU IZGINULI ILI RANJAVANI ŠIROM BH RATIŠTA.

Vikić:
penzija od 1500 KM;
petosoban stan;
trosoban stan;
kafić u centru Sarajeva;
otpremninu prilikom penzionisanja sa 41.godinom radnog staža otprilike oko 20 000 KM;
500 KM godišnje za zlatnu policijsku značku;
zemljište sa vikendicom na Nišićima.

Plus ima pjesmu o sebi i sada hoće uz pomoć fahre još nešto da ima pod krinkom da je to lafo zaslužio.
biti_srcem_vezan

#397 Re: Lokalni izbori 2012

Post by biti_srcem_vezan »

Vikic je 92. mogao otici sa "svojima" i tu bi nam bio kraj ... Na stranu za koga cete glasati ili necete glasati, patetično je njemu nabijati na nos da nesto ima...
Kakvi smo to ljudi postali, i kakve vrijednosti cijenimo kad imamo obraza prigovoriti nesto Draganu Vikicu koji nam je svima zivote spasio. Sta bi tek bilo da su se cetnicke horde sa brda i planina spustile u Sarajevo i pocele "djelovati"... Sramotno je ovo pricati o velikome Vikiću. A sto se pjesme tice, on ju je zasluzio kad je stavio glavu u torbu i izabrao 4-godisnju borbu za goli zivot, a itekako je imao alternativu.
Drugi je motiv mog oca (ne umanjujuci doprinos moga oca i drugih oceva) koji je morao da brani svoju zenu i djecu, i koji nije imao druge opcije nego da se prihvati puske ... Ali Vikic je mogao da bira hoce li da bude heroj na onoj (sigurnoj strani, gdje se jelo, pilo mezetilo), ili ovoj strani (gdje je svaki dan mogao biti zadnji), i on je izabrao nasu stranu.
Svako ko je stranacki angazovan, glasace za kandidata ispred svoje stranke, i to je ok, tako treba da bude... Pa i smatrati nekoga drugog kandidata sposobnijim od Vikica je takodjer ok ... ali blacenje Vikica pokazuje sve najgore u Bošnjačkom narodu, i stvarno se nadam da nema puno ljudi koji ce se usuditi i krenuti u pricu protiv gospodina Dragana ...
Pa da je pravde i postenja, Vikic bi drzao pola grada, a ne Tihic o cijim zaslugama u odbrani Sarajeva i nasih zivota nemam nista reci, kao sto nemam nista reci ni o njegovom angazmanu u poboljsanju kvalitete zivota nas Sarajlija.
Sarajlija123

#398 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Sarajlija123 »

dragonz wrote:
Sarajlija123 wrote:Ne mogu da shvatim da neko moze pricati negativno o Dragau Vikicu...
Ja sam na početku rata imao 13.godina bez oca odrastao, donosio drva, donosio vodu iz milinkladske, nosio humanitarnu, školovao se, igrao se i dr.
Sve ovo je više i teže bilo u ratu od Vikićevog komandovanja iz pozadine i statiranja za Tifin spot tako ako vikić zaslužuje zgradu ona MOJA GENERACIJA ZASLUŽUJE DRŽAVU BEZ LAŽNIH HEROJA TIPA VIKIĆ I JNA OFICIRA KOJI SU SE PRESVUKLI I OPET ZAPOSJELI POZICIJE PREKO LEĐA PRAVIH HEROJA KOJI SU IZGINULI ILI RANJAVANI ŠIROM BH RATIŠTA.

Vikić:
penzija od 1500 KM;
petosoban stan;
trosoban stan;
kafić u centru Sarajeva;
otpremninu prilikom penzionisanja sa 41.godinom radnog staža otprilike oko 20 000 KM;
500 KM godišnje za zlatnu policijsku značku;
zemljište sa vikendicom na Nišićima.

Plus ima pjesmu o sebi i sada hoće uz pomoć fahre još nešto da ima pod krinkom da je to lafo zaslužio.

Ne znam koji dio ovog : "mogao je otici" nisi shvatio. Sramotno je umanjivati bilo ciju zaslugu u odbrani ovog grada,ali moras shvatiti kolika je bila moralna podrska svim borcima ovog grada i ove drzave kada je komadant Dragan ostao. Mozes sve reci, ali da je Dragan Vikic lazni heroj, tu se ne mogu nikako sloziti s tobom. I ja sam imao 8godina kada je rat poceo i ja te najbolje razumijem, ali moras priznati da su svi mirno spavali u Sarajevu dok je bilo Dragana Vikica i njegove specijalne jedinice "Vikicevci".
Da li je sposoban da vodi jednu opstinu??? Pa mnogo nesposobniji ljudi su ih vodili.
Neko ko je poput Dragana '92. organizovao otpor agresoru bez icega sigurno u miru moze organizovati jednu Sarajevsku opstinu.
Oko njegove penzije... Trebao je usutiti Draganu Lukacu koji je po nalogu Dodika mislio penzionisati komadanta Vikica... Jasno je da tim ljudima on smeta, smeta jer je radio najbolje sto je znao svoj posao, a kako je radio vidi se po akcijama njegovih specijalaca sirom BiH...
Zato, ako imate imalo dostojanstva nemojte blatiti veliko ime i djelo komadanta Dragana Vikica.
Eto vam Sadika Ahmetovica, danas je dobio ukor u britanskoj ambasadi ili ako ste iz njegove stranke imate misnistra vanjskih poslova koji je vjerovatno dok je sluzbeno putovao svratio do Svicarske i ispraznio sef Zulfikarpasica i prebacio pare na licni racun.
poznanik

#399 Re: Lokalni izbori 2012

Post by poznanik »

Web CIK-a - http://www.izbori.ba/ je rijetko kad u funkciji. Zašto?
poznanik

#400 Re: Lokalni izbori 2012

Post by poznanik »

Nedavno je izmjenjen i dopunjen CIK-ov Pravilnik o načinu provođenja izbora u BiH:
Glasački listić je nevažeći:
a) ako nije ispunjen, ili je ispunjen tako da nije moguće sa sigurnošću utvrditi kojoj je političkoj stranci, koaliciji, neovisnom kandidatu ili listi neovisnih kandidata birač dao svoj glas;
b) ako su dopisana imena kandidata; ili
c) ako je označeno više od jedne političke stranke, koalicije, neovisnog kandidata ili liste neovisnih kandidata; ili
d) ako se temeljem oznake koje je birač dopisao na glasački listić, kao što je potpis, može utvrditi njegov identitet;
e) ako birač označi glasački listić na način drugačiji od onog koji je utvrđen u članku 5.14 Izbornog zakona BiH ili
f) skenirani, kopirani i listić koji ne pripada tom biračkom mjestu, odnosno opciji glasovanja.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu 08.08.2012. godine

Kako će CIK spriječiti mogućnost dopisivanja imena kandidata na glasačkim listićima?
Post Reply