Govor o tekfiru na rafidije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dr_dre

#376 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

A ti si svojim postom samo pokazao kako ove navedene muslimanske grupacije smatraš pokvarenim, prljavim, svinjama, zabludjelim.
Ja sam rekao ono sto sam htio,da se izmedju ovih grupacija doticni smatra jednom od njih.
Moje je pravo da bilo koju grupaciju smatram kako god hocu,imas sta protiv?
zagortenej

#377 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

Dr_dre wrote:
A ti si svojim postom samo pokazao kako ove navedene muslimanske grupacije smatraš pokvarenim, prljavim, svinjama, zabludjelim.
Ja sam rekao ono sto sam htio,da se izmedju ovih grupacija doticni smatra jednom od njih.
Moje je pravo da bilo koju grupaciju smatram kako god hocu,imas sta protiv?
niko ne osporava tvoje pravo, ali nemoj onda govoriti da je to stav u islamu, da ne bi ljude odvodio u zabludu.
Dr_dre

#378 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

niko ne osporava tvoje pravo, ali nemoj onda govoriti da je to stav u islamu, da ne bi ljude odvodio u zabludu.
A jel Boga ti stav u islamu pricat protiv vehabija?
zagortenej

#379 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

Dr_dre wrote:
A jel Boga ti stav u islamu pricat protiv vehabija?
jedno je vrijedjati nekog, a drugo je argumentovano govoriti o nekome i protiv nekog. ružno je govoriti za brata muslimana da je "prljav, svinja, pokvaren..."
Dr_dre

#380 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

jedno je vrijedjati nekog, a drugo je argumentovano govoriti o nekome i protiv nekog. ružno je govoriti za brata muslimana da je "prljav, svinja, pokvaren..."
Moja braca nisu oni koji napadaju ashabe Allah dz.s. im se smilovao svima.
nasa

#381 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

:roll:

Zar I za ramazan braco draga!
Imajte razumjevanja bar malo,valja meni citati sve te vase "cestitke".... :D
basar

#382 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by basar »

Dr_dre wrote:
Moja braca nisu oni koji napadaju ashabe Allah dz.s. im se smilovao svima.

zagortenej

#383 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

@basar

džaba ti postavljaš ovo, kad je nekim ljudima u interesu da su muslimani razjedinjeni, i da su podijeljeni na tzv. sunije i šije. velike sile koriste "usluge" određenih muslimanskih grupa da raspiruju mržnju među muslimanima, da se ne bi mogli nikad ujediniti. dok je šah vladao Iranom, šije su "bili muslimani". poslije iranske revolucije odjednom nisu. kako to?!?
prenosim interesantan citat sa web sajta Al Jazeera:
"Na međumuslimanskom planu sirijski sukob će znatno urušiti sve pokušaje na sunijsko-šijskom približavanju, koje je u prošlom stoljeću otvorio svojom čuvenom fetvom egipatski učenjak, azharski rektor Mahmud Šeltut. Nakon 1959. godine i fetve šejhu-l-azhara Šeltuta (rektora najutjecajnijeg sunijskog sveučilišta) kojom je džaferijska pravna škola koju slijedi većina šija priznata kao legitimna, jednakovažeća kao i četiri sunitske škole, uslijedio je pozitivan odgovor šijskih vjerskih autoriteta. Tako će Ajatollah Homeini, s druge strane, nakon pobjede Iranske revolucije, bezuvjetno proglasiti validnim obavljanje molitve šijama iza sunijskog imama i vice versa. Nakon ovih približavanja uslijedile su značajne konferencije, te formiranje vijeća za suradnju i približavanja u kojima su učešće uzeli vodeći vjerski autoriteti oba dominantna toka islama."
Dr_dre

#386 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

Hahahaha,zar ti je i ovaj hodza vehabija :-)
Dobro sam ja davno rekao da su svi suniti vama vehabija.
Btw,a gdje mu je brada?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tesanj

#387 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by tesanj »

tesanj

#388 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by tesanj »

zagortenej

#389 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

Dr_dre wrote:Hahahaha,zar ti je i ovaj hodza vehabija :-)
Btw,a gdje mu je brada?
ne odnosi se na njega, nego na tebe :wink:, a i safvet i ekipa su posebna priča, da ne idemo u širinu. btw, ovo se nalazi na fb stranici pod nazivom: nova islamska zajednica, da nisu opet neki autonomaši? :lol: ko onda sije smutnju? americki fazoni, skretanje paznje sa sebe na izmisljenog neprijatelja
Last edited by zagortenej on 17/08/2013 00:03, edited 3 times in total.
zagortenej

#390 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

haman ovaj hodža ne prati dešavanja u svijetu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Amman_Message
seksan

#391 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by seksan »

Hvala Bogu pa jos nijednom u zivotu nikad nisam tekfirila nikog. kazu da ce se zato polagati tezak racun. da se ljudi nece dobro provesti.
seksan

#392 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by seksan »

Dr_dre wrote:Hahahaha,zar ti je i ovaj hodza vehabija :-)
Btw,a gdje mu je brada?
vidis da mu se citav zivot sastoji od vehabija i vehabizma. :D Kod njega ne postoji nikakva druga rijec niti pojam! Znas kako kazu najgori su neprijatelji oni koji su medju nama! :thumbup:
ad0o

#393 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by ad0o »

malo off
brate zagore da se ti ne zoves Jasminko
zagortenej

#394 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

ad0o wrote:malo off
brate ad0o, sto god ti to znacilo, ali moje ime nije Jasminko.
ad0o

#395 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by ad0o »

zagortenej wrote:
ok nisam mislio nista lose nogo znam jednog Jasminka kaci po fb slike od zagora a i po statusim moze se vidjeti da slicno razmisljate pa sam mislio da si to ti .
i volim se igrat detektiva :mrgreen: pozz
zagortenej

#396 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

ad0o wrote:
zagortenej wrote:
ok nisam mislio nista lose nogo znam jednog Jasminka kaci po fb slike od zagora a i po statusim moze se vidjeti da slicno razmisljate pa sam mislio da si to ti .
znaci imam i konkurenciju? :wink: nemam ni profil na fb, ne mogu na sve strane :D
mujke82

#397 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mujke82 »

U ime Allaha Svemilosnog Milostivog

Da nas Allah uputi na pravi put amin

Šiije (Shî´ah) nisu muslimani

Autor: Imâm Ibn Kesîr ed-Dimaškî
Izvor: Tafsîr al-Qur’ân al-´Adhîm (4/259)
Mu’assasah ar-Risâlah , 1422/2001

Allâh (subhânehu we te´âlâ) kaže:

مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا

“Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi su sljedbenici strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom; vidiš ih kako ruku’ i sedždu čine, želeći Allahovu nagradu i zadovoljstvo – na licima su im znaci, tragovi od padanja licem na tlo. Tako su opisani u Tevratu. A u Indžilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda učvrsti, i on ojača, i ispravi se na svojoj stabljici izazivajući divljenje sijača – da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela čine Allah obećava oprost i nagradu veliku.” [1]

Ovaj ajet Imâm Mâlik (rahimehullâh) upotrebljava kao dokaz za to da su Rafidije (Rawâfidh) nevjernici jer mrze sljedbenike (radijallâhu ´anhum). On je rekao:

”Oni se ljute na sljedbenike (radijallâhu ´anhum) a onaj koji se ljuti na njih je prema ovom ajetu nevjernik (Kâfir).

[1] 48:29
ad0o

#398 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by ad0o »

zagortenej wrote:
ad0o wrote:
zagortenej wrote: brate ad0o, sto god ti to znacilo, ali moje ime nije Jasminko.
znaci imam i konkurenciju? :wink: nemam ni profil na fb, ne mogu na sve strane :D
dobar si mene ovaj fb ubi morat cu na odvikavanje :cry:
seksan

#399 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by seksan »

zagortenej wrote: znaci imam i konkurenciju? :wink: nemam ni profil na fb, ne mogu na sve strane :D
Da nisi Jasenko?
Dr_dre

#400 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

Da nisi Jasenko?
Moze bit.
Post Reply