Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
megaman4
#37476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
gosp. Pack izbacite nas iz UN-a, iz vijeća Evrope, iz raznih svjetskih organizacija, pa će tek tada da pukne sve, a onda će se narod obračunati s poglavicama, i tek će vam biti kuku, kada se bosansko proljeće i belaj (1875. istočna kriza, 1914. I svjetski rat, i 1992. agresija na RBiH) budu osjetili ne do Beča, nego do Berlina i Brisel.
Ako nam želite dobro, onda otjerajte klauna u vidu Inzka, koji nije ništa drugo nego spavač, kojeg niko živ nepoštuje, a to naše poglavice sjajno koriste.
zato gosp. Pack dajte zeleno svjetlo germanima i ANGELI MERKEL, da po kratkom postupku se obračuna s poglavicama,,,
NJEMAČKA DOBRO DOŠLA...
Ako nam želite dobro, onda otjerajte klauna u vidu Inzka, koji nije ništa drugo nego spavač, kojeg niko živ nepoštuje, a to naše poglavice sjajno koriste.
zato gosp. Pack dajte zeleno svjetlo germanima i ANGELI MERKEL, da po kratkom postupku se obračuna s poglavicama,,,
NJEMAČKA DOBRO DOŠLA...
-
Basvod
#37477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako se taj kako ga ti nazivas "skup naroda" dogovori, zasto on onda nebi smio imati npr. grb, zastavu, republiku?
[/quote]
Pa neka se dogovore ko im brani.
Kongres ostalih
Nakon kongresa podjela na:
Bosnjacke ostale: Bosanci, Arapi, Palestici
Srpske ostale: Rusi, Crnogorci, Grci
Hrvatske ostale: Hercegovci, Madjari, Ukrajinci
Ostali ostali: Jugosloveni, Jevreji, Romi
Manite se zezancije...
[/quote]
Kongres ostalih
Nakon kongresa podjela na:
Bosnjacke ostale: Bosanci, Arapi, Palestici
Srpske ostale: Rusi, Crnogorci, Grci
Hrvatske ostale: Hercegovci, Madjari, Ukrajinci
Ostali ostali: Jugosloveni, Jevreji, Romi
- p206
#37478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
megaman4 wrote:gosp. Pack izbacite nas iz UN-a, iz vijeća Evrope, iz raznih svjetskih organizacija, pa će tek tada da pukne sve, a onda će se narod obračunati s poglavicama, i tek će vam biti kuku, kada se bosansko proljeće i belaj (1875. istočna kriza, 1914. I svjetski rat, i 1992. agresija na RBiH) budu osjetili ne do Beča, nego do Berlina i Brisel.
NJEMAČKA DOBRO DOŠLA...
jebeno vrijeme došlo kad te više ni Švabo neće ko koloniju
mislim kad bi se održao referendum da čitava BiH bude ništa više od pokrajine u sastavu Njemačke da bi se iznadili koliko bi ljudi bilo ZA...nikad ne bi toliko zdušno svi glasali za istu stvar
- vee-jay
#37479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ja tebi postavim pitanje:Basvod wrote:Pa neka se dogovore ko im brani.vee-jay wrote:Ako se taj kako ga ti nazivas "skup naroda" dogovori, zasto on onda nebi smio imati npr. grb, zastavu, republiku?
Kongres ostalih
a ti mi odgovoris:vee-jay wrote: A zasto neko mora biti manjina?
I onda mi nakon toga postavis pitanje "Ko im brani?" Pa upravo to "trenutno ne moze drugacije" im brani.Basvod wrote:Pa mora zato sto trenutno ne moze drugacije.
-
megaman4
#37480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jaro vjeru mi da sam razgovarao s mnogo naših ljudi koji rade u Njemačkoj, i kažu mi otvoreno da Nijemci najviše cijene naše radnike iz BiH, jer su radni i vrijedni ljudi, nema pametovanja, rade ono što mi se kaže, poštuju tu državu, mada svako ima svoje mišljenje, i to je dobro, ne da vlada jednoumlje..da smo bogdo više bili pod germanskom upravom, a ne samo 30 godina, koliko smo bili pod austrijom, jer je upravo tada i počeo pravi procvat naše države- budimo realni da nije bilo Austrije, Bosna bi bila još u srednjem vijeku, jer sve što vrijedi oni su napravili, a JNA srušila, pa ti vidi...p206 wrote:megaman4 wrote:gosp. Pack izbacite nas iz UN-a, iz vijeća Evrope, iz raznih svjetskih organizacija, pa će tek tada da pukne sve, a onda će se narod obračunati s poglavicama, i tek će vam biti kuku, kada se bosansko proljeće i belaj (1875. istočna kriza, 1914. I svjetski rat, i 1992. agresija na RBiH) budu osjetili ne do Beča, nego do Berlina i Brisel.
NJEMAČKA DOBRO DOŠLA...
jebeno vrijeme došlo kad te više ni Švabo neće ko koloniju![]()
mislim kad bi se održao referendum da čitava BiH bude ništa više od pokrajine u sastavu Njemačke da bi se iznadili koliko bi ljudi bilo ZA...nikad ne bi toliko zdušno svi glasali za istu stvar
-
Basvod
#37481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije to bilo pitanje.vee-jay wrote:Pa ja tebi postavim pitanje:Basvod wrote:Pa neka se dogovore ko im brani.vee-jay wrote:Ako se taj kako ga ti nazivas "skup naroda" dogovori, zasto on onda nebi smio imati npr. grb, zastavu, republiku?
Kongres ostalih
a ti mi odgovoris:vee-jay wrote: A zasto neko mora biti manjina?I onda mi nakon toga postavis pitanje "Ko im brani?" Pa upravo to "trenutno ne moze drugacije" im brani.Basvod wrote:Pa mora zato sto trenutno ne moze drugacije.
Pitao si sta ako se dogovore oko zastave, grba i sl. Nemoj preskakti, nema svrhe, postovi su iznad, nije niko izbrisao.
-
stari grad Visegrad
#37482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jao majko draga, jadnik vozi sleper a stavio glavu u torbu, rizikovao svoj zivot i zivot drugih.
Predlazem da novinari preko novina i vecernjih tv vijesti, edukuju gradjane o sigurnosti na u saobracaju. Napravite tv program u serijama o sigurnosti na putevima i vozilima.
Ovaj jadnik sto vozi sleper ne znam je li smijesan, zalostan, ne upucen, natovario brdo drva.
Mislio da moze natovariti koliko moze stati a nije vodio rucuna o tezini. Da se prikolica srusia sigurno bi jedan zivot bio izgubljen.
Na putevma je svima torba u glavu zbog ne obrazovanosti ucesnika u saobracaju.
Predlazem da novinari preko novina i vecernjih tv vijesti, edukuju gradjane o sigurnosti na u saobracaju. Napravite tv program u serijama o sigurnosti na putevima i vozilima.
Ovaj jadnik sto vozi sleper ne znam je li smijesan, zalostan, ne upucen, natovario brdo drva.
[/
- vee-jay
#37483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja se nadam da se ti samo pravisBasvod wrote:Nije to bilo pitanje.vee-jay wrote:Pa ja tebi postavim pitanje:Basvod wrote:
quote="vee-jay"
Ako se taj kako ga ti nazivas "skup naroda" dogovori, zasto on onda nebi smio imati npr. grb, zastavu, republiku?
/quote
Kongres ostalih
a ti mi odgovoris:vee-jay wrote: A zasto neko mora biti manjina?I onda mi nakon toga postavis pitanje "Ko im brani?" Pa upravo to "trenutno ne moze drugacije" im brani.Basvod wrote:Pa mora zato sto trenutno ne moze drugacije.
Pitao si sta ako se dogovore oko zastave, grba i sl. Nemoj preskakti, nema svrhe, postovi su iznad, nije niko izbrisao.
Pitas me "Ko im brani". Pa brani im ustav i politicka situacija po kojima su manjina i po kojima "trenutno ne moze drugacije".
Nemoj dopustati da ti ljudi moraju crtati da bi ih mogao razumjeti. Razmisli. Za to je forum tu.
-
Steely Dan
#37484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niti je on jadnik , niti je smijesan , niti zalostan niti ne upucen. On je kao i njegov gazda lopov koji sjece bosansku sumu i ta trupla prodaje za bagatelu negdje dalje . Ne bi me cudilo da je dosao iz Srbije , Hrvtaske i nasjeko ko svoje . Ja mu zelim da se prevrne i da pogine na licu mjesta . Njemu i svakom ovakvom lopovu zelim da se ovi balvani strovale na pacu . Zelim da im ova drva izgore u kuci dok spavaju . Isto zelim i onima koji su mu omogucili da sjece .stari grad Visegrad wrote:Jao majko draga,vozi sleper a stavio glavu u torbu, rizikovao svoj zivot i zivot drugih.jadnik
Ovaj jadnik sto vozi sleper ne znam je li smijesan, zalostan, ne upucen, natovario brdo drva.Mislio da moze natovariti koliko moze stati a nije vodio rucuna o tezini. Da se prikolica srusia sigurno bi jedan zivot bio izgubljen.
[/
- Danguba
#37485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ista prica kao i prosle godine. Udarati na sve sto drzavu cini drzavom.Nebojša Radmanović: Umjesto ušteda, budžet povećan
Predsjedništvo BiH je juče utvrdilo prijedlog ovog zakona sa dva glasa za - predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, i jednim protiv - člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića.
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović nije glasao za Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu, nakon što druga dva člana Predsjedništva nisu prihvatila njegove prijedloge o smanjenju nekih stavki u budžetu.
Predsjedništvo BiH je juče utvrdilo prijedlog ovog zakona sa dva glasa za - predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, i jednim protiv - člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića.
Prijedlozi Radmanovića da se, s ciljem racionalizacije Oružanih snaga BiH, Nacrt budžeta Ministarstva odbrane BiH umanji za troškove bruto plata, naknade pratećih materijalnih troškova za 1.000 vojnika, te da se Nacrt budžeta Tužilaštva BiH svede na ovogodišnji okvir i umanji za 2,1 milion KM - nisu prihvaćeni.
Umjesto toga, druga dva člana Predsjedništva BiH su na predloženi iznos sredstava u Budžetu predložili i usvojili dodatno povećanje budžeta ovih institucija, Ministarstva odbrane BiH u iznosu od 3.670.000 KM, a Tužilaštva BiH u iznosu od 300.000 KM, te Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u iznosu od 10 miliona KM, navodi se u saopštenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.
Radmanović je smatrao da se u ovom slučaju moralo voditi računa o uštedama, koje su se mogle napraviti u ovim institucijama, što ni ovaj put nije učinjeno.
Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu biće dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH, po redovnoj proceduri na usvajanje, navodi se u saopštenju.
(Srna)
Uglancani salonac na budzetu te iste drzave.
-
oakville
#37486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čisto da podsjetim da u ustavu BiH ne postoji opis kako se neko identificira kao bošnjak, srbin ili hrvat a sutra i konstitutivni ostali. Dakle dovoljno je da ima državljanstvo a onda ako hoće može se izjasniti kako hoće. Dakle, i praktično i teoretski onih 500.000 arapa ako imaju državljanstvo BiH mogu se komotno izjasniti kao srbi i niko ih ne može spriječiti (može šupljom "zna se ko su srbi" ali to ne pije vode).Basvod wrote:Pa sta je to prijeko potrebno ostalim?vee-jay wrote:To sto je za tebe egzoticno za nekoga je prijeko potrebna stvar.Basvod wrote:Pa mora zato sto trenutno ne moze drugacije.
Ne mozemo se dogovoriti oko prijeko potrebnih stvari i pitanja a ne da rjesavamo bespotrebna egzoticna.
Pa neka se izjasne. Ko im brani. Uostalom kakva ja to veca prava imam od nekog ko je ostali. Navedi.
Pa imas "predsjednika", imas "dom", imas "stranke", imas "grbove", imas "zastave"...
Grb ostalih, zastava ostalih? To nije ni egzotika nego glupost. Ostali nisu narod nego skup raznoraznih naroda. Od Radojicica do Abu Hamze. Znam ja da je pojedinim Bosnjacima zanimljiva pomisao o jos jednom clanu Predsjednistva, da Bakir ima koga vodati po proslavama al od tog nema nista. Zadovoljite se brate sa jednim, nemaju ni Srbi i Hrvati vise. Dogovorite se oko datuma pa slavite zajedno. Abu Hamza i Radojicic ce se bez problema prilagoditi, oni i ne ocekuju to sto im Bosnjaci nude.
-
155_mm
#37487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
rak rana fasistickih opcija u u BiH su oruzane snage i tuzilastvo. kad bi se to moglo ukinuti odmah bi bolesnici ozdravili.Danguba wrote:Ista prica kao i prosle godine. Udarati na sve sto drzavu cini drzavom.Nebojša Radmanović: Umjesto ušteda, budžet povećan
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović nije glasao za Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu, nakon što druga dva člana Predsjedništva nisu prihvatila njegove prijedloge o smanjenju nekih stavki u budžetu.
Prijedlozi Radmanovića da se, s ciljem racionalizacije Oružanih snaga BiH, Nacrt budžeta Ministarstva odbrane BiH umanji za troškove bruto plata, naknade pratećih materijalnih troškova za 1.000 vojnika, te da se Nacrt budžeta Tužilaštva BiH svede na ovogodišnji okvir i umanji za 2,1 milion KM - nisu prihvaćeni.
Umjesto toga, druga dva člana Predsjedništva BiH su na predloženi iznos sredstava u Budžetu predložili i usvojili dodatno povećanje budžeta ovih institucija, Ministarstva odbrane BiH u iznosu od 3.670.000 KM, a Tužilaštva BiH u iznosu od 300.000 KM, te Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u iznosu od 10 miliona KM, navodi se u saopštenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.
Radmanović je smatrao da se u ovom slučaju moralo voditi računa o uštedama, koje su se mogle napraviti u ovim institucijama, što ni ovaj put nije učinjeno.
Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu biće dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH, po redovnoj proceduri na usvajanje, navodi se u saopštenju.
(Srna)
-
Steely Dan
#37488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Radmanovic bi stedio bosanske parePrijedlozida se, s ciljem racionalizacije Oružanih snaga BiH, Nacrt budžeta Ministarstva odbrane BiH umanji za troškove bruto plata, naknade pratećih materijalnih troškova za 1.000 vojnika, te da se Nacrt budžeta Tužilaštva BiH svede na ovogodišnji okvir i umanji za 2,1 milion KM - nisu prihvaćeni.Radmanovića
U cilju dalje stednje iz Radmanovicevog kabineta stigao je prijdlog da Bosanci trebaju prestati jesti i piti . Da bi smanjili potrosnju oxigena trebaju prestati i disati . Izetbegovic senior ce se ocitivati glede prijedloga dok je drug Komsic Zeljko glat odbio .
- Maharadza
#37489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj tako, moraš ih razumjeti, ti 'eroji ipak smiju samo "u boj" protiv nenaoružanih i golorukih!155_mm wrote:rak rana fasistickih opcija u u BiH su oruzane snage i tuzilastvo. kad bi se to moglo ukinuti odmah bi bolesnici ozdravili.Danguba wrote:Ista prica kao i prosle godine. Udarati na sve sto drzavu cini drzavom.Nebojša Radmanović: Umjesto ušteda, budžet povećan
(Srna)
-
Hafis
#37490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nomalno, kad smo ih rasturili. Sad ne smiju ni zucnuti.
-
motorola01
#37491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na ovom primjeru se vidi sta znaci mjesto u predsjednistvu za koje se bore bazdareni hrvati. Da je sad umjesto Komsica bio neki bazdareni, bio bi usvojen budzet Radmanovica i dalje znate. Da su pametni ovi iz probih-a bloka, nikad ne bi dali bazdarenim zagarantovano mjesto.155_mm wrote:rak rana fasistickih opcija u u BiH su oruzane snage i tuzilastvo. kad bi se to moglo ukinuti odmah bi bolesnici ozdravili.Danguba wrote:Ista prica kao i prosle godine. Udarati na sve sto drzavu cini drzavom.Nebojša Radmanović: Umjesto ušteda, budžet povećan
(Srna)
-
Basvod
#37492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za bilo kakvu odluku treba saglasnost iz RS.
Komsic i Izetbegovic supljiraju umjesto da sjednu i dogovore se sa Radmanovicem. Svake godine ista prica oko budzeta.
Komsic i Izetbegovic supljiraju umjesto da sjednu i dogovore se sa Radmanovicem. Svake godine ista prica oko budzeta.
-
motorola01
#37493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prijedlog ode na glasanje. U slucaju bazdarenog, isao bi ovaj drugi prijedlog.Basvod wrote:Za bilo kakvu odluku treba saglasnost iz RS.
- Maharadza
#37494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma njih je svak' živ rasturio ko god se iole branio i uspio je da otjera bagru genocidašku!Hafis wrote:Nomalno, kad smo ih rasturili. Sad ne smiju ni zucnuti.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/novim-pr ... /131207071
- vivaldi
#37495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
u ovom slucaju radmanovicev zahtjev je opravdan, iako su motivi drugacijimotorola01 wrote:Na ovom primjeru se vidi sta znaci mjesto u predsjednistvu za koje se bore bazdareni hrvati. Da je sad umjesto Komsica bio neki bazdareni, bio bi usvojen budzet Radmanovica i dalje znate. Da su pametni ovi iz probih-a bloka, nikad ne bi dali bazdarenim zagarantovano mjesto.
-
motorola01
#37496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da je opravdan, kao sto i sam kazes, konacni cilj se zna. Da je sjedio kakav bazdareni, sad bi bili korak blize tom cilju. Valjda ovi probosanci nece dopustiti da se to ikad i desi.vivaldi wrote:u ovom slucaju radmanovicev zahtjev je opravdan, iako su motivi drugacijimotorola01 wrote:Na ovom primjeru se vidi sta znaci mjesto u predsjednistvu za koje se bore bazdareni hrvati. Da je sad umjesto Komsica bio neki bazdareni, bio bi usvojen budzet Radmanovica i dalje znate. Da su pametni ovi iz probih-a bloka, nikad ne bi dali bazdarenim zagarantovano mjesto.
-
Hafis
#37497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ovi baždareni upravo sad nameračili na stolicu u predsjedništvu, k'o da im je guzica ostala na njojmotorola01 wrote:Naravno da je opravdan, kao sto i sam kazes, konacni cilj se zna. Da je sjedio kakav bazdareni, sad bi bili korak blize tom cilju. Valjda ovi probosanci nece dopustiti da se to ikad i desi.vivaldi wrote:u ovom slucaju radmanovicev zahtjev je opravdan, iako su motivi drugacijimotorola01 wrote:Na ovom primjeru se vidi sta znaci mjesto u predsjednistvu za koje se bore bazdareni hrvati. Da je sad umjesto Komsica bio neki bazdareni, bio bi usvojen budzet Radmanovica i dalje znate. Da su pametni ovi iz probih-a bloka, nikad ne bi dali bazdarenim zagarantovano mjesto.
- vee-jay
#37498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cuj opravdan? pa sto nije predlozio stednju na drugim mjestima.vivaldi wrote:u ovom slucaju radmanovicev zahtjev je opravdan, iako su motivi drugacijimotorola01 wrote:Na ovom primjeru se vidi sta znaci mjesto u predsjednistvu za koje se bore bazdareni hrvati. Da je sad umjesto Komsica bio neki bazdareni, bio bi usvojen budzet Radmanovica i dalje znate. Da su pametni ovi iz probih-a bloka, nikad ne bi dali bazdarenim zagarantovano mjesto.
-
motorola01
#37499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najgore u svemu tome je sto ce im dati stolicu. Eh sad ja tebe pitam, da li bi ti dao stolicu takvim ljudima, ljudima koji su protiv tvoje drzave i rade sve da je razbiju? Znaci obrnimo situaciju. Molim iskren odgovor.Hafis wrote: A ovi baždareni upravo sad nameračili na stolicu u predsjedništvu, k'o da im je guzica ostala na njoj.
-
Hafis
#37500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To su paušalne ocjene - ''razbijanje države''.motorola01 wrote:Najgore u svemu tome je sto ce im dati stolicu. Eh sad ja tebe pitam, da li bi ti dao stolicu takvim ljudima, ljudima koji su protiv tvoje drzave i rade sve da je razbiju? Znaci obrnimo situaciju. Molim iskren odgovor.Hafis wrote: A ovi baždareni upravo sad nameračili na stolicu u predsjedništvu, k'o da im je guzica ostala na njoj.
Po meni više rade na razbijanju države oni koji bi željeli zadržati obje stolice za sebe, i koji to rade upravo iz nepovjerenja i pretjeranog poistovjećavanja s državom. I šta onda očekuju zauzvrat? Aplauz?
Da skratim: tebi je sasvim prirodno stanje nametanja političke volje i ti to zoveš gradnjom države BiH, a svako osporavanje i revolt protiv takvog stanja ti nazivaš razbijanjem države.
Prvi restart ove države biti će vraćanja te simboličke stvari na ''svoje mjesto'', a onda se može govoriti o daljnjim koracima.
Ništa bolje ovom društvu neće biti kada ŽK-a zamijeni recimo Borjana Krišto.Neće porasti zaposlenost, niti će se podići standard. Ali, uklonit će se jedna nelogičnost, pa ako ništa, ako već patimo svi, daj da u toj krivnji za loš izbor političara budemo svi ravnopravni kao i u patnji.