NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Raigor Stonehoof
#37476 Re: NBA - National Basketball Association
eto pozvali su wadea i dirka na allstar, da zacepe gubicu forumskim kukavcima 
- spree
-
Concord
#37478 Re: NBA - National Basketball Association
.
Last edited by Concord on 02/02/2019 21:59, edited 1 time in total.
-
Concord
#37479 Re: NBA - National Basketball Association
A sta je sa Carterom? Rosea su lijepo zajebali, covjek bi hladno bio starter da se pitaju oni zbog kojih se ustvari pravi all star.Raigor Stonehoof wrote:eto pozvali su wadea i dirka na allstar, da zacepe gubicu forumskim kukavcima
Ja jos uvijek odbijam da povjerujem za sta su dali Porzingisa, jeste da je imao tesku povredu i nije oporavljen ali opet je imao daleko vecu vrijednost od ovog. Brat bratu ima 2 godine od kako citam rumorse kako su razni timovi pitali za trade i svi su dobijali odgovor da je untradeable. Ne mogu ni zamisliti sta se moglo izvuci od drugih u vidu pickova, mladjih igraca sa potencijalom... znaci ili imaju neku unutrasnju informaciju da neko/neki dolaze pa su krenuli spremati pare ili su totalni idioti, nema druge. Jednostavno nema drugog objasnjenja, sto je najgore to je doslo od ljudi koji su konacno poceli vuci ispravne poteze.JThomas wrote:ali ti niko ne nudi i ne bi ga ni u snu mogao dobiti za isti paket.
- Plaut
#37480 Re: NBA - National Basketball Association
Rose igra fantastičnu sezonu.
Mrtvi Detroit, raspadaju se kao Knicksi još od zlatne generacije.
Mrtvi Detroit, raspadaju se kao Knicksi još od zlatne generacije.
- karanana
#37481 Re: NBA - National Basketball Association
ne smije pichkica protiv champsa da igra.
- Plaut
#37482 Re: NBA - National Basketball Association
Ma smije, ali dosadilo mu gubiti.
The chosen one.
Luka, samo da ne bude Tyrieke Evens efekt
The chosen one.
Luka, samo da ne bude Tyrieke Evens efekt
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37483 Re: NBA - National Basketball Association
Nevjerovatno koliko je Ingram podigao nivo otkad je čuo da će biti trejdan 
- Plaut
#37484 Re: NBA - National Basketball Association
I veliki je potencijal, ali čini se da voli rl više od košarke 
- pirmin
#37485 Re: NBA - National Basketball Association
Cudim se zadnjih godina kako i zasto uopste Pistonsi igraju u Detroitu kad je grad prakticno mrtav.
Tamo ni GSW ne bi ispunio pola hale.
https://youtu.be/gRwJQXCyE38
Tamo ni GSW ne bi ispunio pola hale.
https://youtu.be/gRwJQXCyE38
- insaneinthebrain
-
kakavdanakneiskustvu
#37487 Re: NBA - National Basketball Association
JaVale McGee and Michael Beasley were indeed involved in the postgame dust-up with Luke Walton, but a source tells me Lance Stephenson was not part of it.
-
Korovjev
#37488 Re: NBA - National Basketball Association
Ovaj GSW baš ima odgovarajući slogan, Strength in numbers. Ovu protiv Lakersa Curry odigrao katastrofalno prve 3/4 bez koša iz igre, ali Thompson povuče, Durant standardan, onda u ključnim trenucima Iguodala trice, odbrana. A sve gledam, tražim imaju li kakvu falinku i ne vidim da ih iko može dobiti 4 od 7.
Lakersi solidni bez Lebronage, Rondo to poveže fino, ima tu dobrih mladih igrača koji mogu igrati na obje strane. Kad je krenulo nizbrdo u 4/4 malo su igrali napad 1 na 5, možda zbog tih trade priča. Tako da mi je i logično da su im ovi igrači koji se spominju u tradu nervozni, a ne mogu na Lebrona ili Magica tu nervozu pa na Waltona.
I koliko god kontam Lebrona i Magica vezano za trade sa AD, i jasno mi je da tako NBA funkcioniše, i žele da iskoriste Lebrona odmah, malo mi se to čini bez veze za tim i timski duh. Ajde ovi stari su se i navikli i znaju da su tu samo pijuni, ali opet uložio si nešto u ove mlade ložiš ih pričom izgradnja tima, timskog duha, a onda ih pustiš same protiv ovih životinja, dok ti dogovoraš njihov trade. A vidim u prenosu da su trenutno 9 dakle boriš se i za playoff. Malo mi je to sebično.
Lakersi solidni bez Lebronage, Rondo to poveže fino, ima tu dobrih mladih igrača koji mogu igrati na obje strane. Kad je krenulo nizbrdo u 4/4 malo su igrali napad 1 na 5, možda zbog tih trade priča. Tako da mi je i logično da su im ovi igrači koji se spominju u tradu nervozni, a ne mogu na Lebrona ili Magica tu nervozu pa na Waltona.
I koliko god kontam Lebrona i Magica vezano za trade sa AD, i jasno mi je da tako NBA funkcioniše, i žele da iskoriste Lebrona odmah, malo mi se to čini bez veze za tim i timski duh. Ajde ovi stari su se i navikli i znaju da su tu samo pijuni, ali opet uložio si nešto u ove mlade ložiš ih pričom izgradnja tima, timskog duha, a onda ih pustiš same protiv ovih životinja, dok ti dogovoraš njihov trade. A vidim u prenosu da su trenutno 9 dakle boriš se i za playoff. Malo mi je to sebično.
- tuzlak1212
#37489 Re: NBA - National Basketball Association
Nista sebicno, it's all about business, a igraci prije drafta trebaju da nauce tu lekciju da su niko i nista
Cousins je Kuzmi dusicu ispuho
Cousins je Kuzmi dusicu ispuho
-
kakavdanakneiskustvu
- JThomas
#37491 Re: NBA - National Basketball Association
u stvarnosti, to bolje ili lošije sutra ne zna niko. knicksi imaju istoriju davanja prevelikih ugovora igračima koji ih zaista ne zaslužuju. timova sa slobodnim capom je uvijek više nego pravih igrača prevage, a oni su zadnjih decenija razvili gubitničku kulturu zbog koje niko neće doći kod njih da ozbiljno ganja naslov.
evo recimo, biste li se vi kladili na knickse sa durantom i irvingom (što je neki vrh vrhova scenario koji prije neće biti nego hoće) protiv gsw sa stephom, klayom i draymondom (kako su već uzeli jedan naslov bez duranta, ne treba zaboraviti)? ja znam da ne bih.
a sa druge strane niko ne zna kakav će biti porzingis kad se vrati. zdrav je igrač prevage. ali ligamenti su ligamenti.
evo recimo, biste li se vi kladili na knickse sa durantom i irvingom (što je neki vrh vrhova scenario koji prije neće biti nego hoće) protiv gsw sa stephom, klayom i draymondom (kako su već uzeli jedan naslov bez duranta, ne treba zaboraviti)? ja znam da ne bih.
a sa druge strane niko ne zna kakav će biti porzingis kad se vrati. zdrav je igrač prevage. ali ligamenti su ligamenti.
- tuzlak1212
#37492 Re: NBA - National Basketball Association
Sto niko nikad ne navede kakva je klupa kod finalista, kakav je ostatak petorke. Ekipe moraju bas biti egal da bi imalo smisla pricati o prelamanju izmedju Currya i Irvinga, nisu stvari tako linearne ne igra se 2v2 ili 2v3 ova igraJThomas wrote: evo recimo, biste li se vi kladili na knickse sa durantom i irvingom (što je neki vrh vrhova scenario koji prije neće biti nego hoće) protiv gsw sa stephom, klayom i draymondom (kako su već uzeli jedan naslov bez duranta, ne treba zaboraviti)? ja znam da ne bih.
- JThomas
#37493 Re: NBA - National Basketball Association
kako navesti kad je sve hipotetika. ali ono što nije hipotetika, jeste da su knicksi sto puta lošije vođena organizacija, i da će se to najvjerovatnije odraziti i u tom pogledu. ne znaju napraviti ekipu, gazda se miješa u stvari, i sve su šanse da će i to napraviti mnogo lošije od gsw, čak i da se desi da konačno ubodu dvije prave zvijezde.
u stvarnosti, to će puno prije nego irving i durant biti dva igrača tipa jimmy butler od kojih će jedan zatražiti trade u prvoj, a drugi u drugoj sezoni ugovora...
u stvarnosti, to će puno prije nego irving i durant biti dva igrača tipa jimmy butler od kojih će jedan zatražiti trade u prvoj, a drugi u drugoj sezoni ugovora...
- spree
#37494 Re: NBA - National Basketball Association
Okrene se to za cas. Imala je Phila gubitnicku kulturu, pa Cavsi recimo. Ne bi se ni ja kladio na knickse, ali ne zbog gubitnicke kulture nego jer su ovi bolji jednostavno. Po meni je bolji scenario da dodju kawhi i durant. Ko zna sta se sve moze smuckati sa rosterom, a i trener je ok. Nevezano za knickse, ali ako durant i rodjo odu iz gsw nekako kontam da ne bi trebali biti prvi favoriti za titulu. Zavisi od drugih ekipa i rostera koje bi sastavili, ali eto pokazali su da su ranjivi i sa Durantom (proslogodisnje finale zapada).JThomas wrote:u stvarnosti, to bolje ili lošije sutra ne zna niko. knicksi imaju istoriju davanja prevelikih ugovora igračima koji ih zaista ne zaslužuju. timova sa slobodnim capom je uvijek više nego pravih igrača prevage, a oni su zadnjih decenija razvili gubitničku kulturu zbog koje niko neće doći kod njih da ozbiljno ganja naslov.
- tuzlak1212
#37495 Re: NBA - National Basketball Association
Cavsi su i sa lebronom imali gubitnicku kulturu pogotovo poslije tutule, samo se to nije bas vidjelo jer je lebron imao veci pobjednicki mentalitet nego sto ga oni nemaju a i Irving je bio on the fire. Ali cavsi nista kvalitetno nisu poduzeli da ostanu on the tracks
Edit. Naravno ako pricamo o upravi, GM i tako tim sranjima
Edit. Naravno ako pricamo o upravi, GM i tako tim sranjima
-
Concord
#37496 Re: NBA - National Basketball Association
Hipoteticki govoreci mogli bi u Knickse po dogovoru doci i Durant i Irving. Hipoteticki bi mogli dobiti i prvi pick i draftati Ziona, Knox, Robinson i Trier da ubrzano napreduju, potpisati par role igraca na dobre ugovore tipa Vonleha. Bili bi tim za finale istoka u najmanju ruku i fanovi bi upravi ljubili guzice za ovaj trade Porzingisa.
Hipoteticki sve je to moguce ali zavisi od toliko faktora da je sansa da se ne desi daleko veca. Mene samo nervira sto se od strane medija a i fanova dize toliki hype, sve isplanirano i odredjeno, kad bude ovo bice ono, potpisace taj i taj, draftacemo tog i tog, ocekivanja u nebesima. I babi da su muda bila bi deda.
Hipoteticki sve je to moguce ali zavisi od toliko faktora da je sansa da se ne desi daleko veca. Mene samo nervira sto se od strane medija a i fanova dize toliki hype, sve isplanirano i odredjeno, kad bude ovo bice ono, potpisace taj i taj, draftacemo tog i tog, ocekivanja u nebesima. I babi da su muda bila bi deda.
-
Korovjev
#37497 Re: NBA - National Basketball Association
Slažem se sa tuzlakom, vlasnik i GM najviše određuju uspješnost franšize, a to je slično i u ostalim američkim, a bogme i neameričkim profesionalnim sportovima. Može se svakome desiti jackpot kao Clevlendu sa Lebronom, ali je umjetnost i znanje napraviti nešto više od toga, a ne titulu i finala par i onda 100 godina samoće. Za primjer dobrog vođenja imamo GSW, kad fino vlasnici izađu na teren nakon što prodaju ili trejdaju ljubimca Elisa, zviždi im cijela dvorana, ali lik im fino kaže gradimo nešto posebno to je naša odluka, pomirite se sa tim. Za primjer lošeg vođenja imamo Knickse gdje se očigledno radi o lošem vlasniku.
U tom smislu sam i pisao o sebičnosti Lakers front offica u ovoj priči o tradu za AD, gdje mi se čini da su malo previše poletili za hipotetičkim trenutnim uspjehom, na račun pravljenja tima koji bi mogao i kratkoročno sa Lebronom, a i dugoročno biti u miksu za titule. A koliko se sjećam to je na početku sezone i bila priča i Magicova i Lebronova. Ove godine ući u playoff vidjeti od mladih šta valja, pročistiti, dovesti ako i gdje još neko treba i onda sljedeće sezone napasti GSW i ostale. Ovako rasturaju tim, jer evo i mi znamo da AD ili Kawhi prije hoće u Lakerse i naravno da i Pop i sad Pelkani traže čudesa. A sve to radiš dok nisi u playoffu i nema garancije i da ćeš nakon takvog tradea biti u njemu jer će ti vrlo vjerovatno 3 bitna igrača otići iz tima.
U tom smislu sam i pisao o sebičnosti Lakers front offica u ovoj priči o tradu za AD, gdje mi se čini da su malo previše poletili za hipotetičkim trenutnim uspjehom, na račun pravljenja tima koji bi mogao i kratkoročno sa Lebronom, a i dugoročno biti u miksu za titule. A koliko se sjećam to je na početku sezone i bila priča i Magicova i Lebronova. Ove godine ući u playoff vidjeti od mladih šta valja, pročistiti, dovesti ako i gdje još neko treba i onda sljedeće sezone napasti GSW i ostale. Ovako rasturaju tim, jer evo i mi znamo da AD ili Kawhi prije hoće u Lakerse i naravno da i Pop i sad Pelkani traže čudesa. A sve to radiš dok nisi u playoffu i nema garancije i da ćeš nakon takvog tradea biti u njemu jer će ti vrlo vjerovatno 3 bitna igrača otići iz tima.
-
Korovjev
#37498 Re: NBA - National Basketball Association
Tako da ako neko nakon takvog hipotetičkog trade kaže nema Lebron s kim, molim moderaciju da ga trajno banuje. Daleko je najbolji igrač trenutno, ali se previše ufurao u tu neku vlasničko, GM priču, a nije da nema interesa ni kod dovođenja, potpisa ugovora. Eno vam primjer Clevlenda i ugovora koje sad imaju sa prosječnim igračima kojima je glavna kvaliteta to da ih zastupa Lebronova agencija.
- JThomas
#37499 Re: NBA - National Basketball Association
igrača kao AD je jako malo u ligi svakom datom trenutku. a tim iz kojeg takav igrač zatraži trade ima slabiji pregovarački položaj. mogu oni tražiti čuda, ali cijena je ono što će stvarno dobiti. gotovo uvijek se za takve igrače dobije manje, a ne više nego što vrijede. naročito ovdje gdje on ima "želju" i još godinu i po ugovora, gdje drugi kupac nije siguran hoće li on htjeti produžiti sa njim.
i on tek puni 26, bolji oslonac za budućnost poslije lebrona ne postoji ni u svakom draftu. mislim da pravo pitanje nije trebaju li ga lakersi ganjati, nego hoće li zaista uspjeti.
i on tek puni 26, bolji oslonac za budućnost poslije lebrona ne postoji ni u svakom draftu. mislim da pravo pitanje nije trebaju li ga lakersi ganjati, nego hoće li zaista uspjeti.
-
Korovjev
#37500 Re: NBA - National Basketball Association
Imaš primjer Kawhija i slabije pregovaračke pozicije. Ako tim odluči da ne da, nema sile koja će ga natjerati osim ako si Lebron, a takav je jedan, ili free agent, što AD nije još sezonu i po. Kako su igrači pod svjetlima reflektora mi mislimo da je moć kod njih, a zaboravlja se da su vlasnici malo veće kuronje od bilo kojeg igrača, puuuno bogatiji, namazaniji, sa boljim advokatima, savjetnicima od svih igrača. U ovom primjeru Pelikane ništa ne goni da sada naprave trade naročito jer imaju traženu robu a kupaca ne manjka. Misliš da gazdu Pelikana libo što bi AD kod Lebrona.