Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#37451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hafis wrote:
Banksy wrote: Razumijem da su bošnjačka i hrvatska desnica dva brata rođena, pa kad neko ugrozi jedne, odmah zakmeče ovi drugi, ali zaista nisam očekivala da ćeš doći da baš trolaš temu o Našoj stranci.
Pitao si što si želio, vjerovatno će ti se i odgovoriti. Svaki tvoj naredni post s trolanjem, prijaviću moderaciji.
Lijep pozdrav i doviđenja.
Razumijem da jednonacionalna sredina nema razumijevanje za druge, pa kada to netko primjeti odmah ga proglase desnicom.
Netko je rekao ovdje - Mostar je zadnja multietnička sredina, kakvi god da smo, osjetljivi smo na to, i takav način sklapanja vlasti kao u Sarajevu ne bi imao šanse za prolazak. Ne može se prodavati šupljka o šarolikosti društva a protežirati samo jednu boju, a tko to primjeti, onda je fašista. To ne prolazi kod mene.

Drugo. Otkud ti pravo da ti meni govoriš kada ću ja prestati pisati o aktualnom kršenju ustava u kojem sudjeluje i stranka na čijem je čelu pokretač ove teme. Mene više interesira zašto se uključio u to, a u javnosti se zalaže visokomoralnim doskočicama o ''popisu iz 91. kao brani ostvarivanja ratnih ciljeva''. To je po meni klasično licemjerje, a vezano je za temu o NS i želim da pitam o tome, kao što i piše u naslovu teme.
Ako ti misliš da je važnije pisati o problemu rasvjete u Sarajevu nego o NS, o koaliciji koja krši ustav, ja ti to neću braniti, ali neću dozvoliti da i ti meni braniš o čemu ću pisati.
Još jednom mi kaži ''doviđenja'' smatrat ću to trolanjem i prijaviti moderaciji.
Haj malo... doviđenja... na temu o NiP- u... ipak su oni najmnogobrojniji i u Skupštini i u Vladi...
Prpa.ba

#37452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Neka se pozovu na zakon o zastiti licnih podataka s obzirom da on pokriva etnicke odrednice. Ko sumnja u etnicku zastupljenost, neka kontaktira kontrolora licnih podataka za Vladu KS. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Inace isti koji su pedju otjerali sa ove teme prije par godina sad prijete prijavom moderaciji radi trollanja. Luuudiiilooo :-) :-) :-) :-)
cyprus

#37454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Jedine preostale istinske multietničke sredine u Bosni i Hercegovini su Brčko i Glamoč...
nikad_vise

#37455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nikad_vise »

Vidim skupila se druzina sa Herceg-Bosne na temi nase stranke :kafa1:
Ima potencijala u ovom hafizu i kolindi,mogli bi oni brzo postati kakvi multietnicari tima Dzevada Komsica. :D
palermo

#37456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

cyprus wrote:Jedine preostale istinske multietničke sredine u Bosni i Hercegovini su Brčko i Glamoč...
jah......al nije za ovu temu......
detroit-mercy

#37457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

kmirsad wrote:
Hafis wrote:
Banksy wrote: Razumijem da su bošnjačka i hrvatska desnica dva brata rođena, pa kad neko ugrozi jedne, odmah zakmeče ovi drugi, ali zaista nisam očekivala da ćeš doći da baš trolaš temu o Našoj stranci.
Pitao si što si želio, vjerovatno će ti se i odgovoriti. Svaki tvoj naredni post s trolanjem, prijaviću moderaciji.
Lijep pozdrav i doviđenja.
Razumijem da jednonacionalna sredina nema razumijevanje za druge, pa kada to netko primjeti odmah ga proglase desnicom.
Netko je rekao ovdje - Mostar je zadnja multietnička sredina, kakvi god da smo, osjetljivi smo na to, i takav način sklapanja vlasti kao u Sarajevu ne bi imao šanse za prolazak. Ne može se prodavati šupljka o šarolikosti društva a protežirati samo jednu boju, a tko to primjeti, onda je fašista. To ne prolazi kod mene.

Drugo. Otkud ti pravo da ti meni govoriš kada ću ja prestati pisati o aktualnom kršenju ustava u kojem sudjeluje i stranka na čijem je čelu pokretač ove teme. Mene više interesira zašto se uključio u to, a u javnosti se zalaže visokomoralnim doskočicama o ''popisu iz 91. kao brani ostvarivanja ratnih ciljeva''. To je po meni klasično licemjerje, a vezano je za temu o NS i želim da pitam o tome, kao što i piše u naslovu teme.
Ako ti misliš da je važnije pisati o problemu rasvjete u Sarajevu nego o NS, o koaliciji koja krši ustav, ja ti to neću braniti, ali neću dozvoliti da i ti meni braniš o čemu ću pisati.
Još jednom mi kaži ''doviđenja'' smatrat ću to trolanjem i prijaviti moderaciji.
Haj malo... doviđenja... na temu o NiP- u... ipak su oni najmnogobrojniji i u Skupštini i u Vladi...
Realno gledajuci, hafisaga ima point. I ja sam ocekivao sareniju vladu Kantona, mada misilm da je ovo neki kompromis zbog nategnute vecine.
palermo

#37458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: Realno gledajuci, hafisaga ima point. I ja sam ocekivao sareniju vladu Kantona, mada misilm da je ovo neki kompromis zbog nategnute vecine.
Hvala......

jer zbog toga što kažem toliko očigledno (tj, da je Hafiz u ovom slučaju u pravu) ispadoh crna ovca (nije da se nešto sekiram zbog toga :D , al ono čovjek se zapita da možda nije on sam ma'nit)

zašto je to ispalo ovako......može se nagađati......
detroit-mercy

#37459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

palermo wrote:
detroit-mercy wrote: Realno gledajuci, hafisaga ima point. I ja sam ocekivao sareniju vladu Kantona, mada misilm da je ovo neki kompromis zbog nategnute vecine.
Hvala......

jer zbog toga što kažem toliko očigledno (tj, da je Hafiz u ovom slučaju u pravu) ispadoh crna ovca (nije da se nešto sekiram zbog toga :D , al ono čovjek se zapita da možda nije on sam ma'nit)

zašto je to ispalo ovako......može se nagađati......
Treba istinu govoriti pa kome odgovara odgovara.
zippoo87

#37460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ja bih postavio pitanje Hafisu...zasto se ovako grcevito ne bori za demokratiju i multietnicnost u svom Mostaru i ne bori za odrzavanje izbora...jer tu i pocinje i zavrsava sav legitimitet,izborima...kojih u Mostaru nema haman pa 8-10 godina

ja ne znam tacan nacionalni sastav vlade KS ali znam da je do sada bilo puno vlada na mnogim nivoima koje nisu bile principijele po tom pitanju i ako se gleda tako,onda se legalitet svake moze dovesti u pitanje
Hafis

#37461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hafis »

zippoo87 wrote:ja bih postavio pitanje Hafisu...zasto se ovako grcevito ne bori za demokratiju i multietnicnost u svom Mostaru i ne bori za odrzavanje izbora...jer tu i pocinje i zavrsava sav legitimitet,izborima...kojih u Mostaru nema haman pa 8-10
Kakve veze ima Ešdaunov statut grada Mostrara koji je Ustavni sud proglasio u nekim segmentima neustavnim (i to na apelaciju Borjane Krišto) s činjenicom da se oni koji se zdušno zalažu za provedbu popisa 91. (i usput najavljuju blokiranje formiranja vlasti) istodobno s istim žarom uspostavljaju vlast u ''svom dvorištu'' na temelju popisa 2013?
Ja tu ne vidim nikakvu povezanost.
ne znam tacan nacionalni sastav vlade KS ali znam da je do sada bilo puno vlada na mnogim nivoima koje nisu bile principijele po tom pitanju i ako se gleda tako,onda se legalitet svake moze dovesti u pitanje
E vidiš ja znam točan nacionalni sastav vlade KS i nije ni blizu procentualnoj zastupljenosti naroda iz 1991. Nedostaje Srba i Hrvata, a iskreno ja tu ne vidim niti jednog ostalog, mada se to može naštimati.
Ne znam niti jednu kantonalnu vladu u FBiH koja je ovoliko ispala iz nacionalnog ''vinkla'' kao ova sadašnja u KS. Čak je i SDA bila malo obazivrija po tom pitanju.
zippoo87

#37462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Hafise,zna se ko drzi Mostar,ko blokira izbore ...ne znam sto spominjes Esdauna...to hoces da kazes da Esdaun blokirao Mostar ?
tipicno HDZovski i SDAovski...svi su krivi ,samo oni nisu a ovamo rade sta hoce,dijele pare a ljudi su taoci i eksperiment
zna se takodjer i ko ne provodi presude ni Suda u Strazburu,ni domacih Sudova...nije to sigurno Nasa stranka

a eto,ako je ova vlada KS neustavna...neka tvoja stranka pokrene pitanje ustavnosti
Hafis

#37463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hafis »

zippoo87 wrote:Hafise,zna se ko drzi Mostar,ko blokira izbore ...
Da, zna se SDA. Ja to pratim malo bolje od tebe, a valjda ti je dovoljno govori tko je pokrenuo proceduru aplikacije Ustavnom sudu.
uostaloim, HDZ je proljetos pored parlament BiH iznio prijedlog izbornog zakona za Mostar kojeg su bošnjačke stranke oborile.
ne znam sto spominjes Esdauna...to hoces da kazes da Esdaun blokirao Mostar ?
Nije, nego je moja pokojna baka Elizabeta. Nije Ešdaun blokirao Mostar već je nametnuo statut i u njemu način izbora koje je Sud proglasio neustavnim (ukratko - nisu podjednake veličine izborne jedinice a davaju isti broj članova gradskog odbora, tako da ti negdje treba 5000-6000 glasova da prođeš a negdje svega par stotina)
a eto,ako je ova vlada KS neustavna...neka tvoja stranka pokrene pitanje ustavnosti
Nema potrebe, to bi oni trebali sami uraditi i time dokazati vjerodostojnost kada se zalažu za provedbu popisa 1991. pa ne misliš valjda da u Ustavnom sudu sjede idioti koji ne vide tko se zalaže za popis iz 1991. i na koji način u praksi potvrđuje to svoje ''zalaganje''.

Po meni je NS jedan od glavnih krivaca, obzirom da su dali mandatora vlade pri tom ne vodivši računa o takvim ''sitnicama'', ali ne libeći se demagoških populističkih izjava tipa ''popis iz 1991. je brana ostvarivanju rezultata rata''. Mada svi vrlo dobro znamo zašto je toliko veliko zalaganje za popis iz 1991. kojeg se oni u stvarnosti ionako ne drže.
Ta nećemo kriviti NiP koji se ne bavi ''velikom'' politikom, i koja je klasična bošnjačka stranka nastala od otpadnika SDA koju jedino interesira KS, i koja je podržala provedbu popisa iz 1991. iz čisto deklarativnih razloga, reda radi, a koju to interesira kolik' mene poredak finske treće hokejaške lige.
zippoo87

#37464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Hafis wrote:
Da, zna se SDA. Ja to pratim malo bolje od tebe, a valjda ti je dovoljno govori tko je pokrenuo proceduru aplikacije Ustavnom sudu.
uostaloim, HDZ je proljetos pored parlament BiH iznio prijedlog izbornog zakona za Mostar kojeg su bošnjačke stranke oborile.
pao si na ovom dijelu i nije ni cudo sto drugi odustaju od diskusije sa tobom...odustajem i ja
naime,HDZ i SDA ZAJEDNO drze Mostar deceniju i dijele pare,resurse i sve ...a ti i tebi slicni,samo iz prijateljskog SDAovskog tabora,pricu prebacuju samo na ove druge a sebe iskljucuju iz bilo kakve odgovornosti...i tako uvijek...procitana prica...nije ti ovo supljiranje za NS teme,ako ces iskreno...vrati se tamo odakle si i dosao na ovu temu

Mostar kao i milion drugih problema u BiH su POLITICKI problemi,koji su i izmisljeni da se voda muti a onda u mutnom lovi...i ovi problemi su rjesivi momentalno,samo da se dogovore...a to nece,jer time gube vlast i slast

ja sam na off,ne moras me quotati vise
Hakiz

#37465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Hafis wrote:
Nije, nego je moja pokojna baka Elizabeta. Nije Ešdaun blokirao Mostar već je nametnuo statut i u njemu način izbora koje je Sud proglasio neustavnim (ukratko - nisu podjednake veličine izborne jedinice a davaju isti broj članova gradskog odbora, tako da ti negdje treba 5000-6000 glasova da prođeš a negdje svega par stotina)
Nema potrebe, to bi oni trebali sami uraditi i time dokazati vjerodostojnost kada se zalažu za provedbu popisa 1991. pa ne misliš valjda da u Ustavnom sudu sjede idioti koji ne vide tko se zalaže za popis iz 1991. i na koji način u praksi potvrđuje to svoje ''zalaganje''.

Po meni je NS jedan od glavnih krivaca, obzirom da su dali mandatora vlade pri tom ne vodivši računa o takvim ''sitnicama'', ali ne libeći se demagoških populističkih izjava tipa ''popis iz 1991. je brana ostvarivanju rezultata rata''. Mada svi vrlo dobro znamo zašto je toliko veliko zalaganje za popis iz 1991. kojeg se oni u stvarnosti ionako ne drže.
Ta nećemo kriviti NiP koji se ne bavi ''velikom'' politikom, i koja je klasična bošnjačka stranka nastala od otpadnika SDA koju jedino interesira KS, i koja je podržala provedbu popisa iz 1991. iz čisto deklarativnih razloga, reda radi, a koju to interesira kolik' mene poredak finske treće hokejaške lige.
Sve dok dio Mostara ima ulice nazvane po Juri i Rafaelu...
kiligonzales

#37466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Hafis wrote:

SDA i HDZ su ko nokat i prst, sto se tice politike pogledi su im kratki nazalost. Gotovo 30 godina njihove stvarnosti svijedoci to. SDS je pao kurcu za usi jer njihova vizija je jos kraca.

SDA i HDZ kao najvece stranke dva naroda, ne mogu nametnuti samovolju i rjesenje za Mostar. Pogotovo za to SDA ima manje legitimiteta iz izbore u izbore.

NS je glupo osudjivati za bilo sto, mala stranka, kao i NiP. Stranke za Kanton SA. Ako u Sarajevu kroz ovu vlast dokazu se i u 4 godine naprave konkretne rezultate u borbi protiv sistemske nepravde i svega onoga sto muci stanovnike KS a konkretno su rezultat katastrofalne politike SDA pa i SDP godinama, onda bi rezultati mogli biti bolji na narednim izborima i van ovoga kantona. Kao glasacu NS ostaje mi samo nada da ce biti bolji od drugih, rezultate cemo da cekamo u nadi da nas nece iznevjeriti.
kmirsad

#37467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
Hafis wrote:

Sve dok dio Mostara ima ulice nazvane po Juri i Rafaelu...
A šta fali Jureku... legendi Zimskih olimpijskih igara u BiH...Rafaelu čije je ime zlatnim slovima upisano u baštini Svetske istorije umjetnosti... dati imena ulicama po takvim ljudskim gromadama, mostarskim... Hafisovim i Kolindinim... idolima... dolazuje da taj dio Mostara jeste , a je možda je i jedina... istinska multietična sredina u BiH...
Ešdaun je nacionalista... žešči...
Hafis

#37468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hafis »

"
kmirsad"

A šta fali Jureku... legendi Zimskih olimpijskih igara u BiH...Rafaelu čije je ime zlatnim slovima upisano u baštini Svetske istorije umjetnosti... dati imena ulicama po takvim ljudskim gromadama, mostarskim... Hafisovim i Kolindinim... idolima... dolazuje da taj dio Mostara jeste , a je možda je i jedina... istinska multietična sredina u BiH...
Ešdaun je nacionalista... žešči...
Još jedan dirljivi i neuspjeli pokušaj zamagljivanja i stavljanja ovog problema u stranu , tako da si me sad dotakao do samog ida.... upravo sam se naježio :kiss:
Inače tu problematiku vezanu za navedene likove možeš raspraviti s prof. dr sc @lusterom i doc. dr sc @sprečom na prigodnoj temi o kužini s velikohrvatskim specijalitetima...ili ono bješe srpskim :| Nebitno, znaš o kojoj se temi radi.
Hafis

#37469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hafis »

kiligonzales wrote:
NS je glupo osudjivati za bilo sto, mala stranka, kao i NiP. Stranke za Kanton SA.
Pa što se onda gura tamo gdje mu nije mjesto. Nek se drži KS i mirna Bosna. NIP je barem pošten i nije puno diplio šuplju demagogiju copy past s Ljubinog groba i svaka čast.
A ovo....ako bih ja ničim izazvan izjavio da je ''popis iz 1991. brana ostvarivanju ratnih ciljeva'', onakvu vladu u KS bi samo preko mene mrtvog sastavili, a ne još da bih se hvatao za vratove tko će dati mandatora.
Krajnje licemjerstvo... nula bodova.
madner

#37470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Poricanje realnosti verzija 44.

Kme kme, ne uvazavaju nase nazadne ideje.
Hafis

#37471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hafis »

Šta je kume, ispuho i ti :)
ketronsd1

#37472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ketronsd1 »

Afizaga, kandiduj se i imaš moj glas.
Do tada ja ti biram Komšu

Živjeli!!
Hafis

#37473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hafis »

ketronsd1 wrote:Afizaga, kandiduj se i imaš moj glas.
Do tada ja ti biram Komšu

Živjeli!!
Ne razvodnjavaj ozbiljnu temu. Mada sam stvar ni kriv ni dužan zakucao, tako da daljnja rasprava stvarno nema smisla.
Ono što kažu u starinskom nogometnom žargonu: neobranjivo, pod same rašlje.
kmirsad

#37474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Kaže se... pod samu gredu... :)
To hafisu i kolindi još nije dosadilo pljuvanje po NS-u... haj, nek se djeca igraju...nek zakucavaju... :D
kmirsad

#37475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapsen ... ook+status
Sad će krenuti belaji... masovni štrajkovi GRAS-ovaca... uz nepodjeljenu podršku građana Sarajeva... oho vam se Vlado...
Locked