Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Casas wrote: ↑18/01/2025 20:44
Evo jedno fino vozilo od privatnog lica a ne iz uvoza. Po meni cijena moze dole za jedno 6-7 stoja. Provjerit za lanac, ako nije mijenjan i ubacena podloska spustit na 15 i to bi bila dobra kupovina.
Nema smisla uvoziti 308, ima ih ko miševa ovdje po oglasima, a sa uvozom te izađe skuplja pita od tepsije. Imalo bi smisla uvesti neki rjeđi auto eventualno.
drug_profi wrote: ↑18/01/2025 23:06
Astra J sedan se sklapala u PL. Vjerovatno sa lošijim materijalima za enterijer.
Pravile su se i Astre K u Poljskoj (Gljivice), gdje god da sam gledao po netu uglavnom su pozitivna iskustva za fabrike u Poljskoj. Ne bih previše razmišljao o tome.
Last edited by inflames on 18/01/2025 23:52, edited 1 time in total.
inflames wrote: ↑18/01/2025 23:48
Nema smisla uvoziti 308, ima ih ko miševa ovdje po oglasima, a sa uvozom te izađe skuplja pita od tepsije. Imalo bi smisla uvesti neki rjeđi auto eventualno.
drug_profi wrote: ↑18/01/2025 23:06
Astra J sedan se sklapala u PL. Vjerovatno sa lošijim materijalima za enterijer.
Pravile su se i Astre K u Poljskoj (Gljivice), gdje god da sam gledao po netu uglavnom su pozitivna iskustva za fabrike u Poljskoj. Ne bih previše razmišljao o tome.
E pa evo ja ti kažem da je škart priličan. Dashboard se na jednom mjestu počeo ljuštiti jer sam tu imao obicaj lupkati prstima dok stojim na crvenom. Rucice vrata iznutra su prekrivene nekom sjajnom crnom folijom koja se pocela ljustiti nakon 4 godine. Plastika rucica krcka kad je uhvatis...
drug_profi wrote: ↑19/01/2025 00:19
E pa evo ja ti kažem da je škart priličan. Dashboard se na jednom mjestu počeo ljuštiti jer sam tu imao obicaj lupkati prstima dok stojim na crvenom. Rucice vrata iznutra su prekrivene nekom sjajnom crnom folijom koja se pocela ljustiti nakon 4 godine. Plastika rucica krcka kad je uhvatis...
Pa to je vjerovatno do cijele generacije, a ne konkretno do poljske fabrike. Bar na K ne primijetim ništa naročito loše urađeno.
Te Astre J sedan koje su pravljene do boga pitaj kada i za siromašnija tržišta možda imaju određene uštede iz tih razloga.
drug_profi wrote: ↑19/01/2025 00:36
O J i govorim. Upravo iz razloga koje i ti navodis. A ovdje se cini mj se o enterijeru J sedanke pricalo.
Skontao sam, ali kažem da nije kvalitet loš iz razloga što je poljska fabrika (vjerovatno, jer sam na osnovu određenih izvora zaključio da su sasvim ok) već vjerovatno iz nekih drugih razloga, kao što je i ovaj što smo naveli između ostalog.
A u pravu si, nedorečen sam.
Vozio sam se samo u "običnoj" J, nisam nikako u ovim sedanima sa mlađim godištima pa ne mogu baš uporediti.
inflames wrote: ↑18/01/2025 23:48
Ima ovih sa active opremom. Allure, a pogotovo GT line slabo ima.
Ja evo trazim 2 mjeseca to auto i ne mogu da nadjem.
Qler wrote: ↑19/01/2025 17:29
Mene zanima ima li i jedan motor, u bilo kojem autu, da nije problrmatičan? Svako auto, nemoj sa tim motorom
Ovaj Mazdin dizel je bio problematičan do 2015. god.
DPF, dizne, podloške dizni, Denso common rail sistem (dovoljno), EGR. Sve je ispalo problematično.