Demokratska fronta Željko Komšić

nemampojma0

#37426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

I sta je trebao Zeljko reci, evo isporucujemo, jel to? Neka pravosudje odluci o tome, pametan se ne petlja u to.
Kako Ameri gledaju na ovo pitanje?
Sefik i Mile potrcali da se ulizu. Ne treba zuriti ni s kakvom odlukom i zato mislim da je Zeljko odigrao mudro.
Ovi kojima kompleksi i frustracije rastu na spomen Komsica, nisu relevantni, stoga neka nastave "ismijavati" svaki njegov potez :wink:
bunk

#37427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ma kiselo je to smijanje..i sto je bitnije uzaludno :mrgreen:
Bosanski_kralj

#37428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Baš me zanima koga će DF podražti u izboru dopredsejdavajućeg Predstavničkog doma FBiH? Mislim odgovor je jasan, ali me zanima kakvu će sad "izliku" naći?
Leverage

#37429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Borba za državu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote:Baš me zanima koga će DF podražti u izboru dopredsejdavajućeg Predstavničkog doma FBiH? Mislim odgovor je jasan, ali me zanima kakvu će sad "izliku" naći?
zašto bh blok, još kada je izabran karajbić nije izabrao i dopredsjedavajuće? tko li je to zaustavio i zašto je karajbić prekinuo sjednicu? :lol: :lol:

teškog li pitanja... ?
Bosanski_kralj

#37431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

malakh wrote:
Bosanski_kralj wrote:Baš me zanima koga će DF podražti u izboru dopredsejdavajućeg Predstavničkog doma FBiH? Mislim odgovor je jasan, ali me zanima kakvu će sad "izliku" naći?
zašto bh blok, još kada je izabran karajbić nije izabrao i dopredsjedavajuće? tko li je to zaustavio i zašto je karajbić prekinuo sjednicu? :lol: :lol:

teškog li pitanja... ?
Kako ćeš braniti DF ako izaberu HDZ-ovog kandidata?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote: Kako ćeš braniti DF ako izaberu HDZ-ovog kandidata?
tko je rekao da ću braniti?

ja samo pitam zašto nisu izabrali srbina kada su imali većinu i kada su izabrali karajbića? tada je sjednica prekinuta, koliko me sjećanje služi.
putokaz1

#37433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

DF :
''Danas smo najsretniji vratili smo SDA na vlast na TK''
Better Man

#37434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

DF su najobičnije sluge SDA od kojih dobivaju mrvice vlastii fotelja i time se zadovoljavaju.
putokaz1

#37435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Better Man wrote:DF su najobičnije sluge SDA od kojih dobivaju mrvice vlastii fotelja i time se zadovoljavaju.
Ali imaju NBA igrača u Timu Željka ...on im je Bog i Batina :D
kluz franjo

#37436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Meni je ova grupa TNT (DF-GS) pravo šega.
Evo izbaciše ih iz koalicije, a da nije ni formirana kako treba.
Ne podržaše im koalicioni partneri kandidatkinju za potpredsjedavajuću zastupničkog doma Parlamenta FBiH.
Banksy

#37437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Koga briga. Ako ulaziš kao privjesak bošnjačkog bloka, onda nije tvoje da pitaš, nego zahvalan šutiš, slušaš i govoriš i radiš šta ti se kaže.
criticos

#37438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

kluz franjo wrote:Meni je ova grupa TNT (DF-GS) pravo šega.
Evo izbaciše ih iz koalicije, a da nije ni formirana kako treba.
Ne podržaše im koalicioni partneri kandidatkinju za potpredsjedavajuću zastupničkog doma Parlamenta FBiH.
Senad Hadžifejzović: Partneri ne podržaše vašu kandidatkinju za potpredsjedavajuću. Zašto?
Željko Komšić: Ne znam Senade!
Senad Hadžifejzović: Da li ste još u koaliciji sa SDA?
Senad Hadžifejzović: Kako ne znate?
Senad Hadžifejzović: Postoji li DF ili ste sada SPD?
Last edited by criticos on 16/07/2019 13:20, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#37439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Ponižavaju ih na svakom koraku.
kluz franjo

#37440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Oni su meni fenomenalni.

Znači ovako. Koliko ja vidim, ova patriJotska koalicija u svojim redovima (po CIK-u) ima dva zastupnika iz reda Srba.
Maru Đukić iz DF-a i Gorana Opsenicu (HDZ) - koji se ubi dokazujući da nije Srbin.

Goran neće, a Maru iz DF-a koalicioni partneri otkače.
DF-GS ne glasaju za smjenu Karajbića (SDP) i ne glasaju za novo rukovodstvo doma (SDA i HDZ), a onda izjave za Oslobođenje
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... tra-474047
Naglašava da DF-GS ostaje "unutra" i da ovo ne znači pucanje dogovorene koalicije.
-DF je krenuo u tu vrstu partnerstva da bismo bili "unutra", kao sudionici na mjestima odlučivanja u interesu građana. Mi ćemo svakako podržati sve što mislimo da je dobro i u interesu građana. Naš stav je savršeno jasan, govri Kratina.
Eto, sve je jasno, savršeno jasno.
DF-GS je "unutra".

EDIT: Evo sada čitam neke informacije da je Mara iz DF-a ustvari Hrvatica. Ali bitno je da je sve jasno.
Last edited by kluz franjo on 16/07/2019 16:13, edited 1 time in total.
Capsicum

#37441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Nije Mara Srpkinja.
Bosanski_kralj

#37442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Danas se savršeno vidjelo koliki je DF-ov kapacitet da kontroliše HDZ-SDA osovinu i da bude ko fol njihov korektor.
nemampojma0

#37443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Vidi dusebriznika :lol:
ultima_palabra

#37444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Bosanski_kralj wrote:Danas se savršeno vidjelo koliki je DF-ov kapacitet da kontroliše HDZ-SDA osovinu i da bude ko fol njihov korektor.
Kakav sad korektor, bitno je biti unutra.
Roccohljup

#37446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

ultima_palabra wrote:
Bosanski_kralj wrote:Danas se savršeno vidjelo koliki je DF-ov kapacitet da kontroliše HDZ-SDA osovinu i da bude ko fol njihov korektor.
Tj biti primarni.......odnosno onaj ko ga prima :mrgreen:
drug_profi

#37447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Primarni član koalicije.
:mrgreen:
Sviđa mi se.
Bosanski_kralj

#37448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

nemampojma0 wrote:Vidi dusebriznika :lol:
Nikakva briga nije u pitanju. Iskreno drago mi je da vidim da ih svako malo namagarče, zaslužili su da im se to radi.
ultima_palabra wrote:
Znam ja to, ali DF cijelo vrijeme u javnost protura priču kako su oni ušli u vlast kako bi bili korektor SDA-HDZ koaliciji. Danas smo vidjeli da im to baš i ne ide od ruke.
ultima_palabra

#37449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

2015. su mozda i htjeli, ali nisu mogli. Sad ni hoce, nit mogu, a niti znaju ("Senade") :skoljka:
Novak20

#37450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Dvije najslabije karike vlasti u KS, DF i SBB započele prepucavanje. Ne znam koja je stranka bio ovaj Hrelja 2012 ali se na internetu mogu naći prilično kompromitirajući članci o ovom liku iz DF. Ne znam kome pade na pamet da imenuje i postavi ovog lika na funkciju.

https://avaz.ba/vijesti/bih/502778/df-o ... 21-radnika
Iako je prije manje od mjesec dana preuzeo poziciju v. d. direktora JU „Apoteke Sarajevo“, Nedim Hrelja uspio je uhljebiti 21 novog radnika.

Tako je posao prošle sedmice dobilo devet farmaceuta, kojima će plaća mjesečno biti 1.593 KM. Zaposleno je i deset farmaceutskih tehničara, koji će zarađivati po 1.000 maraka, te dvije čistačice, koje će biti plaćene 586 KM.

Potvrdan odgovor

Iako su uslove konkursa ispunjavali oni koji već po dvije i pet godina rade u „Apotekama Sarajevo“, Hrelja je posao dao novim ljudima, koji nikad nisu imali dodira s ovom ustanovom. Na naš upit „je li tačno da su zaposleni ljudi koji nisu tu radili, s obzirom na to da na tu priliku više od dvije godine čekaju ljudi s iskustvom, kojima se ugovor produžava po tri i šest mjeseci“, odgovoreno je potvrdno.

- Tačno je, jer je konkurs proveden prema Uredbi Vlade KS od 28. marta, o postupku prijema u radni odnos. Ova uredba definiše da „poslodavac prima u radni odnos onog kandidata koji se nalazi na prvom mjestu liste uspješnih kandidata“ - navodi se u odgovoru „Apoteka Sarajevo“.
Post Reply