Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

SmokingMan

#37426 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

Mislim da je već jednom neko preporučio vaj film,ali u ovome slučaju ide i moja preporuka. :thumbup:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37427 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

taj ne bih gledao da mi neko plaća
osjećam da ću se iznervirati :D
Dosadno mii

#37428 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dosadno mii »

Vjerovatno je bolje pogledat jedan Hunt nego 904 drugih :D
Truba

#37429 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

ko voli nek izvoli i taj film spada u često preporučivane
sizifinho

#37430 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote: Tacno, Hawley je kreator serije Fargo, koja mi je legla al' ono bas. Mislim totalno, gluma, prica, sve. I prva i druga sezona, sto znaci da jedva cekam trecu. :-D

Tako da, kad sam cit'o vijest da Hawley planira da kreira seriju baziranu na jednom od ne-bas-toliko poznatih anti-heroja iz X-Men univerzuma, pit'o sam se koji ce mu klinac to. Ne samo sto sam se u zadnje vrijeme dooobro zasitio superhero tematike da mi je vise muka od nje, nego sto njegove druge serije, Fargo i Bones naprimjer, su totalno drugi domen od ovoga, i da je mogucnost za stvaranje certifikovanog odrona prevelika. :D

Grdno sam se prevario. Serija me je uhvatila od prve minute sa svojim totalno drugacijim pristupom marvel univerzumu, kroz intrigantnu ne-linearnu pricu, nekonvencionalnu scenografiju, i originalan spektrum raznorazno cudnih, ali odlicno upotpunjenih karaktera. Serija je jedno mjesto gdje se mutanti definisu prvenstveno kroz njihove slabosti, nesigurnosti, i komplekse nego onim mocima koje ih cine nadljudskim i po kojima ih poznajemo. Borba za opstanak koja se desava prvenstveno protiv samog sebe, pa tek onda protiv eksternog neprijatelja.

Pogledaj, mislim da ces se odusevit'. :-D
:thumbup:

kada sam cuo da rade seriju o Legionu, ocekivao sam nesto mindfuck jer je lik totalno lud i u stripu je to jos vise meta nego sto je serija prikazala. Ali idalje taj aspekt sizofrenije mi je super preradjen. One scene u njegovoj glavi su u vecini serija filler epizode a Legion ih je ucinio glavnim aspektom serije i to im je leglo ko kec na desetku.
Truba

#37431 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

johnnykola wrote:Bojim se da se to baš ne iščitava iz:
tako ti ne bi trebalo smetatzi mojih 904 filma od 3500 koliko sam ih trudom sakuipio prije pojave brzog interneta
u tih 900 ima više oskarovaca, klasika, horora, drama iz 30ih 40ih 50ih azijata nego što su mnogi sumnjali i da postoje :thumbup:
johnnykola

#37432 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Black swan wrote:
johnnykola wrote:Bojim se da se to baš ne iščitava iz:
tako ti ne bi trebalo smetatzi mojih 904 filma od 3500 koliko sam ih trudom sakuipio prije pojave brzog interneta
u tih 900 ima više oskarovaca, klasika, horora, drama iz 30ih 40ih 50ih azijata nego što su mnogi sumnjali i da postoje :thumbup:
Onda poštivam.
Tito_i_Partija

#37434 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:
Tito_i_Partija wrote: Tacno, Hawley je kreator serije Fargo, koja mi je legla al' ono bas. Mislim totalno, gluma, prica, sve. I prva i druga sezona, sto znaci da jedva cekam trecu. :-D

Tako da, kad sam cit'o vijest da Hawley planira da kreira seriju baziranu na jednom od ne-bas-toliko poznatih anti-heroja iz X-Men univerzuma, pit'o sam se koji ce mu klinac to. Ne samo sto sam se u zadnje vrijeme dooobro zasitio superhero tematike da mi je vise muka od nje, nego sto njegove druge serije, Fargo i Bones naprimjer, su totalno drugi domen od ovoga, i da je mogucnost za stvaranje certifikovanog odrona prevelika. :D

Grdno sam se prevario. Serija me je uhvatila od prve minute sa svojim totalno drugacijim pristupom marvel univerzumu, kroz intrigantnu ne-linearnu pricu, nekonvencionalnu scenografiju, i originalan spektrum raznorazno cudnih, ali odlicno upotpunjenih karaktera. Serija je jedno mjesto gdje se mutanti definisu prvenstveno kroz njihove slabosti, nesigurnosti, i komplekse nego onim mocima koje ih cine nadljudskim i po kojima ih poznajemo. Borba za opstanak koja se desava prvenstveno protiv samog sebe, pa tek onda protiv eksternog neprijatelja.

Pogledaj, mislim da ces se odusevit'. :-D
:thumbup:

kada sam cuo da rade seriju o Legionu, ocekivao sam nesto mindfuck jer je lik totalno lud i u stripu je to jos vise meta nego sto je serija prikazala. Ali idalje taj aspekt sizofrenije mi je super preradjen. One scene u njegovoj glavi su u vecini serija filler epizode a Legion ih je ucinio glavnim aspektom serije i to im je leglo ko kec na desetku.
I ja tako mislim. To sto se desava u njegovoj glavi je zapravo glavni dio price i tu lezi glavna misterija, a odradjeno je ne samo odlicno, nego na bas kreativan, frisak nacin. To je jedna od stvari sto me je recimo isfrustrirala kod jedne druge "mindfuck" serije, Mr. Robot: pocela je fenomenalno, i onda su se skroz pogubili kroz beskrajne Fight Club paralele i skroz lijen, neinspirisan razvoj price.

Aubrey Plaza me je isto iznenadila, ne volim je, al' ovdje je odglumila bas dobro. A i posto sam veliki fan filma "What We Do In The Shadows", ovo mi je bilo jedno jako prijatno iznenadjenje:

Image

:D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#37435 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by I am Happy »

Black swan wrote:
I am Happy wrote:Pa gore ti je stanje sa serijama.... Flash, Daredevil, Arrow, Jesica Jones.... nema sta nema :lol:
ja vec mjesec i vise ne mogu pogledati seriju
posljednja je bila dark matter
a stao sam pred breaking bad 4, sezona... nikako da pocnem
ne hledaju mi se serije :|
A to je samo faza. Kod mene je tako sa filmovima. Ne pamtim kad sam neki pregledao
Point.

#37436 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Interesantna prica o nastanku jednog od najvecih brendova danasnjice. Lijepo je vidjet Keatona opet.

Image
MOSALJOZE

#37437 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by MOSALJOZE »

Vaša preporuka za komediju,ali baš komediju ovo što gledam je :skoljka:
Dasi

#37438 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dasi »

Black swan wrote:nisam ih nabavljao da ih slažem
nego sam ih u tom trenutku htio gledati
a pošto ih je mnogo naravno to se oteglo

imao sam jednog lika s kojim sam se mijenjao
frajer mi je redovito ubacivao gej naslove ako ima mjesta i gej naslove i ljevicarsku propagandu i anarhističke naslove i tome slično
amaterske dokumentarce...
drugi mi je znao snimiti piratske kino snimke koje skontas tek kad ih krenes gledati
cetvrti je snimao njemacki film sa španjolskim titlom i italijanskim dubom...

takve npr ne gledam

ali većina je OK
Iskreno, koga boli kurac, na temi preporuci film, ko je tebi sta uvaljivao i zasto. Pored brzog interneta ti i dalje cuvas te filmove od prije deset godina sumnjivog kvaliteta. Koliko smaras s njom naucio sam je napamet, hebem ti listu listinu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37439 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

Point. wrote:Interesantna prica o nastanku jednog od najvecih brendova danasnjice. Lijepo je vidjet Keatona opet.

Image
:roll: dno od filma :skoljka:

svaka čast na dobrim živcima pa si mogao gledati do kraja
JoseMujica

#37440 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

Soylent Green (1973)
PG | 1h 37min | Horror, Mystery, Sci-Fi | 9 May 1973 (USA)
http://www.imdb.com/title/tt0070723/
Image

Oldie but Goldie ;-)
johnnykola

#37441 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

MOSALJOZE wrote:Vaša preporuka za komediju,ali baš komediju ovo što gledam je :skoljka:
Freddie got fingered.
Truba

#37442 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

I am Happy wrote:
Black swan wrote:
I am Happy wrote:Pa gore ti je stanje sa serijama.... Flash, Daredevil, Arrow, Jesica Jones.... nema sta nema :lol:
ja vec mjesec i vise ne mogu pogledati seriju
posljednja je bila dark matter
a stao sam pred breaking bad 4, sezona... nikako da pocnem
ne hledaju mi se serije :|
A to je samo faza. Kod mene je tako sa filmovima. Ne pamtim kad sam neki pregledao
moja posljednja faza takve vrste je trajala skoro citav zivot :mrgreen:
serije sam poceo gledati kad sam ih krenuo dilati da barem znam sta prodajem
bas se ne razumijem u serije...pa sopranose nisam gledao kus dalje :lol:
Truba

#37443 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

Dasi wrote: Iskreno, koga boli kurac, na temi preporuci film, ko je tebi sta uvaljivao i zasto. Pored brzog interneta ti i dalje cuvas te filmove od prije deset godina sumnjivog kvaliteta. Koliko smaras s njom naucio sam je napamet, hebem ti listu listinu.
ala si ti nervozan gospodin :thumbup:

bas sam mislio pokrenuti topik s 903 filma u kojemu cete i vi imati prigodu prrporuciti neki film sa spiska
i nije 10 nego 13 i 14 pa i 15 godina

ocito to ne razumijes a i ne znam zasto te to nervira

kad budes moderator ili napravis svoj forum(dakle skoro pa nikad :mrgreen: ) moci ces govoriti ljudima kako da se ponasaju do tada :thumbup: :sax:
Truba

#37444 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

MOSALJOZE wrote:Vaša preporuka za komediju,ali baš komediju ovo što gledam je :skoljka:
http://www.imdb.com/title/tt0050706/?ref_=nm_flmg_dr_5

ako volis filmsku umjetmost i nije te strah starijih filmova (a ne kako neki forumasi kazu star je film onda okace film iz 1999 :mrgreen: )

pogledaj mon oncle :thumbup:
omar little

#37445 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

e, jeste vi znali da je pinki, iz pinki i svabo :D, rikno od horsa sa dvajs godina na spavanju? ja tek neki dan uhvatila. :D

edit:

ne preporucujem nista. posebice ne ljute droge.
zomri

#37446 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

omar little wrote:e, jeste vi znali da je pinki, iz pinki i svabo :D, rikno od horsa sa dvajs godina na spavanju? ja tek neki dan uhvatila. :D

edit:

ne preporucujem nista. posebice ne ljute droge.
kako da ne. ima negdje sjajan tekst teofila pančića o tom događaju, proguglaj.

hajde kad smo već kod tih be ge novinara sad već stare garde, niko mi nije javio da pera luković ima novi sajt, magazin štoveć i na njemu - ne ili verovali - rubriku posvećenu tv serijama!

evo ga tu piše o pustinji, a ima i još nekoliko tekstova mahom o evropskoj produkciji

http://www.xxzmagazin.com/kao-balkan-samo-severnije

:thumbup: :thumbup:
Point.

#37447 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

JoseMujica wrote:
Point. wrote:Interesantna prica o nastanku jednog od najvecih brendova danasnjice. Lijepo je vidjet Keatona opet.

Image

Meni je legao. Zasto se tebi nije svidio?
JoseMujica

#37448 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

Point. wrote:
JoseMujica wrote:

Image

previše reklamne propagande...mislim teško je naći američki film bez toga, al ovo je brate baš ofirno i bez mjere....i loše režirano i tanka gluma...jedino mi je zanimljivo bilo ono sa početka da pohvatam konce kako je nastalo ovo masovno plastično smeće i tu sam i ugasio
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#37449 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

Point. wrote:
JoseMujica wrote:

Image

meni je onako...plitko sve nekako uradjeno. a imali su materijala nije da nisu ....
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#37450 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

Going in Style (2017)
www.imdb.com/title/tt2568862

Image

laganica...simpatican.
Post Reply