kamberovica polje wrote:Boli nas kurko, samo nek se gradi. Ha ja.kakavdanakneiskustvu wrote:kakav li će haos oko parkiranja vozila na talića brdu i u mejdandžiku biti kad se ta zgrada zavrsi i useli se
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakavdanakneiskustvu
#37401 Re: Zeničani
- N.N.
#37402 Re: Zeničani
Samo graditi i ne obazirati se na opaske raznoraznih struĆnjaka.
Ako nista, bar su u Zenici lijepi projekti i generalno se ti renderi i ispostuju.
Grad treba da se gradi, razvija, uljepsava.
P. S. I trebaju parking mjesta da se ispostuju.
Ako nista, bar su u Zenici lijepi projekti i generalno se ti renderi i ispostuju.
- kamberovica polje
#37403 Re: Zeničani
I hoće, grižnja savjest će prisilit investitore da iskeširaju dodatnu lovu za podzemne garaže.N.N. wrote:Samo graditi i ne obazirati se na opaske raznoraznih struĆnjaka.
-
smartXL
#37404 Re: Zeničani
Zna li se ko je ovaj vozač BMW što ubi ženu na M17?
-
channel10
#37405 Re: Zeničani
Ima li kakve veze ovaj ubica iz.bmw-a sa Pirsetom?
-
clio_dci120
#37406 Re: Zeničani
https://www.072info.com/culi-su-se-uzas ... Og7spNLBtg
Evo pisu nedavno izazvao nezgodu, i slobodno se voza gradom. Dok ovi iz MUP-a pisu u toku radnog vremena po forumu, dotle se ubice vozaju gradom
Evo pisu nedavno izazvao nezgodu, i slobodno se voza gradom. Dok ovi iz MUP-a pisu u toku radnog vremena po forumu, dotle se ubice vozaju gradom
-
clio_dci120
#37407 Re: Zeničani
Ne zelim da se pogresno protumaci, ali i ova stradala u Renaultu garant nije imala pojas. Vidi se na slici da je glavom zaljepila od prednju sajbu.
Vec se jucer pricalo po gradu da gledaju kako ga sto manje zadrzati, navodno "ne smiju" ga zadrzavati, pa nece ni pritvor biti odredjen. Mozda samo mjesec zbog javnosti...
Vec se jucer pricalo po gradu da gledaju kako ga sto manje zadrzati, navodno "ne smiju" ga zadrzavati, pa nece ni pritvor biti odredjen. Mozda samo mjesec zbog javnosti...
-
smartXL
#37408 Re: Zeničani
Nema veze s tim Mup, nego Sud i Tužilaštvo.
Ps. Hvala za odgovor
Ps. Hvala za odgovor
-
clio_dci120
#37409 Re: Zeničani
Naravno da nema veze mup za pritvorom i izricanjem kazni, niti sam to igdje napisao.. Cak stavise nikada mi nije bilo jasno sto to javno ne govore kada im to adresiraju.
Ali mup ima itekako veze sto se neko sa oduzetom vozackom voza po cesti. MUP je to da se pobrine da u stvarnosti budu sprovedene odluke suda, kao sto je u ovome slucaju bilo. A nije...
Nema opravdanja jer ako iole rade, zna se ko sta voza u gradu, nismo Nju Jork, a kamere na svakome koraku...ako ih iko uopste gleda.
I opet tvrdim da vec duze vrijeme iza 23.00h ne mozes sresti kontrole na cesti. Ne pijem nikad, ali bas obracam paznju ima li ih i fakat ih nema. Mozes pijan navece proci gradom kako hoces i to u dane vikenda.
Ali mup ima itekako veze sto se neko sa oduzetom vozackom voza po cesti. MUP je to da se pobrine da u stvarnosti budu sprovedene odluke suda, kao sto je u ovome slucaju bilo. A nije...
Nema opravdanja jer ako iole rade, zna se ko sta voza u gradu, nismo Nju Jork, a kamere na svakome koraku...ako ih iko uopste gleda.
I opet tvrdim da vec duze vrijeme iza 23.00h ne mozes sresti kontrole na cesti. Ne pijem nikad, ali bas obracam paznju ima li ih i fakat ih nema. Mozes pijan navece proci gradom kako hoces i to u dane vikenda.
-
smartXL
#37410 Re: Zeničani
Kako tvrdis da ih nema ako si u sarajevu? Mene su u Blatuši kod Bihamka prije 20tak dana zaustavili, pretres. Prošli vikend sam vidio patrolu kod Intera. Nisam često u Zenici, ali ih sretnem.
I ne može policija svako vozilo kontrolisat, da vidi da li vozač posjeduje vozačku dozvolu. Uvijek je ovakvih bilo i uvijek će biti, dok god se ne pooštre kazne za prekršioce a tu nastupaju Sud i Tužilaštvo.
I ne može policija svako vozilo kontrolisat, da vidi da li vozač posjeduje vozačku dozvolu. Uvijek je ovakvih bilo i uvijek će biti, dok god se ne pooštre kazne za prekršioce a tu nastupaju Sud i Tužilaštvo.
-
kakavdanakneiskustvu
#37411 Re: Zeničani
smartXL wrote:Nema veze s tim Mup, nego Sud i Tužilaštvo.
Ps. Hvala za odgovor
neki to ocito ne znaju
-
kakavdanakneiskustvu
#37412 Re: Zeničani
smartXL wrote:Kako tvrdis da ih nema ako si u sarajevu? Mene su u Blatuši kod Bihamka prije 20tak dana zaustavili, pretres. Prošli vikend sam vidio patrolu kod Intera. Nisam često u Zenici, ali ih sretnem.
tacno,ovaj iz bmw moze svaki put sjesti u neko drugo auto i napraviti nezgodu,kako policija,bilo ko moze znati ko je za volanom,nikako
-
moet-perignon
#37413 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Vec se jucer pricalo po gradu da gledaju kako ga sto manje zadrzati, navodno "ne smiju" ga zadrzavati, pa nece ni pritvor biti odredjen. Mozda samo mjesec zbog javnosti...
zasto ga ne smiju zadrzavati? sto je on tacno, kad uziva takvu "privilegiju"?
kad Jasar nema tu "privilegiju" i eno ga u cuzi smrdi, zasto bi ovog debelog malca stitili?
-
clio_dci120
#37414 Re: Zeničani
Ako imas nekoga u VSTVu, neka ti malo da podatke koliko dokaza je propalo zbog nepostivanja procesnih odredbi prilikom izvrsavanja pretresa...ocito je da policiji zakoni nisu jaca strana.kakavdanakneiskustvu wrote:smartXL wrote:Nema veze s tim Mup, nego Sud i Tužilaštvo.
Ps. Hvala za odgovor
neki to ocito ne znaju
Kao pripadnik MUP-a, postidis li se ikada kada prodjes onim pjesackim pored gimnazije, pa vidis kako su ugrozena djeca koja idu iz skole, jer nemaju preglednost na pjesackom!? Jesi li ikada rekao svojima hajmo ono rijesiti?!
Skoro svaki, ali bas skoro svaki vikend sam u Ze, od petka navece ili subote poslijepodne do ponedjeljka ujutro. Hodam, odnosno vozim i to je moje opazanje. Prije 5-6 godina nisi mogao izaci iz Tena ili Gata, a da ih uspijes izbjeci.smartXL wrote:Kako tvrdis da ih nema ako si u sarajevu? Mene su u Blatuši kod Bihamka prije 20tak dana zaustavili, pretres. Prošli vikend sam vidio patrolu kod Intera. Nisam često u Zenici, ali ih sretnem.
Sto se tice da policija ne moze kontorlisati, pa da je tu noc bila kontrola na izlazima/ulazima ne bi se to dogodilo, a mozda i bi kada uzmes u obzir da su u Kaknju suspednovana dvojica jer su pustili onog alkosa u Fabiji da se zapuca u neduznog momka na autoputu, jos mu karticu od cestarine izvadili.
Sud je u slucaju ovoga momka odradio svoje, ali nece ici sudija ili ovlastena osoba ispred suda hodati po cesti da kontrolise kako se sprovode njegove odluke.
Takodjer, ako si iole normalan covjek, zenicku policiju ne mozes braniti ni najmanje sve dok nize gimnazije budu onako parkirani BMW, Mercedes i odnedavno Jaguar. Je li i to nemaju nacin da sankcionisu, ne mogu stici upratiti bas konkretno ta parkirana vozila!?
-
kakavdanakneiskustvu
#37415 Re: Zeničani
stidim se ja prije svega onih koji su radili svasta i dobili otkaze,i sad pojedinci svasta rade a zaposleni su u mup-u,pojedinci su k. djela vrsili pa i dalje rade,ne treba niko meni to spominjati,moj nekadasnji prvi radni kolega je kriminalcima slao sms poruke gdje da bjeze od policije i i dalje radi u mup-u
-
clio_dci120
#37416 Re: Zeničani
Naravno, ne treba kritika postediti ni sudije,tuzioce, ali ni zakonodavce koji donose zakone. Treba ebat mater onom ko je donio zakon kojim se oprasta 50% kazne ako se plati u roku sedam dana.
-
clio_dci120
#37417 Re: Zeničani
Dobro, svaka cast kada priznas. Razumijem da puno ne mozes uticati na te stvari. Imam druga ciji otac je bio inspektor (nije Ze u pitanju), tjerao pravdu i borio se za svoju cast kada su ga degradirali zbog ukazivanja na kriminal u MUP-u, sve sto je dobio jeste secerna bolest i infarkt. Kasnije nije imao neke velike koristi od sudske presude kojom je vracen na staro radno mjesto. A ovi i dalje nastavili raditi sta hoce.kakavdanakneiskustvu wrote:stidim se ja prije svega onih koji su radili svasta i dobili otkaze,i sad pojedinci svasta rade a zaposleni su u mup-u,pojedinci su k. djela vrsili pa i dalje rade,ne treba niko meni to spominjati,moj nekadasnji prvi radni kolega je kriminalcima slao sms poruke gdje da bjeze od policije i i dalje radi u mup-u
-
kakavdanakneiskustvu
#37418 Re: Zeničani
smartXL wrote:Kako tvrdis da ih nema ako si u sarajevu? Mene su u Blatuši kod Bihamka prije 20tak dana zaustavili, pretres. Prošli vikend sam vidio patrolu kod Intera. Nisam često u Zenici, ali ih sretnem.
zna on u sarajevu bolje od nas koji ovdje zivimo kakvo je stanje u zenici
-
smartXL
#37419 Re: Zeničani
Ja ponavljam, dok god su Sud i Tužilaštvo interni, Mup je tu bespomoćan.
Informacija da je balavcu poništena vozačka dozvola, govori da ipak rade. Kolika je vjerovatnoća da će zaustavljati ove bez vozačke od ukupnog broja vozača...Nebulozno je da se svako vozilo zaustavi i vrši pretres..
Informacija da je balavcu poništena vozačka dozvola, govori da ipak rade. Kolika je vjerovatnoća da će zaustavljati ove bez vozačke od ukupnog broja vozača...Nebulozno je da se svako vozilo zaustavi i vrši pretres..
-
clio_dci120
#37420 Re: Zeničani
Citaj sa pisem ili namjerno ignoriras. Napisao sam da sam svaki vikend u Ze, bas skoro svaki. I znam vrlo dobro kakvo je stanje.kakavdanakneiskustvu wrote:smartXL wrote:Kako tvrdis da ih nema ako si u sarajevu? Mene su u Blatuši kod Bihamka prije 20tak dana zaustavili, pretres. Prošli vikend sam vidio patrolu kod Intera. Nisam često u Zenici, ali ih sretnem.
zna on u sarajevu bolje od nas koji ovdje zivimo kakvo je stanje u zenici
-
kakavdanakneiskustvu
#37421 Re: Zeničani
smartXL wrote:Ja ponavljam, dok god su Sud i Tužilaštvo interni, Mup je tu bespomoćan.
da,neko takav,sa aktuelnom zabranom upravljanja,moze danas ,u jednom danu sjesti za volan 20 vozila,sutra isto tako,šta tu policija može,ništa
-
clio_dci120
#37422 Re: Zeničani
Nece se vrsiti pretres, zasto bi ako sud nije izdao naredbu ili ako nije bas ocito da je pocinjeno k. djelo?! Zasto bi se vrsio i vizuelni pregled?!smartXL wrote:Ja ponavljam, dok god su Sud i Tužilaštvo interni, Mup je tu bespomoćan.
Ali da se kontorle mogu vrsiti, vala mogu. Imaju oni novi uredaju, ne puses kao na starim, samo puhnes da ga ne stavljas u usta.
Pita vozace kamiona kako BAG radi u Njemackoj...zaustavi po 10-15 vozila odjednom.
-
Throttle
#37423 Re: Zeničani
Pa ispade kriv MUP a ne ovaj balavac za udes
Šta je u pilećem mozgu da sa oduzetom vozačkom, pijan i preko pune divljaš u sitne sate?
Nema policije koja će spriječiti toliki nedostatak savjesti
Šta je u pilećem mozgu da sa oduzetom vozačkom, pijan i preko pune divljaš u sitne sate?
Nema policije koja će spriječiti toliki nedostatak savjesti
-
clio_dci120
#37424 Re: Zeničani
Ne skidam odgovornost sa balavca. Kriva je i zena koja nije imala pojas.
Kriv je prvo onaj ko mu je dao BMW u ruke. Sve pocinje od malih nogu i gledanja oca za volanom. Bili su snimci onog Seficevog starog kako divlja, mali se odmalena formirao.
Kriv je prvo onaj ko mu je dao BMW u ruke. Sve pocinje od malih nogu i gledanja oca za volanom. Bili su snimci onog Seficevog starog kako divlja, mali se odmalena formirao.
-
clio_dci120
#37425 Re: Zeničani
Da se ne shvati pogresno, po mome lanac krivice ide zakonodavna vlast-sudska vlast, mup, balavac i njegova porodica, pa onda nazalost i zrtva koja nije imala pojas, koji je u ovome konkretnom slucaju mogao spasiti zivot.clio_dci120 wrote:Ne skidam odgovornost sa balavca. Kriva je i zena koja nije imala pojas.
Svrha krivicne sankcije nije samo da se kazni pocinilac, nego i da se posalje poruka javnosti da se biti strogo sankcionisani svi oni koji se odluce krsiti zakon, sto nazalost nije ispunjeno u nasem sistemu.
Last edited by clio_dci120 on 21/10/2019 14:29, edited 1 time in total.