Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

sizifinho

#37401 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

tutku wrote:
sizifinho wrote:realno ja sam otvoren za razne filmove, nisam fiksiran za holivud ali brate nekad skinem gilm koji ovdje preporuce- posebno u zadnje vrijeme - i pitam se zasto? Kvaliteta filmova koji se preporucuju je opala, i to ne mislim u losem smislu. Ne bih da me pogresno shvatite, razumijem tezu da svi imamo pravo na svoje misljenje pa bih se ispravio. Nije kvalitet filmova opao vec je raznolikost izgubljena. Vrsta filmova koju preporucujete u zadnje vrijeme je postala unificirana i recimo meni kojem se ti filmovi nisu svidjeli- dosadna.
koji te zanr interesuje da pokusam sa par prijedloga popraviti misljenje o forumskim preporukama :D
brate nemam specijalan zanr interesovanja, ja sam covjek od momenta. Akko mi se sad gleda komedija, gledat cu je, poslije mi se mozda bude horor i tako to. Volim indie sci/fi ili horore i eto.

a @tito, ja sam u zadnje vrijeme gledao
The Devils Candy i Lights Out, meni oba pravo dobra. Francuski perfect strangers takodjer

Trazim vec duze vrijeme jedan turski horor, mislim da je prosle godine izasao i mozda je prica o dzinima, nezz tacno... al eto ako neko zna.

Bdw, ja nemam nista protiv strip adaptacija, meni su ti filmovi sasvim gledljivi jer sam odrastao uz njihoe price i svidja mi se sto ih mogu gledati live/action.
Treba shvatiti da su ti filmovi ciljani za odredjenu publiku, nije im cilj osvojiti nekakve prestižne nagrade vec sluze kao zabava. Previse "artsy-fartsy" tipova hejta ove filmove jer nisu "umjetnost" i jer kao pokvariše film-scenu.
Nije im namjena da budu umjetnost i nije mi jasno zasto kvare scenu? Ako neko ima ideju za film i novac - sta mu je spiderman kriv xD
Point.

#37402 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

karanana wrote:Isti sam. Kvaliteta novih filmova je nikakva. Po mom misljenju kriv je faking marvel i sav taj superhero shit zanr gdje uzimaju hrpe para a nula kvalitete. Tako da sam se i ja presalto na serije. Kad sta dobro od filmova se pojavi to je ko kap vode u pustinji.
Radije cu procitati Texa, Mister Noa, Marti Misteriju ili jednostavno buljiti u saksiju cvijeca u nedostatku boljeg, nego gledati te Marvele i americke super pmaterine.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37403 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

Point. wrote:
karanana wrote:Isti sam. Kvaliteta novih filmova je nikakva. Po mom misljenju kriv je faking marvel i sav taj superhero shit zanr gdje uzimaju hrpe para a nula kvalitete. Tako da sam se i ja presalto na serije. Kad sta dobro od filmova se pojavi to je ko kap vode u pustinji.
Radije cu procitati Texa, Mister Noa, Marti Misteriju ili jednostavno buljiti u saksiju cvijeca u nedostatku boljeg, nego gledati te Marvele i americke super pmaterine.
:pasamoj: :thumbup:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#37404 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by I am Happy »

Pa gore ti je stanje sa serijama.... Flash, Daredevil, Arrow, Jesica Jones.... nema sta nema :lol:
omar little

#37405 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

ne valja kad covjek stavlja raznovrsne prijedloge s tv-a napada ga se da je smor, ne valja kada se stavljaju umjetnicki, indi i nepoznatiji filmovi jer je to preseravanje i dosada, ne valja mejnstrim i holivud. alal vera :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#37406 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by I am Happy »

omar little wrote:ne valja kad covjek stavlja raznovrsne prijedloge s tv-a napada ga se da je smor, ne valja kada se stavljaju umjetnicki, indi i nepoznatiji filmovi jer je to preseravanje i dosada, ne valja mejnstrim i holivud. alal vera :D
Pa ja, ovo je Balkan! Mora nesto da ne valja 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37407 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

Point. wrote: Ma niko...stranac u noci. Jebote, gledas filmove po pet dana i to samo iz razloga da ga skines sa liste...pravo pitanje je huz iz ju ba.
ne spinuj
ti si mene kvotao i nadovezo se s temom za drugi podforum

kako ti ne smeta hilari i njeni stavovi o liberalnmoj teologiji i seks pravcima

tako ti ne bi trebalo smetatzi mojih 904 filma od 3500 koliko sam ih trudom sakuipio prije pojave brzog interneta
:thumbup:
Truba

#37408 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

I am Happy wrote:Pa gore ti je stanje sa serijama.... Flash, Daredevil, Arrow, Jesica Jones.... nema sta nema :lol:
ja vec mjesec i vise ne mogu pogledati seriju
posljednja je bila dark matter
a stao sam pred breaking bad 4, sezona... nikako da pocnem
ne hledaju mi se serije :|
last mohicans

#37409 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Ma mi smo seratori najveci, sto bi Osim rekao. Mozda je do vremena, pa nam nista ne lezi.Tanka je ponuda, u zadnje vrijeme. Haman sve sto valja, a da je starije, mi stalni fanatici smo pregledali. Ovo novije jako tanko. Ali eto, uvijek se moze nesto pronaci. Kod mene je barem problem sto kad naletim na odličan film, kasnije imam ista ocekivanja od svakog narednog, a to jednostavno nije moguce.
Mahana pdf sto je previse fokusiran na americko trziste. Ima odličnih koreanaca, skandinavaca,pa spanskih i argentinskih filmova. Takvih preporuka bi trebalo biti više.
Truba

#37410 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

cuvari galaksije su mi bili ok
karanana

#37411 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

I am Happy wrote:Pa gore ti je stanje sa serijama.... Flash, Daredevil, Arrow, Jesica Jones.... nema sta nema :lol:
Pa jesu u ofanzivi ina serije ali opet ima nekih koje se mogu probrati mimo toga
Point.

#37412 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Black swan wrote:
Point. wrote: Ma niko...stranac u noci. Jebote, gledas filmove po pet dana i to samo iz razloga da ga skines sa liste...pravo pitanje je huz iz ju ba.
ne spinuj

tako ti ne bi trebalo smetatzi mojih 904 filma od 3500 koliko sam ih trudom sakuipio prije pojave brzog interneta
Hajde Hilari makar nije zidar ko ovaj tvoj uhljup. Pusti bolan nek se raja jebe skim hoce, sta mene i tebe briga jel ga random Steve tura Lisi ili Larsu. Ha ja.
Truba

#37413 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

onda me pusti da uzivbam skidajuci filmove sa spiska
prvi si počeo
Point.

#37414 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

last mohicans wrote:Ma mi smo seratori najveci, sto bi Osim rekao. Mozda je do vremena, pa nam nista ne lezi.Tanka je ponuda, u zadnje vrijeme. Haman sve sto valja, a da je starije, mi stalni fanatici smo pregledali. Ovo novije jako tanko. Ali eto, uvijek se moze nesto pronaci. Kod mene je barem problem sto kad naletim na odličan film, kasnije imam ista ocekivanja od svakog narednog, a to jednostavno nije moguce.
Mahana pdf sto je previse fokusiran na americko trziste. Ima odličnih koreanaca, skandinavaca,pa spanskih i argentinskih filmova. Takvih preporuka bi trebalo biti više.
U zadnje vrijeme sam navucen na francuski film. Posebno ove trilere, poput onog Tell No One. Takodjer sam ovih dans skinuo jedno desetak filmova od Michael Cane-a. Posebno njegove ranije filmove.
Point.

#37415 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Black swan wrote:onda me pusti da uzivbam skidajuci filmove sa spiska
prvi si počeo
Opusti se samo. Nemoj prozivati ljude sektasima ako imaju drugaciji filmski ukus jebga.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#37416 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

Black swan wrote:
ne spinuj

necija politicka ili religijska opredjeljenost po meni nikakvu ulogu ne mora igrati u izboru i kvalitetu filmova koje ta osoba preferira gledati ili u ovom slucaju preporucuje drugima da gledaju. ciste predrasude...ko drugcije kaze klevece i laze :mrgreen:
last mohicans

#37417 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Point. wrote:
last mohicans wrote:Ma mi smo seratori najveci, sto bi Osim rekao. Mozda je do vremena, pa nam nista ne lezi.Tanka je ponuda, u zadnje vrijeme. Haman sve sto valja, a da je starije, mi stalni fanatici smo pregledali. Ovo novije jako tanko. Ali eto, uvijek se moze nesto pronaci. Kod mene je barem problem sto kad naletim na odličan film, kasnije imam ista ocekivanja od svakog narednog, a to jednostavno nije moguce.
U zadnje vrijeme sam navucen na francuski film. Posebno ove trilere, poput onog Tell No One. Takodjer sam ovih dans skinuo jedno desetak filmova od Michael Cane-a. Posebno njegove ranije filmove.
Tell no one sam ja preporučio i odličan je film. Ovaj sam nekad ranije gledao, ali sam zaboravio detalje. Tako da sam ga opet pristavio. Solidan triler
Lantana

http://www.imdb.com/title/tt0272207/?ref_=fn_al_tt_1

Image
dale cooper

#37418 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Dostupnost i ogromna količina raznoraznih filmova, serija, muzike dovodi do toga da se gleda sve i
svašta u potragu za onim jednim draguljem koji će te baciti na dupe. Ali na to se ne nailazi baš tako
lako, tako da dođe do zasićenja i preporuka filmova koji su možda prosječni ili tek malo iznad
prosjeka. Ja sam zadnje pogledao ovaj Split sa McAvoyem. Mislim, solidan je film i nakon godina
sranja konačno jedan idejno dobar film Shyamalana, koji se igra sa konvencijama filmova o ljudima
sa nadljudskim moćima. Ali opet ne mogu reći da je vanserijski dobar film, osim McAvoyevog nastupa
koji odskače. Tako da sve zavisi šta ljudi očekuju kada ovdje vide kakvu preporuku. Ima dosta solidnih
filmova, remek djela je ipak mnogo manje i teže je na njih naletiti.
Tito_i_Partija

#37419 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Dostupnost i ogromna količina raznoraznih filmova, serija, muzike dovodi do toga da se gleda sve i
svašta u potragu za onim jednim draguljem koji će te baciti na dupe. Ali na to se ne nailazi baš tako
lako, tako da dođe do zasićenja i preporuka filmova koji su možda prosječni ili tek malo iznad
prosjeka. Ja sam zadnje pogledao ovaj Split sa McAvoyem. Mislim, solidan je film i nakon godina
sranja konačno jedan idejno dobar film Shyamalana, koji se igra sa konvencijama filmova o ljudima
sa nadljudskim moćima.
Ali opet ne mogu reći da je vanserijski dobar film, osim McAvoyevog nastupa
koji odskače. Tako da sve zavisi šta ljudi očekuju kada ovdje vide kakvu preporuku. Ima dosta solidnih
Auuu care, ako trazis nesto odlicno na temu ovog boldanog, preporucio bih ti da se upustis u Legion. Noah Hawley je genije. :thumbup:
dale cooper

#37420 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:Dostupnost i ogromna količina raznoraznih filmova, serija, muzike dovodi do toga da se gleda sve i
sa nadljudskim moćima.
Auuu care, ako trazis nesto odlicno na temu ovog boldanog, preporucio bih ti da se upustis u Legion. Noah Hawley je genije. :thumbup:
Hvala na preporuci, pokušaću. Vidio sam neke trejlere za ovu seriju, seems weird as fuck, što je dobro. :mrgreen:
Ako se ne varam, Noah je radio i na Fargo seriji?
Tito_i_Partija

#37421 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:
sa nadljudskim moćima.
Hvala na preporuci, pokušaću. Vidio sam neke trejlere za ovu seriju, seems weird as fuck, što je dobro. :mrgreen:
Ako se ne varam, Noah je radio i na Fargo seriji?
Tacno, Hawley je kreator serije Fargo, koja mi je legla al' ono bas. Mislim totalno, gluma, prica, sve. I prva i druga sezona, sto znaci da jedva cekam trecu. :-D

Tako da, kad sam cit'o vijest da Hawley planira da kreira seriju baziranu na jednom od ne-bas-toliko poznatih anti-heroja iz X-Men univerzuma, pit'o sam se koji ce mu klinac to. Ne samo sto sam se u zadnje vrijeme dooobro zasitio superhero tematike da mi je vise muka od nje, nego sto njegove druge serije, Fargo i Bones naprimjer, su totalno drugi domen od ovoga, i da je mogucnost za stvaranje certifikovanog odrona prevelika. :D

Grdno sam se prevario. Serija me je uhvatila od prve minute sa svojim totalno drugacijim pristupom marvel univerzumu, kroz intrigantnu ne-linearnu pricu, nekonvencionalnu scenografiju, i originalan spektrum raznorazno cudnih, ali odlicno upotpunjenih karaktera. Serija je jedno mjesto gdje se mutanti definisu prvenstveno kroz njihove slabosti, nesigurnosti, i komplekse nego onim mocima koje ih cine nadljudskim i po kojima ih poznajemo. Borba za opstanak koja se desava prvenstveno protiv samog sebe, pa tek onda protiv eksternog neprijatelja.

Pogledaj, mislim da ces se odusevit'. :-D
nema me tamo

#37422 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Point. wrote:
nema me tamo wrote:Brimstone baš fantastican.
Je li neka drama?

Triler, misterija..
Dosta spor, al' ako si raspoložen za film bice ti dobar baš..

http://www.imdb.com/title/tt1213648/

Davno neko rece da je sranje film nikad ja njega pogledao nisam...
Definitivno za preporuku..
johnnykola

#37423 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Black swan wrote:
ne spinuj

Samo zato što si ih kao teškom mukom nabavio ne moraš ih i pogledati.
Sve si što vidiš, čuješ, misliš i radiš pa bi se mogao na kraju prometnuti u Bono Voxa iz
ovog klipića nakon što te filmove odgledaš. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Truba

#37424 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

nisam ih nabavljao da ih slažem
nego sam ih u tom trenutku htio gledati
a pošto ih je mnogo naravno to se oteglo

imao sam jednog lika s kojim sam se mijenjao
frajer mi je redovito ubacivao gej naslove ako ima mjesta i gej naslove i ljevicarsku propagandu i anarhističke naslove i tome slično
amaterske dokumentarce...
drugi mi je znao snimiti piratske kino snimke koje skontas tek kad ih krenes gledati
cetvrti je snimao njemacki film sa španjolskim titlom i italijanskim dubom...

takve npr ne gledam

ali većina je OK
johnnykola

#37425 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Bojim se da se to baš ne iščitava iz:
Post Reply