brate nemam specijalan zanr interesovanja, ja sam covjek od momenta. Akko mi se sad gleda komedija, gledat cu je, poslije mi se mozda bude horor i tako to. Volim indie sci/fi ili horore i eto.tutku wrote:koji te zanr interesuje da pokusam sa par prijedloga popraviti misljenje o forumskim preporukamasizifinho wrote:realno ja sam otvoren za razne filmove, nisam fiksiran za holivud ali brate nekad skinem gilm koji ovdje preporuce- posebno u zadnje vrijeme - i pitam se zasto? Kvaliteta filmova koji se preporucuju je opala, i to ne mislim u losem smislu. Ne bih da me pogresno shvatite, razumijem tezu da svi imamo pravo na svoje misljenje pa bih se ispravio. Nije kvalitet filmova opao vec je raznolikost izgubljena. Vrsta filmova koju preporucujete u zadnje vrijeme je postala unificirana i recimo meni kojem se ti filmovi nisu svidjeli- dosadna.
a @tito, ja sam u zadnje vrijeme gledao
The Devils Candy i Lights Out, meni oba pravo dobra. Francuski perfect strangers takodjer
Trazim vec duze vrijeme jedan turski horor, mislim da je prosle godine izasao i mozda je prica o dzinima, nezz tacno... al eto ako neko zna.
Bdw, ja nemam nista protiv strip adaptacija, meni su ti filmovi sasvim gledljivi jer sam odrastao uz njihoe price i svidja mi se sto ih mogu gledati live/action.
Treba shvatiti da su ti filmovi ciljani za odredjenu publiku, nije im cilj osvojiti nekakve prestižne nagrade vec sluze kao zabava. Previse "artsy-fartsy" tipova hejta ove filmove jer nisu "umjetnost" i jer kao pokvariše film-scenu.
Nije im namjena da budu umjetnost i nije mi jasno zasto kvare scenu? Ako neko ima ideju za film i novac - sta mu je spiderman kriv xD