NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Rob_Atl

#37376 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Irving je bio naivan, jer nije htio da bude u sjenci Lebrona, htio je svoj tim bla bla. E kad je vidio da nije svako rodjen da bude lider tima i da to nije lagan posao, nazvao je Lebrona i izvinuo mu se sto je bio tvrdoglav ponekad i tako to. Da ne bude zabune nije se izvinuo sto je otisao :D . E mediji ko mediji odma eto Irvinga u Lakerse, jos Lebron postavio video neki na instagram zaboravio sam tacno koja pjesma je al u smislu nesto kao da vratimo vrijeme i tegirao Irvinga :run: . Sto je medijima dalo da jos vise spekulisu. Ako Lakersi urade trade za Obrvu, ostat ce im 31 million cap space za slijedecu godinu sto je dovoljno da se dovede Irving. Kuzma, Ball, Zubac i mozda jos prvi pick u to je to. AD je rekao bilo gdje drugo da ga trejdaju bice samo kao renta igrac, jer ne namjerava potpisati nizakog osim Lakersa. Dakle ako sve po planu bude islo Lakersima slijedece godine petorka bi trebala biti Irving, Ingram, Lebron, AD, Mcgee tako nesto.
Concord

#37377 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

A ostalih 10 igraca iz G lige da nabodu?
To spickavanje para na startnu petorku nikome dobra nije donijelo.
Rob_Atl

#37378 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Veteranski ugovori neki ce biti sigurno, Lakersi hoce da maksimalno iskoriste Lebrona, AD ima 25 godina i Irving 26, poslije Lebrona mogu graditi buducnost oko ove dvojice. Pa i GS ce ti imati ovakve ugovore slijedece godine, Durant, Green, Thompson i Curry ce svi imati preko 30 miliona, ako ostanu.
n;hill

#37379 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Irving neće ići u Lakerse...i problemi u Celticsima su nastali kad mu nisu dali zadnji šut
kako bi u LA dobio zadnji šut, pored Jamesa i Obrve...za razliku od ostalih modernih NBA igrača
Irving neće da se udružuje s drugim superstarovima, hoće da bude jedan i jedini,
zato mu Smart odgovara, i ako je itko slušao njegove intervjue, ne prestaje ga hvaliti,
zato što SMart radi sve, a njemu ostaju finese, odgovara mu i Horford jer ne traži pozornicu za sebe
smetaju mladi igrači jer hoće pažnju, hoće minute , hoće šuteve, mislite da bi Irving htjeo obrvu, oni bi Vučevića
ili PJ Tuckera, Arizu...kao što kažu Irving je više nalik Kobiju, nego Durantu i ostalima i ja to poštujem
Korovjev

#37380 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Kako neko reče Irving je igrač kojem bih dao svu slobodu i ključeve od tima. Teško da bi taj tim bio prvak u trenutnoj konstalaciji sa GSW ovakvim i živim Lebronom, ali ako bi mu se pridodao npr. AD u trenutnom timu ne bih baš stavio sve pare na GSW. Tako da ako bih se trebao odlučiti sada za Celticse dao bih mu sve, a ovim mladim kojima se to ne sviđa njih bih dao za AD (to uključuje i Tatuma) i imaš tim koji može igrati sa svakim.
Sad se vidilo za vikend protiv GSW (čudi me da niko ne komentariše tu tekmu), kad je u 4/4 dok su ganjali i bili u egalu igrao sam u napadu i to vrlo uspješno. Baš me podsjetio na ono finale. Ovi mladi Celticsi mi sve više vuku na Filadelfiju i proces (osim Embida koji je igračina), samo sa boljim trenerom koji iz njih zna izvući maksimum. Nekako mi ni jedan od njih ne liči na prvog igrača velikog tima što Irving sada jeste.
I na kraju krajeva titulu Clevelendu protiv GSW je donio koliko Lebron toliko i Irving. A nije da se Lebron ne voli okititi tuđim perjem, jer sad se baš tako i ne priča nego je King skinuo GSW i okrenuo 1:3. A ako je ko okrenuo onda je to Irving, i naravno da ti kao mladom naodbudnom to zasmeta.
n;hill

#37381 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Mada, jesu sinoć razvalili bez Irvinga Hornetse sa 30 razlike...
ipak bi i ja sve podredio Irvingu...mogu s osatlim do finala preko nikako
Raigor Stonehoof

#37382 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

It has not been definitively decided that Anthony Davis has played his last game for the Pelicans, according to one source close to the situation. But the source said it is a scenario under consideration in the event New Orleans does not move Davis before next Thursday’s deadline

:-)
spree

#37383 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Izbacili su pelsi Davisa iz pre game najave, ali on nije rekao da zeli ekskluzivno u Lakerse, barem ne javno. Sto se tice irvinga mislim da nece resign sa Bostonom. Previše je tu trzavica. LeBron ga je tagovao na objavi u kojoj je u pozadini isla pjesma rewind i to na dijelu koji ide ovako: “I know you’re with him now but soon you will be mine; If I could bring it back, I’ll probably press rewind”.
tuzlak1212

#37384 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Pa Irving i Lebron i jesu jedini duo koji moze vratiti pravi stari show u PO i napast GSW, samo neinvalide u saigracima i zatrest ce se Oakland u PO ko sto nije od 2016.
JThomas

#37386 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

irving kao prva opcija sa "vanrednim ovlaštenjima" mislim da ne vodi nigdje. jeste on strašan kreator i clutch šuter i jeste on pogodio prebitne šuteve u finalu 2016. godine. ali sa njim kao prvom umjesto druge opcije - nema finala. on šuta niske procente za tu neku "najprviju" opciju. bez eventualnog tradea za davisa ili još jednog superstara, mislim da je njima pametnije praviti tim u fazonu pistonsa 2004.
Bodkin

#37387 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Bodkin »

Ne moze irving sam voditi tim i ako je najsretniji kad igra sa radilicama koje ne pricaju puno. Sad kad je malo odrastao i progutao ego, otice u ekipu sa jos jednim superstarom i moci doci do finala opet.
A boston ce biti bolja ekipa bez njega.

A da la dobije i irvinga i obrvu nema sanse. A ako se nekim cudom desi, ja i jos par forumasa cemo biti na klupi. Toliko ce para taman imati
MensurM

#37388 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

Sources: Lakers let Demps know one of trade scenarios would include Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Brandon Ingram, Ivica Zubac, No. 1 pick, per source.
MensurM

#37389 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

JThomas wrote:irving kao prva opcija sa "vanrednim ovlaštenjima" mislim da ne vodi nigdje. jeste on strašan kreator i clutch šuter i jeste on pogodio prebitne šuteve u finalu 2016. godine. ali sa njim kao prvom umjesto druge opcije - nema finala. on šuta niske procente za tu neku "najprviju" opciju. bez eventualnog tradea za davisa ili još jednog superstara, mislim da je njima pametnije praviti tim u fazonu pistonsa 2004.
Ti prosjeci su puno, puno bolji od prosjeka Kobea Bryanta.
pirmin

#37390 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Gdje je @danak, on voli statistiku :) :
- Pop trener sa najvise away-pobjeda u ligi, 521
kakavdanakneiskustvu

#37391 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

prosjeci su jedno a procenti nesto posve drugo
MensurM

#37392 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

kakavdanakneiskustvu wrote:prosjeci su jedno a procenti nesto posve drugo
U pravu si. Procenti su u pitanju.
kakavdanakneiskustvu

#37393 Re: NBA - National Basketball Association

New York and Dallas are in deep discussions on a trade that would send Kristaps Porzingis to the Mavericks and Dennis Smith Jr. to the Knicks, league sources tell
kakavdanakneiskustvu

#37394 Re: NBA - National Basketball Association

znam da sam u pravu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37395 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

Durant u Nikse? :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#37396 Re: NBA - National Basketball Association

New York has agreed with Dallas on trade that includes Kristaps Porzingis, Courtney Lee, Tim Hardaway Jr., for Wesley Matthews, Dennis Smith Jr. and DeAndre Jordan, league sources tell ESPN. Players and agents are being notified of particulars. Deal may include more draft assets.
Rob_Atl

#37397 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

White boys in Dallas :D
Rob_Atl

#37398 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Velkoski wrote:Durant u Nikse? :mrgreen:
Sa ovim trade su napravili prostor za 2 max igraca na ljeto, sve je moguce :D
kakavdanakneiskustvu

#37399 Re: NBA - National Basketball Association

Sources: All-Star Kristaps Porzingis is planning to inform the Dallas Mavericks his intent is to sign the qualifying offer in restricted free agency this summer.
normala brate

#37400 Re: NBA - National Basketball Association

Post by normala brate »

kakavdanakneiskustvu wrote:Sources: All-Star Kristaps Porzingis is planning to inform the Dallas Mavericks his intent is to sign the qualifying offer in restricted free agency this summer.

Hoce Kristaps s Lukom nakon evropskog i svega
Post Reply