Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

p206

#37376 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by p206 »

omar little wrote:nedobog upitat nesto, malo porazgovarat, ko je to vidio. fuj.
nije u naske ko kod vas preko bare, došo nam kaptalizam ima dvajes godina pa se još navikavamo
inače ovaj Children of men, meni nešto nije lego... valjda što samo gledam trilere i misterije

neki dan gledao

The Taking of Pelham One Two Three (1974)
omar little

#37377 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

dobar je original pelham. remake nisam nikad ni pogledala. nacoravo sam sigurna da sam napravila pametan izbor.
Tito_i_Partija

#37378 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:nedobog upitat nesto, malo porazgovarat, ko je to vidio. fuj.
Jesi li ok? Ono, jel te boli sta, jel sve u redu kod kuce, da li te ista muci? Ima li ikakvog razloga za ovu gore nervozu?
last mohicans

#37379 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Slabo se šta ima novo preporučiti u zadnje vrijeme. Recimo, ova komedija-drama me oduševila. Glavni antagonista oboljeva od multipla skleroze, a želi završiti iron man maraton. Komičan, dramatičan, potresan, sve u isto vrijeme. Film prema istinitom događaju, posvećen oboljelim od multipla skleroze.
Inače ovi španski mi u zadnje vrijeme baš leže. Ako ima kakvih dobrih preporuka trilera, može i drama jal akcija. Filmovima Almodovara nisam oduševljen, a i pretjeruje s onom Penelopom. Nema filma bez nje.

100 Metros
http://www.imdb.com/title/tt5089786/?ref_=nv_sr_1

Image

Jedan nešto stariji triler sa Ray Liottom u glavnoj ulozi.

Narc

http://www.imdb.com/title/tt0272207/?ref_=fn_al_tt_1

Image
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#37380 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

odlican Moonlight. :thumbup:
nema me tamo

#37383 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Brimstone baš fantastican.
Point.

#37384 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

nema me tamo wrote:Brimstone baš fantastican.
Je li neka drama?
Donnie Smith

#37385 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

Revolutionary Road (2008)

Odličan film na temu braka, života, svega... :D treba li s brakom i djecom pokopati svoje želje i snove, treba li uopšte želiti i sanjati, treba li zarad tamo nečeg ubiti tek začeto dijete jer bi te ono moglo omesti u nečemu za šta i ne znaš je li dobro i realno za tebe i uopće, treba li ostati na dobro plaćenom poslu jer nudi fin. sigurnost ili grlom u jagode, u ovom slučaju u Pariz, da tamo eglenišeš i namišljaš čime bi se to mogao baviti u životu, a opet, da li promjena mjesta boravka može donijeti sreću nekome ko je depresivan i nesretan i ne umije biti sretan bilo gdje jer je valjda sreća nešto što nosiš u sebi i ne trebaš očekivati da ti je neko drugi proizvede...ludi sin i Kate izdominirali, Leo, taman dobar koliko to uloga zahtijeva od njih, okosnica priče mi se čini malo traljavom, u cijelom filmu su djeci koju već imaju posvećene četiri sekunde, one dijelove s prevarom i jednog i drugog nisam ni ukapirala...a scene seksa tek, baš nekak prekratko traju, završe se prije negoli i počnu, ali valjda to prije tako bilo :-)
Leu je svakako žena došla k’o Titanik broj 2, sve u svemu, poticajan film, za ne baš široku publiku. Na temi "ne preporučujem" ga često spominju, (kao i na ovoj) već godinama unazad, što samo potvrđuje onu, o ukusima ne vrijedi. Meni film super.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37386 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

kome je do toga nek ne gleda vego nek se ženi :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37387 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

ajd što vi gledate ta sranja
nego što ih preporučujete drugima

ja barem pišem po najboljem topiku
gledali ste ne preporučujem
Tito_i_Partija

#37388 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Nije ni cudo kad samo gledas stvari za koje normalan insan ne bi ni cuo, a kamoli pogled'o. :lol:
omar little

#37389 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

jel ono michael shannon bi sin sa poteskocama?
Truba

#37390 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

vaša sranja su gledljivija
:thumbup:
ko sektaši ih ovdje podmećete
omar little

#37391 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

klerodesnicarski dogmas nekog proziva za sektastvo <3 secer.
Point.

#37392 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Black swan wrote:vaša sranja su gledljivija
Sigurno jesu od onih tvojih 900 komada sto ih na silu gledas. Od kako si se stavio na stranu klauna Trumpa, ne mogu da te shvatim ozbiljno pa tako i izbjegavam tvoje ne/preporuke.
sizifinho

#37393 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

realno ja sam otvoren za razne filmove, nisam fiksiran za holivud ali brate nekad skinem gilm koji ovdje preporuce- posebno u zadnje vrijeme - i pitam se zasto? Kvaliteta filmova koji se preporucuju je opala, i to ne mislim u losem smislu. Ne bih da me pogresno shvatite, razumijem tezu da svi imamo pravo na svoje misljenje pa bih se ispravio. Nije kvalitet filmova opao vec je raznolikost izgubljena. Vrsta filmova koju preporucujete u zadnje vrijeme je postala unificirana i recimo meni kojem se ti filmovi nisu svidjeli- dosadna.
Truba

#37394 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

Point. wrote:
Sigurno jesu od onih tvojih 900 komada sto ih na silu gledas. Od kako si se stavio na stranu klauna Trumpa, ne mogu da te shvatim ozbiljno pa tako i izbjegavam tvoje ne/preporuke.
Hu iz ju :lol:
Boli me djonko za tebe i slicne tebi :thumbup: :sax:
Truba

#37395 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

sizifinho wrote:realno ja sam otvoren za razne filmove, nisam fiksiran za holivud ali brate nekad skinem gilm koji ovdje preporuce- posebno u zadnje vrijeme - i pitam se zasto? Kvaliteta filmova koji se preporucuju je opala, i to ne mislim u losem smislu. Ne bih da me pogresno shvatite, razumijem tezu da svi imamo pravo na svoje misljenje pa bih se ispravio. Nije kvalitet filmova opao vec je raznolikost izgubljena. Vrsta filmova koju preporucujete u zadnje vrijeme je postala unificirana i recimo meni kojem se ti filmovi nisu svidjeli- dosadna.
Skini rukavice i reci da prporucuju sranja
tutku

#37396 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tutku »

sizifinho wrote:realno ja sam otvoren za razne filmove, nisam fiksiran za holivud ali brate nekad skinem gilm koji ovdje preporuce- posebno u zadnje vrijeme - i pitam se zasto? Kvaliteta filmova koji se preporucuju je opala, i to ne mislim u losem smislu. Ne bih da me pogresno shvatite, razumijem tezu da svi imamo pravo na svoje misljenje pa bih se ispravio. Nije kvalitet filmova opao vec je raznolikost izgubljena. Vrsta filmova koju preporucujete u zadnje vrijeme je postala unificirana i recimo meni kojem se ti filmovi nisu svidjeli- dosadna.
koji te zanr interesuje da pokusam sa par prijedloga popraviti misljenje o forumskim preporukama :D
Point.

#37397 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Black swan wrote:
Point. wrote:
Hu iz ju :lol:
Boli me djonko za tebe i slicne tebi :thumbup: :sax:
Ma niko...stranac u noci. Jebote, gledas filmove po pet dana i to samo iz razloga da ga skines sa liste...pravo pitanje je huz iz ju ba.
Donnie Smith

#37398 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

omar little wrote:jel ono michael shannon bi sin sa poteskocama?

Oiii :-D
Jesi vidio kako je lud lik :-)
Tito_i_Partija

#37399 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

E pa zato onda fino zasuces rukave i razbacas se sa svojim raznovrsnim preporukama na ovoj temi. Lead by example. :D

Mada ne bih se slozio da su preporuke unificirane, nego je vecina filmova sto izlazi u zadnje vrijeme prilicno prosjecna. Znam po sebi. Petkom i subotom navece obicno gledam po jedan film, al' u zadnje vrijeme umjesto toga odgledam nekoliko epizoda serije koju pratim u to vrijeme. Jednostavno su mi interesantnije.
karanana

#37400 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Isti sam. Kvaliteta novih filmova je nikakva. Po mom misljenju kriv je faking marvel i sav taj superhero shit zanr gdje uzimaju hrpe para a nula kvalitete. Tako da sam se i ja presalto na serije. Kad sta dobro od filmova se pojavi to je ko kap vode u pustinji.
Post Reply