Nadam se da ce Dino napraviti intervju sa FlasomRakije, pa da se besplatno po skolama podjeli taj broj, da vide i mladji narastaji kako se moze biti pametan i lijep
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#37351 Re: Zeničani
I neka su ga uklonili, ja sam ga pokusavao citati ali nista nisam razumio, uvijek sam morao kucati pojmove u google kao kada prevodim na google translateu...ali zato nema ljepseg osjecaja nego citati crnu hroniku u Avazu, jer zahvaljuci Dini uvijek sam u toku ko je koga osinuo, spuco, sprcio na Smetovima, mogu i curu kontorlisati da me ne vara...to je pravo novinarstvo, a ne neki tamo Feral, jos nije domace...treba samo domace furati.
Nadam se da ce Dino napraviti intervju sa FlasomRakije, pa da se besplatno po skolama podjeli taj broj, da vide i mladji narastaji kako se moze biti pametan i lijep
-
moet-perignon
#37353 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Nisu uklonili, on je sam odustao nakon što nisu htjeli da mu objave neku kolumnu u kojoj je "pretjerao".moet-perignon wrote: uzgred, super je citati Dezulovica i steta sto su uklonili njegovu kolumnu cetvrtkom u Oslobodjenju.
istina.
ovo mu je bio zadnji, oprastajni. i skroz u njegovom stilu:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... ije-368301
da li je ikada procurio clanak koji je bio upitan?
-
kakavdanakneiskustvu
#37354 Re: Zeničani
moet-perignon wrote:Jimmy McNulty wrote:Nisu uklonili, on je sam odustao nakon što nisu htjeli da mu objave neku kolumnu u kojoj je "pretjerao".moet-perignon wrote: uzgred, super je citati Dezulovica i steta sto su uklonili njegovu kolumnu cetvrtkom u Oslobodjenju.
istina.
ovo mu je bio zadnji, oprastajni. i skroz u njegovom stilu:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... ije-368301
da li je ikada procurio clanak koji je bio upitan?
pa koliko ja znam nije,zbog toga sto je urednici bio sporan
-
Tempo
- ZeModerator
#37355 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:
pa koliko ja znam nije,zbog toga sto je urednici bio sporan
jebo joj ja mater.
-
clio_dci120
#37356 Re: Zeničani
E jbg, bit cu bolji...trebao sam napisati da je Dezulovic FGR-ovac, tada bi se njih dvojica upalili kao kutnjaci.belfy wrote:sada si samo los trol...
-
clio_dci120
#37357 Re: Zeničani
Inace, sad ozibljno bez zeze, je li u Zenici bilo kupiti Ferala? Politike?
Pitam jer u Rajvosa na obliznjoj trafici blizu zgrade mogao se kupiti Feral, a donedavno i Politika, nema je zadnje vrijeme.
Je li bilo te ponude u Ze?
Sta sada im inace od dnevnih novina, znam da Jutarnji bude u nekim kaficima. Barem je prije bio. Mislim na dnevnu stampu iz regiona, ne domacu. Nudi li koja trafika?
Pitam jer u Rajvosa na obliznjoj trafici blizu zgrade mogao se kupiti Feral, a donedavno i Politika, nema je zadnje vrijeme.
Sta sada im inace od dnevnih novina, znam da Jutarnji bude u nekim kaficima. Barem je prije bio. Mislim na dnevnu stampu iz regiona, ne domacu. Nudi li koja trafika?
-
moet-perignon
#37358 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Inace, sad ozibljno bez zeze, je li u Zenici bilo kupiti Ferala? Politike?
u Sarajevu mozes uzeti Politiku u Alti. vjerovatno i u Merkatoru. u Zenici nije bilo Politike, ali imas Jutarnji. takodjer do prije godinu dana nije
bilo moguce u Zenici kupiti Nedeljnik, ali je jedan moj drugar uspio da pise redakciji i trazio da nekoliko kolicina usmjere na Zenicu. Nedeljnik je dosta zanimljiv magazin, i jednom mjesecno imaju New York Times ili Le Monde. kada sam u Ze dosta vidjam Nedeljnik i mislim da tih nekoliko primjeraka uspije da se rasproda. vjerovatno bi bila i Politika da neko pise redakciji za odredjen broj primjeraka.
objektivno mislim da je grad mala sredina za ljude koji si mogu priustiti tu kolicinu novina tokom mjeseca. preferira se vise dnevni avaz, stav i faktor.
Dani, Start i Oslobodjenje imaju svoju klijentelu, ali mislim da kiosci vracaju odredjenu kolicinu novina, jer se ne uspije rasprodati.
ne znam da li su samo spekulacije, ali dnevni avaz uspjeva jer neke firme drzi pod pritiskom, i insistira da se kupuju, rade reklame, oglase, itd. narod bi to rekao slikovitije: reketira. no ne mogu da tvrdim, jer me ta dnevna novina objektivno ne zanima. previse je prosta i banalna za moj ukus, pa ne dajem prostora da mislim o njoj. da sam u sumi bez icega i danima nemam komunikaciju sa svijetom, a na raspolaganju mi je avaz na citanje, definitivno me ne bi zanimalo sto oni izvjestavaju.
-
clio_dci120
#37359 Re: Zeničani
Pa iskreno, sta je klix bolji od avaza, pa opet svakodnevno ulazis na klix?
Sto se tice nase dnevne stampe, Oslobodjenje jedino ima neki kvalitet, bude dobrih tekstova. Mada znam iz svog iskustva, iz prve ruke, glavna urednica je zvala jednog uglednog novinara da bi mu usmenim putem izdala zabranu objave jednog teksta. Necu da detaljnije pisem...uglavnom novinari nisu nezavisni u svome radu.
A Avaz je jedno vrijeme imao tekstove NYT-a, nekada tamo 2009, pa su prestali, nazalost.
Imam hrpu novina The Daily Mail, Economist, The Guardian, Independent (njega najcesce citam), imam tu srecu da svaka dva tri mjeseca dobivam taze, pa uglavnom tu stampu citam zbog jezika. Nebo i zemlja u odnosu na nase. Crna hronika im je nepozat pojam, jedino da se kakav avion sa tristo putnika negdje "srolja"...
I nasa Zenica je poseban grad po jos necemu, a to su novine Nasa Rijec. Obuhvataju regiju kantona. Iskreno, mislio sam da tavore, ali kada sam cuo u kojem tirazu idu u javne institucije, mogli bi se malo i potruditi oko dizajna, ali sta je tu je. I nemaju crnu hroniku, sto je plus.
Sto se tice nase dnevne stampe, Oslobodjenje jedino ima neki kvalitet, bude dobrih tekstova. Mada znam iz svog iskustva, iz prve ruke, glavna urednica je zvala jednog uglednog novinara da bi mu usmenim putem izdala zabranu objave jednog teksta. Necu da detaljnije pisem...uglavnom novinari nisu nezavisni u svome radu.
A Avaz je jedno vrijeme imao tekstove NYT-a, nekada tamo 2009, pa su prestali, nazalost.
Imam hrpu novina The Daily Mail, Economist, The Guardian, Independent (njega najcesce citam), imam tu srecu da svaka dva tri mjeseca dobivam taze, pa uglavnom tu stampu citam zbog jezika. Nebo i zemlja u odnosu na nase. Crna hronika im je nepozat pojam, jedino da se kakav avion sa tristo putnika negdje "srolja"...
I nasa Zenica je poseban grad po jos necemu, a to su novine Nasa Rijec. Obuhvataju regiju kantona. Iskreno, mislio sam da tavore, ali kada sam cuo u kojem tirazu idu u javne institucije, mogli bi se malo i potruditi oko dizajna, ali sta je tu je. I nemaju crnu hroniku, sto je plus.
- Bloo
- Globalna šefica
#37360 Re: Zeničani
Daily Mail je ono baš kvalitet, kao The Sun 
-
moet-perignon
#37361 Re: Zeničani
vjerovatno da nema ovog podforuma ni meni ne bi padalo na um da dolazim na portal. ima jos dobrih stranica na forumu i dosta pametnih ljudi, tako da vrijedi njih citati. imam prijatelje koji iz principa ne zele da idu na klix. ne zele mu dizati rejting njihovom posjetom.clio_dci120 wrote:Pa iskreno, sta je klix bolji od avaza, pa opet svakodnevno ulazis na klix?![]()
![]()
i bez sumnje su upravu.
novine koje su spomenuo i usporedio kao nebo i zemlja u odnosu na nase novine, tim novinarima je izazov pisati jer znaju da postoji kriticna masa koja ih prati. dnevni avaz ne bere brigu kad ima neke gramaticke ispade, jer zna da su njegovi konzumenti nekriticni, ili ne primjecuju, ili oni koji primjete nece reagirati.
nasa rijec je imala bolje dane.
Last edited by moet-perignon on 19/10/2019 22:21, edited 1 time in total.
-
clio_dci120
#37362 Re: Zeničani
Pa printano izdanje jeste bolje od weba. Na web ubacuju ove celebritije.
Opet, miljama su ispred nase stampe.
The Sun je vec klasicni tabloid, ako se ne varam od njih je i krenuo pojam zute stampe.
The Sun je vec klasicni tabloid, ako se ne varam od njih je i krenuo pojam zute stampe.
- Bloo
- Globalna šefica
#37364 Re: Zeničani
Pa nije Informer i Kurir, ali opet nije ni kvalitetan medij.clio_dci120 wrote:Pa printano izdanje jeste bolje od weba. Na web ubacuju ove celebritije.
Ovo ostalo je ok.
-
clio_dci120
#37365 Re: Zeničani
Mada, takodjer ako se ne varam, upravo je Boris Dzonson kao novinar lazirao neke tekstove ili tako nesto...Znam da je po tome u Engleskoj najpoznatiji. Novinar je po struci, ali je nesto zbrljavio...znaci ima i kod nas Dzonlic sanse za politiku. 
Ma dobro, Daily Mail sam naveo od toga sta sve citam, nisam ni napisao da je najkvalitetniji. Gore sam spomenuo da najcesce od njihovih citam Independent. Volim novinu pod rukom da citam, a mlad sam, mozda malo neobicno.
Ma dobro, Daily Mail sam naveo od toga sta sve citam, nisam ni napisao da je najkvalitetniji. Gore sam spomenuo da najcesce od njihovih citam Independent. Volim novinu pod rukom da citam, a mlad sam, mozda malo neobicno.
- Bloo
- Globalna šefica
#37366 Re: Zeničani
Interesantno što voliš papirnatu verziju.clio_dci120 wrote:Mada, takodjer ako se ne varam, upravo je Boris Dzonson kao novinar lazirao neke tekstove ili tako nesto...Znam da je po tome u Engleskoj najpoznatiji. Novinar je po struci, ali je nesto zbrljavio...znaci ima i kod nas Dzonlic sanse za politiku.
-
clio_dci120
#37367 Re: Zeničani
Vjeruj imam ih toliko naslaganih da mogu i naredne dvije godine citati samo njega. 
Nisam levat da ne znam da su jos 2016 presli na online.
Nisam levat da ne znam da su jos 2016 presli na online.
- Bloo
- Globalna šefica
#37368 Re: Zeničani
A možda čak i tri...
-
clio_dci120
#37369 Re: Zeničani
Preko 700 primjeraka svih nabrojanih novina imam. Neki doduse vec pozutjeli i sa onim mirisom, ali u ok stanju.
Mislim na sve nabrojane, plus oni dodaci sto dolaze.
Mislim na sve nabrojane, plus oni dodaci sto dolaze.
-
clio_dci120
#37370 Re: Zeničani
https://www.posao.ba/#!job;t=transport- ... dsc;page=1
Interesantan oglas, jedna od boljih firmi u Ze!
Interesantan oglas, jedna od boljih firmi u Ze!
- notsure
#37371 Re: Zeničani
Nemojte tako, kako može bez doajena bh novinarstva, čojk čak izmišlja nove riječi u jeziku koji je studirao u Zenici pa u Travniku:moet-perignon wrote:vjerovatno da nema ovog podforuma ni meni ne bi padalo na um da dolazim na portal. ima jos dobrih stranica na forumu i dosta pametnih ljudi, tako da vrijedi njih citati. imam prijatelje koji iz principa ne zele da idu na klix. ne zele mu dizati rejting njihovom posjetom.clio_dci120 wrote:Pa iskreno, sta je klix bolji od avaza, pa opet svakodnevno ulazis na klix?![]()
![]()
i bez sumnje su upravu.
novine koje su spomenuo i usporedio kao nebo i zemlja u odnosu na nase novine, tim novinarima je izazov pisati jer znaju da postoji kriticna masa koja ih prati. dnevni avaz ne bere brigu kad ima neke gramaticke ispade, jer zna da su njegovi konzumenti nekriticni, ili ne primjecuju, ili oni koji primjete nece reagirati.
nasa rijec je imala bolje dane.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/52 ... inula-prst
Dino Pašalić a.k.a. "sušilnik"
-
clio_dci120
#37372 Re: Zeničani
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/52 ... ovrijedeno
Inace, kao i svake godine ici ce pohvale na rad komesara i MUP-a, a vozaci po Ze vozaju se kako hoce, i to sa oduzetim vozackim. Samo u Ze nigdje iza 23.00h nema ni jedne patrole, trebalo bi na svim ulazim/izlazima iz grada da budu postavljenje kontrole. Sjecam se nekada do 2010,2011, pa i 12, nisi navece mogao proci autom iza 23.00 da te barem jedni ne zaustave. Redovno cekali one sto idu iz Gata, Tena i sl. Sada ih ne mozes vidjeti na cesti, osim kada se snimaju Slucajevi X. I istina je da u Ze ne diraju vozace skupljih auta, u Ze jarani mi ne smiju ni pogledati, kada mi nekada dodje u Sa, odmah ga zaustavljaju i kontrolisu zbog upectaljivog BMW-a. I to svaki put. U Ze ga nikada nisu za dvije godine nikada zaustavili, samo okrenu glavu, kontaju da je neki krimos, pa nece da se zamjeraju.
Takodjer, u cijeloj BiH zapisnik o uvidaju nezgode dobijes za 7 dana max, jedino u Ze cekas mjesec dana. Ali tako je to kada se komesar, a i personal, biraju po pripadnosti SDH-a.
Inace, kao i svake godine ici ce pohvale na rad komesara i MUP-a, a vozaci po Ze vozaju se kako hoce, i to sa oduzetim vozackim. Samo u Ze nigdje iza 23.00h nema ni jedne patrole, trebalo bi na svim ulazim/izlazima iz grada da budu postavljenje kontrole. Sjecam se nekada do 2010,2011, pa i 12, nisi navece mogao proci autom iza 23.00 da te barem jedni ne zaustave. Redovno cekali one sto idu iz Gata, Tena i sl. Sada ih ne mozes vidjeti na cesti, osim kada se snimaju Slucajevi X. I istina je da u Ze ne diraju vozace skupljih auta, u Ze jarani mi ne smiju ni pogledati, kada mi nekada dodje u Sa, odmah ga zaustavljaju i kontrolisu zbog upectaljivog BMW-a. I to svaki put. U Ze ga nikada nisu za dvije godine nikada zaustavili, samo okrenu glavu, kontaju da je neki krimos, pa nece da se zamjeraju.
Takodjer, u cijeloj BiH zapisnik o uvidaju nezgode dobijes za 7 dana max, jedino u Ze cekas mjesec dana. Ali tako je to kada se komesar, a i personal, biraju po pripadnosti SDH-a.
- Casual's
#37373 Re: Zeničani
Povecali su broj interventnih patrola, aktivirali motoriste da presrecu i kako mi haver iz mup-a rece dosta vise kazni su na taj nacin spucali.
Vala ne mogu oni znati kada neko vozi pod zabranom. Ispred moje kuće motorista isključio nekog starog prdonju, ovaj se za 15 min. vratio i nastavio voziti...
Vala ne mogu oni znati kada neko vozi pod zabranom. Ispred moje kuće motorista isključio nekog starog prdonju, ovaj se za 15 min. vratio i nastavio voziti...
-
clio_dci120
#37374 Re: Zeničani
Motoristi ganjaju one po kruznom ko ne dadne zmigavac na izlazu ili nepravilno prestrojavanje iz unutrasnje u vanjsku traku i obrnuto, to im je primat kako cujem. Pa znam prije da nisam mogao proci da me navece makar jedna patrola ne zaustavi, sada to nije slucaj. Provozaj se navece iza 23.00 pa ces vidjeti da ih nigdje nema, uglavnom.
- Casual's
#37375 Re: Zeničani
Znam dvojicu motorista (ovu mlađu ekipu). Imaju naređenje da najviše alkohol testiraju (jedan alkometar u toku smjene oni nose), i one koji sijeku kružni (motoristi se žalili na to, pa i ja sam). Žmigavac i ostalo upozoravaju. Isto tako idu po selima (Lokvine, Stranjani, Gradišće..) gdje isto testiraju na alkohol i ko nema vozacku.
Uglavnom tada i vozim. Kroz Crkvice kruže kombijem i zaustave ko im je zanimljiv, u centru vozaju Suzuki i pola. Uglavnom, malo šveraj po Bulevaru zaustavit će te neko.
Uglavnom tada i vozim. Kroz Crkvice kruže kombijem i zaustave ko im je zanimljiv, u centru vozaju Suzuki i pola. Uglavnom, malo šveraj po Bulevaru zaustavit će te neko.