Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
-Chesterfield- wrote: ↑14/10/2021 12:50
Prvo moraš pitati majstora hoće li ti ugraditi kada ti kupiš?
Ja sam prije par dana mijenjao ulje i filtre i pitao ovog majstora i rekao mi da će ugraditi kada ja kupim dijelove.
A cijene su različite od radnje do radnje.
Moram ja prvo obići i naći majstora sad, ovome se više ne vraćam. Kako god sračunam, ruke za zamajac me izašle 300 400KM
Ne bih nešto fušersko stavljao, ipak će auto imati 300k + na satu. Imao sam i ja slučajeva, neće da urade mali servis ako nije preko njih, a ima i što insistiraju da ti doneseš dijelove.
emotivac wrote: ↑14/10/2021 12:54
Većinom u ovoj radnji, najeftiniji, najbrži što se tiče reklamacije, nikad nikakvih problema nisam imao. https://automarjanovic.olx.ba/
Ja lično, kad radim veliki servis, nakon 100 000km ili 5 godina, mjenjam sve, i set zupčastog i set kanalnog remena, uz vodenu pumpu naravno..
Mnogima veliki servis znači samo set zupčastog, međutim ja mjenjam sve, što je sigurno sigurno, a rahat 100k km
i btw preferiram samo continental i skf....
Mijenjaš li remenicu radilice?
Mijenjam i ja vodenu pumpu, mikro remen, španer.
Mene zanima da li ovo boldirano uopće mijenjati? Postoji li negdje podatak kada je interval zamjene remenice radilice i remenice alternatora?
Remenica radilice SNR 142 KM
Remenica alternatora INA 48 KM
Španer mikro remena INA 60 KM
Mikro remen Coninentall 26 KM rok isporuke 24 sata u toku radne sedmice
ukupno za kes 221 KM
-Chesterfield- wrote: ↑14/10/2021 13:56
OK, hvala na odgovoru.
Mene zanima da li ovo boldirano uopće mijenjati? Postoji li negdje podatak kada je interval zamjene remenice radilice i remenice alternatora?
Ja sam remenicu alternatora na jednom od prošlih auta mijenjao tek kad mi je mehaničar rekao da to uradim. Jedne prilike došao na mali servis, kaže treba i to, rekoh mijenjaj. VW Passat 1.9 TDI 77kw.
Remenice kanalnog remena ili mikroremena se mijenjaju po potrebi. Mislim da ne postoji srevisni interval za njih.
Drugo su remenice i španeri za zupčasti, koji idu u kompletu sa velikim servisom. Oni se mijenjaju preventivno.
drug_profi wrote: ↑14/10/2021 14:22
Remenice kanalnog remena ili mikroremena se mijenjaju po potrebi. Mislim da ne postoji srevisni interval za njih.
Drugo su remenice i španeri za zupčasti, koji idu u kompletu sa velikim servisom. Oni se mijenjaju preventivno.
A čuj bgti po potrebi, kod mene se sve naprijed skida da se uradi veliki servis, uzme majstor za ruke 120 km, vjerovatno neki drugi i više, i uradim set zupčastog SAMO, i za 2 mjeseca se pročuje remenica kanalnog ili mikro-remena i opet se mora skidati vani sve i bude skuplja pita nego tepsija...
A čuj bgti po potrebi, kod mene se sve naprijed skida da se uradi veliki servis, uzme majstor za ruke 120 km, vjerovatno neki drugi i više, i uradim set zupčastog SAMO, i za 2 mjeseca se pročuje remenica kanalnog ili mikro-remena i opet se mora skidati vani sve i bude skuplja pita nego tepsija...
Ja koliko vidim ovdje kod tebe nema ni jedne remenice?
Ja koliko vidim ovdje kod tebe nema ni jedne remenice?
Ne znam drug, znam da je mjenjana i remenica radilice i alternatora, mislim da je na drugoj fakturi
veceras sta mi se desilo
upalio auto i dodam gas nista se ne desava morao ugasiti auto upaliti i normalno dok mi se u voznji jos jednom nije desilo pa sam morao stati upaliti i ponovo sve ok
narucio sam se sutra u blok da vidim sta je
al me zanima ovako sta moze biti
Onaj komšo što ima Passat B5.5, nikad mu ne mijenja ulje, samo dosipa s vremena na vrijeme, ne znam ni da li je zupčasti ikad promijenio, znam da je tad s njim pregazio već 120k km i govorio da može još, ne mora se to mijenjat' i još ga auto služi, ne može mu ništa.
Ali zato, kad taj Passat jednom završi na dizalici, pričaće se kako je loš i kako su dizalice prepune Passata.
-Chesterfield- wrote: ↑14/10/2021 12:55
Svaki put kada mijenjam filter goriva auto jedva upali. Možda je i ta pumpa goriva loša?
Dok ja verglam on tamo šprica sa nekakvim sprejem.
Na rukama mu pola cm masnoće. Kontam u sebi, džabe ja mijenjam te filtere kada si ih ti zamastio rukama.
Pumpa goriva je dobra,tim kvazi majstorima je mrsko da prvo napumpaju gorivo u filter, zato toliko vergla.
-Chesterfield- wrote: ↑14/10/2021 12:55
Svaki put kada mijenjam filter goriva auto jedva upali. Možda je i ta pumpa goriva loša?
Dok ja verglam on tamo šprica sa nekakvim sprejem.
Na rukama mu pola cm masnoće. Kontam u sebi, džabe ja mijenjam te filtere kada si ih ti zamastio rukama.
Pumpa goriva je dobra,tim kvazi majstorima je mrsko da prvo napumpaju gorivo u filter, zato toliko vergla.