Sirija
- dječak sa šibicama
#37327 Re: Sirija
https://www.facebook.com/video.php?v=343086742555699
mutna slika, ali vele da je ovaj crni sto razbacuje sparing partnere, Tigar Hassan Seckati.
mutna slika, ali vele da je ovaj crni sto razbacuje sparing partnere, Tigar Hassan Seckati.
- Kikibombona
#37328 Re: Sirija
Da, Tigar... Ja sam nabasao na jednom arapskom portalu i jutros postavio....dječak sa šibicama wrote:https://www.facebook.com/video.php?v=343086742555699
العقيد النمر سهيل الحسن وبراعته في القتال الفردي
Colonel Tiger Sohail Hassan and his proficiency in individual fighting
Lik je faca, nema sta.

Bice gadno u Alepu ovih dana! Navodno je velika ofanziva koju ce predvoditi Tigar u pripremi....
-
cbrt
#37329 Re: Sirija
Okolina sela Bashkiy 10-ak mrtvih asadovaca
https://www.youtube.com/watch?v=q0DcSsrYeGQ&app=desktop
https://www.youtube.com/watch?v=q0DcSsrYeGQ&app=desktop
-
megaman4
#37330 Re: Sirija
Da li neko ko je dobro upućen u dešavanja na Bliskom Istoku može reći nešto o pojmu " LORENS od ARABIJE"? Da li danas postoji neko ko u nečije ime upravlja zemljama na Bliskom istoku? Moža je ova stvar povezana sa ratom u Siriji?
- Kikibombona
#37331 Re: Sirija
Australac i clan YPG, poginuo na planini Sindzar u Iraku

YPG nadomak Tel Hamisa

YPG nadomak Tel Hamisa
- Co0l
#37332 Re: Sirija
Uhh,pa tek je to onda presmjesnoOpetja033 wrote:Oni katarskog emira tako nazivaju, nije to taj al Thani. Ovaj je premijer jedne od dvije libijske vlade, one vlade sa sjedistem u Tobruku. Pudlica pudlice Sisija.Co0l wrote: Sad se i 'debelom cionistickom krmku' Taniju vjeruje![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#37333 Re: Sirija
plaćenik i terorista a more bit i agent tajne sileKikibombona wrote:Australac i clan YPG, poginuo na planini Sindzar u Iraku
- Co0l
#37334 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Da, Tigar... Ja sam nabasao na jednom arapskom portalu i jutros postavio....dječak sa šibicama wrote:https://www.facebook.com/video.php?v=343086742555699
العقيد النمر سهيل الحسن وبراعته في القتال الفرديColonel Tiger Sohail Hassan and his proficiency in individual fighting
Lik je faca, nema sta.
Bice gadno u Alepu ovih dana! Navodno je velika ofanziva koju ce predvoditi Tigar u pripremi....
Pa ova 'demonstracija' je toliko amaterski uradjena da bi se ja stidio da neko postavi ovaj snimak da sam ja na njemu ali eto,ovi Asadovci su do sada bezbroj puta pokazali da imaju druagcije standarde od iole normalnih ljudi.
-
sarajevoxxxx
#37335 Re: Sirija
Orinet news: Rami Abdurahman iz SOHR-a, po ko zna koji put iznosi neistine.Laž je da su pripadnici IS-a uzeli za taoce 150 kršćana, istina je da su zarobili 40 vojnika nakon zauzimanja nekoliko sela u Hasaki, među kojima su bili arapi, Kurdi i Asirci.
- U tekstu Orineta http://orient-news.net/?page=news_show&id=85417 se također navodi da su arapi suniti zapravo najviše stradali najnovijim sukobom između IS-a i pripadnika YPG-a koji su počinili masakr nad jednom arapskom porodicom, gdje je među stradalima bilo i troje djece.
- U tekstu Orineta http://orient-news.net/?page=news_show&id=85417 se također navodi da su arapi suniti zapravo najviše stradali najnovijim sukobom između IS-a i pripadnika YPG-a koji su počinili masakr nad jednom arapskom porodicom, gdje je među stradalima bilo i troje djece.
- dragma
- Vozim: Pješe
#37336 Re: Sirija
Ma tigar je mala maca, pogledaj kako to profesionalci rade.Kikibombona wrote:Da, Tigar... Ja sam nabasao na jednom arapskom portalu i jutros postavio....dječak sa šibicama wrote:https://www.facebook.com/video.php?v=343086742555699
العقيد النمر سهيل الحسن وبراعته في القتال الفرديColonel Tiger Sohail Hassan and his proficiency in individual fighting
Lik je faca, nema sta.
- Kikibombona
#37337 Re: Sirija
Snimak je amaterski, vjerovatno prije rata napravljen sa losom kamerom mobilnog telefona......Co0l wrote:
![]()
![]()
Pa ova 'demonstracija' je toliko amaterski uradjena da bi se ja stidio da neko postavi ovaj snimak da sam ja na njemu ali eto,ovi Asadovci su do sada bezbroj puta pokazali da imaju druagcije standarde od iole normalnih ljudi.
Da je rezim odradio u propagande svrhe, sigurno bi bilo na vecem nivou..... Ima i Brko No.1 ovakvih klipova gdje demnostrira snagu, ocigledno amertskih uradjenih, pa postavljenim na drustvene mreze...
To nije materijal koji objavljuje drzavna televizija u propagande svrhe. Valjda je to ocigledno.
- Kikibombona
#37338 Re: Sirija
Oplakahdragma wrote:
Ma tigar je mala maca, pogledaj kako to profesionalci rade.
Je li neko skuzio 'FSA komadanta', cupavog orangutana, sa gitarom i brukom oruzja oko sebe. To sam vidio nedavno, ali se ne mogu sjetiti gdje.
Sto se tice Tigra, pozitivno je sto poznaje borilacke vjestine..... Rijetkost je to kod obicno fizicki zapustenih generala....
-
sarajevoxxxx
#37339 Re: Sirija
Suhejl Hasan - Tigar je vjerovatno poslije Asada najveći sirijski ratni zločinac.Sva ona bombardovanja Haleba, Hame, Homsa, je direktno on naredio.Desetine hiljada civila su ili poginuli ili ranjeni u tim bombardovanjima.Režimski zapovjednik koji se najviše od svih koristi vojnom strategijom ''spaljene zemlje'' tj namjernog uništavanja objekata, etničkog čiščenja, i masakrima nad civilnim stanovništvom.Po režimskim izvorima ima neograničene ovlasti nad avijacijom.Kikibombona wrote:Oplakahdragma wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je li neko skuzio 'FSA komadanta', cupavog orangutana, sa gitarom i brukom oruzja oko sebe. To sam vidio nedavno, ali se ne mogu sjetiti gdje.![]()
Sto se tice Tigra, pozitivno je sto poznaje borilacke vjestine..... Rijetkost je to kod obicno fizicki zapustenih generala....
- Fantassin
#37340 Re: Sirija
Jel ti sta znaci taktika "spaljene zemlje"..? + vijest o otetim krscanima je potvrdjena ..sarajevoxxxx wrote:Suhejl Hasan - Tigar je vjerovatno poslije Asada najveći sirijski ratni zločinac.Sva ona bombardovanja Haleba, Hame, Homsa, je direktno on naredio.Desetine hiljada civila su ili poginuli ili ranjeni u tim bombardovanjima.Režimski zapovjednik koji se najviše od svih koristi vojnom strategijom ''spaljene zemlje'' tj namjernog uništavanja objekata, etničkog čiščenja, i masakrima nad civilnim stanovništvom.Po režimskim izvorima ima neograničene ovlasti nad avijacijom.Kikibombona wrote:Oplakahdragma wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je li neko skuzio 'FSA komadanta', cupavog orangutana, sa gitarom i brukom oruzja oko sebe. To sam vidio nedavno, ali se ne mogu sjetiti gdje.![]()
BBC http://m.bbc.com/news/world-middle-east-31622883
- Kikibombona
#37341 Re: Sirija
Mislim da nagadjas. Al Dzazira je objavila da Asad od svih generala najvise njemu vjeruje, kao i jos neki mediji..... A da li je to istina, mi ne znamo. Znas i sam kakvi su mediji.... O Tigru se inace zna veoma malo, prilicno misteriozan lik. Slicna situacija je sa Maherom el Asadom koji se gotovo nigdje ne spominje, ne pojavljuje.... Pobunjenici su do sada bruku puta objavili da je Tigar likvidiran. Jedino je cuveni Isam Zehrudin - Brko bio vise puta likvidiran.sarajevoxxxx wrote:
Suhejl Hasan - Tigar je vjerovatno poslije Asada najveći sirijski ratni zločinac.Sva ona bombardovanja Haleba, Hame, Homsa, je direktno on naredio.Desetine hiljada civila su ili poginuli ili ranjeni u tim bombardovanjima.Režimski zapovjednik koji se najviše od svih koristi vojnom strategijom ''spaljene zemlje'' tj namjernog uništavanja objekata, etničkog čiščenja, i masakrima nad civilnim stanovništvom.Po režimskim izvorima ima neograničene ovlasti nad avijacijom.
Tigar je imao nekoliko strasno ucinkovitih ofanziva i to je ono sto je definitivno. SAA ga rasporedi tamo gdje je najteze, sto pokazuje da je sposoban i da ima dobar status medju borcima. Da li je naredio bombardovanje Alepa, Hame i Homs....? Kako mi to mozemo znati? Pa nije on jedini koji se pita u SAA.....
- em11r
#37342 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:plaćenik i terorista a more bit i agent tajne sileKikibombona wrote:Australac i clan YPG, poginuo na planini Sindzar u Iraku
Zaboravio si, stakor, ass adista, prokleta sija i deratizacija
- Sanjarko
- Fantassin
#37344 Re: Sirija
Dostavio im je veliki brat dosta poklona u KobaneuVizionar 1985 wrote:Dostava od Velikog Brata za ID
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... sLoWhBU2ZU
Inace za posiljke je normalna stvar da poneka bude bacena i na pogresnu lokaciju osebno ako se ista vrsi prema jedinicama u blizini neprijatelja.
- japin_mutapi
#37345 Re: Sirija
ovo dvoje nikada nisam napisao a za deratizaciju se slažem 100%em11r wrote:japin_mutapi wrote:plaćenik i terorista a more bit i agent tajne sileKikibombona wrote:Australac i clan YPG, poginuo na planini Sindzar u Iraku
Zaboravio si, stakor, ass adista, prokleta sija i deratizacija
-
sarajevoxxxx
#37346 Re: Sirija
On je prvo ime, Isam drugo., na netu bezbroj stranica o njemu.Prije pada Šejh Miskina govorili su da je stigao na ratište Dere, znači bio je tamo ali nije ništa uradio. Vjerovatno su ga probali i na Džoberu (tamo je valjda režim sve probao) i tamo zube polomio.Dakle, odavno od njega režim ništa vidio nije. Čak šta više direktni je krivac za propast ofanzive na Mork i Han Šejhun. Mork jesu uzeli, ali uz ogromne gubitke, i kada se očekivalo da se režim probije do baza Wadi Deif i Hamidije, Nusra i Ahrar su ih zauzeli.Najmanje 1500 vojnika režim je izgubio na Morku. Stotine u Wadi i Hamidije, i to sve na ratištu na kojem je Suhejl bio glavni.Kikibombona wrote:Mislim da nagadjas. Al Dzazira je objavila da Asad od svih generala najvise njemu vjeruje, kao i jos neki mediji..... A da li je to istina, mi ne znamo. Znas i sam kakvi su mediji.... O Tigru se inace zna veoma malo, prilicno misteriozan lik. Slicna situacija je sa Maherom el Asadom koji se gotovo nigdje ne spominje, ne pojavljuje.... Pobunjenici su do sada bruku puta objavili da je Tigar likvidiran. Jedino je cuveni Isam Zehrudin - Brko bio vise puta likvidiran.sarajevoxxxx wrote:
Suhejl Hasan - Tigar je vjerovatno poslije Asada najveći sirijski ratni zločinac.Sva ona bombardovanja Haleba, Hame, Homsa, je direktno on naredio.Desetine hiljada civila su ili poginuli ili ranjeni u tim bombardovanjima.Režimski zapovjednik koji se najviše od svih koristi vojnom strategijom ''spaljene zemlje'' tj namjernog uništavanja objekata, etničkog čiščenja, i masakrima nad civilnim stanovništvom.Po režimskim izvorima ima neograničene ovlasti nad avijacijom.![]()
Tigar je imao nekoliko strasno ucinkovitih ofanziva i to je ono sto je definitivno. SAA ga rasporedi tamo gdje je najteze, sto pokazuje da je sposoban i da ima dobar status medju borcima. Da li je naredio bombardovanje Alepa, Hame i Homs....? Kako mi to mozemo znati? Pa nije on jedini koji se pita u SAA.....Cak stavise, ima dosta generala koji su rangirani iznad njega.
Sa druge strane razorio je Haleb, Homs, one gradove oko Hame Kafr Zeita, Latamineh, Mork. Znači u Haleb dolazi nakon serije svojih poraza, i nakon strašnog debakla najboljih iranskih generala i oficira u Halebu.
- Co0l
#37347 Re: Sirija
Ma ne govorim ja o kvalitetu snimka,to je potpuno nebitno,amaterska je tehnika izvodjaca.To je jasno svakom ko je bar dva dana u zivotu trenirao neku borilacku vjestinu.Smjesno.Kikibombona wrote:Snimak je amaterski, vjerovatno prije rata napravljen sa losom kamerom mobilnog telefona......Co0l wrote:
![]()
![]()
Da je rezim odradio u propagande svrhe, sigurno bi bilo na vecem nivou..... Ima i Brko No.1 ovakvih klipova gdje demnostrira snagu, ocigledno amertskih uradjenih, pa postavljenim na drustvene mreze...
To nije materijal koji objavljuje drzavna televizija u propagande svrhe. Valjda je to ocigledno.
- Klavikula
#37348 Re: Sirija
daj ba savoxe, ne lazi ljude. nit je bio u Dari niti u Damasku, iako se pisalo. svaki dan su ga selili na drugo ratiste.
SAA nije mogla uzeti Morek dok nisu Tigrovi dosli i glat ga uzeli. nakon toga je prebacen na Sajr polja, gdje se ekspresno obracunao sa IS-om. koliko je to trajalo, 2-3 dana
prije Hame bio je deblokiro Alep i haman pobunjenike stavio pod blokadu. a jos prije toga je bio na Latakiji, gdje je takodjer ekspresno nabio sekularne.
treba biti covjek i priznati kad je neko bolji, a ne izmisljati bedastoce.

SAA nije mogla uzeti Morek dok nisu Tigrovi dosli i glat ga uzeli. nakon toga je prebacen na Sajr polja, gdje se ekspresno obracunao sa IS-om. koliko je to trajalo, 2-3 dana
treba biti covjek i priznati kad je neko bolji, a ne izmisljati bedastoce.
- DaysleepeR
#37349 Re: Sirija
video ne pokazuje apsolutno ništa. a ovo što je u video rečeno, svašta se priča, pričalo i pričaće se na TV-u, a ne mora biti istina...Vizionar 1985 wrote:Dostava od Velikog Brata za ID
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... sLoWhBU2ZU
- japin_mutapi
#37350 Re: Sirija
legenda o tigru
tigar nema pojma ... režimski mediji prave od njega nekakvog genijalnog taktičara i opasnog lika koji šamara i udara da sve zvoni u ušima
obična ratna propaganda
tigar, soko, lav, brko, brada, čelo, čupo, zulufi itd itd ...
tigar nema pojma ... režimski mediji prave od njega nekakvog genijalnog taktičara i opasnog lika koji šamara i udara da sve zvoni u ušima
obična ratna propaganda
tigar, soko, lav, brko, brada, čelo, čupo, zulufi itd itd ...