Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#37326 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

MarlboroGold wrote:Ništa, sljedeće sezone ganjajte 38 pobjeda u sezoni. Haman je samo to garant da se dođe do titule :D
Pa izgleda da nema druge. Pisao sam prošlo ljeto kako bi za eventualnu titulu trebala skoro perfektna sezona i da je to nemoguće.

A pretpostavljao sam da je to ovakva sezona. I opet ništa. Strašno.
90minut

#37327 Re: Liverpool FC

Post by 90minut »

A stvarno poprilicno je nevjerovatno da klub s takvim navijacima i historijom nije osvojio vec 29 godina
MarlboroGold

#37328 Re: Liverpool FC

Post by MarlboroGold »

AmiĐa_Idriz wrote:
MarlboroGold wrote:Ništa, sljedeće sezone ganjajte 38 pobjeda u sezoni. Haman je samo to garant da se dođe do titule :D
Pa izgleda da nema druge. Pisao sam prošlo ljeto kako bi za eventualnu titulu trebala skoro perfektna sezona i da je to nemoguće.

A pretpostavljao sam da je to ovakva sezona. I opet ništa. Strašno.
Poguraće vas VAR u sljedećoj sezoni :D
skafiskafsnjak

#37329 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

90minut wrote:A stvarno poprilicno je nevjerovatno da klub s takvim navijacima i historijom nije osvojio vec 29 godina
Pa ne igraju navijaci niti historija. Ima i United historiju...pa su sad karina.
90minut

#37330 Re: Liverpool FC

Post by 90minut »

skafiskafsnjak wrote:
90minut wrote:A stvarno poprilicno je nevjerovatno da klub s takvim navijacima i historijom nije osvojio vec 29 godina
Pa ne igraju navijaci niti historija. Ima i United historiju...pa su sad karina.
Ja i?

Kad je united osvojio zadnji put?
MaksprotivMarksa

#37331 Re: Liverpool FC

Post by MaksprotivMarksa »

PL ne smije da dozvoli dominaciju jednog kluba poput ove Sitijeve, ja u titulu naredne godine ne sumnjam, sad da se uzme klempo i sljedece godine tripla.
zomri

#37332 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Treba FA dodatno kolo napraviti za ove što igraju finale LP i ubrojati bodove za ligu :oops: Ono malo da ih motivišu :mrgreen:

Amiđa, Lossla sam zaboravio, mogao bi i on :thumbup: Treba neko ko može pritisnuti Alissona da se ne opusti tokom sezone, obećat mu kupove i biti principijelan.
Crvena Tifoza

#37333 Re: Liverpool FC

Post by Crvena Tifoza »

MaksprotivMarksa wrote:PL ne smije da dozvoli dominaciju jednog kluba poput ove Sitijeve, ja u titulu naredne godine ne sumnjam, sad da se uzme klempo i sljedece godine tripla.

Zašto ne smije da dozvoli dominaciju Citya?
skafiskafsnjak

#37334 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

90minut wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Ja i?

Kad je united osvojio zadnji put?
Otkako se EPL zove tim imenom, osvojili su je 13 puta... i sta sad ? Imaju historiju, trebaju dobro igrati?

Jel ti treba crtati?
zomri

#37335 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Sasvim je moguće da City naredne sezone izgubi na motivaciji za ligu pa tu treba gledati šansu. Mislim na igrače, Pep bi rado uzeo 3 Premiershipa zaredom da se njega pita :mrgreen:

Ovaj Novaković nije normalan. Hladno reče da je po njemu Rodgers bolji trener Liverpoola od njegovog nasljednika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MaksprotivMarksa

#37336 Re: Liverpool FC

Post by MaksprotivMarksa »

Crvena Tifoza wrote:
MaksprotivMarksa wrote:PL ne smije da dozvoli dominaciju jednog kluba poput ove Sitijeve, ja u titulu naredne godine ne sumnjam, sad da se uzme klempo i sljedece godine tripla.

Imaju par desetina milijardi razloga za to, Siti nece osvojiti PL naredne godine jer niko nece da gleda takmicenje u kojem prvak osvaja 200 bodova u dvije sezone, a treceg tima na nivou 90 bodova nema, dakle Liverpulova mora biti naredna sezona.
Nadzorna_ploca

#37337 Re: Liverpool FC

Post by Nadzorna_ploca »

Alaj lupate ko maksim po diviziji
Crvena Tifoza

#37338 Re: Liverpool FC

Post by Crvena Tifoza »

MaksprotivMarksa wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Imaju par desetina milijardi razloga za to, Siti nece osvojiti PL naredne godine jer niko nece da gleda takmicenje u kojem prvak osvaja 200 bodova u dvije sezone, a treceg tima na nivou 90 bodova nema, dakle Liverpulova mora biti naredna sezona.

Baš ta dominacija Citiya je napravila ovo takmičenje ineresantnijim ove sezone.
BHF_Manijak

#37339 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote:
Klopp: “There is more to come, we will go again. This team tried for the first time, and is one of the best to play for #LFC 100 per cent. If you think this is our only chance with a side like this I feel for you”.

To je to. Kad kažete "neće nikad ako nisu sad" skontajte gdje smo bili prije 2, 3, 4 godine i sl. Znači očigledan napredak iz sezone u sezonu. Mi smo ne tako davno slavili ulazak u LP a sad igramo back to back finala. Dakle napreduje se konstantno i samo dalje možemo ići.

Iskustvo, gorko, ali opet iskustvo. Valjaće za naredne sezone. Pojačaće se City, pojačat ćemo se i mi. Ćeraćemo se. Do tad:
Vidi, pis'o sam nedavno o tome. Napredak je vidljiv i u kontinuitetu, slazem se. Ali Liverpool je takav zadnjih 5-10-15 godina da jednostavno ne vjerujem da oni mogu ponoviti ovakvu sezonu u ligi, jednostavno mislim da su ove sezone i igraci sebe nadmasili i nadvisili, da je ovo dooobro vise od njihovih mogucnosti. Sto zbog sirine sto zbog individualne kvalitete. Zato sam ponavljao da ne ocekujem nazalost da Liverpool ovakvu sezonu moze ponoviti, za razliku od Citya. Jebi ga, oni je mogu ponoviti tacnije i ponovili su je u odnosu na prethodnu, koja je jos bolja bila. :(
Nisam pesimista, ovo je fakat realno stanje.
Pool je kao ekipa top, ali mora tu biti i individalne extra klase da nekad se rijesi utakmica (Aguero), sirina je jako bitna (na ovome moraju poraditi!) itd...

Nije mi za Leicester, nije mi za WH, Everton, koliko sto ove debile nisu na svom dobili, nego oprezno odigrali i na kraju 0:0.
AmiĐa_Idriz

#37340 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: Vidi, pis'o sam nedavno o tome. Napredak je vidljiv i u kontinuitetu, slazem se. Ali Liverpool je takav zadnjih 5-10-15 godina da jednostavno ne vjerujem da oni mogu ponoviti ovakvu sezonu u ligi, jednostavno mislim da su ove sezone i igraci sebe nadmasili i nadvisili, da je ovo dooobro vise od njihovih mogucnosti. Sto zbog sirine sto zbog individualne kvalitete. Zato sam ponavljao da ne ocekujem nazalost da Liverpool ovakvu sezonu moze ponoviti, za razliku od Citya. Jebi ga, oni je mogu ponoviti tacnije i ponovili su je u odnosu na prethodnu, koja je jos bolja bila. :(
Nisam pesimista, ovo je fakat realno stanje.
Pool je kao ekipa top, ali mora tu biti i individalne extra klase da nekad se rijesi utakmica (Aguero), sirina je jako bitna (na ovome moraju poraditi!) itd...

Nije mi za Leicester, nije mi za WH, Everton, koliko sto ove debile nisu na svom dobili, nego oprezno odigrali i na kraju 0:0.
Ja mislim da ni mi a ni oni nećemo imati ovoliko bodova iduće sezone. Liga će čitava biti jača.
King_Kenny

#37341 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

I ja sam od ovih što je ponosan na ekipu. Žao mi je što smo bili blizu, odigrali sjajno i zamalo osvojili.

Nevjerovatan je napredak igrača pojedinačno a i ekipe u cjelini. Dva puta zaredom finale Lige prvaka, 20 i kusur bodova zaostatka za fantastičnim Citijem svedeno na 1. Bekovi podivljali, odbrana eksplodirala, ekipa se uravnotežila. Jednostavno ne vidim kako mogu podbaciti naredne sezone. Da li će biti dovoljno za titulu - ne znam; ali sam siguran da će nas mnogo puta obradovati u sezoni.
AmiĐa_Idriz

#37342 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Dugo mi ovo 20 dana do finala :roll:
BHF_Manijak

#37343 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ocekujem jedino od Tottasa da jos malo pojaca. "Rijesili" su se stadiona, pa da vidimo kakvu ce ekipu napraviti. Od Uniteda iskreno ne ocekujem da bude jaci tj. konkurentniji, pa da ono mozes reci da ce potencijalno moci podmetnuti nogu u borbi za titulu, Chelsea sa ovom suspenzijom i odlaskom (vjerovatno) Hazarda takodjer, Arsenal je toplo-hladno... Fakat u vrhu ne ocekujem jacu borbu, tj. da bi neko od ovih mogao vise zasmetati Poolo ili Cityu. Jedino ovi sa dna da budu zilaviji i iz sredine.
King_Kenny

#37344 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Klopp:
"They have 198 points in two years, that’s special. We made such big steps. It’s only the first step. Always after a good year we lost key players [in the past] but we won’t [this time] so we’ll be there again."
AmiĐa_Idriz

#37345 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote:Ocekujem jedino od Tottasa da jos malo pojaca. "Rijesili" su se stadiona, pa da vidimo kakvu ce ekipu napraviti. Od Uniteda iskreno ne ocekujem da bude jaci tj. konkurentniji, pa da ono mozes reci da ce potencijalno moci podmetnuti nogu u borbi za titulu, Chelsea sa ovom suspenzijom i odlaskom (vjerovatno) Hazarda takodjer, Arsenal je toplo-hladno... Fakat u vrhu ne ocekujem jacu borbu, tj. da bi neko od ovih mogao vise zasmetati Poolo ili Cityu. Jedino ovi sa dna da budu zilaviji i iz sredine.
Borba za titulu ostaje ista sigurno, što kažeš vidjećemo jedino Spursi šta će uraditi, sigurno će imati zanimljivo ljeto.

Ali ovi od 6 do 14 mjesta će biti znatno jači. Tu će dosta ekipa iz top 6 gubiti bodove, nadamo se i Pepovi brigadiri. Al imaćemo kad lupat glavom, sad Tottenham :bih: :mrgreen:
BHF_Manijak

#37346 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Slazem se Adjo, ali Boga mi morat ce i na ljeto se pojacati. Osvjeziti konkurenciju, jos "gladnih" igraca dovesti, da kad ne ide Salaha/Manea/Firmina da ne uvodis Lallanu, nego pristojnu zamjenu koja moze dar-mar napraviti. Klupa jaca mora biti, valjda su i sami svjesni toga. Da ih ne zavara rezultat ove sezone, pa da kontaju da na istim osnovama mogu i iducu sezonu izgurati.
drug_profi

#37347 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Nema se pravo bacati nista na ekipu i trenere.
Vrhunska sezona. Najbolja ikad. Peh je da imas u konkurenciji ovakav Siti, koji je vjerovatno najbolji Siti koji ce ikada u buducnosti opet biti.
Klop je to lijepo rekao za sebe, a moze se odnositi i na ekipu. Da parafraziram:
"Uvijek dajem najbolje od sebe. Mozda to nije uvijek savrseno, mozda nije bez greske, ali to je najbolje sto ja mogu. Niko nije savrsen."

Klop i Liverpul su kliknuli. Mozda ima boljih trenera, ali mozda se oni ne bi tako dobro uklopili sa navijacima, u klubu i timu.
SmokingMan

#37348 Re: Liverpool FC

Post by SmokingMan »

Totsi će imati para tek toliko da zakrpe klupu.Dugovi ostaju drugovi.... :mrgreen:

Očekujem da Wolsi budu za nijansu jači naredne sezone,uf kako su se naložili u zadnje vrijeme,stvarno jedna odlična ekipa sa jako zanimljivim trenerom,volio bi da u skorije vrijeme izbore EL. :thumbup:

Klop zna koji dio slagalice nedostaje... :thumbup:
90minut

#37349 Re: Liverpool FC

Post by 90minut »

A šta nisu nikad imali pored navijaca i historije dobar tim?

Nisu u međuvremenu osvojili ligu prvaka?
Kako lupaš ko maksim :run:
AmiĐa_Idriz

#37350 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote:Slazem se Adjo, ali Boga mi morat ce i na ljeto se pojacati. Osvjeziti konkurenciju, jos "gladnih" igraca dovesti, da kad ne ide Salaha/Manea/Firmina da ne uvodis Lallanu, nego pristojnu zamjenu koja moze dar-mar napraviti. Klupa jaca mora biti, valjda su i sami svjesni toga. Da ih ne zavara rezultat ove sezone, pa da kontaju da na istim osnovama mogu i iducu sezonu izgurati.
Pribojavao bi se i ja toga da nema ovih odlazaka. Biće dosta ispisnica tako da će se rupe morati popunjavati. Ne očekujem neke kapitalce od pojačanje ali pojačanja da.
Post Reply