Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dr. Kuca

#37326 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Feđa Duduk :lol:

Joj sta smo mi Bogu zgrijesili.
sencobih

#37327 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

last mohicans wrote: 04/09/2022 21:37 Onaj međed od kondicionog, a i naš Fergi spržili okosnicu ekipe svojim trenaznim procesom, a i one koji su povrijeđeni ne znamo ih oporaviti, primjer Avramovski.
I meni se ćini, polomio ih je i fizički i psihički
last mohicans

#37328 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

ruud wrote: 04/09/2022 21:33 Da su bogdo utakmice sa Slobodom i seljom, te eventualno i Igmanom drukcije zavrsene, ovo bi se lakse podnijelo a ovako sve se skupilo.
Bolje što nismo, to bi bilo samo zavaravanje i lažna nada. Utakmice sa TC i Zrinjskim su pokazale da smo mi goli qrc. A i ostale ekipe su nam zabile kad su god htijele. Toliko amaterskih golova ja ne pamtim, a pratim Sarajevo od polovice 80tih. Lik ne zna postaviti kompletnu ekipu, pogotovo odbranu i defanzivu, bez obzira na nedostatak stopera. Ni jedna ekipa na svijetu se ne brani samo sa stoperima, nego se brani sa 10 igrača. Prekide spominje iz kola u kolo, a nikakvog napretka. Najviše liči na Brku i radi iste stvari koje je i on radio u Zelji, sa bjesomučnim rotiranjem igrača a pogotovo u sredini koja je srce ekipe. Umišljen i samoprecijenjen trener. Ako se pozivamo na neki kontinuitet s trenerom, spominjem pretplošlu sezonu lažnih Mostaraca, pa jesu li oni i tada imali ovakvu jadnu i nemoćnu ekipu sa pogibeljnom gol razlikom,pitam se. Ne vjerujem da ćemo ga istrpiti,jer su ogromne oscilacije i ko je bolje pratio Velez stalno su igrali toplo-hladno. Bljesnu jednu, onda potop drugu. Pa mi ni sa Ješićem (ne znam otkud mi on naumpade) nismo ovoliko golova primali. On se nafurao da će napraviti gol mašinu od ekipe, a defanziva mu zadnja rupa na sviralu. Bolje da smo pola ovih utakmica bili stabilniji, bez srljanja, s pametnom igrom, sa remijima ili minimalnim porazom, ne bi tako jeftino djelovali. TC i ova utakmica sve ide na njegovu dusu, a i za ostale se moze naći argumentacija koja mu ne ide u prilog. Sad opet treba vraćati psiholoski igrače iz nokdauna.
omega369

#37329 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Vracaj Dzenu
Dinostula

#37330 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Ma Dudic je tu jos iduce kolo bice kiks u Zenici protiv Sirokog i tu mu je kraj.Kako sam i mislio 10 kola i ide sporazumni raskid.Sirokog u ovoj formi mi jako tesko da mozemo dobiti.
Logovan

#37331 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Onda ćemo opet doći u situaciju da imamo najmanje tri trenera u jednoj sezoni. A kada završi sezona, daj opet novog jer smo sa ovim zadnjim pogriješili ili je bio samo prelazno rješenje. A svaki trener ima neke svoje ideje, neki svoj sistem, viziju, itd. Svaki pokušava nešto svoje napraviti. Svaki trener kada dođe nakon prelaznog roka reći će "nisam ja dovodio ove igrače". I tako promjena za promjenom.
90minut

#37332 Re: Utakmice.

Post by 90minut »

Ma kakvo mijenjanje niti ce ga biti tu smo još gombamo se pregurati do pauze pa se pojacati dobro..

Da li cemo moci sumnjam.
Dinostula

#37333 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 04/09/2022 22:17 Onda ćemo opet doći u situaciju da imamo najmanje tri trenera u jednoj sezoni. A kada završi sezona, daj opet novog jer smo sa ovim zadnjim pogriješili ili je bio samo prelazno rješenje. A svaki trener ima neke svoje ideje, neki svoj sistem, viziju, itd. Svaki pokušava nešto svoje napraviti. Svaki trener kada dođe nakon prelaznog roka reći će "nisam ja dovodio ove igrače". I tako promjena za promjenom.
Prvi ga ne bi tjerao neka ga ali mislim da ce sama uprava to uraditi i otjerati ga kad vidi da ga ne ide.Licno Dudica ne volim jos od evrope kad smo igrali pa kad nam on i Velez nisu pomjerili tekmu da bi pizda igrala sa nama 1:1 jer je samo tako mogao da izvuce povoljan rezultat protiv nas.Od toga dana umro Dudic skupa sa Velezom i Velezu samo mogu pozeljeti 1 ligu Federacije i nista vise.Jos kad im dodas brkicu kao bonus dupli razlog da ih ne gotivim jos vise.Zato kazem ne bi ga tjerao radi nas i da se stvori neki sistem i kostur tima.Ko zna mozda i na kraju proigramo ali za to trebaju 1 ili 2 sezone.Ove godine probati iscupati evropu i to je krajnji domet.
Registarska tablica

#37334 Re: Utakmice.

Post by Registarska tablica »

Logovan wrote: 04/09/2022 22:17 Onda ćemo opet doći u situaciju da imamo najmanje tri trenera u jednoj sezoni. A kada završi sezona, daj opet novog jer smo sa ovim zadnjim pogriješili ili je bio samo prelazno rješenje. A svaki trener ima neke svoje ideje, neki svoj sistem, viziju, itd. Svaki pokušava nešto svoje napraviti. Svaki trener kada dođe nakon prelaznog roka reći će "nisam ja dovodio ove igrače". I tako promjena za promjenom.
Ma mjenjaj, kad ne znamo izabrati.
Nije vise stvar stati iza trenera, vec nema nicega na terenz. Razjebana ekipa totalno, jos od TC. Ovo sve je na guranje nekako bilo.
Stavi kvalitetne ljude koji ce voditi klub, pa onda sve ostalo. Maminjo je mjenjao bruku trenera, kad vidi da nije to to.

Prvo, razjebao je golmane. Ubio ih. Prvo Dizdarevica, pa ga kazni, stavi Sahinovica koji odbrani penal al izgubimo od Igmana, onda ga vrati na klupi i lpet ubaci Dizdarevica... Pa onda derbi, vraca Sahinovica. Pa ce sad gledaj protiv SB vratiti Dizdarevica :lol:
Alo Gvardiola, jes dobar.

Onda rotiranje i ubjedjivanje kako je Djokanovic van serijski na stoperu, a sve golove smo primili preko njega. Ne sporim, nakveci borac na terenu ne Djokan.
Gubis sredinu, gubis stopera stavljanjem Djokana tu.

Nzm, lik je dosao u Sarajevo kao da je osvojio pola evrope, hajcao nas da nas dodje 9 milja protiv Sloge i Posusja. Mislim, svaka mu cast na tome. To je jedino dobro sto je uradio
last mohicans

#37335 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

To rotiranje mene najvise nervira, ko biva ispadne on zajeban trener,nekoga iznenadio. :-) Večeras si Jakirovića baš ono iznenadio. Sastati s loptom nismo mogli. Sve dok bude ovako mijenjao, najprije pozicije igrača i stavljao ih na neprirodna mjesta, stalno tumbao prvih 11, nećemo na selamet.
Logovan

#37336 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 04/09/2022 22:27 Prvi ga ne bi tjerao neka ga ali mislim da ce sama uprava to uraditi i otjerati ga kad vidi da ga ne ide.Licno Dudica ne volim jos od evrope kad smo igrali pa kad nam on i Velez nisu pomjerili tekmu da bi pizda igrala sa nama 1:1 jer je samo tako mogao da izvuce povoljan rezultat protiv nas.Od toga dana umro Dudic skupa sa Velezom i Velezu samo mogu pozeljeti 1 ligu Federacije i nista vise.Jos kad im dodas brkicu kao bonus dupli razlog da ih ne gotivim jos vise.Zato kazem ne bi ga tjerao radi nas i da se stvori neki sistem i kostur tima.Ko zna mozda i na kraju proigramo ali za to trebaju 1 ili 2 sezone.Ove godine probati iscupati evropu i to je krajnji domet.
Pa ako ga otjeraju, onda hajde da vidimo koga će dovesti u septembru. Nije lagano dovesti zamjenu u toku sezonu, pa čak i kada se odlučiš za prelazno rješenje, opet nije lagano dovesti zamjenu.
Registarska tablica wrote: 04/09/2022 22:28 Ma mjenjaj, kad ne znamo izabrati.
Nije vise stvar stati iza trenera, vec nema nicega na terenz. Razjebana ekipa totalno, jos od TC. Ovo sve je na guranje nekako bilo.
Stavi kvalitetne ljude koji ce voditi klub, pa onda sve ostalo. Maminjo je mjenjao bruku trenera, kad vidi da nije to to.

Prvo, razjebao je golmane. Ubio ih. Prvo Dizdarevica, pa ga kazni, stavi Sahinovica koji odbrani penal al izgubimo od Igmana, onda ga vrati na klupi i lpet ubaci Dizdarevica... Pa onda derbi, vraca Sahinovica. Pa ce sad gledaj protiv SB vratiti Dizdarevica :lol:
Alo Gvardiola, jes dobar.

Onda rotiranje i ubjedjivanje kako je Djokanovic van serijski na stoperu, a sve golove smo primili preko njega. Ne sporim, nakveci borac na terenu ne Djokan.
Gubis sredinu, gubis stopera stavljanjem Djokana tu.

Nzm, lik je dosao u Sarajevo kao da je osvojio pola evrope, hajcao nas da nas dodje 9 milja protiv Sloge i Posusja. Mislim, svaka mu cast na tome. To je jedino dobro sto je uradio
Ne pamtim kada je neko ovoliko mijenjao golmane samo u prvenstvu. :D Meni malo čudno, ali hajde možda ide na to da obojica budu spremni, uigrani, da ne bude Dizdarević se povrijedi početkom proljetne polusezone, a Šahinović stane na gol bez utakmice u sezoni pa belaj. Ovako sam to shvatio, ali eto možda sam u krivu.

A Đokanović na stoperskoj poziciji je trebao biti sve do trenutka kada su se dva stopera oporavila. Ne znam što sada igra stopera, ako imamo Drobarova i Traku. Ako se Trako oporavio, a jeste, daj onda njega na stopera jer je stoper. Đokanovića vrati tamo gdje je bio i vozdra.
Jedino ako hoće da uvijek ima jednog stopera na klupi, ali opet ne znam što bi ovo radio jer prvih 11 ispašta.
last mohicans

#37337 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Mijenjanje je samo izraz nemoći i grčevito trazenje rješenja na dosta pozicija. Nema drugog objasnjenja. Niko ziv ne mijenja golmane kao napadače u toku utakmice, rezervni golman uskače kod povrede, kartona ili u KuP utakmicama. Ovako ti ni jedan nije u formi i nema samopouzdanje. Sa ovim šaltanjem ćes obojicu ubiti u pojam.
mirza_15

#37338 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ma Šahinoviću se, manje-više, nema šta prigovoriti. Korektno odrađuje posao.

Večeras je, u odnosu na Leotar, samo vratio Čirjaka u ekipu čini mi se. Povreda Muse je kumovala golovima, pogotovo trećem, jer "mali" se nije snašao nakon ulaska. Ne znam ni otkud Tomašević ondje kod penala. Penal nije bio, ali Zrinkski je dominirao svih 90 minuta. Bolja ekipa i očigledno sa iskustvom jakih evropskih utakmica je najbolja u BiH. Vrijeme će pokazati, ali oni će i ove godine biti prvaci. Na nama je da radimo i ganjamo Evropu. Mislim da to možemo i da idemo, pored Zrinjskog mi, TC i vjerovatno će se pogurati Borac. I ja sam razočaran omjerom snaga i koliko je Zrinjski bolji, ali ostali nisu ni blizu tog nivoa i sa njima se može igrati. Ne smije se kiksati onako protiv Igmana i gubiti bodove protiv Slobode i Želje na onakav način. Ja ni prije utakmice nisam očekivao puno protiv Zrinjskog
Grean

#37339 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Fali ovoj ekipi svasta ali najvise igrac ko' Radovac. Ovaj iz Luksemburga bi ko trebao da je taj profil, da moze zadrzati loptu na sredini, graditi igru.

Za kakve krampe smo davali po 100 000 pa se pitam koliko bi bilo da dovedes najboljeg pleja lige iz Veleza. On je makar provjeren.
vicious

#37340 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Grean wrote: 05/09/2022 01:02 Fali ovoj ekipi svasta ali najvise igrac ko' Radovac. Ovaj iz Luksemburga bi ko trebao da je taj profil, da moze zadrzati loptu na sredini, graditi igru.

Za kakve krampe smo davali po 100 000 pa se pitam koliko bi bilo da dovedes najboljeg pleja lige iz Veleza. On je makar provjeren.
Da, vjerovatno je Cirjak trebao biti taj, ali nije ni blizu.
Mada sinoc nam ne bi 3 radovca pomogla, moras pored njega imati bar jednog razbijaca. U zrinjskom sve klipani, bacaju ove nase ko djecu.
Anquilla

#37341 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

Kako nam je samo neizbalansirana ekipa…
Za stopere i bekove uopste nemamo rezerve, ne znam cemu da se nadamo.
kleja

#37342 Re: Utakmice.

Post by kleja »

Dudić nije kalibar da vodi ekipu. I njegov Velež je igrao naivno samo je imao uigranije igrače. Bezglava trka , lafo visok presing i prva ekipa koja uspije uz dva tri pasa osloboditi se tog pritiska daje mu gol.

Ono što mene brine je ona nejač koja se odbija od protivničke igrače. Zrinjski ima spremne i jake fizički igrače i idu u kontakt igru a čemu naša nejač nije dorasla.

Prvi put da ne znam šta bih radio sa trenerom da l' ga otjerati ili ne ???

Činjenica da nas je sinoć na početku govno Bilbija uništio, isto je to pokušao Njegomirović u prošloj ali Leotaru niko ne može pomoći.

Činjenica da bi sa kompletiranom odbranom i Đokanovićem u sredini to bilo k'o armirani beton ali sad igramo s pomoću štapa i kanapa. Mora se nešto sa odbranom smisliti jer primamo golove k'o na futsalu. Da smo protiv Zrinjskog izdržali pola sata da ne primimo gol uzeli bi smo utakmicu glat.
internazionale

#37343 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Grean wrote: 05/09/2022 01:02 Fali ovoj ekipi svasta ali najvise igrac ko' Radovac. Ovaj iz Luksemburga bi ko trebao da je taj profil, da moze zadrzati loptu na sredini, graditi igru.

Imaš Čirjaka koji je bolji igrač, obzirom da je Radovac propustio svoju šansu da napravi karijeru.
Ali pored Čirjaka mi smo sinoć u vezi morali imati Đokanovića da bi se mogli nositi s njima, ali lik mora na stopera. U vezi su oni najdominantniji u odnosu na ostatak lige.
Ne vidim kod Feđe neke ideje koje bi nas mogle spasiti, tj. u najboljem slučaju grčevita borba za 3-4 mjesto
Maharadza

#37344 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Dudić je klasični "ho-ruk" trener, dobar za ove slabije klubove bez nekog motiva i gdje plate kasne ali ambicijama kakve FKS ima nije dorastao ni sekunde a očito nema neko znanje i stručnost da to barem pokuša ispuniti.

Jedino što mu ne fali jeste izgovori za svaku situaciju, demagogija i floskule, pa kada pobijedi ide "novo sarajevo, nijedan trener ovo nije radio, usta moja hvalite me..." itd. a kada izgubi "pa eto mi radimo pošteno, vratit će se valjda...". :-)
kleja

#37345 Re: Utakmice.

Post by kleja »

Maharadza wrote: 05/09/2022 14:58 Dudić je klasični "ho-ruk" trener, dobar za ove slabije klubove bez nekog motiva i gdje plate kasne ali ambicijama kakve FKS ima nije dorastao ni sekunde a očito nema neko znanje i stručnost da to barem pokuša ispuniti.

Jedino što mu ne fali jeste izgovori za svaku situaciju, demagogija i floskule, pa kada pobijedi ide "novo sarajevo, nijedan trener ovo nije radio, usta moja hvalite me..." itd. a kada izgubi "pa eto mi radimo pošteno, vratit će se valjda...". :-)
slažem se ali možemo vidjeti primjer Veleža da to nije ista ekipa kao pod Dudićem !?

Jebeš me ako sam pametan u ovom slučaju !?

Da l' ga istrpiti ili mijenjati ?

Opet nedopustivo je da gubimo i primamo ovoliko golova.
Maharadza

#37346 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

kleja wrote: 05/09/2022 15:32
Maharadza wrote: 05/09/2022 14:58 Dudić je klasični "ho-ruk" trener, dobar za ove slabije klubove bez nekog motiva i gdje plate kasne ali ambicijama kakve FKS ima nije dorastao ni sekunde a očito nema neko znanje i stručnost da to barem pokuša ispuniti.

slažem se ali možemo vidjeti primjer Veleža da to nije ista ekipa kao pod Dudićem !?

Jebeš me ako sam pametan u ovom slučaju !?

Da l' ga istrpiti ili mijenjati ?

Opet nedopustivo je da gubimo i primamo ovoliko golova.
Teško je biti pametan, onako na prvu kontam ma goni ga što dalje, primiš golova u par kola kao što si nekad za čitavu sezonu a onda opet se ohladim pa kontam sezona je svakako zakurac i izgubljena, neka ga barem cijelu sezonu, ako ništa da možemo reći da smo nekoga istrpili... ali naravno ako se ovako nastavi brukati i klub i nakon polusezone nastavi sa negativnim rezultatima, mislim da mu je tada najkasnije noga...a i to bi bio uspjeh za nas, onda bi mogli reći da smo nekoga kao istrpili.

Najviše boli ta jebena nemoć koju pokazuju na terenu a DALEKO najbolje uslove i plate i sve imaju od svih ostalih igrača u ligi... a opet imaš osjećaj da bi (pojedinci) zapinjali iz petnih žila da sutra igraju za TC, velež, želju i sl. protiv nas, samo da nas unište, a ovamo sve najbolje uslove imali i drkali kurac i sl.
Last edited by Maharadza on 05/09/2022 16:43, edited 1 time in total.
mirza_15

#37347 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ja fakat ne znam na šta će ovo izaći sa igrom i ekipom, ali sam za to da pustimo trenera do kraja sezone. Možda bude totalni promašaj, ali pustiti ga. Ne mogu više ovog mijenjnja trenera svakih 10 kola. Hebi ga, ako se poslože kockice pa krene super. Ako ne poslože nije kraj svijeta. Ima sljedeća sezona. Ako ispuni cilj, domogne se Evrope, a uz to popravimo igru i počnemo parirati ovim jačim ekipama (ne znam ni koje su to osim Zrinjskg koji je klasa za sebe, ali evo TC nas je razbio) neka nastavi raditi. Ako ne uspije dovesti nekoga novog i njemu dati čitavu sezonu.
Grean

#37348 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Ne znam za Dudica ali znam jedno sa sigurnoscu, kod nas bi Jakirovic kojeg svi koji prate PL BiH kuju u zvijezde propo' nakon jedne polusezone i ne bi mu bilo spasa. Samo je to u sta sam 99% siguran.
mirza_15

#37349 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Daj ovog iz Novog Pazara. Prošlu se borili za opstanak eno sada napravili niz od 6 pobjeda zaredom :mrgreen:
rocco_siffredi

#37350 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Ovu Tuzlu svi pocijepaše, samo ona nas :roll:
Post Reply