Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

clio_dci120

#37301 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

A to ti igrom slucaja nisi islamofob? :-)
kakavdanakneiskustvu

#37302 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

a ja sam kao kandidat neke stranke za gradonacelnika?
kamen spoticanja

#37303 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Nisi kandidat pa je ok da si islamofob? :?
kakavdanakneiskustvu

#37304 Re: Zeničani

a jesam islamofob?
kamen spoticanja

#37305 Re: Zeničani

Pa takva je analogija
kakavdanakneiskustvu

#37306 Re: Zeničani

koliko ja vidim,a evo ponovo sam procitao,blla je prica o kandidatima za gradonacelnika
kamen spoticanja

#37307 Re: Zeničani

:roll:
Nivelacija

#37308 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Ozbiljan je biznis stvoren sada sa parkingom i naplatom. Ako IZ ima dio kolaca boli njih briga za rugobu i ruglo.
Unistili su pored centra grada takodjer i Radakovo.
clio_dci120

#37309 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

kamen spoticanja wrote:Nisi kandidat pa je ok da si islamofob? :?
:thumbup: :thumbup:
kamberovica polje

#37310 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Nivelacija wrote:Ozbiljan je biznis stvoren sada sa parkingom i naplatom. Ako IZ ima dio kolaca boli njih briga za rugobu i ruglo.
Unistili su pored centra grada takodjer i Radakovo.
To nije ozbiljan biznis, to je katastrofalan biznis kad se uzme u obzir uloženo i dobijeno.
Samo, boli ih kurko kad para redovno kapa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37311 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa nisu oni ni ulagali :mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#37312 Re: Zeničani

Post by Tempo »

islamofob
ova rijec mi je iskocila unazad par godina, ali nikad nisam uspio da shvatim sta to tacno znaci i u kojem kontekstu se ona pojavila i koristi. ako bi neko mogao da mi objasni, bio bih mu vrlo zahvalan.
moet-perignon

#37313 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Tempo wrote:
islamofob
ova rijec mi je iskocila unazad par godina, ali nikad nisam uspio da shvatim sta to tacno znaci i u kojem kontekstu se ona pojavila i koristi. ako bi neko mogao da mi objasni, bio bih mu vrlo zahvalan.
pa manir je da se prisiva ljudima koji imaju fobiju od Islama. :)
isto je vezano i za osjecaj, kad si u komunikaciji sa ortodoksnim Jevrejem, i drzis da je degutantan sa svojim radikalnim stavovima, prisiva ti se
da si antisemita, a osoba je krajnje degutantna i pri tome vrlo opasna. :)
ako vjerujes statistickim podacima da su ateisti manje agresivni ljudi, gotovo nikako, u usporedbi sa onima sto su religiozni, smatraju da si sami vrag iz ponora pakla. :)
jednostavan recept, ako se odvazis kazati nesto protiv religioznih i njihove religioznosti i njihove vrlo upitne vjere, smatra se da si fobican. :)
dakle, ako ateista uzurpira prostor i rijesi da to bude parking, on je manijak. ako religiozan covjek to poduzme, onda svaka kritika podlozna prema njemu je fobija. tako ja to shvatam. :)
ispravite me ako grijesim.
kakavdanakneiskustvu

#37314 Re: Zeničani

Tempo wrote:
islamofob

čuo si za borisa dežulovića,novinara?
kamen spoticanja

#37315 Re: Zeničani

Pa imaju dvije vrste islamofoba
Jedna je ona kojoj se gadi sve sto ima veze s islamom,pokusava sve islamsko staviti u negativan kontekst i muslimane postaviti u funkciju globalne mete i na taj nacin pravdate neke svoje,najcesce,fasistoidne pokrete
Druga vrsta su islamofobi koje takvim proglasavaju najcesce nosioci muslimanskih imena koji se krijuci iza istih rade razne pizdarije,najcesce kleptomanskog tipa,i tako se brane od kritika
Mozda.postoji jos koja definicija ali ja ne znam
moet-perignon

#37316 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

kamen spoticanja wrote:Pa imaju dvije vrste islamofoba
Jedna je ona kojoj se gadi sve sto ima veze s islamom,pokusava sve islamsko staviti u negativan kontekst i muslimane postaviti u funkciju globalne mete i na taj nacin pravdate neke svoje,najcesce,fasistoidne pokrete
Druga vrsta su islamofobi koje takvim proglasavaju najcesce nosioci muslimanskih imena koji se krijuci iza istih rade razne pizdarije,najcesce kleptomanskog tipa,i tako se brane od kritika
Mozda.postoji jos koja definicija ali ja ne znam
mislim da je to vrlo subjektivno shvatanje.
dakle, ako uputim kritiku prema sistemu/sustavu jer zloupotrebljava svoju poziciju pa uzurpira, recimo, prostor u centru grada pokusajem gradnje Islamskog centra, a pri tome tu ambiciju izmijene u jedan parking prostor.
mislim da se taj centar mogao izgraditi da se to lijepo libiralo, da se pazljivo planiralo.
osobno bi me radovalo i cinilo da se ponosim da se u centru grada izgradilo nesto poput Jean Nouvelovog Institut du Monde Arabe.
medjutim to se nije desilo. nista se nije isplaniralo. i kritikujem da je sve to uradjeno bahato i beskrupulozno. takodjer vrijedi i za onaj
prostor u Radakovu.
svi ti postupci su vrlo degutantni. nista nisu izveli kako treba, i ostavljaju dojam da su obicne neznalice i seoske varalice.
ne zelim da se to prisiva pod islamofobijom, jer nije. neka se to prihvati kao kritika, i neka se nadju spsoobni ljudi koji ce se zalagati da se dovede Jean Nouvele i napravi drugi primjer Institut du Monde Arabe.
Tempo
ZeModerator

#37317 Re: Zeničani

Post by Tempo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tempo wrote:
islamofob

da, nekoliko puta, iako dosta rijetko.
kakavdanakneiskustvu

#37318 Re: Zeničani

Tempo wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"
islamofob

čuo si za borisa dežulovića,novinara?[/quote]

da, nekoliko puta, iako dosta rijetko.[/quote]

znači znaš ko je u pitanju?
kamen spoticanja

#37319 Re: Zeničani

Moet
A da procitas ponovo sta sam napisao
Tempo
ZeModerator

#37320 Re: Zeničani

Post by Tempo »

moet-perignon wrote:
Tempo wrote:
islamofob
pa manir je da se prisiva ljudima koji imaju fobiju od Islama. :)
isto je vezano i za osjecaj, kad si u komunikaciji sa ortodoksnim Jevrejem, i drzis da je degutantan sa svojim radikalnim stavovima, prisiva ti se
da si antisemita, a osoba je krajnje degutantna i pri tome vrlo opasna. :)
ako vjerujes statistickim podacima da su ateisti manje agresivni ljudi, gotovo nikako, u usporedbi sa onima sto su religiozni, smatraju da si sami vrag iz ponora pakla. :)
jednostavan recept, ako se odvazis kazati nesto protiv religioznih i njihove religioznosti i njihove vrlo upitne vjere, smatra se da si fobican. :)
dakle, ako ateista uzurpira prostor i rijesi da to bude parking, on je manijak. ako religiozan covjek to poduzme, onda svaka kritika podlozna prema njemu je fobija. tako ja to shvatam. :)
ispravite me ako grijesim.
tu mi se javlja nejasnoca. fobija je strah, right?, i mene objektivno jeste strah religije i u tom kontekstu ja jesam islamofob, ali i budofob, katolifob, ortodofob itd., ali ne mogu povezati svoj strah od teistickog drustva, tacnije od onoga sto teisticko drustvo nosi, sa ovim tvojim primjerom. kazes seljaku da ne pravi parking, a on ti odgovori da je tebe strah islama. i just dont get it.

inace, nisam nikad parkirao dole. ja jesam ateista i u boga ne vjerujem, ali ne parkiram auto u dzamiji. jebi ti to. sta ako boga ipak ima, pa mi na poslednjem sudu kaze, alo ljakse sto si mi parkiro auto ispred radnje? hoš sad da te pretvorim u onu resetku na rasimovom rostilju?
clio_dci120

#37321 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ti si svakako tu negdje bare bare sa Rasimovom resetkom na rostilju.
Tempo
ZeModerator

#37322 Re: Zeničani

Post by Tempo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tempo wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"
islamofob

znači znaš ko je u pitanju?[/quote]

da, kazem ti. ljudi ga rijetko spominju, tako da rijetko cujem za njega, ali znam o kome se radi. as a matter of fact, procitao sam valjda sve sto je napisao. aj ne bas sve, ali najveci dio. od ferala naovamo. sto pitas?
Tempo
ZeModerator

#37323 Re: Zeničani

Post by Tempo »

clio_dci120 wrote:Ti si svakako tu negdje bare bare sa Rasimovom resetkom na rostilju.
a jest, pakas sam ja. a vi, kako ste?
kakavdanakneiskustvu

#37324 Re: Zeničani

Tempo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"
islamofob

znači znaš ko je u pitanju?[/quote]

da, kazem ti. ljudi ga rijetko spominju, tako da rijetko cujem za njega, ali znam o kome se radi. as a matter of fact, procitao sam valjda sve sto je napisao. aj ne bas sve, ali najveci dio. od ferala naovamo. sto pitas?[/quote]

pitam zato što su njega prije 4 godine zbog jednog teksta poceli pojedinci nazivati baš tako,islamofobom,a kao da sam vidio da si negdje citirao da li njega ili nesto u vezi ferala pa te i zbog toga upitah,necu upitati znaju li ko je b. dezulovic neke koji se kunu u r.isaka,ne ide to jedno s drugim
Tempo
ZeModerator

#37325 Re: Zeničani

Post by Tempo »

ne ide..

dovoditi borisa u vezu sa takvim stvarima je blesavo. malo je takvih prijatelja kao sto je dezulovic.
ista stvar se desila, zamalo ga nisu lincovali, predragu lucicu kad je napisao pjesmu ići, mići ahmici.
ta kretenska banda, ti majmunoliki majmunoidi, ne shvatajuci o cemu se radi, su zakljucili da predrag, stajaznam, velica genocid, pjeva u slavu koljaca iz ahmica. mislim...
Post Reply