Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
madner

#37301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Meni se cini da se zaboravlja kapitalac unutar Sejdic Fincija, izbor za Dom Naroda.

Kokice. :D
oakville

#37302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote:
Hafis wrote:
Hafise, ja tebi prije par dana postavih pitanje šta će se desiti u hipotetičkoj situaciji ako u pregovore ulete i "ostali" i njihov status, pa Hrvati i HDz umjesto "ključnog faktora", postanu jedan medju četiri što je priznat ćeš manje nego jedan među tri? Ti si na to odgovorio nekim pričama o "trećem" i ostalom, što nije ni bilo pitanje.
Eh, jest ti hipotetika. Kakvih tek ja mogu hipotetičkih situacija zamisliti i ovdje postaviti. Uglavnom, koliko vidim davno su dogovoreni su glavni okviri: tri člana predsjedništva, jedan iz RS i dva iz FBiH. Problem je kako izabrati ta dva iz federacije, s tim da Bošnjaci po običaju ne izaberu obojicu. I to je to, jednostavno.[/quote]

Hafise, ti s hrvatima generalno veze nemaš. Izgleda da si neki tester, jal rtrs ili neki sda poborac zadužen za "testiranje javnosti." :D
Krushna mrva

#37303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Krushna mrva »

Sto se dozvoljavaju 3 clana, to je pitanje koje niko ne postavlja. Uzima se kao da je to zabetonirano. Kakvu korist ima drzava od bilo koga od njih? Apsolutno lazna, bezvezna dilema.
Ako ne moze jedan predsjednik, neka parlament vlada i gotovo.
Vrtimo se u krug s ovim i nema svjetla na kraju tunela, ni danas ni sutra.
Danguba

#37304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

kazu, samo sto nije... :D
Lakat Jebić

#37305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lakat Jebić »

sta bi danas, ne upratih
Krushna mrva

#37306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Krushna mrva »

Lakat Jebić wrote:sta bi danas, ne upratih
Nista se nisu dogovorili. Niti ce.
Hafis

#37307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Uglavnom dogovoreno je da nema podjela i crtanja novih karata.
Mister Yes

#37308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

zavrzlama wrote: Mislim da te tucem tvojim oruzjem(ciframa) :D ...vidis da je bosnjaka po tebi vise za 120 000 od srba i hrvata zajedno....a tih 182 000 ostali su 99% probih orijentisani.... :bih:

eto malo se pozabavi analizma ,znam da je podloga nepogodna,ali takav grah pao :D
:roll: Pa dobri čovječe ja fino napisah da Bošnjaka i Ostalih zajedno ima 54%. Već mjesecima govorim da su Ostali pro BiH baš kao i Bošnjaci i da bi u slučaju rata bili na istoj strani sa Bošnjacima. Naglašavam da je najvažnije koliko se izjasnilo da govori BOSANSKI jezik i da bi takvih moglo biti 56%. Tih 56% ujedno navija i za BiH reprezentaciju. Dakle ja računam na 56% patriota svo vrijeme.

I šta se ti imaš "tuči" sa mnom nesretniče? :roll:
Paranoid

#37309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Hafis wrote:Uglavnom dogovoreno je da nema podjela i crtanja novih karata.
:thumbup:

Zato su hadezeovi jutros i izašli na "zadnja" vrata..
Krushna mrva

#37310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Krushna mrva »

uglavnom, raji se prodaje da su daljnje nacionalne podjele rjesenje necega. Nista novo. A Izmetbegovic i onaj kepec k'o fol glume neke pregovarace i da su nesto postigli. Sve do jednog spengati i haps, to je jedino od cega bi bilo koristi
vee-jay

#37311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Hafis wrote:
oakville wrote:
Hafise, ja tebi prije par dana postavih pitanje šta će se desiti u hipotetičkoj situaciji ako u pregovore ulete i "ostali" i njihov status, pa Hrvati i HDz umjesto "ključnog faktora", postanu jedan medju četiri što je priznat ćeš manje nego jedan među tri? Ti si na to odgovorio nekim pričama o "trećem" i ostalom, što nije ni bilo pitanje.
Eh, jest ti hipotetika. Kakvih tek ja mogu hipotetičkih situacija zamisliti i ovdje postaviti. Uglavnom, koliko vidim davno su dogovoreni su glavni okviri: tri člana predsjedništva, jedan iz RS i dva iz FBiH. Problem je kako izabrati ta dva iz federacije, s tim da Bošnjaci po običaju ne izaberu obojicu. I to je to, jednostavno.

To nije problem. To nije ni tema.
Hafis

#37312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Paranoid wrote:

Pa manje-više sve je objasnio probosanski trojac da malo ''umiri'' svoju javnost i naglasi neki uspjeh.
Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje'' :?:
E, tu će malo teže ići s objašnjavanjem i bit će stanovitih teškoća s javnošću. Kakav god model iznađu, to će biti ipak korak unazad od današnjeg stanja koje je više nego idealno za preglasavanje.
Zmaj - BIH

#37313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Zmaj - BIH »

Pogledajte te uspavane face :lol: :lol: :roll:

Mister Yes

#37314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Hafis

#37315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

http://www.youtube.com/watch?v=Ymdkh36XqUk
Bakir je tito za padeže: Evo, ovo je trajalo nekih 16 ''sata'' :)
oakville

#37316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

Hafis wrote:
Paranoid wrote:

Pa manje-više sve je objasnio probosanski trojac da malo ''umiri'' svoju javnost i naglasi neki uspjeh.
Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje'' :?:
E, tu će malo teže ići s objašnjavanjem i bit će stanovitih teškoća s javnošću. Kakav god model iznađu, to će biti ipak korak unazad od današnjeg stanja koje je više nego idealno za preglasavanje.
Kad HDZ kaže "''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje" u stvari misle "obezbjedite nam pozicije u vlasti" - mislim da je druga želja ispunjena, a prva ispunjena s disclaimerom "pored dodatnog zaštitnog mehanizma, da neće biti nametanja volje, treba i dodatni zaštitni mehanizam da S/H koalicija neće preko HDZ-a praviti dalji belaj u federaciji." Taj se dodatni mehanizam izgleda zove "ostali" + još neke "sitne izmjene."
daddy-kool

#37317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Hafis wrote: Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje'' :?:
Preglasavanje koga? :?:
motorola01

#37318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

I ko ga je na kraju pofaflao i ko ce ga pofaflat?
Hafis

#37319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

"oakville"
Kad HDZ kaže "''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje" u stvari misle "obezbjedite nam pozicije u vlasti" -
Ne, nisi u pravu. U ovom duboko nacionalno podjeljenom društvu, kada HDZ kaže: "dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje',' pod tim misli da se SDP i SDA nekako dogovore oko te jedne nacionalne stolice u predsjedništvu, a ne da posežu i za tuđom.
Mislim da je druga želja ispunjena, a prva ispunjena s disclaimerom "pored dodatnog zaštitnog mehanizma, da neće biti nametanja volje, treba i dodatni zaštitni mehanizam da S/H koalicija neće preko HDZ-a praviti dalji belaj u federaciji." Taj se dodatni mehanizam izgleda zove "ostali" + još neke "sitne izmjene.
Ne kontam ti baš ovo ''druga i prva želja''. I ne kontam kako izgleda taj dodatni mehanizam ''ostali''.
Hafis

#37320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote: Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje'' :?:
Preglasavanje koga? :?:
Nemam ti ni ja pojma koga, ali vidim stalno pričaju o tome, pa i ja da koju pametnu nadodam.
madner

#37321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Meni je zanimljivije ovo oko Doma Naroda, sta kazu za Ostale? :D
Hafis

#37322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner wrote:Meni je zanimljivije ovo oko Doma Naroda, sta kazu za Ostale? :D
Ali mehanizmi blokade ostaju, samo se uvećava broj plaća.
Samo, koji će tu inžinjering biti. bit će tu dosta posla.
Ali hajde, da stvarno tu sjede pripadnici manjina, to bi mi bilo više nego super, ali kad vidim sastav kluba ostalih federalnog parlamenta, ne vidim apsolutno nikakve razlike između njih i kluba Bošnjaka.
daddy-kool

#37323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Nemam ti ni ja pojma koga, ali vidim stalno pričaju o tome, pa i ja da koju pametnu nadodam.
Nije ta demokratija toliko idealna, uvijek ima neko preglasan pa ne dobije poziciju na izborima.
madner

#37324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Hafis wrote:
madner wrote:Meni je zanimljivije ovo oko Doma Naroda, sta kazu za Ostale? :D
Ali mehanizmi blokade ostaju, samo se uvećava broj plaća.
Samo, koji će tu inžinjering biti. bit će tu dosta posla.
Ali hajde, da stvarno tu sjede pripadnici manjina, to bi mi bilo više nego super, ali kad vidim sastav kluba ostalih federalnog parlamenta, ne vidim apsolutno nikakve razlike između njih i kluba Bošnjaka.

Mehanizmi blokada ne ostaju isti, matematika je jasna sto se toga tice. :D
Razlike su ogromne, ti Ostali su velika bagra, nacionalisti sa dna kace. Sa Bosnjacima se covjek i moze dogovoriti.
seln

#37325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Hafis wrote: ' pod tim misli da se SDP i SDA nekako dogovore oko te jedne nacionalne stolice u predsjedništvu, a ne da posežu i za tuđom.
To SDA i SDP hoce stolicu u hrvatskom Saboru?
Kako bilo koja pozicija u BiH moze biti "tudja"?
Locked