Kokice.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#37301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni se cini da se zaboravlja kapitalac unutar Sejdic Fincija, izbor za Dom Naroda.
Kokice.
Kokice.
-
oakville
#37302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh, jest ti hipotetika. Kakvih tek ja mogu hipotetičkih situacija zamisliti i ovdje postaviti. Uglavnom, koliko vidim davno su dogovoreni su glavni okviri: tri člana predsjedništva, jedan iz RS i dva iz FBiH. Problem je kako izabrati ta dva iz federacije, s tim da Bošnjaci po običaju ne izaberu obojicu. I to je to, jednostavno.[/quote]Hafis wrote:oakville wrote:Hafis wrote:
Hafise, ja tebi prije par dana postavih pitanje šta će se desiti u hipotetičkoj situaciji ako u pregovore ulete i "ostali" i njihov status, pa Hrvati i HDz umjesto "ključnog faktora", postanu jedan medju četiri što je priznat ćeš manje nego jedan među tri? Ti si na to odgovorio nekim pričama o "trećem" i ostalom, što nije ni bilo pitanje.
Hafise, ti s hrvatima generalno veze nemaš. Izgleda da si neki tester, jal rtrs ili neki sda poborac zadužen za "testiranje javnosti."
-
Krushna mrva
#37303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto se dozvoljavaju 3 clana, to je pitanje koje niko ne postavlja. Uzima se kao da je to zabetonirano. Kakvu korist ima drzava od bilo koga od njih? Apsolutno lazna, bezvezna dilema.
Ako ne moze jedan predsjednik, neka parlament vlada i gotovo.
Vrtimo se u krug s ovim i nema svjetla na kraju tunela, ni danas ni sutra.
Ako ne moze jedan predsjednik, neka parlament vlada i gotovo.
Vrtimo se u krug s ovim i nema svjetla na kraju tunela, ni danas ni sutra.
- Danguba
#37304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kazu, samo sto nije... 
- Lakat Jebić
#37305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta bi danas, ne upratih
-
Krushna mrva
#37306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nista se nisu dogovorili. Niti ce.Lakat Jebić wrote:sta bi danas, ne upratih
-
Hafis
#37307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uglavnom dogovoreno je da nema podjela i crtanja novih karata.
- Mister Yes
#37308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zavrzlama wrote: Mislim da te tucem tvojim oruzjem(ciframa)...vidis da je bosnjaka po tebi vise za 120 000 od srba i hrvata zajedno....a tih 182 000 ostali su 99% probih orijentisani....
![]()
eto malo se pozabavi analizma ,znam da je podloga nepogodna,ali takav grah pao
I šta se ti imaš "tuči" sa mnom nesretniče?
- Paranoid
#37309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis wrote:Uglavnom dogovoreno je da nema podjela i crtanja novih karata.
Zato su hadezeovi jutros i izašli na "zadnja" vrata..
-
Krushna mrva
#37310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
uglavnom, raji se prodaje da su daljnje nacionalne podjele rjesenje necega. Nista novo. A Izmetbegovic i onaj kepec k'o fol glume neke pregovarace i da su nesto postigli. Sve do jednog spengati i haps, to je jedino od cega bi bilo koristi
- vee-jay
#37311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis wrote:Eh, jest ti hipotetika. Kakvih tek ja mogu hipotetičkih situacija zamisliti i ovdje postaviti. Uglavnom, koliko vidim davno su dogovoreni su glavni okviri: tri člana predsjedništva, jedan iz RS i dva iz FBiH. Problem je kako izabrati ta dva iz federacije, s tim da Bošnjaci po običaju ne izaberu obojicu. I to je to, jednostavno.oakville wrote:
Hafise, ja tebi prije par dana postavih pitanje šta će se desiti u hipotetičkoj situaciji ako u pregovore ulete i "ostali" i njihov status, pa Hrvati i HDz umjesto "ključnog faktora", postanu jedan medju četiri što je priznat ćeš manje nego jedan među tri? Ti si na to odgovorio nekim pričama o "trećem" i ostalom, što nije ni bilo pitanje.
To nije problem. To nije ni tema.
-
Hafis
#37312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa manje-više sve je objasnio probosanski trojac da malo ''umiri'' svoju javnost i naglasi neki uspjeh.Paranoid wrote:Hafis wrote:Uglavnom dogovoreno je da nema podjela i crtanja novih karata.![]()
Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje''
E, tu će malo teže ići s objašnjavanjem i bit će stanovitih teškoća s javnošću. Kakav god model iznađu, to će biti ipak korak unazad od današnjeg stanja koje je više nego idealno za preglasavanje.
- Zmaj - BIH
#37313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pogledajte te uspavane face
- Mister Yes
-
Hafis
#37315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
http://www.youtube.com/watch?v=Ymdkh36XqUk
Bakir je tito za padeže: Evo, ovo je trajalo nekih 16 ''sata''
Bakir je tito za padeže: Evo, ovo je trajalo nekih 16 ''sata''
-
oakville
#37316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad HDZ kaže "''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje" u stvari misle "obezbjedite nam pozicije u vlasti" - mislim da je druga želja ispunjena, a prva ispunjena s disclaimerom "pored dodatnog zaštitnog mehanizma, da neće biti nametanja volje, treba i dodatni zaštitni mehanizam da S/H koalicija neće preko HDZ-a praviti dalji belaj u federaciji." Taj se dodatni mehanizam izgleda zove "ostali" + još neke "sitne izmjene."Hafis wrote:Pa manje-više sve je objasnio probosanski trojac da malo ''umiri'' svoju javnost i naglasi neki uspjeh.Paranoid wrote:Hafis wrote:Uglavnom dogovoreno je da nema podjela i crtanja novih karata.![]()
Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje''![]()
E, tu će malo teže ići s objašnjavanjem i bit će stanovitih teškoća s javnošću. Kakav god model iznađu, to će biti ipak korak unazad od današnjeg stanja koje je više nego idealno za preglasavanje.
-
daddy-kool
#37317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Preglasavanje koga?Hafis wrote: Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje''![]()
-
motorola01
#37318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ko ga je na kraju pofaflao i ko ce ga pofaflat?
-
Hafis
#37319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, nisi u pravu. U ovom duboko nacionalno podjeljenom društvu, kada HDZ kaže: "dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje',' pod tim misli da se SDP i SDA nekako dogovore oko te jedne nacionalne stolice u predsjedništvu, a ne da posežu i za tuđom."oakville"
Kad HDZ kaže "''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje" u stvari misle "obezbjedite nam pozicije u vlasti" -
Ne kontam ti baš ovo ''druga i prva želja''. I ne kontam kako izgleda taj dodatni mehanizam ''ostali''.Mislim da je druga želja ispunjena, a prva ispunjena s disclaimerom "pored dodatnog zaštitnog mehanizma, da neće biti nametanja volje, treba i dodatni zaštitni mehanizam da S/H koalicija neće preko HDZ-a praviti dalji belaj u federaciji." Taj se dodatni mehanizam izgleda zove "ostali" + još neke "sitne izmjene.
-
Hafis
#37320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam ti ni ja pojma koga, ali vidim stalno pričaju o tome, pa i ja da koju pametnu nadodam.daddy-kool wrote:Preglasavanje koga?Hafis wrote: Ipak, evidentno je da je ostao glavni problem: ''dodatni zaštitni mehanizam, da neće biti nametanja volje''![]()
- madner
#37321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je zanimljivije ovo oko Doma Naroda, sta kazu za Ostale? 
-
Hafis
#37322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali mehanizmi blokade ostaju, samo se uvećava broj plaća.madner wrote:Meni je zanimljivije ovo oko Doma Naroda, sta kazu za Ostale?
Samo, koji će tu inžinjering biti. bit će tu dosta posla.
Ali hajde, da stvarno tu sjede pripadnici manjina, to bi mi bilo više nego super, ali kad vidim sastav kluba ostalih federalnog parlamenta, ne vidim apsolutno nikakve razlike između njih i kluba Bošnjaka.
-
daddy-kool
#37323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ta demokratija toliko idealna, uvijek ima neko preglasan pa ne dobije poziciju na izborima.Hafis wrote:
Nemam ti ni ja pojma koga, ali vidim stalno pričaju o tome, pa i ja da koju pametnu nadodam.
- madner
#37324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis wrote:Ali mehanizmi blokade ostaju, samo se uvećava broj plaća.madner wrote:Meni je zanimljivije ovo oko Doma Naroda, sta kazu za Ostale?
Samo, koji će tu inžinjering biti. bit će tu dosta posla.
Ali hajde, da stvarno tu sjede pripadnici manjina, to bi mi bilo više nego super, ali kad vidim sastav kluba ostalih federalnog parlamenta, ne vidim apsolutno nikakve razlike između njih i kluba Bošnjaka.
Mehanizmi blokada ne ostaju isti, matematika je jasna sto se toga tice.
Razlike su ogromne, ti Ostali su velika bagra, nacionalisti sa dna kace. Sa Bosnjacima se covjek i moze dogovoriti.
- seln
#37325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To SDA i SDP hoce stolicu u hrvatskom Saboru?Hafis wrote: ' pod tim misli da se SDP i SDA nekako dogovore oko te jedne nacionalne stolice u predsjedništvu, a ne da posežu i za tuđom.
Kako bilo koja pozicija u BiH moze biti "tudja"?