Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

muha_sa

#37301 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

SaraFina wrote:
muha_sa wrote:Živa Sara :-D :kiss: :kiss:

Gazda jesam :kiss:

Kako si? Raska i familija? Malo odmor i uživanje. Javim se kad se vratim za Sarajevo uglavnom. Neće biti pretoplo sad. A ni gostiju.
sve pod kontrolom :thumbup:

obavezno se javi :-D idemo kod Havane na fuka :)
SaraFina

#37302 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:
SaraFina wrote:
muha_sa wrote:Živa Sara :-D :kiss: :kiss:

Gazda jesam :kiss:

Kako si? Raska i familija? Malo odmor i uživanje. Javim se kad se vratim za Sarajevo uglavnom. Neće biti pretoplo sad. A ni gostiju.
sve pod kontrolom :thumbup:

obavezno se javi :-D idemo kod Havane na fuka :)

:kiss:

Može
megaman4

#37303 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Kolinda wrote:Treba malo mozga pa da se skonta kako javna poduzeća iz Hercegovine namjerno svu dobit ulažu u infrastrukturu i kvalitetu distribucijskih mreža odnosno na kvalitetu svoga proizvoda . Jer alternativa je slanje para u Sarajevo koje svakako otima duplo od ostatka države...tako nek vam budžet pune Bh telekom i EP BiH a mi ćemo uživati u tome da je infrastruktura eroneta i EPHZHB na zavidnoj razini....plaće također...uhljeba što više....samo nek nema dobiti...
druskane samo se nadaj. nakon Al na redu su EPHZHB i Ernoet i tu je kraj. nista bolja situacija nije ni u Mittalu Zenica koji je u problemima.

Opet ce biti jedna EP kao prije rat i jedan operater kao sto je bio prije rata jer nece imati ko vise finansirati uhljebe...
Maraschino

#37304 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Kolinda wrote:Treba malo mozga pa da se skonta kako javna poduzeća iz Hercegovine namjerno svu dobit ulažu u infrastrukturu i kvalitetu distribucijskih mreža odnosno na kvalitetu svoga proizvoda . Jer alternativa je slanje para u Sarajevo koje svakako otima duplo od ostatka države...tako nek vam budžet pune Bh telekom i EP BiH a mi ćemo uživati u tome da je infrastruktura eroneta i EPHZHB na zavidnoj razini....plaće također...uhljeba što više....samo nek nema dobiti...
:lol: :lol:

tri sekunde prije izdisaja...nesto slicno kao haluminij
BHCluster

#37305 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

SaraFina wrote:
BHCluster wrote:
SaraFina wrote:
Naravno da treba mozga. Pa to opće poznato još od propasti AL.
Ulagali su i u Swarovski kristale, vinariju za poduzeće.... Širok je bio pojam "ulaganja" u rahmetliji AL zaista. I nadasve maštovit. :D
Jbg, sad se ulaže u putovnice. Nešto malo od onih 900 radnika će u elektroprivredu se uhljebiti.. 100 max, a ostali put pod noge Irska, Skandinavija, Njemačka i Austrija..
Čarobna formula HR poduzetništva i to pod HDZ-ovom palicom na AL je pokazala svu svoju moć, pamet i strategiju.
Isisale pijavice firmu pa u kmečanje udarile. Pomozi državo! Nismo ništa plaćali niti mislimo a plaće nam do zatvaranja u prosjeku 2 tisuČe!
Treba Bošnjo rudar iz TK tri mjeseca kopati za tu lovu. Pa ne ide. Dokazano.
Ta kaze ulaze svu dobit, a posluju s gubitkom?

:lol:

I to Novalić priključivao (prije kraha) infuziju nekoliko puta :D
Ali džaba.

Tako im je fora za demografiju. Ukupno rođenih 3000 u BiH imaju, a u KS i TK po 4200 i 4300 (tako nešto)... Znači i jedan i drugi kanton za preko 1000 imaju više rođenih nego Hrvata u cijeloj BiH... a zajedno skoro 3 puta više....I vjerovao ili ne, računaju da će Bošnjaci za 7/10 godina pasti ispod miliona. :D

Ako ja te ljude shvaćam....
Satrase se pricajuci kako su najbolji "gospodarstvu i poduzetništvu" a kad se pogleda:
Mostar -> Soko, Đuro Salaj, Žitopromet, Hekom, Fabrika duhana Mostar, Alumij...
Ljubuški -> Duhanska Stanica, Vinarija Ljubuški, Rodilište Ljubuški, Platnara "Đuro Salaj", Kino Radnik, Hotel Bigeste...
itd... sve propalo...
... za ovako nesto bas treba mozga.
The 51st State

#37306 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

kvaliteta eronatove infrastrukture i usluge je debelo ispod bh telekokom.a, doduse takvi su tvrdili i da je u aluminiju sve ok dok ne iskljucise struju.
Novak20

#37307 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:

Ali džaba.

Tako im je fora za demografiju. Ukupno rođenih 3000 u BiH imaju, a u KS i TK po 4200 i 4300 (tako nešto)... Znači i jedan i drugi kanton za preko 1000 imaju više rođenih nego Hrvata u cijeloj BiH... a zajedno skoro 3 puta više....I vjerovao ili ne, računaju da će Bošnjaci za 7/10 godina pasti ispod miliona. :D

I što onda ?

Ti novorođeni sve tanje krpe rupe u "svojim" kantonima. :lol:
Maraschino

#37308 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

BHCluster wrote:
Satrase se pricajuci kako su najbolji "gospodarstvu i poduzetništvu" a kad se pogleda:
Mostar -> Soko, Đuro Salaj, Žitopromet, Hekom, Fabrika duhana Mostar, Alumij...
Ljubuški -> Duhanska Stanica, Vinarija Ljubuški, Rodilište Ljubuški, Platnara "Đuro Salaj", Kino Radnik, Hotel Bigeste...
itd... sve propalo...
... za ovako nesto bas treba mozga.
A kladionice frajeru, ciji je to izum? :D
Rampage

#37309 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Rampage »

1984 by George Orwell
BHCluster

#37310 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

Ali džaba.

I što onda ?

U samo dva kantona skoro 3x vise se Bosnjaka rodilo nego Hrvata u citavoj Bosni i Hercegovini a on pita "I što onda?". :cry:
Novak20

#37311 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:
Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

Ali džaba.

I što onda ?

U samo dva kantona skoro 3x vise se Bosnjaka rodilo nego Hrvata u citavoj Bosni i Hercegovini a on pita "I što onda?". :cry:
Da, pitam što onda ?

A ti odgovori ako znaš.
SaraFina

#37312 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Pa ništa Novače pukli ste i u ZDK koji je mješovit bio, bukvalno... u posavskom je također kraj opstanka.
Vidjećemo u biti prave cifre na budućim izborima, pa kako koje načelničko mjesto budete gubili znaćete gdje ste.
Uglavnom, srednja Bosna je gotova. I ovo par gradića gdje ste bili.

Ostaće HNK i nešto u 10-tci. Tamo će proces potrajati 5 idućih godina. Mostar će padati ovako kako AL pao. Slijedi Eronet, Elektroprivreda i kraj sage.

Austrija otvara svoja vrata 01.01 2020. Zbog povjesnih, emotivnih povezanosti i blizine još oko 100 k ja vjerujem da se iseljava. I šta onda?

Pa ništa. Pogranična manjina u Posušju, Grudama, Ljubuškom, Čitluku, Širokom i dijelu Čapljine.

To sve kad pobrojiš veličine Živinica. I teritorijalno i demografski.
Novak20

#37313 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:Pa ništa Novače pukli ste i u ZDK koji je mješovit bio, bukvalno... u posavskom je također kraj opstanka.
Vidjećemo u biti prave cifre na budućim izborima, pa kako koje načelničko mjesto budete gubili znaćete gdje ste.

Ostaće HNK i nešto u 10-tci. Tamo će proces potrajati 5 idućih godina. Mostar će padati ovako kako AL pao. Slijedi Eronet, Elektroprivreda i kraj sage.

Austrija otvara svoja vrata 01.01 2020. Zbog povjesnih, emotivnih povezanosti i blizine još oko 100 k ja vjerujem da se iseljava. I šta onda?

Pa ništa. Pogranična manjina u Posušju, Grudama, Ljubuškom, Čitluku, Širokom i dijelu Čapljine.

Interesantno.

Ja mislim da si jedino ti pukla kao i onaj Adis, zemljak ti iz Austrije što šara po kućama i autima.

Za razliku od tebe i kolega ti, vidim da sve u BiH pogađa ista nevolja samo se tome ne mogu radovati. Uz vijesti da je plata 911, a potrošačka korpa 2.370 KM ili da treba gasiti EE blokove na ugalj i zatvarati rudnike, ne piše se dobro ni Bošnjacima.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/do-sad ... o/1550472/
Umjesto na posao, stotine ljudi iz svih krajeva BiH poranilo je do slovenačke ambasade, po radnu dozvolu. Za nekoliko dana, Emin će se ponovo, sada vjerovatno i zauvijek, vratiti u, kako kaže, uređen sistem, za razliku od ovog, koji ga je otjerao od kuće.

– Čim bude prva prilika, poslije godinu dana, da porodicu dovedem, dovešću, jer ovo nije samo ni borba radi mene, već najviše radi djece. Nek’ oni imaju bolju budućnost i egzistenciju, ako je mi nemamo ovdje, kaže Emin Zahirović iz Visokog.

Ono što Emin planira, Sanelin muž je realizovao. Nakon što se snašao u Sloveniji tamo će mu se uskoro pridružiti porodica.

– Zbog djece, zbog školovanja. Stariji sin ide na fakultet, mlađi je srednjoškolac. Da li će upisati fakultet, ne znamo, zbog toga smo odlučili. Opet, kad tamo završi školu čeka ga njegov fakultet, a ovde ne, kaže Sanela Dropić iz Živinica.

Sin Adem zasad ostaje. Četvrta je godina na Medicinskom fakultetu i pokušat će studij privesti kraju, ali zbog svega što tišti njegovu generaciju, jednom nogom već je u Sloveniji.

– Do sada sam bio patriota i ostao bi uvijek, od kako sam sam mali, al’ kako koja godina prolazi, kako više palim TV, sve me više odvlači. Gledam samo političare, gledam nezaposlene ljude koji štrajkuju…i tako…, kaže Adem.
SaraFina

#37314 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:Pa ništa Novače pukli ste i u ZDK koji je mješovit bio, bukvalno... u posavskom je također kraj opstanka.

Interesantno.

Ja mislim da si jedino ti pukla kao i onaj Adis, zemljak ti iz Austrije što šara po kućama i autima.

Za razliku od tebe i kolega ti, vidim da sve u BiH pogađa ista nevolja samo se tome ne mogu radovati. Uz vijesti da je plata 911, a potrošačka korpa 2.370 KM ili da treba gasiti EE blokove na ugalj i zatvarati rudnike, ne piše se dobro ni Bošnjacima.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/do-sad ... o/1550472/
Umjesto na posao, stotine ljudi iz svih krajeva BiH poranilo je do slovenačke ambasade, po radnu dozvolu. Za nekoliko dana, Emin će se ponovo, sada vjerovatno i zauvijek, vratiti u, kako kaže, uređen sistem, za razliku od ovog, koji ga je otjerao od kuće.

– Čim bude prva prilika, poslije godinu dana, da porodicu dovedem, dovešću, jer ovo nije samo ni borba radi mene, već najviše radi djece. Nek’ oni imaju bolju budućnost i egzistenciju, ako je mi nemamo ovdje, kaže Emin Zahirović iz Visokog.

Ono što Emin planira, Sanelin muž je realizovao. Nakon što se snašao u Sloveniji tamo će mu se uskoro pridružiti porodica.

– Zbog djece, zbog školovanja. Stariji sin ide na fakultet, mlađi je srednjoškolac. Da li će upisati fakultet, ne znamo, zbog toga smo odlučili. Opet, kad tamo završi školu čeka ga njegov fakultet, a ovde ne, kaže Sanela Dropić iz Živinica.

Sin Adem zasad ostaje. Četvrta je godina na Medicinskom fakultetu i pokušat će studij privesti kraju, ali zbog svega što tišti njegovu generaciju, jednom nogom već je u Sloveniji.

– Do sada sam bio patriota i ostao bi uvijek, od kako sam sam mali, al’ kako koja godina prolazi, kako više palim TV, sve me više odvlači. Gledam samo političare, gledam nezaposlene ljude koji štrajkuju…i tako…, kaže Adem.

Čemu poređenje sa Adisom? Jesam ja tebe vrijeđala lično i poredila s nekom budalom? Nisam.
Pitao si i šta onda ako se Hrvata rodi samo 3000 u BiH i ja ti objašnjavam. Kulturno i argumentovano.
Da bi ti bez odgovara ni na jedan moj argument, počeo meni vaditi linkove i uvjeravati me kako se Bošnjacima također ne piše dobro, zbog samo tebi znanih razloga.
Evo sačekajte lokalne izbore i samo vam će se pokazati koliki je egzodus Hrvata iz BiH dostigao razmjere. Da ja ne prejudiciram ništa.
I otvaranje tržista rada u AT od 01.01.2020...

Računaš nestanak/političku neutralizaciju 300 000 Hrvata i 4/5 puta brojniji bošnjački narod i tebi je logično da će Bošnjaci prije biti politički neutralizirani u BiH. Jer "tanje popunjavaju svoje kantone" nego što su prije.
To što su Hrvati bukvalno nestali iz Posavskog (osim nešto u Odžaku) i srednje Bosne za tebe je zanemarivo.
Pa pomnoži ove radnike AL i dodaj im porodice vidjećeš da je to ogroman gubitak i za HR najmnogoljudniji kanton.
Padom Eroneta i Elektro d. možemo govoriti i o Mostaru kao većinskom bošnjačkom gradu.

A ti nastavi vaditi linkove i likovati zbog iseljenja Bošnjaka. Dok se Bošnjaci isele u cjelosti iz BiH, zaboraviće se da su Hrvati ikad i živjeli u Bosni. Pa eto toliko u lekciji br 1.
Last edited by SaraFina on 05/09/2019 11:51, edited 1 time in total.
Hafis

#37315 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

I onda će svi zajedno ćućati i motati duhan
BHCluster

#37316 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Ovdje likujes
Novak20 wrote:Ti novorođeni sve tanje krpe rupe u "svojim" kantonima. :lol: <-
...onda
Novak20 wrote:Za razliku od tebe i kolega ti, vidim da sve u BiH pogađa ista nevolja samo se tome ne mogu radovati.
Sramno!
Hafis

#37317 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Doduše Bošnjaci u Mostaru su ekonomski izuzetno jaki, imaju iza sebe nekoliko veoma jakih firmi i pojedinaca, ali i vrhunsku organiziranost i diciplinu i moći će nekako pozapošljavati ono malo hrvatskih nesretnika što se nije uspjeli prebaciti u Austriju i Irsku.
Last edited by Hafis on 05/09/2019 11:53, edited 1 time in total.
SaraFina

#37318 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:I onda će svi zajedno ćućati i motati duhan

HDZ-ovci hoće čučati, a da li će šta imati motati bumo vidjeli :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37319 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kom ... 48148.aspx

Komšić u Predsjedništvo BiH vratio portret Tita, izbacio zastavu Herceg Bosne

Image

lijepa slika na zidu...
Hafis

#37320 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Idemo na tvoj sirovi šovinistički nivo.
DakleM, zasad se u Mostar zna još uvijek tko ćući i nadničari.
SaraFina

#37321 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Doduše Bošnjaci u Mostaru su ekonimski izuzetno jaki, imaju ia sebe nekoliko veoma jakih firmi i pojedinaca i moći će nekako pozapošljavati ono malo hrvatskih nesretnika što se nije uspjeli prebaciti u Austriju i Irsku.

Jačina Hrvata u Mostaru ovisi o državnim firmama iz kojih muzu lovu. A ne iz nekog poduzetništva i nadmoći. To se vidjelo padom AL. A bogami ovo sa AL dugoročno će biti lančana reakcija. I udari na elektroprivredu. A eronet evo također bilježi gubitke.

Toliko o poslovnosti i poduzetništvu. Oboriti te dvije državne sise sa kojih HDZ-ovski uhljebi muzu lovu Mostar je bošnjački grad. Plus kladare..A uhljebi sa putovnicama idu ka matici HR, Skandinaviji, Njemackoj itd
Hafis

#37322 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:

Image

lijepa slika na zidu...
Pici, nema slike, nije se desilo. To bi ovi hahari jedva dočekali da uslikaju. Sve je to Choe brižljivo spakirao i odnio doma.
Ta jebote, borio sam se pod tom zastavom, dok su s druge strane tekbirali, ha ja.
SaraFina

#37323 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

pici wrote:

Image

lijepa slika na zidu...

Žali se i Tvrtko Milović da je najzastupljeniji HR političar ipak Komšić. Sad ću tekst naći.
BHCluster

#37324 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Hafis

#37325 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:Doduše Bošnjaci u Mostaru su ekonimski izuzetno jaki, imaju ia sebe nekoliko veoma jakih firmi i pojedinaca i moći će nekako pozapošljavati ono malo hrvatskih nesretnika što se nije uspjeli prebaciti u Austriju i Irsku.

Jačina Hrvata u Mostaru ovisi o državnim firmama iz kojih muzu lovu. A ne iz nekog poduzetništva i nadmoći. To se vidjelo padom AL. A bogami ovo sa AL dugoročno će biti lančana reakcija. I udari na elektroprivredu. A eronet evo također bilježi gubitke.

Toliko o poslovnosti i poduzetništvu. Oboriti te dvije državne sise sa kojih HDZ-ovski uhljebi muzu lovu Mostar je bošnjački grad. Plus kladare..A uhljebi sa putovnicama idu ka matici HR, Skandinaviji, Njemackoj itd
Ta ti je priča za kakva dijasporskog mevlud-teferića uz Esada Plavog i Muju Isanovića I sad smo beton za cijelu Bosnu.
Post Reply