Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#37301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj mu na SDA...
- meme_machine
#37302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Superiorna logika SDP-a, hajte SDA glasajte za nase zastupnike da vas izbacimo iz vlasti.pemanapemani wrote: Uraditi onako kako je uradio SDP 2010., i kako je urađeno 2014., sa Savezom za promjene iz manjeg entiteta.
Da SDA nije izabrala zastupnike HDZ iz ZDK za Dom naroda, već ovaj izborni ciklus bi moglo bez HDZ i SDA na nivou FBiH.
I onda se covjek pita zasto SDA nije glasala kako SDP zeli.
- drug_profi
#37303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa superiorna logika SDA je jos bolja. Da nas ne bi izbacio SDP iz vlasti (ni nas a ni HDZ) hajmo mi uvaliti HDZ-ovce pa cemo poslije blokirati drzavu jer će nam biti ugrožen vitalni nacionalni interes. Bitno je da smo mi na vlasti, a i onako nista ne bi radili bilo blokirano ili ne bilo blokirano.meme_machine wrote:Superiorna logika SDP-a, hajte SDA glasajte za nase zastupnike da vas izbacimo iz vlasti.pemanapemani wrote: Uraditi onako kako je uradio SDP 2010., i kako je urađeno 2014., sa Savezom za promjene iz manjeg entiteta.
Da SDA nije izabrala zastupnike HDZ iz ZDK za Dom naroda, već ovaj izborni ciklus bi moglo bez HDZ i SDA na nivou FBiH.
Mnogi kraj svojih ociju ne vide ko je glavna prijetnja opstanku Bosnjaka ovdje.
-
kluz franjo
#37304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolega bunk,bunk wrote:Ja ni sa jednom strankom nemam nista.
Ali sam po pitanju Drzave smrtno ozbiljan.
I zato sam uporan sa NATO-m.
Koliko poznajem materiju anp se u teoriji moze poslati preglasavanjem.
Mislim da je ministar vanjskih poslova zaduzen za njegovu predaju u Brisel.
E sad ko njemu to treba naloziti.
Po logici troclano predsjednistvo jer su odbrana i vanjski poslovi u njihovoj domeni.
može li ovo malo konkretnije.
Preglasavanje u kojem tijelu?
Parlament, VM, Predsjedništvo BiH?
Hvala
- Styling
#37305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da bi za pristup NATO trebalo raspisati refendum pa neka se gradjani izjasne.
Time bi Mile oprao odgovornost sa sebe i prebacio na gradjane i na kraju pristup NATO bi bila volja naroda a ne pojedinaca.
Time bi Mile oprao odgovornost sa sebe i prebacio na gradjane i na kraju pristup NATO bi bila volja naroda a ne pojedinaca.
-
pemanapemani
#37306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Želio sam plastičnim primjerom pokazati kako SDA nije proBiH stranka. Da su radili proBiH poteze možda bi se mogli stvoriti neki temelji za široku proBiH platformu, ali po starom dobrom običaju njima je draži bratski HDZ.meme_machine wrote:Superiorna logika SDP-a, hajte SDA glasajte za nase zastupnike da vas izbacimo iz vlasti.pemanapemani wrote: Uraditi onako kako je uradio SDP 2010., i kako je urađeno 2014., sa Savezom za promjene iz manjeg entiteta.
Ne znam kako ljudi imaju tako kratko pamćenje i ne sjećaju se da se SDA zajedno sa HDZ povukla iz Parlamenta FBiH i na taj način spriječila dopune Izbornog zakona koji su predlagali SDP, DF i NS.
Fino je vidjeti kako i na ovoj temi simpatizeri SDA, HDZ i DF zajednički histerišu na samu pomisao trećine u klubu Hrvata DN.
Kako bi to rekao naš predsjednik Komšić - živite u zabludi ako mislite da će se vlast nekad moći formirati bez nacionalnih stranaka.
-
criticos
#37307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/amaru-k ... /190612034
Ovi ne mogu ni sami sa sobom
Eeee moj Željko, pa nisi u stanju svoje redove da urediš, a državu bi da braniš.
Eeee moj Željko, pa nisi u stanju svoje redove da urediš, a državu bi da braniš.
- Corto Maltese
#37308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao što je rahmetli general Alagić imao običaj reći: "DF-ovcu ne diraj u SDA, ni kad je najpjaniji!"
Last edited by Corto Maltese on 14/06/2019 13:43, edited 1 time in total.
- bunk
#37309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijepo covjek objasnio da je mogao biti samo vd direktora do izbora novog zbog mandata koji vec obavlja ..al eto bitno je pljunutcriticos wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/amaru-k ... /190612034
- Corto Maltese
#37310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izdvajamo:bunk wrote:Lijepo covjek objasnio da je mogao biti samo vd direktora do izbora novog zbog mandata koji vec obavlja ..al eto bitno je pljunutcriticos wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/amaru-k ... /190612034
"... Nadzorni odbor na sinoćnjoj sjednici izabrao Edina Abdurahmanovića, vijećnika DF-a u Općinskom vijeću Općine Centar, za novog vršitelja dužnosti."
"Objasnio nam je i da on (Amar Kečo) nije mogao biti izabran za direktora "Parka" s obzirom na to da je vijećnik u Općinskom vijeću Općine Ilidža."
"Keču smo direktno pitali i da li namjerava ostati u Demokratskoj fronti, a on je odbio dati precizan odgovor. "
-
criticos
#37311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/493812 ... n-za-novogbunk wrote:Lijepo covjek objasnio da je mogao biti samo vd direktora do izbora novog zbog mandata koji vec obavlja ..al eto bitno je pljunutcriticos wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/amaru-k ... /190612034
A onda izjavi ovo:
- Nije mi produžen mandat, iako sam imao podršku radnika preduzeća kao i resornog ministra Srđana Mandića. Dakle, zadovoljan ministar, zadovoljni radnici ali partija DF nije - kazao je Kečo istaknuvši da će ostati vijećnik Općinskog vijeća Ilidža.
-
Novak20
#37312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:
Izdvajamo:
"... Nadzorni odbor na sinoćnjoj sjednici izabrao Edina Abdurahmanovića, vijećnika DF-a u Općinskom vijeću Općine Centar, za novog vršitelja dužnosti."
"Objasnio nam je i da on (Amar Kečo) nije mogao biti izabran za direktora "Parka" s obzirom na to da je vijećnik u Općinskom vijeću Općine Ilidža."
"Keču smo direktno pitali i da li namjerava ostati u Demokratskoj fronti, a on je odbio dati precizan odgovor. "
Ono kad moraš objašnjavati što piše između redova.
- bunk
#37313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lik sam izjavio da ce ostati vijecnik .
Ovaj drugi gore odlaskom za direktora nece vise biti vijecnik.
U cemu je problem.
Kad stranacku disciplinu kichme provodi drug N.Niksic onda je to potez hvale vrijedan.
Kad to radi bilo tko izvan sestorke onda je to katastrofa..
Smijesni ste.
Ovaj drugi gore odlaskom za direktora nece vise biti vijecnik.
U cemu je problem.
Kad stranacku disciplinu kichme provodi drug N.Niksic onda je to potez hvale vrijedan.
Kad to radi bilo tko izvan sestorke onda je to katastrofa..
Smijesni ste.
- Maraschino
#37314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema tu nikakvog preglasavanja, godisnji izvjestaj moze predati ministrica odbrane, ministar vp, clan predsjednistva...i nema potrebe za preglasavanjem ali et' ceka se dobra volja djikana.kluz franjo wrote:Kolega bunk,bunk wrote:Ja ni sa jednom strankom nemam nista.
Po logici troclano predsjednistvo jer su odbrana i vanjski poslovi u njihovoj domeni.
Hvala
-
kluz franjo
#37315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači Željko bi mogao kada god poželi da pošalje taj godišnji izvještaj?Maraschino wrote:Nema tu nikakvog preglasavanja, godisnji izvjestaj moze predati ministrica odbrane, ministar vp, clan predsjednistva...i nema potrebe za preglasavanjem ali et' ceka se dobra volja djikana.kluz franjo wrote:Kolega bunk,bunk wrote:Ja ni sa jednom strankom nemam nista.
Hvala
Ja mislim da kolega Maraschino nas zeza.
Kolega bunk, šta ti kažeš? Kako se u teoriji šalje ovaj izvještaj?
- Maraschino
#37316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Marina Pendes ga moze poslati a o Zeljku da ne pricamo.kluz franjo wrote:Znači Željko bi mogao kada god poželi da pošalje taj godišnji izvještaj?Maraschino wrote:Nema tu nikakvog preglasavanja, godisnji izvjestaj moze predati ministrica odbrane, ministar vp, clan predsjednistva...i nema potrebe za preglasavanjem ali et' ceka se dobra volja djikana.kluz franjo wrote: Kolega bunk,
Hvala
- bunk
#37317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao expertu za sve nije mi tesko objasniti.kluz franjo wrote:kluz franjo wrote:Kolega bunk,bunk wrote:Ja ni sa jednom strankom nemam nista.
Hvala
Znači Željko bi mogao kada god poželi da pošalje taj godišnji izvještaj?
Potrebna je odluka predsjednistava a Ustav po ovim pitanjima dozvoljava preglasavanje.
A ko ce sjest u avion i odnijet nebitno je,moze i Hamo iz price o kvaliteti zivota.
I mene da se pita preglasao bih bivola.
Jer NATO.je pitanje fizickog opstanka Bosne i Hercegovine i svih nas koji nemamo drugu domovinu i ne mislimo pobjec bilo gdje bez obzira na sve.
- Kolinda
#37318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vizionarski potez našeg delegata, preglasati Dodika i to bez obzira što on ima pravo na veto o kojemu će odlučivati skupština RS u kojoj isti ima 2/3 većinu.
Možda je bolje rješenje da Željko udari šakom od stol, to možda donese bolji rezultat.
Možda je bolje rješenje da Željko udari šakom od stol, to možda donese bolji rezultat.
- sinuhe
#37319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Valjda misle onako kako je Sakib Softic podnio zahtjev za reviziju presude. Sigurno je to. Neko da uruci 
- bunk
#37320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po pitanju odbrane nema veta.Kolinda wrote:Vizionarski potez našeg delegata, preglasati Dodika i to bez obzira što on ima pravo na veto o kojemu će odlučivati skupština RS u kojoj isti ima 2/3 većinu.
-
kluz franjo
#37321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolega bunk,bunk wrote:Kao expertu za sve nije mi tesko objasniti.kluz franjo wrote:Kolega bunk,bunk wrote:Ja ni sa jednom strankom nemam nista.
Hvala
Potrebna je odluka predsjednistava a Ustav po ovim pitanjima dozvoljava preglasavanje.
A ko ce sjest u avion i odnijet nebitno je,moze i Hamo iz price o kvaliteti zivota.
I mene da se pita preglasao bih bivola.
Jer NATO.je pitanje fizickog opstanka Bosne i Hercegovine i svih nas koji nemamo drugu domovinu i ne mislimo pobjec bilo gdje bez obzira na sve.
znam da si smrtno ozbiljan kada je NATO u pitanju, ali jesam li ja ovo dobro shvatio?
Znači Šefik i Željko su po ovoj tvojoj teoriji mogli usvojiti i poslati ovaj dokument kada god su htjeli?
Ali umjesto da to jednostavno urade, oni se zajebavaju sa ovim već mjesecima i koriste ga za neka sitno-politička prepucavanja?
-
Hafis
#37322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E baš su mangupi obojica. A vidi im se i na glavama da im je duša zajebancija.
Znači, imaju situaciju u svojim rukama, ali hoće da se još malo podjebavaju s Dodikom.
Znači, imaju situaciju u svojim rukama, ali hoće da se još malo podjebavaju s Dodikom.
- spreca
#37323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uh da je Dragoslav sada u Predsjednistvu koji bi to mangup bio.....ali kurko,zajebo se da je mangup pa skocio na glavu u kamenje mislio da je RadoboljeHafis wrote:E baš su mangupi obojica. A vidi im se i na glavama da im je duša zajebancija.
-
Hafis
#37324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Btw, kad je spreča već tu.
Reci dragička
U Mostaru si uvjerljivo daleko najpopularniji lik s Klixovog foruma. Ozbiljno, ljudi iz moje okoline te obožavaju. I to ne obični ljudi, ima tu stvarno vrhunskih profesionalaca, liječnika, jedan novinar...
Jednom riječju, ovdje si poslije Sabita Iztarčina najpopularniji bosanac s društvenih mreža...kako kažu u struci - klasičan prikaz slučaja. Već si ušao u sleng i postao sinonim za određenu kategoriju likova... čovječe imaš fanove ovdje
Reci dragička
Jednom riječju, ovdje si poslije Sabita Iztarčina najpopularniji bosanac s društvenih mreža...kako kažu u struci - klasičan prikaz slučaja. Već si ušao u sleng i postao sinonim za određenu kategoriju likova... čovječe imaš fanove ovdje
- Maraschino
#37325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo nam raje iz kotlovnice.