Banksy wrote:Daleko su ti od reprezentacije, ali razumijem zašto ih spominješ.
Za SDA kapitalce, prve i temeljne, o kojima govorim u postu iznad, to što si nabrojala je sve sitna, postratna buranija, iznikla na paušalima, sinekurama i tenderima.
Da bismo razbili temelje stare, okoštale, opasne krim mafije koja je pokrala prve milijarde i uspostavila ovaj opaki, truli, bolesni sistem, a koji, kao na traci, proizvodi te koje si pobrojala gore, moraćemo se poslužiti i tom buranijom, ako već nemamo nikog boljeg.
Ili da ostavimo taj trulež i zlo zauvijek?
Ne znam šta je tvoj prijedlog, a voljela bih ga čuti, zaista.
I tebi veliki pozdrav

Nema prijedloga , vlast ili opozicija.
Opoziciju koju smo do juče imali kao opoziciju - nemamo više.
U konačnici jedno ili drugo treba dati riješenje - vlast da se s bagrom pokuša rušiti bagra a opozicija da se ponovo čeka neko ko nije bagra a ko će dobiti dovoljno da bez bagre formira vlast i koji će ostati imun na sve ono što vlast (bagra) nudi ili podmeće kako bi se stvari pomjerile s mrtve tačke.
Ovo drugo je nedostižno barem za našeg života , možda tamo u penziji i bude nešto slično ali djeca nam već odavno nisu ovdje pa nije ni bitno.
Prvo je kratkoročno , doseći će eventualno vrlo male kratkoročne pozitivne efekte a u biti nahraniti ega i džepove , dodatno osiromašiti ionako siromašno društvo , zbog nedostatka bilo kakve vizije (da ne pominjem neki plan i program) te ličnih interesa , ogadiće i ono malo motiva ljudima da izlaze na izbore , svi će i formalno postati isti.
Za drugo ZNAM da je gotovo utopija a ako se i desi , za mene će konkretno biti prekasno.
Za prvo znam da se neće desiti , nominalni nosioci tog procesa su nesposobni neradnici bez trunke empatije ili savjesti , a skupa sa novokomponovanim saveznicima koje su do juče pljuvali . gledaju samo svoj interes i to će se sve razjebati čim im naiđe prvi ozbiljniji problem.
Onog trenutka kad Bošnjaci dobiju svog Dodika i Čovića stvari su zacementirane i samo nešto tektonski ozbiljno će eventualno moći poremetiti odnose i to je najrealnije da će se desiti u "lutanju" te koalicione forme koja znači kraj.
Najgore je kad nema pozitivnog odgovora - a nema ga.