SDA-All about

GandalfSivi

#37276 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

pici wrote:
Vlada Kantona Sarajevo je krajem oktobra na jednoj od sjednica donijela odluku o dodjeli sredstava za poticaj male privrede. Ništa neobično ne bi bilo da među firmama koje su dobile poticaj ponovo nije i firma Nedžada Brankovića, bivšeg premijera FBiH koji je i dugogodišnji kadar SDA.

Branković se i u sudskom registru vodi kao osnivač i vlasnik Saraj Inženjeringa. Da je Branković još uvijek blizak i odan stranački kadar SDA pokazuje i fotografija iz izbornog štaba SDA u noći izbora, kada se slavilo nakon objave rezultata, gdje je među najodanijim kadrom bio i bivši premijer FBiH Nedžad Branković.
Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... /181109106
jopet onom sve po zakonu pare od budjeta, ne skida se sa budjetske sise, a fotka je bal vampira
Dobro je ovo, taman ako je ko zaboravio, da ih se napomene kako SDA vidi “nacionalno jedinstvo”...

Da je pravde, vecina ovih sa slike bi u zatvoru bila...
ultima_palabra

#37277 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ali vidi Softica, satro neutralnog guvernera CB :-)
JThomas

#37278 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

nestranački ekspert molim vas :mrgreen:
last mohicans

#37279 Re: SDA-All about

Post by last mohicans »

Tek primjetih Burhana Šabana, kremu IZe. Zna mu punac hodža prosipati demagogiju na hutbama. Tu je i Jasminko Aksamija, ali hajde njemu je to obveza. Pored Burhana još jedan efendijski ezdeaovac, ali ljiga Emir je najjači.
statixx

#37280 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Isto brokeri kada prate rast dionica na Wall Streetu.
drug_profi

#37281 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Emir je profesionalni Bošnjak.
tvojkomsija

#37282 Re: SDA-All about

Post by tvojkomsija »

Ovaj Hadzihafiz je tolika ljiga od čovjeka, to je nevjerovatno, da se na čehri može vidjeti. Prije bih s Dodikom kafu popio, nego s ovim poltronom..
jefff

#37283 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Za mene samo dvije osobe istinski personificiraju SDA.
Halid Genjac i Semiha Borovac. Oboje rekorderi sa po 23. Godine na bzdjetskim jaslama preko SDA a da oboje ne vrijede pisljiva boba nit imaju ikakav znacaj i tezinu.
Oni su za mene fenomen u politickom zivotu ove konfuzne sredine.
mayab

#37284 Re: SDA-All about

Post by mayab »

I levati prosle godine budu provaljeni da svojim tajkunima pomazu NAŠIM buĐetskim parama, i onda ove godine opet isto, kao neće se saznati!!
Ludi, glupi ili zapravo bezobrazni i bahati i boli ih kurac za raju!

Ali ja ipak mislim da je fol u tome što su jedini sposobni i vrijedni pažnje , zapravo njihovi članovi i simpatizeri, takoreći krema i inteligencija ove države, šta tu oni mogu kad nejma drugijeh kvalitetnih da ih pomognu....neće ljudi da rade, samo kukaju :izet:
ultima_palabra

#37285 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

jefff wrote:Za mene samo dvije osobe istinski personificiraju SDA.
Halid Genjac i Semiha Borovac. Oboje rekorderi sa po 23. Godine na bzdjetskim jaslama preko SDA a da oboje ne vrijede pisljiva boba nit imaju ikakav znacaj i tezinu.
I Dzaferovic je isti.
cvrčak_na_hedonizmu

#37286 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

ultima_palabra wrote:
I Dzaferovic je isti.
Mozemo i na drugi nacin da postavimo pitanje, ko nije isti :D
kmirsad

#37287 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Daj... pitaj šta lakše
ultima_palabra

#37288 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
ultima_palabra wrote:
I Dzaferovic je isti.
Mozemo i na drugi nacin da postavimo pitanje, ko nije isti :D
Ma imas okorjele kriminalce, konjokradice i sjecikese :mrgreen:

Ali sad govorimo o likovima koji nit smrde nit mirisu, koji su 25 godina u politici i na budzetu, a nikakav trag nisu ostavili, pa ni negativan.
Banksy

#37289 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jefff wrote:
Kakav spin...
Ovo nije 'konfuzna' sredina, ovo je kriminalna sredina. 'Konfuzno' je zbunjeno, nespretno i smiješno, a ovdje je u pitanju brutalni, u desetinama i stotinama miliona izražen kriminal i otimačina, i to iz usta glade, jadne, bijedne, ratom poharane fukare.

Personifikacija? Bakir Izetbegović, Hasan Čengić, Edhem Bičakčić i svi ostali prvaci poratne privatizacijske pljačke.
I, naravno, oni koji su skupljali milijarde donacija i pomoći, i kese za mog Bakira, dok se nad Bosnom odvijao pokolj i genocid. A to su ti isti, iznad, i još dvadesetak njih iz Alijinog kruga Mladomuslimanskog procesa 1983.

Pobočni kokošari, šira familija, stigla je na čerupanje Bosne poslije '98.
Banksy

#37290 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

statixx wrote:Isto brokeri kada prate rast dionica na Wall Streetu.
Pa i prate.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#37291 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
jefff wrote:
Kakav spin...
Ovo nije 'konfuzna' sredina, ovo je kriminalna sredina. 'Konfuzno' je zbunjeno, nespretno i smiješno, a ovdje je u pitanju brutalni, u desetinama i stotinama miliona izražen kriminal i otimačina, i to iz usta glade, jadne, bijedne, ratom poharane fukare.

Personifikacija? Bakir Izetbegović, Hasan Čengić, Edhem Bičakčić i svi ostali prvaci poratne privatizacijske pljačke.
I, naravno, oni koji su skupljali milijarde donacija i pomoći, i kese za mog Bakira, dok se nad Bosnom odvijao pokolj i genocid. A to su ti isti, iznad, i još dvadesetak njih iz Alijinog kruga Mladomuslimanskog procesa 1983.

Pobočni kokošari, šira familija, stigla je na čerupanje Bosne poslije '98.
Fahrudin Radončić ,barjaktarsko glasilo- koje je još prije dvadeset godina kupovinom štamparije "Oko" uslovljavalo tada brilijantne "Dane" i "Slobodnu Bosnu" za štampu.
Adnan Terzić , bivši državni premijer
Ibrahim Hadžibajrić , Fond za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca KS , načelnik općine Stari grad
Fuad Kasumović , bivši ministar finansija SBK, zamjenik direktora uprave carina , zamjenik ministra finansija FBiH , savjetnik direktora UIO za međunarodne odnose
Kemal Ademović , direktor AID-a , savjetnik ministra unutrasnjih poslova FBiH , poslanik u SKS
Elmedin Konaković , uspješan bivši košarkaš i još uspješniji bivši košarkaški menadžer

SDA zaista ima konje za utrku.

Puno te pozdravljam banksy :kiss:
Banksy

#37292 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Daleko su ti od reprezentacije, ali razumijem zašto ih spominješ.

Za SDA kapitalce, prve i temeljne, o kojima govorim u postu iznad, to što si nabrojala je sve sitna, postratna buranija, iznikla na paušalima, sinekurama i tenderima.

Da bismo razbili temelje stare, okoštale, opasne krim mafije koja je pokrala prve milijarde i uspostavila ovaj opaki, truli, bolesni sistem, a koji, kao na traci, proizvodi te koje si pobrojala gore, moraćemo se poslužiti i tom buranijom, ako već nemamo nikog boljeg.

Ili da ostavimo taj trulež i zlo zauvijek?

Ne znam šta je tvoj prijedlog, a voljela bih ga čuti, zaista.

I tebi veliki pozdrav :kiss:
jefff

#37293 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Pa uvijek ima taj okostali, inertni i tromi drzavni aparat i ovdje isto kao i svugdje. Oni sluze kome god. I oni kostaju silne pare budjetske.
Oni toliko zive u svom svijetu da je jedna istorijska paralela najbolje ilustrira: kada su Nijemci 1941. Zauzeli Kijev vec sutradan svi koji su radili u drzavnoj sluzbi dosli na posao. Svabe zinuli. Nisu mogli vjerovati svojim ocima sta vide.
Eto. To mene fascinira. Taj ogromni budjetski skupi aparat koji ne radi nista. Od Halida i Semihe pa nanize. A duznist him je bila da sprijeci svaki nered i zloupotrebu.
sabina1

#37294 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Banksy wrote:Daleko su ti od reprezentacije, ali razumijem zašto ih spominješ.

Za SDA kapitalce, prve i temeljne, o kojima govorim u postu iznad, to što si nabrojala je sve sitna, postratna buranija, iznikla na paušalima, sinekurama i tenderima.

Da bismo razbili temelje stare, okoštale, opasne krim mafije koja je pokrala prve milijarde i uspostavila ovaj opaki, truli, bolesni sistem, a koji, kao na traci, proizvodi te koje si pobrojala gore, moraćemo se poslužiti i tom buranijom, ako već nemamo nikog boljeg.

Ili da ostavimo taj trulež i zlo zauvijek?

Ne znam šta je tvoj prijedlog, a voljela bih ga čuti, zaista.

I tebi veliki pozdrav :kiss:
Nema prijedloga , vlast ili opozicija.
Opoziciju koju smo do juče imali kao opoziciju - nemamo više.

U konačnici jedno ili drugo treba dati riješenje - vlast da se s bagrom pokuša rušiti bagra a opozicija da se ponovo čeka neko ko nije bagra a ko će dobiti dovoljno da bez bagre formira vlast i koji će ostati imun na sve ono što vlast (bagra) nudi ili podmeće kako bi se stvari pomjerile s mrtve tačke.

Ovo drugo je nedostižno barem za našeg života , možda tamo u penziji i bude nešto slično ali djeca nam već odavno nisu ovdje pa nije ni bitno.
Prvo je kratkoročno , doseći će eventualno vrlo male kratkoročne pozitivne efekte a u biti nahraniti ega i džepove , dodatno osiromašiti ionako siromašno društvo , zbog nedostatka bilo kakve vizije (da ne pominjem neki plan i program) te ličnih interesa , ogadiće i ono malo motiva ljudima da izlaze na izbore , svi će i formalno postati isti.

Za drugo ZNAM da je gotovo utopija a ako se i desi , za mene će konkretno biti prekasno.
Za prvo znam da se neće desiti , nominalni nosioci tog procesa su nesposobni neradnici bez trunke empatije ili savjesti , a skupa sa novokomponovanim saveznicima koje su do juče pljuvali . gledaju samo svoj interes i to će se sve razjebati čim im naiđe prvi ozbiljniji problem.

Onog trenutka kad Bošnjaci dobiju svog Dodika i Čovića stvari su zacementirane i samo nešto tektonski ozbiljno će eventualno moći poremetiti odnose i to je najrealnije da će se desiti u "lutanju" te koalicione forme koja znači kraj.

Najgore je kad nema pozitivnog odgovora - a nema ga.

:thumbup: :kiss:
madner

#37295 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sabina ima stav :D
Banksy

#37296 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Slažem se s tobom, skoro u cjelini.

I šta da se radi, sad?

Ostaviti ovo zlo da traje i dalje, sve gore i gore, a može itekako gore,

ili pokušati, s ovim što imamo, pomjerati stvari koliko se može, a može se, bar malo?

S prvim je gubitak izvjestan, s drugim dobitak neizvjestan.

Trećeg nema.

:kiss:
Banksy

#37297 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Banksy wrote:Slažem se s tobom, skoro u cjelini.

I šta da se radi, sad?

ili pokušati, s ovim što imamo, pomjerati stvari koliko se može, a može se, bar malo?

Trećeg nema.

sabina1

#37298 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

I šta da se radi, sad?

Trećeg nema.

Različiti su nam uslovi gledanja ali mislimo , želimo i djelujemo jednako , istom cilju.

Meni užasno smeta zato što su konačno svi postali isti , JER NISMO SVI ISTI.

:thumbup:
Janjicar

#37299 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Image

Neka ga na temi nek bulji....
drug_profi

#37300 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

I šta da se radi, sad?

Trećeg nema.

Ako dozvoilte vas dvije dame da se umješam. Samo smjena vlasti tjera politicke partije da se bore za vlast, da se trude dobiti glasove. Ako neko misli da ima garanciju da ce biti dio vlasti sta god da radi, taj naravno prestane da brine. Gleda samo svoje interese.
Mi smo u dubokim govnima, kao sto sabina konacno izrece. Svega smo mi svjesni i bez njenog prosvjetljenja. međutim, od cekanja nema haira, kao što je i ona svjesna. Mi smo osuđeni da se hvatamo za slamke i da budemo zluradi sto bakir (malo slovo-misleći na sve članove SDA) kmeči. Ova vlast, mozda napravi bogdu, mrvu, zrnce koristi za obicni narod, pa ce opet i to biti neki parametar za buduce. Možda naprave i nešto dobro, možda naprave i neki kolosalno dobar potez (misleći na npr. reformu zdravstvene zasštite).
Evo sad se svi hvatamo za SDP-ove kilometre cesta. Ko kad se nemamo za sta bolja hvatati unazad 20 godina.
Ja kumim svoju djecu (odrasle osobe) da se hvataju inostranstva. Ja sam prestar da sam igdje prispio. Moje je samo još da se nadam da ću dočekati da vidim ove zlotvore ojađene.
Post Reply