SDP

bella_ciao

#37276 Re: SDP

Post by bella_ciao »

Ridjobrki wrote:
drugi profil wrote:Da je znao Zlaja u prosli petak sta ce govoriti ovaj petak...
Taman pođoh ovo napisati. Prošli petak je uzurpirao čitav Dnevnik TV1 - pola sata pričao neometan i pljuvao po Komšiću i DF kako je htio a danas ih poziva na ujedinjenje.

Podsjećanje na prošli petak:

- Mogherini i Fuele, moji lični prijatelji podržavaju samo SDP i BiH
- Komšić se šlihtao uz SDP i sve duguje SDP-u, nije on čupao SDP nego je pobjeđivao šlepajući se uz nas
- Otkud DF-u pare za kampanju i kome će se vraćati usluga za podršku
- Pozdravite se sa Elektroprivredom i Telekomom ako Željko dođe
- "Narandžasti patuljak", pardon - narandžasti predsjednik nije rješenje

I još sto nekih gadosti - a danas bi se ujedinjavao ali i nešto kao uvjetovalo :-)

Ovo je nepojmljivo.

Budala :lol:

I sad hoce Zeljko da mu dodje na noge i jos mu je uslov da odustanu od narandzaste boje. Eto koja je on budala, sto je najjace on apsolutno misli sve ovo sto kaze, uvjeren u svoju velicinu i bitnost. Poremecen like.
madner

#37277 Re: SDP

Post by madner »

Hm sto se tice uslova, ovo je bezuslovna kapitulacija samo da se boja sacuva. Jer je to, pazi sad ovo: JEDINI uslov. :D
L u c i f e r

#37278 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Već dva sata nema novih ostavki.
Vidite da se SDP stabilizovo.
drug_profi

#37279 Re: SDP

Post by drug_profi »

Sad se mislim ima li svrhe da nabrajam sve sto su zasrali pa .... cemu kad je sve vec napisano dvajs' puta i ocigledno sr mnozi nulom. Cini mi se da je zadnji bio @ultima sa jako dobrim presjekom greatest shits

...s tipfeler masine...
Ma.Le.Na

#37280 Re: SDP

Post by Ma.Le.Na »

zlaji neko nesto stavlja u kaVu..
PapakizSarajeva

#37281 Re: SDP

Post by PapakizSarajeva »

Liberalism wrote: .
..
...
To jednostavno nije istina. Ime i logo stranke je predlozio direktno Lagumdzija. Tada stari politicari pojma nisu imali sta je memorandum, ako se neko sjeca toga nije bilo na pisacim masinama.
Znas li ti sta je to memorandum ??? To su listovi papira sa odstampanim logom firme, necega, u stampariji. I to se tako radilo desetinama godina prije Z.L. (oli ti B.C.)....
VjecitiStudent

#37282 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

PapakizSarajeva wrote:
..
...
To jednostavno nije istina. Ime i logo stranke je predlozio direktno Lagumdzija. Tada stari politicari pojma nisu imali sta je memorandum, ako se neko sjeca toga nije bilo na pisacim masinama.
Znas li ti sta je to memorandum ??? To su listovi papira sa odstampanim logom firme, necega, u stampariji. I to se tako radilo desetinama godina prije Z.L. (oli ti B.C.)....
Imam ja jedan takav u porodičnoj arhivi iz 1908.
almirony

#37283 Re: SDP

Post by almirony »

madner wrote:Hm sto se tice uslova, ovo je bezuslovna kapitulacija samo da se boja sacuva. Jer je to, pazi sad ovo: JEDINI uslov. :D
Meni je zvučalo kao, evo ti sve poluge, ja odlazim, samo da ne budem definitivno zapisan kao grobar SDPa. Mora se priznati da je to jedini brzi potez koji može u ovom trenutku odigrati, a da stranka još više ne potone. Moguce da je pogodio i Komšin weak spot. S druge strane, možda je to i Komšin elegantni izlaz iz neugodne situacije da glumi bekana/kurbana u koaliciji.

Uglavnom :meza:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37284 Re: SDP

Post by JoseMujica »

SDP je toliko infiltriran u Prolaznikov anus da o njima sve više razmišljam kao o Vječnikovu pomagalu za samozadovoljavanje nego kao o Partiji
madner

#37285 Re: SDP

Post by madner »

Rumenko najavio kandidaturu, ako skupi odredjenu podrsku. :D
madner

#37286 Re: SDP

Post by madner »

almirony wrote:
madner wrote:Hm sto se tice uslova, ovo je bezuslovna kapitulacija samo da se boja sacuva. Jer je to, pazi sad ovo: JEDINI uslov. :D
Meni je zvučalo kao, evo ti sve poluge, ja odlazim, samo da ne budem definitivno zapisan kao grobar SDPa. Mora se priznati da je to jedini brzi potez koji može u ovom trenutku odigrati, a da stranka još više ne potone. Moguce da je pogodio i Komšin weak spot. S druge strane, možda je to i Komšin elegantni izlaz iz neugodne situacije da glumi bekana/kurbana u koaliciji.

Uglavnom :meza:
Pa da, postavi uslove, otjeraj koga hos, samo ne diraj ime i boju. :D
spacek

#37287 Re: SDP

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:50, edited 1 time in total.
zateznistub

#37288 Re: SDP

Post by zateznistub »

Liberalism wrote: To jednostavno nije istina. Ime i logo stranke je predlozio direktno Lagumdzija. Tada stari politicari pojma nisu imali sta je memorandum, ako se neko sjeca toga nije bilo na pisacim masinama.
Tebi izgleda fali godina...ili te drma alchajmer gore nego mene...
VjecitiStudent

#37289 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Rumenko najavio kandidaturu, ako skupi odredjenu podrsku. :D
Rumenko je već svojom bojom pravi socijaldemokrata. :D
madner

#37290 Re: SDP

Post by madner »

Antipatican mi je. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37291 Re: SDP

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
već vidim bilboard:

Čoek koji ne mijenja boje! Vaš Rumenko
joint union

#37292 Re: SDP

Post by joint union »

Liberalism wrote:
joint union wrote:
Liberalism wrote:
to je tvoje misljenje, sto ne znaci da je i ispravno.
Hajd' nam baci svoje misljenje, tebi je OK SDP ovakav kakav je ?
Ili pojednostavljeno, je li ovaj SDP reper socijaldemokratije u BiH?
Moje je misljenje da je u protekle 4 godine SDP je uradio super stvar za Bosnu i Hercegovinu. Svako je mogao sagledati širi kontekst u kojem je vladao SDP i formirati stav u poređenju sa predhodnim periodom vlasti.

Na žalost, mnogi nisu zadovoljni i za sve okrivljuju Zlatka za sve probleme u zemlji kao da su se tek sad probudili iz 20-to godišnjeg sna, i kao da je do 2010. godine bilo sve med i mlijeko. Ja mislim da niste u pravu, bez obzira sto je SDP izgubio i bez obzira da i svih 2 miliona glasaca u F BiH misli tako. Da je tako, bar bi do danas neko naveo jedan valjan argument zasto je SDP bio los.

Nazalost toga nema jer vi imate svoja pravila odlucivanja. Po vama Obama bi do sada trebao 10 puta biti smjenjen, Holande bar 20, a Angela Merkel sto je spiskala 500 milijardi evra 2011. godine bar objesena javno u centru Berlina. Uglavnom, posljednjih 20 godina procitao sam milion kritika na racun SDP-a. Svaki put su isti komentari i kao uvijek mnogi sretni su je SDP izgubio kao kao i 2002. ili 1990. godine prije nego počnu strahovati od neizvjesne budućnosti. Zar ne?
A koju super stvar, odmakni se i pogledaj?. Osim sto su rodbinu i podobne ususkali, sta su to uradili? Pa bolan samom SDP-u je glavni argument na ovim izborima bio autoput, pametnom dosta.
Je li Berilo pametna stvar?
Je li koalicija sa SDA pametna stvar?
Je li Bakir H. pametna stvar?
Je li ususkavanje rodbine (prvenstveno supruga i brace) pametna stvar? Btw, ovdje skidam kapu Zivanovicu :thumbup:
Je li Zapadna Njemacka pametna stvar?
Je li Damir Hadzic pametna stvar?

Samo u jednom si u pravu, meni jeste drago sto je ovakav SDP zijanio.
saim_adka

#37293 Re: SDP

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 19/01/2017 09:47, edited 1 time in total.
Adriatic

#37294 Re: SDP

Post by Adriatic »

Kakav rumenko?
Gdje je on sve ovo vrijeme?
Ponuđena mu je kandidatura za predsjedništvo ali je ko p....odbio.
I ne samo on nego i ostali, jer su znali šta se sprema.
I sad rumenko nova svježa snaga :-)
VjecitiStudent

#37295 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:
već vidim bilboard:

Čoek koji ne mijenja boje! Vaš Rumenko
Uslikat ga u krdu kameleona, s tom porukom, izvanredno.
bella_ciao

#37296 Re: SDP

Post by bella_ciao »

Jel to i bahke ljevicar i socialdemokrata?
joint union

#37297 Re: SDP

Post by joint union »

PapakizSarajeva wrote:
..
...
Pih, mozda stari politicari nisu znali za memorandum( :D ), ali su znali sve drugo...
madner

#37298 Re: SDP

Post by madner »

Pa nije niko htio, ponudjeno je mnogima.

Samo je Bake H ostao vjeran vodji i kada nije islo i samo je Bake H covjek kome vodja moze vjerovati.
Zato vodja, u momentu odsudne odbrane jeste spreman da vrati Komsica, jer ovi supci sto su ga sada izdali nisu vrijedni da ga nasljede. Samo naradjasto crveni patuljak moze istovremeno suknuti izdajicama i spasiti reputaciju vodje. :D
daddy-kool

#37299 Re: SDP

Post by daddy-kool »

daddy-kool wrote:Spas za SDP i ljevicu bi bila smjena kompletnog rukovodstva i ujedinjenje sa DF-om.
Sada oglasiti namjere i uraditi ujedinjenje na proljeće.
Da podsjetim na moj jutrošnji upis. :D

Znači plan: kompletno rukovodstvo SDP odstupa na vanrednom kongresu, bira se (demokratski) novo rukovodstvo. To rukovodstvo provodi pregovore o ujedinjenju sa DF, Komšić predsjednik, funkcije po broju osvojenih glasova svake partije. SDP donosi ime, 105 godina tradicije :D , infrastrukturu, prihode, ... DF donosi svjetlost i pročišćenje, glasove, novi život SDP. Šlepaju se USD i slični. Zlaja prihvata političku penziju u vidu nekog ministarstva. :D
klif

#37300 Re: SDP

Post by klif »

Pozivanje na ujedinjenje sa drugim strankama je najobičniji pokušaj manipulacije odnosno pokušaj zamagljivanja problema putem pokušaja prenošenja fokusa sa stvarnog problema na druge teme.

Shvatati njegove izjave ozbiljno, davati im značaj ili čak odgovarati na njih je opasno po onoga ko to čini.
Post Reply