Sta si ti gledao? Uz Pikca i Lea, najbolji na terenu.R9.. wrote:Jel se meni učinilo ili je raketa bio jedan od lošijih sinoć..
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ascari
#37276 Re: FC Barcelona
- suncica24
#37277 Re: FC Barcelona
Nije do forme. Vise do tog grca. Prvo, zbog okolnosti koje su pratile dolazak (kao da mu fali drcnosti, jer ako nekog i mrko pogleda, zubi ce na nasovnu Marce), a onda i to neko strahopostovanje prema Messiju (prvo se okrene da vidi moze li asistirati, a jos se ne usudi sam prodirati).Vertig0 wrote:Ma ne vjerujem ja da se je on pomirio i s cim. Da igra u formi ko u Liverpool i da zabija do sad bi imao pristojan broj golova na kontu + asistencije.
Vidi se da je u nekom grcu, dosta grijesi i kod dodavanja. Prvi dodir mu je najcesce katastrofa.
- ascari
#37278 Re: FC Barcelona
U neku stvar i sa grcem, nije amater. Dobio je ono sto niti jedan napadac u zadnjih pet godina nije, da igra na #9. Od njega se ocekuje 20+ golova, a sa onim promasenim zicerima uspjeh je ako pregura 10. Ocekujem bezobrazluk od njega!suncica24 wrote:Nije do forme. Vise do tog grca. Prvo, zbog okolnosti koje su pratile dolazak (kao da mu fali drcnosti, jer ako nekog i mrko pogleda, zubi ce na nasovnu Marce), a onda i to neko strahopostovanje prema Messiju (prvo se okrene da vidi moze li asistirati, a jos se ne usudi sam prodirati).
<3

-
omar little
#37279 Re: FC Barcelona
ne bih ja rekla da ujedanje ima ikakve veze s tim. suarez se odlicno krece i zna iznaci sebi sjajne pozicije za gol ili asist samo sto suarez ima problem primit loptu u/oko tudjeg 16terca ili je sam izgubi krnjavljenjem nekim ili mu je otmu. na prvi dodir. tu je los bas.
to ako popravi doci ce i golovi jer ce sutati vise, nervoza i zivcanluk zbog gubljenja lopti/fulanja ce se smanjiti, samopouzdanje gore i tako. uzasno je nadrkan i zivcan. ja ne vidim neku paralelu sa ibrom jer je suarezov stav i odnos prema igri dijametralno suprotan od onog. koliko je on mrtvih zicera ove sezone fulao? znaci, da je to uslo vjerojatno se ne bi ove rasprave/razgovori vodili.
ako je on, ili bilo ko drugi, ocekivao da ce u barceloni davati 30tak golova po sezoni, i biti ono sto je bio u liverpoolu, onda ni njemi ni tim drugima pamet nije neka. helou, zemlja zove mjesec. sve razlicito i drukcije. plus sto mu je tek nekoliko zadnjih tekmi messi pustio sredinu bas kako treba.
neymar je tek ove sezone proradio tako ce i suarez mozda iduce tek zasjati u punom sjaju. plus sve pizdarije i sranja koja se desavaju u i oko kluba, covjek upao s neba pa u rebra u taj cirkus, trener taraba...polako, ne budite prestrogi.
to ako popravi doci ce i golovi jer ce sutati vise, nervoza i zivcanluk zbog gubljenja lopti/fulanja ce se smanjiti, samopouzdanje gore i tako. uzasno je nadrkan i zivcan. ja ne vidim neku paralelu sa ibrom jer je suarezov stav i odnos prema igri dijametralno suprotan od onog. koliko je on mrtvih zicera ove sezone fulao? znaci, da je to uslo vjerojatno se ne bi ove rasprave/razgovori vodili.
ako je on, ili bilo ko drugi, ocekivao da ce u barceloni davati 30tak golova po sezoni, i biti ono sto je bio u liverpoolu, onda ni njemi ni tim drugima pamet nije neka. helou, zemlja zove mjesec. sve razlicito i drukcije. plus sto mu je tek nekoliko zadnjih tekmi messi pustio sredinu bas kako treba.
neymar je tek ove sezone proradio tako ce i suarez mozda iduce tek zasjati u punom sjaju. plus sve pizdarije i sranja koja se desavaju u i oko kluba, covjek upao s neba pa u rebra u taj cirkus, trener taraba...polako, ne budite prestrogi.
-
todd_smith
#37280 Re: FC Barcelona
Iz Suareza se moze izvuci najbolje samo ako tim oko njega gradis sto se sa Messijem u Barci, nikada nece desiti, tako da Suarez nikada nece dostici svoj potencijal u ovoj Barceloni. Ni on niti Neymar.
- ODB
#37281 Re: FC Barcelona
Ovo je posljedica engleske lige i njihovog načina igre.Sam Suarez je rekao ,a i ja se u potpunosti slažem sa tim,da u Engleskoj odbrane su dosta raširenije i u prvi plan se ističe individualnost (jaki fizički igrači) ,a ne grupna odbrana.Tu je on imao više prostora i taj prvi dodir mu nije bio toliko bitan.omar little wrote:ne bih ja rekla da ujedanje ima ikakve veze s tim. suarez se odlicno krece i zna iznaci sebi sjajne pozicije za gol ili asist samo sto suarez ima problem primit loptu u/oko tudjeg 16terca ili je sam izgubi krnjavljenjem nekim
Dok u Španiji odbrambeni igrači nisu toliko fizički superiorni kao u EPL ali zato su povezaniji,bolje sarađuju i čitav tim se brani odlično taktički što ostavlja dosta manje prostora i kao što ti reče Suarez ima sada problem kod tuđe 16terca jer nije navikao na mali prostor.Ne dozvoljava se promaja u odbrani + što protiv Barce se svi živi zatvaraju iako je Barca slabija daleko nego prije.
Zanemerati što Suarez ima i problem zvani Nejmar ,Mesi pa i zbog toga ne dobija potreban prostor i slobodu ali sam je izabrao Barcelonu i znao je gdje dolazi,stoga ova nervoza njegova nema nikakvo opravdanje,samo problem svima pravi.
Navići se mora,tj. žrtvovati i promijeniti stil igre,zaboraviti 30 golova ,a ako mu to ne paše onda pravi problem kao što rekoh svima,a sam je odabrao Barcelonu i to je trebao znati da mora se prilagoditi timu i ligi takva kakva je zarad uspjeh tima.
Teško da će se smiriti poznavajući ga...
Završnicu isto zanemarati
-
solo2
#37282 Re: FC Barcelona
Uzevsi u obzir protiv kakvih mesara su igrali - izgledalo je jako dobro, vidi se strah kod Atletica koji nije bio prisutan prosle godine.
Barca treba hitno traziti adekvatne zamjene za Xavija Iniestu i Busquetsa - Rakitic je odlican igrac, ali mu treba trkac u paru a to ni Iniesta ni Busquets nisu ja bih igrao Mascherana na zadnjem veznom a Francuza u paru s Pikcem, vidjeti sta Iniesti nedostaje.. a valjao bi nam jedan Reus ili DiMaria na toj lijevoj strani..
Barca treba hitno traziti adekvatne zamjene za Xavija Iniestu i Busquetsa - Rakitic je odlican igrac, ali mu treba trkac u paru a to ni Iniesta ni Busquets nisu ja bih igrao Mascherana na zadnjem veznom a Francuza u paru s Pikcem, vidjeti sta Iniesti nedostaje.. a valjao bi nam jedan Reus ili DiMaria na toj lijevoj strani..
- R9..
#37284 Re: FC Barcelona
Vjerovatno mi se ucinilo.....Detalja se ne mogu sad sjetit...sli on i suarez su mi bas isli na zivce sinoc nekim postupcima i igrom....ascari wrote:Sta si ti gledao? Uz Pikca i Lea, najbolji na terenu.R9.. wrote:Jel se meni učinilo ili je raketa bio jedan od lošijih sinoć..
Dok me Iniesta pozitivno iznenadio...
- ascari
#37285 Re: FC Barcelona
Pisi ti Omarko sta hoces, ali ovako se onakve sanse pospremaju u go
- Saian
#37286 Re: FC Barcelona
A Kanoute suzo izdajiceascari wrote:Pisi ti Omarko sta hoces, ali ovako se onakve sanse pospremaju u go![]()
-
sizifinho
#37287 Re: FC Barcelona
1. Busketc je sigurno jedan od najvažnijih igrača u Barci, samo što to ljudi koji površno prate nogomet ne vide baš. Stoga ti i ne zamjeram na toj konstataciji.solo2 wrote:Uzevsi u obzir protiv kakvih mesara su igrali - izgledalo je jako dobro, vidi se strah kod Atletica koji nije bio prisutan prosle godine.
Navikao narod da je dobar igrač samo onaj čije se ime stalno sluša, a niko ne vidi genijalnost Buskecove igre. Njegovo kretanje gotovo UVIJEK zatvara prostor mogućoj kontri i protiv Atletika se to i vidjelo. Samo njegovo prisustvo je dovoljno da igrač odluči poslat loptu na drugu stranu, što i usporava napad, omogućuje odbrani konsolidaciju ali što je najbitnije - izolira jednu čitavu četvrtinu terena. Plus dodati na to da nikad ne igra sa strahom, svaki potez mu ima mjesta i čvrst je kao stijena. Da je spor, jeste, ali nije njegova pozicija za trčanja.
2.Macherano s druge strane je po prirodi defanzivni vezni, ali ko prati igru Barce u posljednje vrijeme jasno može vidjeti koliko sigurnosti on donosi odbrani. Čisti svaku loptu, startovi su mu savršeni, a i nema bojaznosti.
3.Da bi Reus valjao- to bi. DiMaria?
- ascari
#37288 Re: FC Barcelona
Problem kod Busquetsa ove sezone (prosle takodje) je povreda prepona (koliko se sjecam). Operacija je navodno odlozena zbog SP-a, tj prebacena za ovo ljeto. Osjetan je pad forme, a ruku na srce preceseto je i gluposti pravio po terenu. Mozda je nedostatak adekvatne konkurencije produkt toga...sizifinho wrote:1. Busketc je sigurno jedan od najvažnijih igrača u Barci, samo što to ljudi koji površno prate nogomet ne vide baš. Stoga ti i ne zamjeram na toj konstataciji.
Navikao narod da je dobar igrač samo onaj čije se ime stalno sluša, a niko ne vidi genijalnost Buskecove igre. Njegovo kretanje gotovo UVIJEK zatvara prostor mogućoj kontri i protiv Atletika se to i vidjelo. Samo njegovo prisustvo je dovoljno da igrač odluči poslat loptu na drugu stranu, što i usporava napad, omogućuje odbrani konsolidaciju ali što je najbitnije - izolira jednu čitavu četvrtinu terena. Plus dodati na to da nikad ne igra sa strahom, svaki potez mu ima mjesta i čvrst je kao stijena. Da je spor, jeste, ali nije njegova pozicija za trčanja.
2.Macherano s druge strane je po prirodi defanzivni vezni, ali ko prati igru Barce u posljednje vrijeme jasno može vidjeti koliko sigurnosti on donosi odbrani. Čisti svaku loptu, startovi su mu savršeni, a i nema bojaznosti.
Onako usput, sta fali Angelu?
- ascari
#37289 Re: FC Barcelona
Imam osjecaj da ga svi vole. Nekakav je pitom, miran, pravi odlikas
- skenderija04
#37290 Re: FC Barcelona
Zubi nije bio budala. Doveo je on finih igraca za male pare. Alba, Rakitic, Mats,Halilovic,...
Nevezano za temu, a da mi ne skoce za vrat ovi sa bijele teme, ovaj mali norvezanin je najbolje sto nam se moglo desiti. Decko ima istu lovu kao Isco
. Na treningu namrgodjenih faca podosta...Tako kazu
Revolucija je tamo, Ramos nece da produzi, cr7 se razveo i pickara se sa Baleom, sad ovaj Norge koji je opet dosao kao i James,Chicha i Navas...Floper gradi zeljeznicu u norveskoj
Drama tamo
Nevezano za temu, a da mi ne skoce za vrat ovi sa bijele teme, ovaj mali norvezanin je najbolje sto nam se moglo desiti. Decko ima istu lovu kao Isco
Revolucija je tamo, Ramos nece da produzi, cr7 se razveo i pickara se sa Baleom, sad ovaj Norge koji je opet dosao kao i James,Chicha i Navas...Floper gradi zeljeznicu u norveskoj
Drama tamo
- HB_BHF
#37291 Re: FC Barcelona
Haha plus su mu još i starog zaposlili da radi u omladinskom pogonu. 
- ascari
#37292 Re: FC Barcelona
Morali su starog negdje da uvale. Tako isto Barca za... a da, to za Barcu ne vazi.HB_BHF wrote:Haha plus su mu još i starog zaposlili da radi u omladinskom pogonu.
-
5 0 5
#37293 Re: FC Barcelona
http://www.tribalfootball.com/articles/ ... MDGiIfeQeMascari wrote:Morali su starog negdje da uvale. Tako isto Barca za... a da, to za Barcu ne vazi.HB_BHF wrote:Haha plus su mu još i starog zaposlili da radi u omladinskom pogonu.Sta vise, niti jedan igrac (sa spiska "otjeranih") nece moci da zaigra nakon sto napuni 18, vec nakon isteka bana. Stvarno je FIFA pretjerala sa ovim.
-
solo2
#37294 Re: FC Barcelona
Nisam stigao prije da odgovorim ali evo ovaj odgovor iznad je adekvatan..fali ona stara pokretljivost - tehnika je tuascari wrote:Problem kod Busquetsa ove sezone (prosle takodje) je povreda prepona (koliko se sjecam). Operacija je navodno odlozena zbog SP-a, tj prebacena za ovo ljeto. Osjetan je pad forme, a ruku na srce preceseto je i gluposti pravio po terenu. Mozda je nedostatak adekvatne konkurencije produkt toga...sizifinho wrote:1. Busketc je sigurno jedan od najvažnijih igrača u Barci, samo što to ljudi koji površno prate nogomet ne vide baš. Stoga ti i ne zamjeram na toj konstataciji.
Onako usput, sta fali Angelu?
- skenderija04
#37295 Re: FC Barcelona
@ascari
Najbolje od svega je kad vidiš sta pise Marca...
Čovjek bi pomislio da je Real Madrid kupio pravog Messija, a da je Messi iz Barcelone dupljak koji uz to i povraća.
Čovjek bi pomislio da je Real Madrid kupio pravog Messija, a da je Messi iz Barcelone dupljak koji uz to i povraća.
Last edited by skenderija04 on 22/01/2015 23:14, edited 1 time in total.
- HB_BHF
#37296 Re: FC Barcelona
Been there, done that...skenderija04 wrote:@ascari
- dinty2
#37298 Re: FC Barcelona
@skenderija mislis da je moguce da ima toliku platu, vecu od isca? i da li je barsa bila zainteresovana za dovodjenje 
- skenderija04
#37299 Re: FC Barcelona
Objavili norvezani 2,2. Godisnje neto, 5 bruto. Isco ima 2,5dinty2 wrote:@skenderija mislis da je moguce da ima toliku platu, vecu od isca? i da li je barsa bila zainteresovana za dovodjenje
Bio je u Barceloni. Momak je napravio tour, obisao je vise ekipa. Njemu i ocu je receno:
1.do sljedeće godine nista
2. Ovo je la masia, ovo je skala stipendija /plata
Ako si zainteresovan, sacekaj sljedeću godinu.
Očigledno da nije bio zainteresovan za ponudjene uslove... A ni barsa za njegove zahtjeve.
- ascari
#37300 Re: FC Barcelona
Nije da nismo navikli da znaju nesto sto niko ne znaskenderija04 wrote:@ascari