Sirija

Locked
Fantassin

#37276 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Howitzer wrote:
sarajevoxxxx wrote:Trenutak pada granate pored boraca FSA

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726

K'o da i nije pala :-)
Allahu Ekber!!!

Koji iman, subhanAllah... samo naprijed momci do konačne pobjede nad šijskom bagrom, kad tad!

La havle we la kuvete illa billah!
:lol:
sarajevoxxxx

#37277 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Al, oborena
Haha
Ja sam požurio sa sa objavljivanjem vijesti. :-? prosto nevjerovatno u ovakvoj napetoj situaciji zvuci to da su pali zbog kvara :shock: al' eto.

Inače, samo nekoliko sati prije pada aviona, Davutoglu je izjavio kako ih se ne dotiću prijetnje sirijskog režima. Muallim je nakon premještanja Sulejmana Šaha izjavio nešto kao da budu spremni da snose posljedice.
insomnia78

#37278 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
Haha
Ja sam požurio sa sa objavljivanjem vijesti. :-? prosto nevjerovatno u ovakvoj napetoj situaciji zvuci to da su pali zbog kvara :shock: al' eto.

Inače, samo nekoliko sati prije pada aviona, Davutoglu je izjavio kako ih se ne dotiću prijetnje sirijskog režima. Muallim je nakon premještanja Sulejmana Šaha izjavio nešto kao da budu spremni da snose posljedice.
Mislim da bi morali biti kompletni idioti pa da u ovakvoj situaciji napadnu Tursku, jos NATO clanicu
husein_kapetan

#37279 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Meščini da kolega Duck naime ove ofanzive ima pravo....
husein_kapetan

#37280 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ma kakav bolan pad zbog kvara.. samo u par slučajeva pilot ne uspije aktivirati Ejection Seat..
sarajevoxxxx

#37281 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Haha

Mislim da bi morali biti kompletni idioti pa da u ovakvoj situaciji napadnu Tursku, jos NATO clanicu

Čitam komentare sa AA facebook stranice, ima dosta komentara poput oboreni su. To da je kvar nema šanse. Sudar možda, realno avioni su oboreni i to je ono što je najbliže istini.

Vjerovatno Iran.

Inače, Sulejman Šah je samo premješten u susjedno selo tj ukopan je u Siriji u dijelu koji je pod kurdskom kontrolom. I to je meni lično nelogicno, valjda se ukopa u Turskoj u smislu tamo je najsigurnije, ko zna šta se sve dešava.
Howitzer

#37282 Re: Sirija

Post by Howitzer »

sarajevoxxxx wrote:
Haha

Kamo puste sreće da ulete Turci i razbucaju Asada i njegove rafidijske štakore, da se napokon okonća ubijanje nevinog naroda i daljne razaranje Sirije...
insomnia78

#37283 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Samo im jos Turci trebaju, to turski metak ne ubija civile
Tamo, nazalost, nema vise mira, koja god opcija da pobjedi
Klavikula

#37284 Re: Sirija

Post by Klavikula »

razne se igre igraju, a u epicentru je nova ofanziva SAA na Alep. da se razumijemo, operacija takvih razmjera se ne moze poduzimati bez saglasnosti Rusije i/ili Irana. mislim moze, al falilo bi politicko pokrice.
DuckZz

#37285 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici FSA napreduju prema Tall Abyadu, zauzeta nova 2 sela, malo po malo.
Image
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.64 ... 471;153906
husein_kapetan

#37286 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Klavikula wrote:razne se igre igraju, a u epicentru je nova ofanziva SAA na Alep. da se razumijemo, operacija takvih razmjera se ne moze poduzimati bez saglasnosti Rusije i/ili Irana. mislim moze, al falilo bi politicko pokrice.
Upravo.. nekoč napisah veliki ulog i još veći rizik..ali ostaje da se vidi, ali mislim da se ove puzle (iznenađenja na stranu) polahko sklapaju.
Ovo izgleda krenulo po svim linijama razdvajanja..
sarajevoxxxx

#37287 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Turci su izgleda odigrali malo veću ulogu u ovoj zadnjoj pa možemo reći iranskoj ofanzivi na Haleb. Skladišta oružja su se sva otvorila, apsolutno su svi dobili oružje. Vjerovatno se to prvi put desilo da su sve jedinice opozicije dobili oružje, naravno mislim na Nusra front i druge vojne formacije.

Zatim, čitao sam na pro-režimskim portalima, piše se o 200 GMC tojota da je stiglo sa 2000 stranih boraca iz Turske :-) naravno radi se o propagandi, ali kada spojiš tu propagandu sa velikim režimskim gubicima onda možeš svašta očekivati, pa i to da nekome padne na pamet da pošalje turskoj neku žestoku poruku.

Naravno, možda ništa od ovoga nije tačno, možda je magla bila pa se sudarili, :-) ali realno na terenu Turska i Iran preko svojih satelita već dugo vremena ratuju.
insomnia78

#37288 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Sudari se desavaju
Eto neki dan se dva americka lovca sudarise
insomnia78

#37289 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:Turci su izgleda odigrali malo veću ulogu u ovoj zadnjoj pa možemo reći iranskoj ofanzivi na Haleb. Skladišta oružja su se sva otvorila, apsolutno su svi dobili oružje. Vjerovatno se to prvi put desilo da su sve jedinice opozicije dobili oružje, naravno mislim na Nusra front i druge vojne formacije.

Zatim, čitao sam na pro-režimskim portalima, piše se o 200 GMC tojota da je stiglo sa 2000 stranih boraca iz Turske :-) naravno radi se o propagandi, ali kada spojiš tu propagandu sa velikim režimskim gubicima onda možeš svašta očekivati, pa i to da nekome padne na pamet da pošalje turskoj neku žestoku poruku.

Naravno, možda ništa od ovoga nije tačno, možda je magla bila pa se sudarili, :-) ali realno na terenu Turska i Iran preko svojih satelita već dugo vremena ratuju.
A Turci to ne bi skontali i vidjeli na radarima?
husein_kapetan

#37290 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

I meni je (i to napisah prije par dana) veoma čudno izgledalo ovo nadasve " tempestivno" izmještanje onog šaha.. posle skoro 4 god.rata.. šta li se desilo da ovi odluče i naprave ovaj flagrantni akt otvorene agresije rekao bih..
Sada hipotetički ako ovaj "izlet" nema veze sa zadnjim dešavanjima..Zašto SAA odluči ovu akciju tako širokih razmjera u ovom trenutku..
Jednostavno ne vjerujem da u jeku ovog frenetičnog diplomatskog djelovanja akteri ove priče žele sada staviti ruke ispred sebe rizikujući neshvatljivo mnogo.
Međutim čudi me i ova neshvatljiva "tišina" turske diplomatije spram sve konsistentnijih i konkretnijih optužbi mnogih..
insomnia78

#37291 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Turci u akciji "spasavanja" saha
Image
Co0l

#37292 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:Nego.. osim ovih turskih izgleda da su oborena dva britanska u iraku od strane Iračke vojske.. kako piše dostavljali nekakvu "opremu" onim isilovcima i stoga ih oborili.. ima i izjava nekog iračkog parlamentarca povodom ovog.. Zvuči surealno čitati ali uzimajući u obzir sve mislim da malo istine morebit ima.. ovi što napisaše rijetko u prazno pucaju..
Link http://www.informarexresistere.fr/2015/ ... -in-siria/ Zamislite koliko truda treba za gurnuti "pod tepih" ovo..
A i onaj Al Thani odluči prekinuti sve diplomatske odnose sa Turskom.. uvesti sankcije turskim firmama.. a kao razlog zamislite naveo da Erdogan i onaj i Katara podržavaju i finansiraju isil u Libiji.. možeš si mislit.. optužiti ovako onog nadasve "časnog i trasparentnog" Erdogana."
Zvanična Ankara kao odgovor na prvu kaže" Ove optužbe i sankcije nemaju vrijednost" .. pa ti kontaj..
Sad se i 'debelom cionistickom krmku' Taniju vjeruje :D
husein_kapetan wrote:Ma kakav bolan pad zbog kvara.. samo u par slučajeva pilot ne uspije aktivirati Ejection Seat..
A najcesci i najvjerovatniji slucaj je prilikom mid air colision-a.I to prilikom obuke neiskusnih pilota.
Al' eto,mozemo i zagovarat razne teorije zavjere,to je popularno na ovim temama.
husein_kapetan

#37293 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Turci su izgleda odigrali malo veću ulogu u ovoj zadnjoj pa možemo reći iranskoj ofanzivi na Haleb. Skladišta oružja su se sva otvorila, apsolutno su svi dobili oružje. Vjerovatno se to prvi put desilo da su sve jedinice opozicije dobili oružje, naravno mislim na Nusra front i druge vojne formacije.

A Turci to ne bi skontali i vidjeli na radarima?
Nema teorije rezonovati na taj način, ni hipotetički.. Ovi govore samo ono što se dogovore da misle da trebaju teći, ne mora apsolutno odgovarati istini.. i tako je oduvijek, a gdje su pali i zašto nkada saznati nećemo, drugo- naučna fantastika je da je bilo šta moglo proći pored onih Patriot-a, i treće da se koji slučajem i desilo.. ima onaj protokol..tamo.. tako da..
insomnia78

#37294 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:
husein_kapetan wrote:Nego.. osim ovih turskih izgleda da su oborena dva britanska u iraku od strane Iračke vojske.. kako piše dostavljali nekakvu "opremu" onim isilovcima i stoga ih oborili.. ima i izjava nekog iračkog parlamentarca povodom ovog.. Zvuči surealno čitati ali uzimajući u obzir sve mislim da malo istine morebit ima.. ovi što napisaše rijetko u prazno pucaju..
Link http://www.informarexresistere.fr/2015/ ... -in-siria/ Zamislite koliko truda treba za gurnuti "pod tepih" ovo..
A i onaj Al Thani odluči prekinuti sve diplomatske odnose sa Turskom.. uvesti sankcije turskim firmama.. a kao razlog zamislite naveo da Erdogan i onaj i Katara podržavaju i finansiraju isil u Libiji.. možeš si mislit.. optužiti ovako onog nadasve "časnog i trasparentnog" Erdogana."
Zvanična Ankara kao odgovor na prvu kaže" Ove optužbe i sankcije nemaju vrijednost" .. pa ti kontaj..
Sad se i 'debelom cionistickom krmku' Taniju vjeruje :D
husein_kapetan wrote:Ma kakav bolan pad zbog kvara.. samo u par slučajeva pilot ne uspije aktivirati Ejection Seat..
A najcesci i najvjerovatniji slucaj je prilikom mid air colision-a.I to prilikom obuke neiskusnih pilota.
Al' eto,mozemo i zagovarat razne teorije zavjere,to je popularno na ovim temama-
Sad brzinski preleti turske medije, niko ni jednim slovom ne nagovjestava ikakvu drugu mogucnost osim nesrece za vrijeme obuke
sarajevoxxxx

#37295 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Možda je sudar, samo kažem da su odnosi šiita i sunita dovedeni do usijanja, i o tome sam davno pisao, prije ovog iranskog ulaska na jug Sirije i u Haleb.Ovo sve vodi jednom velikom šiitsko-sunitskom sukobu. I svakim novim danom mi smo sve bliži tome.

Realno, u ovom trenutku strahota je pročitati da su Turcima pala dva aviona pa makar to bila i istina. Situacija je previše napeta da bi otrpila i te nesretne slučajeve.
Co0l

#37296 Re: Sirija

Post by Co0l »

A sta ce drugo i bit nego nesreca.
Eto,Asad ili iranske mule oborile nikad kupljenim ruskim S-300,ili cime vec,dva aviona 150 kilometara unutar Turske.Pa sad Turci to zataskavaju govoreci da je nesreca prilikom obuke. :-D :skoljka:
insomnia78

#37297 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:Možda je sudar, samo kažem da su odnosi šiita i sunita dovedeni do usijanja, i o tome sam davno pisao, prije ovog iranskog ulaska na jug Sirije i u Haleb.Ovo sve vodi jednom velikom šiitsko-sunitskom sukobu. I svakim novim danom mi smo sve bliži tome.

Realno, u ovom trenutku strahota je pročitati da su Turcima pala dva aviona pa makar to bila i istina. Situacija je previše napeta da bi otrpila i te nesretne slučajeve.
Bezveze se stresiras
Cak ni Turci ne dizu toliku hampu
Jbg, desava se
Opasno je to zanimanje

Elem, zanimljiva slika, posebno komentar na istu hahaha
Image
Image
insomnia78

#37298 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Odmah mi cheli padne na pamet :lol:
Fantassin

#37299 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Realno ne lupaj :D Turci jedva cekaju bilo kakvi Sirijsku provokaciju da naprave dar mar i da obore Sirijsku vladu,prate i najmanje pomake Sirijske vojske sto preko spijuna sto sistemima za pracenje.Sada tebi je "realno" da je Sirijska vlada poslala svoje avione 150 km u Turski v. Prostor i da isti nisu primjeceni od strane modernih radarskih sistema i konstantnih avio patrola i da su oborili 2 Turska aviona da bi se kao osvetili Turskoj zbog povecavanja pomoci pobunjenicima.... (cime ne bi nista dobili osim eto moralne satisfakcije) i time rizikovali direktni sukob sa Turskom iako su vec 3 godine u krvavom ratu.. sa druge strane u ovom teoretskom scenariju Turska zacudjujuce suti iako je Sirijska avijacija je otvoreno napala....

TO JE TEBI "REALNO" JEL ???????????????????????????????????
Last edited by Fantassin on 25/02/2015 01:59, edited 1 time in total.
insomnia78

#37300 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol:
A hladno su im zveknuli par aviona koji su se samo priblizili granici
Locked