Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
#37251 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I od Epica moze gore - Rockstar Games Launcher i Xbox Game Pass ili kako se vec zove. Sve sam to uklonio sa racunara: Epic, Origin, Uplay, Rockstar itd. Samo ostavio GOG i Steam. Trudim se koliko god je moguce da kupujem DRM free naslove, ionako uglavnom igram RPG i FPS, a sve manje ove mainstream open world igre tipa AC, Far Cry ili bilo sta od EA. RDR2 sam na svu srecu presao i ne planiram vise kupovat bilo sta od Rockstara. Nema smisla da bacim 60 eura i onda se moram patit s njihovim launcherom, DRM-om, bugovima i ostalim sranjima. Ljudi koji su igrali piratsku verziju su daleko bolje prosli.
Ko god koristi Steam aktivno, preporucujem ove ekstenzije:
https://augmentedsteam.com/
https://chrome.google.com/webstore/deta ... mmon?hl=en
Prikazuju gomilu korisnih informacija u storeu, izmedju ostalog i kakav DRM igra koristi i da li je potrebno instalirati dodatne launchere, historijat cijena i slicno. Veoma korisna stvar.
Ko god koristi Steam aktivno, preporucujem ove ekstenzije:
https://augmentedsteam.com/
https://chrome.google.com/webstore/deta ... mmon?hl=en
Prikazuju gomilu korisnih informacija u storeu, izmedju ostalog i kakav DRM igra koristi i da li je potrebno instalirati dodatne launchere, historijat cijena i slicno. Veoma korisna stvar.
- Tito_i_Partija
#37252 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je samo cudo kako su se sve te silne kompanije uspile dogovorit' da koriste GOG k'o singularnu tacku preko koje se sve njihove igre mogu igrat'. Mislim, da se neke od najpohlepnijih kompanija na svijetu dogovore da urade nesto sto je iskljucivo u korist korisnika je bas iznenadjujuce.
Il' mozda ih GOG placa, ko ce ga znat'.
Il' mozda ih GOG placa, ko ce ga znat'.
- ferratilis
#37253 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam da li je neko ovdje spominjao da su modderi uspjeli uradit reverse engineering koda za GTA3 i Vice City. Velika stvar, ne samo zbog toga sto ce se moci igrati na skoro svakom uredjaju, nego i zbog modova. Ne postoje vise limiti sta se moze dodati u igre. Vec se radi na modovima koji ce omoguciti plivanje, popraviti bugove kad se igra na 60fps+ i ostalo. I San Andreas ce vjerovato dobiti slican tretman. Ljudi rade ono sto Rockstar nece. Cak ih je Take Two htio tuzit, ali to ne prolazi jer ne mozes tuzit open source zajednicu 
https://github.com/GTAmodding/re3
https://github.com/GTAmodding/re3/tree/miami/
Jos jedan koristan link ako neko planira igrati starije Rockstar naslove, imate ovdje modpackove, cak i Vice City i Liberty City Stories sa postavkama za PC:
https://www.definitive-edition-project.com/files
https://github.com/GTAmodding/re3
https://github.com/GTAmodding/re3/tree/miami/
Jos jedan koristan link ako neko planira igrati starije Rockstar naslove, imate ovdje modpackove, cak i Vice City i Liberty City Stories sa postavkama za PC:
https://www.definitive-edition-project.com/files
- ferratilis
#37254 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisu jos ni poceli development.
https://www.pcgamer.com/3-years-after-t ... making-it/
https://www.pcgamer.com/3-years-after-t ... making-it/
Ovo je dobra prilika da se prisjetimo ovog hita3 years after The Elder Scrolls 6 was announced, Todd Howard is thinking about making it
Howard said fans should still think of the new Elder Scrolls game as being in the "design" phase.
- Tito_i_Partija
#37255 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jbg, ljudi ne znaju sta da ocekuju od Starfielda jer je skroz novi IP, pa zato traze ono sto im je vec poznato. Tako je isto bilo kad je Bioware objavio da prave prvi Mass Effect. Niko nije bio pretjerano zagrijan, svi su htjeli da se Bioware vrati na tradicionalne sword+sorcery RPG staze. Kad ono: super igra.
Neka ih, bas volim sto prave open world sci-fi RPG, jer ih bas i nema toliko puno. A za one koje hoce svoj ES fix, uvijek mogu pocet' ESO.
Neka ih, bas volim sto prave open world sci-fi RPG, jer ih bas i nema toliko puno. A za one koje hoce svoj ES fix, uvijek mogu pocet' ESO.
- ferratilis
#37256 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sony kupio iskusan studio specijaliziran za portovanje PS igara na PC. Dobra vijest
- REDDEVILS
-
DonieBrasco
#37258 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neka portuju Gran Turismo 7 na PC zaradit ce trilion novca od prodaje i kasnije DLC-a !ferratilis wrote: ↑01/07/2021 15:56 Sony kupio iskusan studio specijaliziran za portovanje PS igara na PC. Dobra vijest![]()
Ja sanjam tu igru na PC, grafika i snaga hardvera racunara, kakav potencijal da se voznja, automobili, staze i atomosfera pokazu kao nikad do sada u gaming svijetu.
- geralt
#37259 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam, ja osjecam potpuni nedostatak hype-a. Proslo je 10 godina otkad je Bethesda napravila zadnju dobru igru, tako da sam ih svrstao sa Biowareom u kos zvani "bili su nekad dobri developeri". Ako me pozitivno iznenade, super, ako ne, nikom nista.Tito_i_Partija wrote: ↑30/06/2021 14:22 Jbg, ljudi ne znaju sta da ocekuju od Starfielda jer je skroz novi IP, pa zato traze ono sto im je vec poznato. Tako je isto bilo kad je Bioware objavio da prave prvi Mass Effect. Niko nije bio pretjerano zagrijan, svi su htjeli da se Bioware vrati na tradicionalne sword+sorcery RPG staze. Kad ono: super igra.
Neka ih, bas volim sto prave open world sci-fi RPG, jer ih bas i nema toliko puno. A za one koje hoce svoj ES fix, uvijek mogu pocet' ESO.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Tito_i_Partija
#37261 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne moze bit' hype-a dok ne dodje gameplay trailer. Niko nema pojma sta da ocekuje jer je ovo, kako rekoh, skroz novi IP.geralt wrote: ↑01/07/2021 21:47Ne znam, ja osjecam potpuni nedostatak hype-a. Proslo je 10 godina otkad je Bethesda napravila zadnju dobru igru, tako da sam ih svrstao sa Biowareom u kos zvani "bili su nekad dobri developeri". Ako me pozitivno iznenade, super, ako ne, nikom nista.Tito_i_Partija wrote: ↑30/06/2021 14:22 Jbg, ljudi ne znaju sta da ocekuju od Starfielda jer je skroz novi IP, pa zato traze ono sto im je vec poznato. Tako je isto bilo kad je Bioware objavio da prave prvi Mass Effect. Niko nije bio pretjerano zagrijan, svi su htjeli da se Bioware vrati na tradicionalne sword+sorcery RPG staze. Kad ono: super igra.
Neka ih, bas volim sto prave open world sci-fi RPG, jer ih bas i nema toliko puno. A za one koje hoce svoj ES fix, uvijek mogu pocet' ESO.![]()
A mislim da im itekako treba novi IP, jer trenutno imaju samo dvije aktivne blockbuster fransize: Elder Scrolls i Fallout, s tim da je ova druga upala u limbo sa Fallout 76, i ko zna kad cemo opet dobit' jednu pravu Fallout igru a la New Vegas. Dishonored je zavrsio svoje, a Deathloop je originalni novi koncept za koji niko ne zna kako ce bit' prihvacen.
- Tito_i_Partija
- Chmoljo
- ferratilis
#37264 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cekamo recenziju 

- Project Ashe
#37265 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne vidim kako je upala u limbo kad svi jedva čekaju single player fallout igru, ono jesu napravili grešku sa 76'icom, ali je greška samo to što su mislili da se fallout može i želi igrati kao multiplayer. Smetnuli su s uma da je fallout isključivo single player doživljaj. Garantujem da ako izađe Fallout 5 da će razvalit što se tiče prodaje.Tito_i_Partija wrote: ↑02/07/2021 01:58Ne moze bit' hype-a dok ne dodje gameplay trailer. Niko nema pojma sta da ocekuje jer je ovo, kako rekoh, skroz novi IP.
A mislim da im itekako treba novi IP, jer trenutno imaju samo dvije aktivne blockbuster fransize: Elder Scrolls i Fallout, s tim da je ova druga upala u limbo sa Fallout 76, i ko zna kad cemo opet dobit' jednu pravu Fallout igru a la New Vegas.
- Chmoljo
#37266 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neće biti detaljna baš, al ću baš onako teško subjektivno ocijeniti.
- Averus
#37267 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
"Not enough simulator"
- Chmoljo, 2021
- Chmoljo, 2021
- arnes_king
- Tito_i_Partija
- geralt
#37270 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je i cetvorka bila losa, jedini single-player Fallout koji nisam zavrsio do kraja. Settlement-building je bio tesko sranje, glupe misije kojima te settlementi i fakcije bombarduju preko radija i prekidaju ti istrazivanje jos vece. Prica je bila OK, ali nedovoljno dobra da nadvlada prethodno dvoje. Ako je to pravac u kojem ce ici sljedeci nastavak, ne znam hocu li ga igrati.Project Ashe wrote: ↑02/07/2021 11:52Ne vidim kako je upala u limbo kad svi jedva čekaju single player fallout igru, ono jesu napravili grešku sa 76'icom, ali je greška samo to što su mislili da se fallout može i želi igrati kao multiplayer. Smetnuli su s uma da je fallout isključivo single player doživljaj. Garantujem da ako izađe Fallout 5 da će razvalit što se tiče prodaje.Tito_i_Partija wrote: ↑02/07/2021 01:58
Ne moze bit' hype-a dok ne dodje gameplay trailer. Niko nema pojma sta da ocekuje jer je ovo, kako rekoh, skroz novi IP.
A mislim da im itekako treba novi IP, jer trenutno imaju samo dvije aktivne blockbuster fransize: Elder Scrolls i Fallout, s tim da je ova druga upala u limbo sa Fallout 76, i ko zna kad cemo opet dobit' jednu pravu Fallout igru a la New Vegas.
- Project Ashe
#37271 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Slažem se oko tih setlmenta, međutim ako nakon inicijalnog susreta u onoj crkvi ne odeš ponovo nazad i ne aktiviraš njihov quest, nema tih konstantnih zajebancija oko naselja. S druge strane, ako dobro nabriješ naselja i postaviš u svako artiljeriju, brale uzivancija je gledat kako mutanti, raideri i ostala zgadija se pretvaraju u prah i pepeo.geralt wrote: ↑02/07/2021 15:26Meni je i cetvorka bila losa, jedini single-player Fallout koji nisam zavrsio do kraja. Settlement-building je bio tesko sranje, glupe misije kojima te settlementi i fakcije bombarduju preko radija i prekidaju ti istrazivanje jos vece. Prica je bila OK, ali nedovoljno dobra da nadvlada prethodno dvoje. Ako je to pravac u kojem ce ici sljedeci nastavak, ne znam hocu li ga igrati.Project Ashe wrote: ↑02/07/2021 11:52
Ne vidim kako je upala u limbo kad svi jedva čekaju single player fallout igru, ono jesu napravili grešku sa 76'icom, ali je greška samo to što su mislili da se fallout može i želi igrati kao multiplayer. Smetnuli su s uma da je fallout isključivo single player doživljaj. Garantujem da ako izađe Fallout 5 da će razvalit što se tiče prodaje.
- Project Ashe
- geralt
#37273 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Inace me moderne open-world igre nerviraju sa insistiranjem da igracu uvijek moraju na pladnju servirati nesto sto ce da radi, i da ce mu biti dosadno ako mu svake dvije minute ne serviras nesto drugo, i da mapa mora biti puna upitnika i misija udaljenih najvise minut hoda od bilo koje lokacije, i da ce se izgubiti ako mu sve ne nacrtas do zadnjeg detalja.Project Ashe wrote: ↑02/07/2021 15:31Slažem se oko tih setlmenta, međutim ako nakon inicijalnog susreta u onoj crkvi ne odeš ponovo nazad i ne aktiviraš njihov quest, nema tih konstantnih zajebancija oko naselja. S druge strane, ako dobro nabriješ naselja i postaviš u svako artiljeriju, brale uzivancija je gledat kako mutanti, raideri i ostala zgadija se pretvaraju u prah i pepeo.geralt wrote: ↑02/07/2021 15:26
Meni je i cetvorka bila losa, jedini single-player Fallout koji nisam zavrsio do kraja. Settlement-building je bio tesko sranje, glupe misije kojima te settlementi i fakcije bombarduju preko radija i prekidaju ti istrazivanje jos vece. Prica je bila OK, ali nedovoljno dobra da nadvlada prethodno dvoje. Ako je to pravac u kojem ce ici sljedeci nastavak, ne znam hocu li ga igrati.![]()
U poredjenju s tim, originalni Fallout je poceo sa misijom "nadji cip za vodu" (kompletan opis), uz instrukcije "mozda je na istoku". Nakon toga si sutnut u pustinju sa pistoljom i sarzerom municije da se snalazis.
- House
- Tito_i_Partija
#37275 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zavrsio sam Skyrim. Ustvari, nisam igru toliko "zavrsio" koliko sam na kraju od dosade speed-runov'o main quest da ubijem Alduina sto prije.
Igra je dobra, al' postaje bespotrebno prevelika za svoje dobro, i to je po mom misljenju greska u dizajnu. Jer, jednom kad power-levelujes Smithing + Enchanting i borbene skillove, sto traje svega mozda par sati igre, ne postoji vise ama nijedan razlog da se upustas u stotine questova i lokacija koje igra pruza. Sve postaje dosadno jer nema vise nekog cilja u razvoju karaktera. Pare i druge nagrade su nebitne. Kamara skillova je takodje nebitno. Prica, takodjer, nije pisana sa nekim srcem, kompleksitetom i interakcijama gdje ti je na kraju stalo o nekom karakteru iz igre, i gdje te igra uvuce u svoje emocionalne dubine; ovdje mi je nekako bilo sve simplificirano i sterilno. Ocigledno developerima nije stalo do toga da te prica emotivno ponese, nego su se fokusirali na aspekt Open World-a i imati sto vise lokacija na world mapi, a licno mislim da je to greska.
Bilo je generalno fino iskustvo i zabava, al' licno ne mogu rec da mi je igra ostavila jak utisak k'o sto su naprimjer Baldur's Gate i Witcher uradile.
Igra je dobra, al' postaje bespotrebno prevelika za svoje dobro, i to je po mom misljenju greska u dizajnu. Jer, jednom kad power-levelujes Smithing + Enchanting i borbene skillove, sto traje svega mozda par sati igre, ne postoji vise ama nijedan razlog da se upustas u stotine questova i lokacija koje igra pruza. Sve postaje dosadno jer nema vise nekog cilja u razvoju karaktera. Pare i druge nagrade su nebitne. Kamara skillova je takodje nebitno. Prica, takodjer, nije pisana sa nekim srcem, kompleksitetom i interakcijama gdje ti je na kraju stalo o nekom karakteru iz igre, i gdje te igra uvuce u svoje emocionalne dubine; ovdje mi je nekako bilo sve simplificirano i sterilno. Ocigledno developerima nije stalo do toga da te prica emotivno ponese, nego su se fokusirali na aspekt Open World-a i imati sto vise lokacija na world mapi, a licno mislim da je to greska.
Bilo je generalno fino iskustvo i zabava, al' licno ne mogu rec da mi je igra ostavila jak utisak k'o sto su naprimjer Baldur's Gate i Witcher uradile.