Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
caros

#37251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Nisu, ali sam Bibi je rekao da je jak Hamas dobar po njih. 2+2 = 4.
palermo

#37252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote: 30/10/2023 10:44 Najjače je ovo pozivanje na forumu da se moramo voditi interesima i shvatiti kakva je svjetska politika...bla bla.

Ja kao pojedinac ne moram ništa, reagujem ljudski i ljudski je da te nepravda, smrt djece, žena, civila pogađa.

Slažem se da naši političari moraju igrati pametnije od običnog čovjeka, ali ni tu nisam da bezpogovorno žmire na zločine i ubijanje djece.
Sjajno si ovo sazeo :thumbup: upravo tako, ja kao pojedinac sam protiv nepravde, ugnjeyavanja, i to zelim reci. Sve ostalo je van moje moci.
Bodkin

#37253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

palermo wrote: 30/10/2023 11:15
Bosanski_kralj wrote: 30/10/2023 10:44 Najjače je ovo pozivanje na forumu da se moramo voditi interesima i shvatiti kakva je svjetska politika...bla bla.

Ja kao pojedinac ne moram ništa, reagujem ljudski i ljudski je da te nepravda, smrt djece, žena, civila pogađa.

Slažem se da naši političari moraju igrati pametnije od običnog čovjeka, ali ni tu nisam da bezpogovorno žmire na zločine i ubijanje djece.
Sjajno si ovo sazeo :thumbup: upravo tako, ja kao pojedinac sam protiv nepravde, ugnjeyavanja, i to zelim reci. Sve ostalo je van moje moci.
Za koga cete glasati?
palermo

#37254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Bodkin wrote: 30/10/2023 11:17

Za koga cete glasati?
Sto pitas.? Glasanje je individualni, privatni cin....ne vidom vezu sa Palestinom. Ja koliko vidim sve politicke opcije na ovoj proBiH strani imaju isto misljenje o Palestini i Izraelu
dr_Evil

#37255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 11:08
to sto ti pricas ti je u koliziji jedno s drugim.
Nismo gaza, prvo jer imamo drzavu, priznati smo u un i imamo svoj pasos, razlika je ogromna,dalje,ne raketiramo hrvatsku nit isrbiju svakodnevno, ne ubijamo civile, ne drzimo taoce, i nemojte da nas sa njima poredite.drzimo moral hajgraund za sve u okolini bar za period 92 95. i dan danas nema tog boga niti teskoce u zivotu koja ce me natjerati, a kamoli podrzati struju koja ce se zalagati za nestanak mojih komsija i zemljaka a koji su druge vjere. ti nama iz norveske pricas o eu i nato malo je to licemjerno iskreno. vrati se ovde sa porodicom pa tako pricaj, sto zelis meni zeli i svojoj porodici, sto velis pusti supljaka, de pokazi svojim primjerom. evo ja svima vama zelim mir,zdravlje i da zivimo sa porodicama u eu, i pod okriljem nato.a jel posteno?
Prvo mi nemamo drzavu nego branimo pravo da imamo drzavu a koju jos nismo dobili, ta prica da mi imamo drzavu je za malu djecu i SDA glasace, mi zivimo u protektoratu medjunarodne zajednice gdje jedan covjek kojeg postave ambasadori Vatikanske krune ima bogovske ovlasti. Isti takav namjesnik je bio u Palestini do 1948-e i tokom austrougarske okupacije BiH. Mi smo drzava koja nema ustav, nego mirovni sporazum koji nije prihvacen unutar skupstine RBiH i prema tome je nevazeci, ali posto smo protektorat to nije ni bitno na kraju dana. Nasa domovina nema ovlasti na 100% svoje teritorije, a na istocnim granicnim prelazima nema niti zastave da ulazis na isto. Istovremeno Dodikova granica ne postoji, sto znaci da zivimo u pravnom vakumu. Imamo OS koje se 3 u 1, i predsjednistvo koje je 3 u 1, ministarstvo odbrane koje je 3 u 1. Istovremeno imamo porezni sistem koji je jedinstven, a zapravo se zna iz kojeg dijela se uplacuje. Imamo entitetsko drzavljanstvo gdje je naznacen maticni broj po entitetu.

Dakle branimo jos uvijek pravo na drzavu.. i ako odigramo karte produzit cemo svoju agoniju i imat cemo drzavu stoljece dva.

Eh sada, Mi jesmo Gaza, i nama je kao i njima namijenjen nestanak. Palestinska borba je casna i oni se brane jedinom dostupnom metodom koja je gerilska i partizanska.

Hamas nije Palestina, Hamas nisu Palestinci i ne uporedjuj ih sa nama i sa Armijom BiH. Gaza to smo mi, casna i postena borba za vlastiti zivot.

Ja tebi iz Norveske pricam o tome jer: BiH je moja domovina, u njoj sam odrastao, u njoj proveo rat, skolovao se, vjencao, dobio dijete, proveo 6 mjeseci u istoj u zadnjih godinu dana(kao i svake godine do sada jer mi se moze), donio pare u nju, a nisam marke odnio.

I da ti jos jednom ponovim, Palestina je casna, njezin narod je castan i imaju pravo da postoje. Mi smo Gaza i slijedi nam nestanak. Samo je borba Josipa Broza ispravna i samo pratiti njegov put. A njegov put kaze da Bosna mora biti ravnoopravna sa ostalima, Palestina mora postojati, a politika Izraela je teroristicka kao i Hamasova. Te se moraju vratiti na granice 67-e.
Bosanski_kralj

#37256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Za koga cete glasati?
Do sad sam za SDP, a vjerovatno ću i dalje, ako nešto debelo ne zajebu u ovom mandatu na vlasti.
sumirprimus

#37257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Samuel Ramani
@SamRamani2
Senior Hamas official Ali Baraka was interviewed by Iran's Mehr News about the situation in Gaza

Here are the narratives Hamas is promoting about the humanitarian crisis /1
10:43 AM · Oct 30, 2023
Baraka explicitly declared the Gaza War to be an American war against the Palestinian nation

Baraka claimed that the US was orchestrating the displacement of Palestinians from Gaza to Sinai and Jordan. More counter-programming to Israel's evacuation orders /2

Baraka is also repeating the long-standing Iranian narrative of Israel's military weakness

He says Israel would collapse without US support. Hardline Iranian outlets like Kayhan have gleefully highlighted what they view as Israel's lack of progress in Gaza /3

Baraka is also casting doubt on US humanitarian aid to the Rafah Crossing

He claims that aid could lead to US or Israeli spies entering Gaza, and could trap the people of Gaza who get aid or try to bribe them

An alarming effort to politicise humanitarian aid and sow mistrust /4

Baraka claims that Hamas's priority is not food and water but stopping Israeli attacks on Gaza

He also equated Zionism with Nazism and blasted France for its pro-Israel stance due to its Nazi occupation experience in World War II. Macron's vote in the UNGA hasn't registered /5
Despite an increase to 33 trucks allowed into Gaza yesterday and Israel's assertions that it might allow up to 100 trucks, Hamas continues to sow mistrust in Gaza about humanitarian aid

A factor that will further complicate the humanitarian crisis /END
skrbavi-admin

#37258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

Bosanski_kralj wrote: 30/10/2023 11:31

Za koga cete glasati?
Do sad sam za SDP, a vjerovatno ću i dalje, ako nešto debelo ne zajebu u ovom mandatu na vlasti.
oni su zajebali sve poslije samo jos gurnuli u ambis sta je iSDAja uradila
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

The Israeli operation in the Gaza Strip against the Palestinian Hamas movement could take up to six months , Bloomberg reports, citing officials.
:-)
dr_Evil

#37260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

zilog wrote: 30/10/2023 11:03
Kao da si prespavao ravnanje Mariupolja TOS-ovima (nepreciznim termobarickim sistemima), Izjum, Bucu... Mozda i jesi, vrtio proruske telegram kanale i bio ubjedjen da Rusi "mogu a nece".

Da su Rusi uspjeli opkoliti Kijev, vidjeli bi ravnanje Kijeva, kao i Mariupolja.

Fantazije da Rusi u Ukrajini ratuju protiv NATO i da je NATO Ukrajini dao sve, ostavi za proruske klimace glavama, ovdje to ne prolazi.

Mokri snovi i bacanju nuklearke (slusaj Medvedeva), prestaju kada se shvati da Ukrajina ima toliko visokoradioaktivnog odpada iz nuklearki, da kompletnu evropsku Rusiju preseli u Sibir... A nije bas da ne znaju kako da to dostave Rusima...

ON TOPIC: Ovo sto Izrael radi, ima samo jednu svrhu - protjerivanje stanovnistva Gaze. U tom kontekstu treba posmatrati i onako lagan upad Hamasa 07.10.
Ma da, ja mastrubiram na ruske telegram kanale, Ukrajina se sama brani, a ja placam kilo mesa 100% skuplje nego prije agresije na Ukrajinu. 100% skuplje placam jer sve krave dolaze iz Ukrajine pa je nestasica mesa, ne jer NATO ratuje protiv Rusije u Ukrajini. Banane su mi poskupile za 80% jer je poznato da je Krim bio velika plantaza banana, a ko do sad nije znao sva perad europe ukljucujuci bosansku zapravo se nalazi u Ukrajini.

Hvala sto si mi objasnio, a nacistima Ukrima halal svaka marka, zelim im da pobijede hitlera Putina i oslobode svoju zemlju. Kakva zemlja i kakav narod. Ponudili im neki dan milijarde pomoci, a Zelenski ponosno odbio, kaze Ukrajina ce pobijediti pod svojim uslovima i koristeci samo svoj resurse. F16 ma cao, nece to u nasu vojsku.

Izmedju vas sta svrsajete na te tik tok ukrajinske kanale, i onih preko Drine sta su pisali Putko za 3 dana u Kijevu i "rusi koriste metode zaobilazenja gradova" nema nikakve razlike.

Ko ne razumije da je to sukob NATOa i Rusije preko ukrajinskih ledja, onda je ocito taj pametniji od mene, ja sam glup ovih dana izgleda.

Hamas su partizani, ja se ne slazem, glup sam. Hamas je Palestina ja se ne slazem glup sam. Sve je pocelo 07.10 ja se ne slazem glup sam. IDF su teletabisi nije to vise ozbiljna vojska, ja se ne slazem glup sam. Pocet ce treci svjetski ako udje IDF u Gazu, ja se ne slazem glup sam.

I tako u krug. Samo navalite.
sumirprimus

#37261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ovo je nesto ko rasulo misli iskreno
Point.

#37262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 30/10/2023 11:46
zilog wrote: 30/10/2023 11:03
Kao da si prespavao ravnanje Mariupolja TOS-ovima (nepreciznim termobarickim sistemima), Izjum, Bucu... Mozda i jesi, vrtio proruske telegram kanale i bio ubjedjen da Rusi "mogu a nece".

Da su Rusi uspjeli opkoliti Kijev, vidjeli bi ravnanje Kijeva, kao i Mariupolja.

Fantazije da Rusi u Ukrajini ratuju protiv NATO i da je NATO Ukrajini dao sve, ostavi za proruske klimace glavama, ovdje to ne prolazi.

Mokri snovi i bacanju nuklearke (slusaj Medvedeva), prestaju kada se shvati da Ukrajina ima toliko visokoradioaktivnog odpada iz nuklearki, da kompletnu evropsku Rusiju preseli u Sibir... A nije bas da ne znaju kako da to dostave Rusima...

ON TOPIC: Ovo sto Izrael radi, ima samo jednu svrhu - protjerivanje stanovnistva Gaze. U tom kontekstu treba posmatrati i onako lagan upad Hamasa 07.10.
Ma da, ja mastrubiram na ruske telegram kanale, Ukrajina se sama brani, a ja placam kilo mesa 100% skuplje nego prije agresije na Ukrajinu. 100% skuplje placam jer sve krave dolaze iz Ukrajine pa je nestasica mesa, ne jer NATO ratuje protiv Rusije u Ukrajini. Banane su mi poskupile za 80% jer je poznato da je Krim bio velika plantaza banana, a ko do sad nije znao sva perad europe ukljucujuci bosansku zapravo se nalazi u Ukrajini.

Hvala sto si mi objasnio, a nacistima Ukrima halal svaka marka, zelim im da pobijede hitlera Putina i oslobode svoju zemlju. Kakva zemlja i kakav narod. Ponudili im neki dan milijarde pomoci, a Zelenski ponosno odbio, kaze Ukrajina ce pobijediti pod svojim uslovima i koristeci samo svoj resurse. F16 ma cao, nece to u nasu vojsku.

Izmedju vas sta svrsajete na te tik tok ukrajinske kanale, i onih preko Drine sta su pisali Putko za 3 dana u Kijevu i "rusi koriste metode zaobilazenja gradova" nema nikakve razlike.

Ko ne razumije da je to sukob NATOa i Rusije preko ukrajinskih ledja, onda je ocito taj pametniji od mene, ja sam glup ovih dana izgleda.

Hamas su partizani, ja se ne slazem, glup sam. Hamas je Palestina ja se ne slazem glup sam. Sve je pocelo 07.10 ja se ne slazem glup sam. IDF su teletabisi nije to vise ozbiljna vojska, ja se ne slazem glup sam. Pocet ce treci svjetski ako udje IDF u Gazu, ja se ne slazem glup sam.

I tako u krug. Samo navalite.
Uh šta udrobi, ko vegeta, svega pomalo. Previše slobodnog vremena.
sumirprimus

#37263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Trey Yingst
@TreyYingst
·
10m
NEWS: A high-level Israeli official, in coordination with the U.S., visited Doha to meet Qatari negotiators on Saturday to discuss the hostage situation and further the talks about the release of hostages, an official briefed on the visit tells Fox News.
shape of despair

#37264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by shape of despair »

I dok se sire protesti po svijetu, vođe pričaju bajke, neki su čak i prijetili uključivanjem u sukob ako krene kopno, dešava se nestanak cijelih generacija jednog naroda.
Ništa se značajno od početka nije promjenilo.
Psi laju karavana prolazi
sumirprimus

#37265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Michael A. Horowitz
@michaelh992
·
31m
#Hamas's al-Qassam Brigade claims it targeted an Israeli APC, and two other vehicles that entered the al-Zeitun neighbourhood, using al-Yassin 105 anti-tank missiles.
problem je lokacija ovog naselja , koje je u srcu gaze.
skoronikako

#37266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skoronikako »

Eh da samo Hamas nije tog 07.10. pocinio teroristicki napad, sve bi bilo normalno.
Last edited by skoronikako on 30/10/2023 12:20, edited 1 time in total.
dr_Evil

#37267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

U ovoj situaciji šutjeti neću. Mi nemamo nikakve komplekse niti smo proganjali Židove u Drugom svjetskom ratu da bih sad morao trpjeti baš svakakve, ali baš svakakve poteze izraelske vlade bez ikakve odgovornosti, i to iz perspektive jednog hrvatskog naroda koji je bio maltretiran za sve.
"Mi nismo potomci nacista, mi smo potomci antifašista"

Mi nismo potomci nacista, mi smo potomci uglavnom antifašista. Kompleksa nemam, ako ih Nijemci ili Austrijanci imaju, neka ih liječe, neka vješaju tuđe zastave, mi nećemo", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo dovoljno obraza i samopoštovanja da znamo gdje smo i da razlikujemo dobro od nedobra, trenutno se tamo događa nedobro. I to sam prvi u Europi nakon irskog premijera upozorio. Nemojte se zezati jer za ovo što radite nećete dobiti moju podršku i neću šutjeti više.

Neću ni galamiti svaki dan kao neki izraelski ambasador u Zagrebu kojemu je najnormalnije da kao militantni agitator tu lupeta i proziva hrvatskog predsjednika usred Zagreba a da naša bijeda od vlade ne reagira. I to smo doživjeli", rekao je Milanović. "Čekamo da nam veliki dedramatizator objasni što su to napravili", dodao je Milanović.
Eto ti ga de!
dr_Evil

#37268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

shape of despair wrote: 30/10/2023 12:18 I dok se sire protesti po svijetu, vođe pričaju bajke, neki su čak i prijetili uključivanjem u sukob ako krene kopno, dešava se nestanak cijelih generacija jednog naroda.
Ništa se značajno od početka nije promjenilo.
Psi laju karavana prolazi
:thumbup:

Sad treba UN da postavi embargo na oruzje i Izraelu i Gazi, i onda da nas uvjere da to nije usmjereno protiv Palestinaca jer jer embargo svima. :thumbup:
House

#37269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

Hamas tvrdi da su izraelski tenkovi koji su stigli do glavne ulice u Gazi natjerani na povlačenje
sumirprimus

#37270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

nesto je debelo pogresno kada se slazete sa milanovicem, koji btw opet briljira :D priznacete :)
dr_Evil

#37271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 12:22 nesto je debelo pogresno kada se slazete sa milanovicem, koji btw opet briljira :D priznacete :)
Ko se pobogu slaze sa Milanovicem, kojem je jedan djed partizan drugi ustasa, a on nije nasljednik fasista, barem na ovom skupu, sutra cemo vidjeti.
sumirprimus

#37272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 30/10/2023 12:24
sumirprimus wrote: 30/10/2023 12:22 nesto je debelo pogresno kada se slazete sa milanovicem, koji btw opet briljira :D priznacete :)
Ko se pobogu slaze sa Milanovicem, kojem je jedan djed partizan drugi ustasa, a on nije nasljednik fasista, barem na ovom skupu, sutra cemo vidjeti.
na stranu njegovi potomci mada bi se i o tome dalo diskutovati sa stanovista bih, jer brojevi ne lazu, nego sta je on tacno tu izjavio osim naslijedja, a sa cime se vise ne slazete tj nije vam identican stav?
omega369

#37273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

Znaci Biblija ih uci da pomazu Izrael, ma hajde:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pred ... /231030057

Dok nas tjeraju da budemo sekularisti :lol: :lol:
House

#37274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

omega369 wrote: 30/10/2023 12:26 Znaci Biblija ih uci da pomazu Izrael, ma hajde:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pred ... /231030057

Dok nas tjeraju da budemo sekularisti :lol: :lol:
pojedincima smeta tekbiranje na protestima i sl. :roll:
Mrvice_ba

#37275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Nikakvih snimaka borbe nema.

Gori neka baza na sjeveru izraela, napadnuta minobacacima.

Izvor: Middle East observer
Locked