Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Stroj-2
#37251 Re: Premijer liga BiH
Kako ste krenuli dogurat će to perioda krede
- jeza u ledja
#37252 Re: Premijer liga BiH
Pa eto vidis, dodjemo do odgovora koji nije odgovor nego "sta te briga?" Nemate ba argumenta nikako, al eto.mali_milojica wrote:\
A sto se sekiras za Kraljevinu Jugoslaviju? Sta te briga za Kraljevsku zeljeznicu i sta su oni poklanjali? Da nece mozda nekoga pitati sta ce sa svojom imovinom? Od koga su oni naslijedili sve?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#37253 Re: Premijer liga BiH
Pa Energoinvest je bio drzavna firma,koja je podjelila hiljade stanova svojim radnicima. I?jeza u ledja wrote:Pa eto vidis, dodjemo do odgovora koji nije odgovor nego "sta te briga?" Nemate ba argumenta nikako, al eto.mali_milojica wrote:\
A sto se sekiras za Kraljevinu Jugoslaviju? Sta te briga za Kraljevsku zeljeznicu i sta su oni poklanjali? Da nece mozda nekoga pitati sta ce sa svojom imovinom? Od koga su oni naslijedili sve?
Zeljeznica dala zemlju svom SD. I?
Isto kao da sad neko sere sto je Tan Sarajevu ostavio terene u Butmiru ili danas sutra stadion.
- Raigor Stonehoof
#37254 Re: Premijer liga BiH
nauci sta je privatno a sta drzavno vlasnistvo. kakvo poredjenje
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37255 Re: Premijer liga BiH
Nista, kad je zeljeznica dala teren svom SD, sad nama da BH Telecom i eto ga 
- mali_milojica
#37256 Re: Premijer liga BiH
Evo ti primjer.Raigor Stonehoof wrote:nauci sta je privatno a sta drzavno vlasnistvo. kakvo poredjenje
Mislis li da ce te pitati kad Telecom bude isao na bubanj ?
Hoces jos?
Jel te pitao Katica kad je davao milionske donacije udruzenju Majka Srebrenice?
Last edited by mali_milojica on 22/11/2016 17:17, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#37257 Re: Premijer liga BiH
Znaci po toj logici zeljeznice su trebale podijeliti svojim radnicima pravo nad vlasnistvom kluba i stadiona. Sutra kad bi se prodavao stadion svi bi oni trebali dobiti dio kolaca.DonaldDuck wrote:Gledate samo sa one strane koja potvrđuje vašu tezu! Gledajte to ovako, kroz stanove koje su ljudi dobijali u bivšoj Jugi. Nije njima to država dodjeljivala kroz firme nego su same firme gradile i kupovale stanove koje su dodjeljivali svojim radnicima. Imali su oni svoje radničke zadruge koje su posjedovale svoje objekte. Recimo ona zgrada na Marin Dvoru u kojoj su bile prostorije FK Željezničar u toku i nakon rata, ne znam da li znaš na koju mislim, to zgrada je u vlasništvu Željezničke radne zaduge, to su njihove prostorije. Tako isto, nije to država poklonila već firma svojim sportskim sekcijama. Grbavica je imala i atletsku stazu na početku tako da nije njena namjena bila samo za FK Željezničar, veliko je sportsko društvo bilo.jeza u ledja wrote:A Zeljeznica je:
a) vlasnistvo drzave
b) privatno vlasnistvo
?
Stanovi su se dobijali na osnovu doprinosa, nisu dijeljeni djaba.
- jeza u ledja
#37258 Re: Premijer liga BiH
Evo ti ovako. Ja sam trenutno vlasnik jednog stana bas od Energoinvesta. Moji roditelji radili, davali doprinose decenijama. Ja ga sutra mogu prodati.mali_milojica wrote: Pa Energoinvest je bio drzavna firma,koja je podjelila hiljade stanova svojim radnicima. I?
Isto kao da sad neko sere sto je Tan Sarajevu ostavio terene u Butmiru ili danas sutra stadion.
Ko bi zaradio od prodaje stadiona Grbavica? Bivsi uposlenici JŽ?
De ba, poredite neusporedivo.
- jeza u ledja
#37259 Re: Premijer liga BiH
Tereni na Butmiru koliko znam nisu vlasnistvo Sarajeva. Odnosno mozda jest kompleks, ali nije zemljiste na kojem su tereni.mali_milojica wrote: Isto kao da sad neko sere sto je Tan Sarajevu ostavio terene u Butmiru ili danas sutra stadion.
Nek me neko ispravi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37260 Re: Premijer liga BiH
Koncesija
-
DonaldDuck
#37261 Re: Premijer liga BiH
Mogli su ali nije bilo potrebe za tim jer je Željezničar bio dio sportskog društva kojim su oni upravljali, kao i stadion. Kasnije je SD tj. oni lično a ne država stadion prepisao klubu a klub se odvojio od SD-a. Bezveze se uhvatili teze koja veze sa vezom nema, to što pričaš uopšte nema nikakve veze sa državom. Radnici je napravili i radnici je poklonili. Ne vrijedi riječi trošiti ...jeza u ledja wrote:Znaci po toj logici zeljeznice su trebale podijeliti svojim radnicima pravo nad vlasnistvom kluba i stadiona. Sutra kad bi se prodavao stadion svi bi oni trebali dobiti dio kolaca.DonaldDuck wrote:Gledate samo sa one strane koja potvrđuje vašu tezu! Gledajte to ovako, kroz stanove koje su ljudi dobijali u bivšoj Jugi. Nije njima to država dodjeljivala kroz firme nego su same firme gradile i kupovale stanove koje su dodjeljivali svojim radnicima. Imali su oni svoje radničke zadruge koje su posjedovale svoje objekte. Recimo ona zgrada na Marin Dvoru u kojoj su bile prostorije FK Željezničar u toku i nakon rata, ne znam da li znaš na koju mislim, to zgrada je u vlasništvu Željezničke radne zaduge, to su njihove prostorije. Tako isto, nije to država poklonila već firma svojim sportskim sekcijama. Grbavica je imala i atletsku stazu na početku tako da nije njena namjena bila samo za FK Željezničar, veliko je sportsko društvo bilo.jeza u ledja wrote:A Zeljeznica je:
a) vlasnistvo drzave
b) privatno vlasnistvo
?
Stanovi su se dobijali na osnovu doprinosa, nisu dijeljeni djaba.
- mali_milojica
#37262 Re: Premijer liga BiH
Ko je vlasnik stadionajeza u ledja wrote:Evo ti ovako. Ja sam trenutno vlasnik jednog stana bas od Energoinvesta. Moji roditelji radili, davali doprinose decenijama. Ja ga sutra mogu prodati.mali_milojica wrote: Pa Energoinvest je bio drzavna firma,koja je podjelila hiljade stanova svojim radnicima. I?
- jeza u ledja
#37263 Re: Premijer liga BiH
Nije nikakva teza, vec fakat. Drzava poklonila sportskom drustvu stadion koji je javno vlasnistvo sviju nas. I sad se od te iste drzave trazi da obnavlja taj isti stadion. Istovremeno se optuzuje FKS sto trazi pomoc drzave, i to za stadion koji je u vlanistvu drzave.DonaldDuck wrote: Mogli su ali nije bilo potrebe za tim jer je Željezničar bio dio sportskog društva kojim su oni upravljali, kao i stadion. Kasnije je SD tj. oni lično a ne država stadion prepisao klubu a klub se odvojio od SD-a. Bezveze se uhvatili teze koja veze sa vezom nema, to što pričaš uopšte nema nikakve veze sa državom. Radnici je napravili i radnici je poklonili. Ne vrijedi riječi trošiti ...
Ove sve, pod uslovom, da je stadion stvarno u vlasnistvu FKZ, jer je i to postalo diskutabilno u zadnje vrijeme.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37264 Re: Premijer liga BiH
mali_milojica wrote:Ko je vlasnik stadionajeza u ledja wrote:Evo ti ovako. Ja sam trenutno vlasnik jednog stana bas od Energoinvesta. Moji roditelji radili, davali doprinose decenijama. Ja ga sutra mogu prodati.mali_milojica wrote: Pa Energoinvest je bio drzavna firma,koja je podjelila hiljade stanova svojim radnicima. I?

- mali_milojica
- jeza u ledja
#37266 Re: Premijer liga BiH
Vjecita dilema. Ciji je stadion, sta moze da se radi sa njim, i bla bla.
A konkretno to za nas ne znaci apsolutno nista jer stadioni zjape kao rusevine.
Al eto, samo da se imamo necim gadjat, haman ko onim komadima cementa sa bivse istocne tribine.
A konkretno to za nas ne znaci apsolutno nista jer stadioni zjape kao rusevine.
Al eto, samo da se imamo necim gadjat, haman ko onim komadima cementa sa bivse istocne tribine.
- Raigor Stonehoof
#37267 Re: Premijer liga BiH
Jel to poredis Zelju sa majkama Srebrenice???mali_milojica wrote:Evo ti primjer.Raigor Stonehoof wrote:nauci sta je privatno a sta drzavno vlasnistvo. kakvo poredjenje
Mislis li da ce te pitati kad Telecom bude isao na bubanj ?
Hoces jos?
Jel te pitao Katica kad je davao milionske donacije udruzenju Majka Srebrenice?
Ovo za telecom je prodaja drzavne imovine, a ne poklanjanje o kojem pricamo.
-
kudrilo
#37268 Re: Premijer liga BiH
http://www.klix.ba/sport/nogomet/nogome ... /161122123
Sindikaaaaaaaaaat? Halooooo, sindikaaaaaaaaat? Džidiću, where are youuuuu? Načitaniiiii, gdje ste? Rezervni golmane FK Sarajeva, where are youuuuu?
A jah, čekaj, Jahić je dobio suspenziju što je otišao sa treninga, pa nije došao na sastanak, a nikom nije rekao što.
Sindikaaaaaaaaaat? Halooooo, sindikaaaaaaaaat? Džidiću, where are youuuuu? Načitaniiiii, gdje ste? Rezervni golmane FK Sarajeva, where are youuuuu?
A jah, čekaj, Jahić je dobio suspenziju što je otišao sa treninga, pa nije došao na sastanak, a nikom nije rekao što.
- House
#37269 Re: Premijer liga BiH
propade čelik ko trosjed
- Logovan
#37270 Re: Premijer liga BiH
Javit će se sindikat uskoro.... ali u vezi vašeg igrača.kudrilo wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/nogome ... /161122123
-
kudrilo
#37271 Re: Premijer liga BiH
Pa ja, zato što je kod nas najgore. Jahić, iako suspendovan, i dalje prima platu, na koju su plaćeni svi doprinosi. Ipak, njegova situacija je veći problem nego ova u Čeliku. Oni i nemaju problema. Ljudi termine igraju.
- supercali
#37272 Re: Premijer liga BiH
Za 10 godina ce biti liga 8 ne sto mi hocemo nego sto ce svi ostali propasti
Evo ove godine izgleda ce se ugasiti 2 kluba iz premijer lige
Evo ove godine izgleda ce se ugasiti 2 kluba iz premijer lige
-
kudrilo
#37273 Re: Premijer liga BiH
Ja sam uvijek za kvalitet, a ne za kvantitet. Tuga je što propadaju, ali osim države, tu su krivi i oni što su vodili klubove. Takvih mi nije žao.
- Logovan
#37274 Re: Premijer liga BiH
Ne znam da li je najgore, ali samo nek' vas sindikat nastavi maltretirat.kudrilo wrote:Pa ja, zato što je kod nas najgore. Jahić, iako suspendovan, i dalje prima platu, na koju su plaćeni svi doprinosi. Ipak, njegova situacija je veći problem nego ova u Čeliku. Oni i nemaju problema. Ljudi termine igraju.
- supercali
#37275 Re: Premijer liga BiH
Nije to stvar nego sto ce jedna zenica ostati bez jednog kluba s kojim se poistovjecivala
Bas ce sutra neki poceti treniratu u fk zeljezara ili sl
Ili evo sada sloboda ide dole borac i sl
Sta ce sutra biti fk sol i fk borik?
Evo velez pada al oni kao nesto rade prave
Bas ce sutra neki poceti treniratu u fk zeljezara ili sl
Ili evo sada sloboda ide dole borac i sl
Sta ce sutra biti fk sol i fk borik?
Evo velez pada al oni kao nesto rade prave