Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Sodom1

#3726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Nisu ovo nikakve predrasude,zna se ko i kakva grupacija ljudi slusa ovo smece
emko1234

#3727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by emko1234 »

iTo wrote:
emko1234 wrote:
iTo wrote:Sto bi reko Svabo muzik za idiote :)
http://www.vice.com/de/read/musik-fur-i ... 0040-v7n11
Ima ona priča. Idu on i ona i kobila. Kad on jaše kobilu a ona hoda, on je primitivac i seljak, trebao je ženu da stavi na kobilu. Kad ona jaše a ona hoda, on je papučar a ona oštrokondža. Čuj onda da jaše, a muško da hoda. I kad i on i ona hodaju, a kobila hoda do njih, onda su cigani i škrtice. Za šta su je kupili ako je niko ne jaše?

Isto je i s muzikom. Ali jebo to, Bošnjo je kraj predrasude.

sto se nadje papak u clanku..
Kako si samo linkao dobar članak, sjebo sam se.
sheilak

#3728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sheilak »

prica o predrasudama je samo izgovor
punosvega

#3729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by punosvega »

Nervira me kad seljacine nemaju nimalo kulture i nimalo strpljenja.

View My Video
Bakir1

#3730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

kako se debili vratise jedan po jedan :lol:
emko1234

#3731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by emko1234 »

sheilak wrote:prica o predrasudama je samo izgovor
Za šta?
Yapi Yapo

#3732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Yapi Yapo »

punosvega wrote:Nervira me kad seljacine nemaju nimalo kulture i nimalo strpljenja.

View My Video
isto skrivena kamera
makse seljanko makse

#3733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by makse seljanko makse »

Nervira me kad u onim jutarnjim spicama gdje je konstantno kolona lole ne paze sta rade nego cackaju telefon,svadjaju se sa zenom pa ne paze itd.
Al vrhunac mi je bio neki dan gledam covjeka cita novine i vozi,u jednoj ruci cigara,avaz je na volanu i libo njega,jedino kafu nisam primjetio da je imao.
DoradO

#3734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

ja sad kod ekonomske hocu lijevo da se okrenem polukruzno i moram odma na stanicu desno, nisam ni krenuo sa semafora ono trubi, hajd ja nista, i sad moram dijagonalu da udarim i cekam da prodju oni u desnim trakama kad ono na trubu i ne popusta.... mozak mi zablokira izletim iz auta pa sta bude, kad u passatu nekakva opajdara nervozna nesto mlatara rukama :D pomislih sreca pa si na mene naletila, zelim ti nekog siledziju prvom slijedecom trubom :izet:
mirzet87sa

#3735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

DoradO wrote:ja sad kod ekonomske hocu lijevo da se okrenem polukruzno i moram odma na stanicu desno, nisam ni krenuo sa semafora ono trubi, hajd ja nista, i sad moram dijagonalu da udarim i cekam da prodju oni u desnim trakama kad ono na trubu i ne popusta.... mozak mi zablokira izletim iz auta pa sta bude, kad u passatu nekakva opajdara nervozna nesto mlatara rukama :D pomislih sreca pa si na mene naletila, zelim ti nekog siledziju prvom slijedecom trubom :izet:
A jesi li siguran da moze dijagonalno, odnosno prestrojiti se 3 trake na duzini manjoj od 30metara
Qler

#3736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Sto ne moze? Isprekidana je, ako nema drugih auta ili ako ga pustaju, mislim da nije prekrsio ni jedan zakon...
DoradO

#3737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

sto nebi moglo, upalio zmigavac i lagano... dolaze auta samo sa suprotne strane i da idu pravilno u svoju prvu desnu traku jos bi se brze ubacio...
mirzet87sa

#3738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Nesto nisam siguran da se moze prestrojiti 3 trake u duzini od 25-30m pri tome vozeci dijagonalno, djaba sto je isprekidana. Podjseti me, koliko ono bjese metara po prestrojavanju, 50? Ma dobro, ostavis auto na sred ulice sto ne bi mog'o dijagonalno vozit.
Ovo je pod uslovom da si se ukljucio u skroz lijevu, a ne srednju ili desnu :)

@ti si bio ispod ekonomske odnosno na pravcu ilidza-grad i krenuo polukruzno nazad, odnosno pravac grad-ilidza a pri tome se ukljucio u skroz lijevu - svoju traku ? Jesam li dobro razumio
Ukoliko je ovo sto sam ja napisao, ne moze. Barem tako rece cika policajac koji mi napisa 40km :) Prestrojavanje svako 50m
Last edited by mirzet87sa on 05/12/2014 10:20, edited 1 time in total.
goran16v

#3739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Jednako kao sto mozes sa pumpe na C. Vili ili Importane dijagonalno u traku za skretanje lijevo.
mirzet87sa

#3740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:Jednako kao sto mozes sa pumpe na C. Vili ili Importane dijagonalno u traku za skretanje lijevo.
Eh ja popusi 40km za navedeno. Izlazio iz importane-a i drito u skroz lijevu, ne bi mu mrsko na prosirenju me sacekat da napise :izet:
DoradO

#3741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

mirzet87sa wrote:Nesto nisam siguran da se moze prestrojiti 3 trake u duzini od 25-30m pri tome vozeci dijagonalno, djaba sto je isprekidana. Podjseti me, koliko ono bjese metara po prestrojavanju, 50? Ma dobro, ostavis auto na sred ulice sto ne bi mog'o dijagonalno vozit.
Ovo je pod uslovom da si se ukljucio u skroz lijevu, a ne srednju ili desnu :)

@ti si bio ispod ekonomske odnosno na pravcu ilidza-grad i krenuo polukruzno nazad, odnosno pravac grad-ilidza a pri tome se ukljucio u skroz lijevu - svoju traku ? Jesam li dobro razumio
ne ne, bio u pravcu iz grada prema ilidzi i okretao se nazad prema gradu i morao na stanicu onu autobusku da pokupim buraza :) znam i ja da je jaca dijagonala, ali ja inace tu pustim sve one koji dolaze tamo od ekonomske i lagano stanem na stanicu ali ova dama jutros je odlucila da pregori svoju trubu bez razloga, ni guzve uopste nije bilo, jedina ona iza mene... prvo sam u sekundi pretrnuo reko proletio dole neko na pravcu i gotovo, kad sam skontao sta je puko sam odjednom :roll:
DoradO

#3742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote:Jednako kao sto mozes sa pumpe na C. Vili ili Importane dijagonalno u traku za skretanje lijevo.
Eh ja popusi 40km za navedeno. Izlazio iz importane-a i drito u skroz lijevu, ne bi mu mrsko na prosirenju me sacekat da napise :izet:
ne razumijem stvarno, jel trebam vozit u svakoj traci odredjeni broj metara da dobijem pravo da se ukljucim u slijedecu :?
mirzet87sa

#3743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

DoradO wrote:[

ne razumijem stvarno, jel trebam vozit u svakoj traci odredjeni broj metara da dobijem pravo da se ukljucim u slijedecu :?
Ne trebas ali isto tako ne mozes ni vertikalno voziti po horizontalni da bi u duzini od 15m promijenio 4 trake. Na primjeru koji je naveo goran ja sam dobio 40km za nepropisno prestrojavanje
Qler

#3744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

mirzet87sa wrote:

Dobro ti procitaj po kojem clanu te je kaznio... nesto mi ta kazna nema logike iz milion prakticnih razloga...
Ned071

#3745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

DoradO wrote:
mirzet87sa wrote:

isto kao i ja. cekali me kod ambasade, a jos bio praznik, nigdje nikoga. ne smijes direktno u krajnju lijevo, nego postepeno, jednu po jednu :D
mirzet87sa

#3746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Ned071 wrote:

isto kao i ja. cekali me kod ambasade, a jos bio praznik, nigdje nikoga. ne smijes direktno u krajnju lijevo, nego postepeno, jednu po jednu :D
Upravo tako :thumbup:
goran16v

#3747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Ajd ako tii nije mrsko i ako jos imas taj nalog pogledaj po kom cl. si kaznjen.
Meni su jednom pokusali prodati taj fol, na semaforu kod muzeja (za prelazak tramvaja) uhvatim zeleni val trake lagano i sa zmigavcen predjem u krajnju lijevu za skretanje u F. A. Zvizdoovica, kad iza mene roatcija, stanem kod Crkve, kaze naglo prestrojavanje. Kakvo crno naglo prestrojavanje, kad sam se prestrojavao cijelu duzinu izmedju 2 semafora i sa zmigavcem. Poce on nesto to je naglo, ovo, ono, sudija za prekrsaje ma pisi bolan i ne peglaj. On upisa i naravno nikad nista nije sitglo, a ima tome koja godina.
goran16v

#3748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Ned071 wrote:
DoradO wrote:
mirzet87sa wrote: Eh ja popusi 40km za navedeno. Izlazio iz importane-a i drito u skroz lijevu, ne bi mu mrsko na prosirenju me sacekat da napise :izet:

Da ti nisi postepeno napravio polukruzno skretanje gdje je zabranjeno (kod teh. skole)?
mirzet87sa

#3749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:Ajd ako tii nije mrsko i ako jos imas taj nalog pogledaj po kom cl. si kaznjen.
Meni su jednom pokusali prodati taj fol, na semaforu kod muzeja (za prelazak tramvaja) uhvatim zeleni val trake lagano i sa zmigavcen predjem u krajnju lijevu za skretanje u F. A. Zvizdoovica, kad iza mene roatcija, stanem kod Crkve, kaze naglo prestrojavanje. Kakvo crno naglo prestrojavanje, kad sam se prestrojavao cijelu duzinu izmedju 2 semafora i sa zmigavcem. Poce on nesto to je naglo, ovo, ono, sudija za prekrsaje ma pisi bolan i ne peglaj. On upisa i naravno nikad nista nije sitglo, a ima tome koja godina.
Kad dodjem kuci prerovit cu, mada cuvam samo uplatnice ali eto za svaki slucaj. Kad smo kod naglog, ljetos u titovoj na semaforu dadoh pun gas i zaplesa mi zadnji kraj, dobih i tu 40km za naglo ubrzanje.. Nije mi bilo do rasprave jer su me zaustavili k'o zadnjeg kriminalnca, a nikad nisam ni provjerio je li kaznjivo naglo ubrzanje
Qler

#3750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

E to jeste :)
Post Reply