Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3726 Re: Alfa Romeo
nemoj vise te rugobe bato
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3727 Re: Alfa Romeo
Cuj rugobe idi spavat 
- bitanga_sa_otesa
#3728 Re: Alfa Romeo
mogul jos 5 minuta samo?
- amar1994
#3729 Re: Alfa Romeo
_BataZiv_0809 wrote:Eto ti amko to su modeli nase sestre iz Milana koje gotivim![]()
Od novijih mogu valjat:
Meni je spider tiha patnja uz skyline
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3730 Re: Alfa Romeo

P.S. Izgleda da se prodala ona Beta spider sa sjedistima od dvicurine
- amar1994
#3731 Re: Alfa Romeo
samo u Bosni ces takve modifikacije naci

- bitanga_sa_otesa
-
mokhac
#3733 Re: Alfa Romeo
joj sto volim ove sto nikad nisu sjeli u alfu, al znaju kako je propast i da se stalno kvari. Drzte se čvrke

-
Me_again
#3734 Re: Alfa Romeo
Puntic fino izgleda, jedino ima previse izduva pozadi.bitanga_sa_otesa wrote:
Ono sto me plasi kod ovog auta je cinjenica da ocigledno ima SM chip. Ja sam cuo da su ta auta nevjerovatne snage i da se njima nemoze ovladat.
Nije to za mene, ipak.
- ElRe
#3735 Re: Alfa Romeo
Preteska je, za klasu lose izradjen enterijer (plastika, skriputanje i sl), ne nudi ni prostor na nivou klase i sl.konektovan wrote:
Ja koliko se sjecam, insignia je prema adac-u, dekri, jedan od najbolje ocjenjenih polovnjaka. Ja ne znam sta je tebi veca prevara zaista?!
Sto se tice Alfe, kod nas su problem polovni primjerci koji se ne odrzavaju. Alfa ne trpi izolir trake, lose dijelove i sklicne slamperaje vlasnika i dundjer majstora. Sa Giuliettom, Giuliom i Stelviom ce se distancirati od ove vrste kupaca.
Znam vlasnike Alfi koji kupe auto za par hiljada KM ali to auto odrzavaju kao da vrijedi par desetina hiljada KM.
-
hostapler
#3736 Re: Alfa Romeo
Ja ih isto par znam.ElRe wrote:
Znam vlasnike Alfi koji kupe auto za par hiljada KM ali to auto odrzavaju kao da vrijedi par desetina hiljada KM.
Kolega f_ar sa ovog foruma je imao par Alfi. 156,156 FL sw,147 FL,sad ima 159. Svaka mu je bila ko apoteka i sad su.
Znam jos par ljudi koji drze do auta i koja su cakum pakum.
Batko npr covjek vozi Alfe 20 godina. 33 1.5 ie,pa 155 V6,156 2.0 TS,156 sw,sad vozi 159 sw,svaka njegova Alfa je bila najbolja u gradu od tog modela. Ispravnost neupitna,nikad gresku nisi mogao naci na bilo kojem autu. Ima jos par ljudi stvarno,ne moze im se rijeci reci za Alfe.
Da se razumijemo,vise ima onih sa druge krajnosti price,ali oni svakako provozaju 1 Alfu i vrate se u kolotecinu.
- johntra
#3737 Re: Alfa Romeo
Autocar nahvalio dizelsku varijantu Giulie...kaže, vozi se najbolje u klasi...
preporučuju je ko kupovinu, pogotovo zbog činjenice da će samo 3.900 modela biti u prodaji na tamošnjem tržištu tokom ove godine...
paćenici, propadaju, ne mogu ih štancati ko Golfove...
preporučuju je ko kupovinu, pogotovo zbog činjenice da će samo 3.900 modela biti u prodaji na tamošnjem tržištu tokom ove godine...
paćenici, propadaju, ne mogu ih štancati ko Golfove...
- ranger
#3738 Re: Alfa Romeo
ovo boldirano nikad. ne lijepe ljudi izolir traku na novo auto, vec kad bude stara 10-15 godina i kad je se debili docepaju. ista prica ko i s bmwom.ElRe wrote:Preteska je, za klasu lose izradjen enterijer (plastika, skriputanje i sl), ne nudi ni prostor na nivou klase i sl.konektovan wrote:
Ja koliko se sjecam, insignia je prema adac-u, dekri, jedan od najbolje ocjenjenih polovnjaka. Ja ne znam sta je tebi veca prevara zaista?!
Sto se tice Alfe, kod nas su problem polovni primjerci koji se ne odrzavaju. Alfa ne trpi izolir trake, lose dijelove i sklicne slamperaje vlasnika i dundjer majstora. Sa Giuliettom, Giuliom i Stelviom ce se distancirati od ove vrste kupaca.
- JedanOdBraceMorica
#3739 Re: Alfa Romeo
Ja ne kontam ovu logiku "auto ne trpi lose odrzavanje, dupljak dijelove, lose vozace, lose cese, lose gorivo itd", a gdje god vidim raspravu o Alfama pojavljuje se i ta logika
Pa zar ga to ne cini losijim i manje izdrzljivim u odnosu na auto koje trpi sve to i i dalje ide i ne kvari se? Mislim sta treba sad, kupiti auto staro 15 godina od 2-3 hiljade maraka i placati svaki veliki servis po 500 maraka jer to auto mora imati samo najbolje ulje, originalne filtere itd.? Da je u pitanju neka ekskluziva tipa stariji Ferrari ili Porsche ili Rolls Royce jos bih i razumio, ali za auto masovne proizvodnje to bas i nije pohvalna cinjenica da moras skrsiti toliko para u odrzavanje samo da se ne bi kvario
Sa potrosackog/vozackog aspekta to ne moze biti prihvatljivo jer je osnovni kriterij kad kupujes auto za svaki dan je da kupis pouzdano auto sa normalnim troskovima odrzavanja pa tek onda dolazi izgled, "dusa" i sve ostalo. Ovde ne govorim o novim autima iz salona, nego o polovnjacima koji se voze nasim cestama, koliko god vlasnik romantizirao svoje auto to je i dalje polovnjak star 15 godina sa 100-200 hiljada (minimalno) na satu, dakle u svakoj razvijenoj zemlji bi bio zreo za zamjenu.
I ne, ne vozim Golfa dvojku il cetvorku ili Passata ilo sta vec nego Hondu Accord iz 2004 na kojoj mi za 3 i po godine nije ni sijalica pregorila a kamoli sta vise, znaci auto vidi majstora samo i iskljucivo kad se mijenja ulje
I ne, ne vozim Golfa dvojku il cetvorku ili Passata ilo sta vec nego Hondu Accord iz 2004 na kojoj mi za 3 i po godine nije ni sijalica pregorila a kamoli sta vise, znaci auto vidi majstora samo i iskljucivo kad se mijenja ulje
Last edited by JedanOdBraceMorica on 23/02/2017 10:20, edited 1 time in total.
- Bullet Tooth Tony
#3741 Re: Alfa Romeo
Evo sta kaze Top Gear za Stelvio ...
Alfa’s technology is lacking a bit, with infotainment graphics and displays that wouldn’t even be top-of-the-line five years ago. Plus, the ride is a bit rough and its all-wheel drive system is really just to help out in some heavy rain or maybe a slightly muddy road. So as all-rounders, the Germans are probably better suited. But for those who want something a bit more exciting, something with flair and that intangible Italian-ness, the Alfa Romeo Stelvio just might pull customers away from the excellent Germans.
ocekujem napad

Alfa’s technology is lacking a bit, with infotainment graphics and displays that wouldn’t even be top-of-the-line five years ago. Plus, the ride is a bit rough and its all-wheel drive system is really just to help out in some heavy rain or maybe a slightly muddy road. So as all-rounders, the Germans are probably better suited. But for those who want something a bit more exciting, something with flair and that intangible Italian-ness, the Alfa Romeo Stelvio just might pull customers away from the excellent Germans.
ocekujem napad

- ElRe
#3742 Re: Alfa Romeo
Alfa je specificna, npr ima ovjes koji je vrh tehnologije u doba kada je konstruisan. Konstruisan je da prizi maksimalni uzitak u voznji i samim tim je slozen i skuplji kod eventualnih popravni. Covjek uzme takav auto za malo novca i onda kada ga treba popraviti to ne radi, auto propada. Ista prica kao i sa vozacima BMWa, npr.JedanOdBraceMorica wrote:Ja ne kontam ovu logiku "auto ne trpi lose odrzavanje, dupljak dijelove, lose vozace, lose cese, lose gorivo itd", a gdje god vidim raspravu o Alfama pojavljuje se i ta logikaPa zar ga to ne cini losijim i manje izdrzljivim u odnosu na auto koje trpi sve to i i dalje ide i ne kvari se? Mislim sta treba sad, kupiti auto staro 15 godina od 2-3 hiljade maraka i placati svaki veliki servis po 500 maraka jer to auto mora imati samo najbolje ulje, originalne filtere itd.? Da je u pitanju neka ekskluziva tipa stariji Ferrari ili Porsche ili Rolls Royce jos bih i razumio, ali za auto masovne proizvodnje to bas i nije pohvalna cinjenica da moras skrsiti toliko para u odrzavanje samo da se ne bi kvario
Sa potrosackog/vozackog aspekta to ne moze biti prihvatljivo jer je osnovni kriterij kad kupujes auto za svaki dan je da kupis pouzdano auto sa normalnim troskovima odrzavanja pa tek onda dolazi izgled, "dusa" i sve ostalo. Ovde ne govorim o novim autima iz salona, nego o polovnjacima koji se voze nasim cestama, koliko god vlasnik romantizirao svoje auto to je i dalje polovnjak star 15 godina sa 100-200 hiljada (minimalno) na satu, dakle u svakoj razvijenoj zemlji bi bio zreo za zamjenu.
Imamo u firmi Ducata generacijama tj od 1999 godine (2.8D, 2.3 JTD, 2.3 Multijet) i svi su izgurali do 200k km bez ikakvih problema uz redovno odrzavanje. Ja sam imao Lybru 1.9 JTD koja je bila povoljna, solidno usminkana ali je bila "grob". Ulozio sam preko 1000 KM u nju (letva volana, prednji ovjes, radio, elektricni podizaci...) i onda je prodao. Covjek koji je kupio od mene za godinu dana nije nista promijenio na njoj.
Na drugoj strani, ko hoce robustan automobil za prevoz od tacke A do tacke B ima Fiat, VW, Opel i sl.
- amar1994
#3743 Re: Alfa Romeo
Accord je klasa za sebe , jbg hahahJedanOdBraceMorica wrote:Ja ne kontam ovu logiku "auto ne trpi lose odrzavanje, dupljak dijelove, lose vozace, lose cese, lose gorivo itd", a gdje god vidim raspravu o Alfama pojavljuje se i ta logikaPa zar ga to ne cini losijim i manje izdrzljivim u odnosu na auto koje trpi sve to i i dalje ide i ne kvari se? Mislim sta treba sad, kupiti auto staro 15 godina od 2-3 hiljade maraka i placati svaki veliki servis po 500 maraka jer to auto mora imati samo najbolje ulje, originalne filtere itd.? Da je u pitanju neka ekskluziva tipa stariji Ferrari ili Porsche ili Rolls Royce jos bih i razumio, ali za auto masovne proizvodnje to bas i nije pohvalna cinjenica da moras skrsiti toliko para u odrzavanje samo da se ne bi kvario
Samo malo mu plastike unutra ne valjaju , nisu mekane
-
hostapler
#3744 Re: Alfa Romeo
Inace su X3,GLC ili Q5 su pojam za terenske sposobnosti i ljudi redovno jasu po dinama sa njima i osvajaju planinske vrhove 
U cemu je Stelvio sigurno bolji. Voznja,dinamika.
Stelvio je sposoban,iako je SUV,odvesti Ring ispod 8min.
- Bullet Tooth Tony
#3745 Re: Alfa Romeo
Ma najjaci ikad ... ja cu tebi vjerovathostapler wrote:Inace su X3,GLC ili Q5 su pojam za terenske sposobnosti i ljudi redovno jasu po dinama sa njima i osvajaju planinske vrhove
-
hostapler
#3746 Re: Alfa Romeo
Najbrza limuzina na Ringu.Bullet Tooth Tony wrote:Ma najjaci ikad ... ja cu tebi vjerovathostapler wrote:Inace su X3,GLC ili Q5 su pojam za terenske sposobnosti i ljudi redovno jasu po dinama sa njima i osvajaju planinske vrhove
Stelvio je sposoban,iako je SUV,odvesti Ring ispod 8min.![]()
![]()
Najbrzi SUV na Ringu.
2 od 2
nije lose za propalog proizvodjaca
P.S.
Mogu ja srati i po temi o BMW,da vam upropastim temu da lici na qrac
Samo reci,ako hoces,nije problem
- johntra
#3747 Re: Alfa Romeo
Ma dobar je BMW X3, kad mu je u redu reduktor i kad se ne mora rastavljati...
Sreća, to nije problem samo kod njega...
evo, ima lik na piku za stoju i po to sredi...
http://www.olx.ba/artikal/17817560/bmw- ... e-mjenjac/
Sreća, to nije problem samo kod njega...
evo, ima lik na piku za stoju i po to sredi...
http://www.olx.ba/artikal/17817560/bmw- ... e-mjenjac/
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3748 Re: Alfa Romeo
Zato sto Alfa nije zamisljena kao radna masina u kojoj ce se prevoziti kurbani, smederevci i sljakobetonski blokovi.JedanOdBraceMorica wrote:Ja ne kontam ovu logiku "auto ne trpi lose odrzavanje, dupljak dijelove, lose vozace, lose cese, lose gorivo itd", a gdje god vidim raspravu o Alfama pojavljuje se i ta logikaPa zar ga to ne cini losijim i manje izdrzljivim u odnosu na auto koje trpi sve to i i dalje ide i ne kvari se? Mislim sta treba sad, kupiti auto staro 15 godina od 2-3 hiljade maraka i placati svaki veliki servis po 500 maraka jer to auto mora imati samo najbolje ulje, originalne filtere itd.? Da je u pitanju neka ekskluziva tipa stariji Ferrari ili Porsche ili Rolls Royce jos bih i razumio, ali za auto masovne proizvodnje to bas i nije pohvalna cinjenica da moras skrsiti toliko para u odrzavanje samo da se ne bi kvario
To je auto za malo specificniju klijentelu o cemu svjedoce proizvodne brojke.
-
ado-šampion
#3749 Re: Alfa Romeo
Ma drug zaobidji temu, na ovoj temi kritika nije dozvoljena, odmah udare labelu "mrzitelj Alfi".JedanOdBraceMorica wrote:Ja ne kontam ovu logiku "auto ne trpi lose odrzavanje, dupljak dijelove, lose vozace, lose cese, lose gorivo itd", a gdje god vidim raspravu o Alfama pojavljuje se i ta logikaPa zar ga to ne cini losijim i manje izdrzljivim u odnosu na auto koje trpi sve to i i dalje ide i ne kvari se? Mislim sta treba sad, kupiti auto staro 15 godina od 2-3 hiljade maraka i placati svaki veliki servis po 500 maraka jer to auto mora imati samo najbolje ulje, originalne filtere itd.? Da je u pitanju neka ekskluziva tipa stariji Ferrari ili Porsche ili Rolls Royce jos bih i razumio, ali za auto masovne proizvodnje to bas i nije pohvalna cinjenica da moras skrsiti toliko para u odrzavanje samo da se ne bi kvario
Realan Alfist ce ti na ovo reci da je Alfa osjetljivija od drugih auta i da zahteva dublji dzep i cesce popravke nego druga auta, ali da to ide uz Alfu i da je Alfisti takvu prihvataju. A nerealan ce te okretati kao janje na raznju filozofijom kako su dvostruki trokuti zadnji krik tehnike i vrhunski izum
Ovi drugi preovladavaju na ovoj temi.
- Bullet Tooth Tony
#3750 Re: Alfa Romeo
Zakljucak je da su bas zagrizeni .... mislim razumijem ja to sve i ja sam za BMW-om zagrizen , vozim jedan , pratim , volim .... ali ... ne ovoliko ... ovo je neki novi nivo ...
... ne smijes progovorit ...