Ja iz Aleje Bosne Srebrene isao do Pennya zavrsio sto sam imao i krenuo na petlju i vozim se mahalom kad podrumi pića, milion boxova sa pečenicama, sirom, voćem i kad bum zgrada nova sa desne strane među kućama...suza81 wrote:I ja pomislih sta fali lokaciji... Petlja pred nosom i s petlje furas gdje hoces. Jest da ono bas izgleda ruzno zbog pijace, los je pristup al ako ce se i to rjesavat super.Nepass wrote:Sta fali lokaciji?gidra wrote:Ja baš neki dan prolazim kroz pijacu iz Pennya i gledam u onu novogradnju i kontam koja će budala onde kupiti stan, meni je ono gore od Tibre...![]()
Manite se šuplje priče novogradnja/starogradnja, ključna stvar koja prodaje nekretninu je lokacija, sve ostalo je manje bitno. Penny novogradnja je na kurčevoj lokaciji pa i sto puta da sruše pijacu opet je preloša. Za 1600 KM se mogao kupiti solidan stan na AP ili Dobrinji pa čak i za manje love, pa resto uložiti u renoviranje ili opremanje.
Gdje si nasao stan na dobrinji za 1600KM?
Ja nasao na granici sa rs vala i to je kurceva lokacija.
Odavde do studentskog doma 15min hoda.
Meni je kurceva lokacija otes, zabrdje, toka dzeka i sirokaca, mihrivode i mahmutovac.
Znaci da je penny ipak najjeftinija novogradnja u Sa.
Čuj šta fali lokaciji, lokaciji fali sve.
Lokacija nema ama baš ništa što bi neko funkcionalno naselje trebalo imati i nije predviđena za zgrade, ali to je korumpirana Ilidža..
Škole (ako se ne varam) ni na vidiku, tramvaj koliko god izgledao blizo je predaleko a pogotovo što pješačkog prelaza do tram. stanice nema. Autobus misaona imenica, vrtić, bolnica, park, igralište također...
Lokacija se ubila za povremeno korištenje stana za kurvaluke
Pa valjda i cijena od 1600 KM/m2 nešto govori. Ispod u Sarajevu za novo nema. O kvalitetni gradnje ne bih jer ne znam nit' sam bio...