Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3726 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

ma dobro mogu se privatizirati cijevi pumpe i "radnici" da rade kao da su privatnici
ali da voda bude javnno dobro

mada je svejedno plaćao vodu ili cijevi :D
:lol:

jedina prednost bi bilo što bi plaćao koliko potrošiš
meni na vikendici dođe mjesečno 2.8 maraka
ni za šta :D
hizo ramidovic

#3727 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

posto svi ikukaju aniko nenudi rijesenje evo moj prjedlog sta treba uradit uviku:
1. poskupljat cjenu vode za 30 do 40 posto od prikupljeni para zaposlit jos ljudi dase javljaju gradzanima natelefon ida hodaju pogradu ida vide dze voda curi pada jave viku davik zna pace tako svi moc nazvat vik a vikce vazda znat dze ima kaki kvarova
2. vikce kupit bidone bureta ikanistere itusit il iznajmljivat hin gradzanima popovoljnim cjenama takoce svi uvjek imat vode zanapitse ilza iztusiratse malo ilza malose plaknut alne pre vise vego samo dze naj vise treba izpod pazuha dole ruke po nekad noge itd
3. organizovat radne akcije kostosu bile birvaktile dzecese gradzanima omogucit dakopaju kanale avikce him obezbedit sendvice ipice takoce svi gradzani dat svoj doprinos a vikce him umanjit racune zapet dodeset posto prvi mijesec
4. ove gradzane stoneplacaju treba hin dug halalit a ljepo hin zovnut uvik idobrose izgalamit nanjiha i zaprjetit damoraju placat idase nezajebaju ako nece bice belaja
5. posto vik ima duga zastruju treba ljepo sjest sljudima iz ep i zamolithin dadug halale aposto tamo ima dobri ljudi onice to stjet

eto ovo zasad akoko ima jos kaki prjedloga bujrum nek turi naspisak
Maharadza

#3728 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

ViK: Nema osnova za umanjenje računa, mi ne možemo utjecati na redukcije

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vik-nema ... /150922069

Normalno da nema, ali svejedno je vala, ovce će u svakom slučaju platiti, nOrOd znO! :oops:
dezurni_ucenik

#3729 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Maharadza wrote:ViK: Nema osnova za umanjenje računa, mi ne možemo utjecati na redukcije

Normalno da nema, ali svejedno je vala, ovce će u svakom slučaju platiti, nOrOd znO! :oops:

Te ovce zive po normama koje su preuzete iz proslog sistema. Valjda ih strah ako se pobune. Mozda se jedino trznu neke nove generacije koje su rodjene krajem devedesetih i oni koji dolaze iz 2000tih. Za ove prije, nema spasa.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3730 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

da...mozda da opet zapale opstinu centar... :run:
cpu_fan

#3731 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by cpu_fan »

Da rezimiramo, ViK nije nadležan za vodosnadbjevanje grada, odnosno ljudi se ne miješaju u svoj pos'o.
Maharadza

#3732 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

dezurni_ucenik wrote:
Maharadza wrote:ViK: Nema osnova za umanjenje računa, mi ne možemo utjecati na redukcije

Te ovce zive po normama koje su preuzete iz proslog sistema. Valjda ih strah ako se pobune. Mozda se jedino trznu neke nove generacije koje su rodjene krajem devedesetih i oni koji dolaze iz 2000tih. Za ove prije, nema spasa.
Nope, te nove generacije gledaju da što prije završe školu, dobiju kakav certifikat za poznavanje nekog stranog jezika i ispale se iz ove rupe, barem oni pametniji među njima koji bi možda nešto i mogli promijeniti, dok ostaje samo šljam i otpad (divi crnu hroniku)! Jednostavno ne vidim spasa za ovu zemlju!
Tomahawk11
Globalni moderator

#3733 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

cpu_fan wrote:Da rezimiramo, ViK nije nadležan za vodosnadbjevanje grada, odnosno ljudi se ne miješaju u svoj pos'o.
:mrgreen: :roll:

Naravno, hajmo se sad malo igrati sta je u cijoj nadleznosti. Na kraju ce VIK biti u nadleznosti GRAS-a, pa cemo se moci zaliti Nailovoj materi :roll:
Budala je i onaj ko ih okrene, ne mozes svakako dobiti neki normalan odgovor, niti informaciju.
Dozer

#3734 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

dezurni_ucenik wrote:

Zapravo, ovo je potpuno netacno. Ako se pogeldaju svi protesti do sada, na njima se nalazilo 90% upravo ovih prijeratnih generacija, dok su ove od '90-in pa nadalje sjedile po kaficima, setale, itd. Ali, to je tako bilo do februarskih i paljevine. Tu su do izrazaja dosle te nove generacije....

Nazalost, te nove generacije su vrlo lake za manipulaciju i njima je dovoljno spomenuti BHS matricu u bilo kojem smislu, pa da odmah zaborave na sve drugo.
Haris.ba

#3735 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

To je simbioza ViK i Grasa. Prvi nas vozaju sa vodom, a drugi uvode redukcije u red vožnji.
problemnatravunu

#3736 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by problemnatravunu »

To samo ima u Sarajevu, izgleda; slicno su ovi iz Toplana podmetali u ugovorima koje su zahtijevali da korisnici potpisu, a gdje oni nisu odgovorni ako nemaju goriva da bi mogli da griju :lol: :lol:
Kadija te tuzi, kadija ti sudi... tvoje je samo da potpises ugovor i redovno placas racune koje mi saljemo :lol:
sizifinho

#3737 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sizifinho »

jos treba da protestujem pa da dobijem ciglu u glavu ili pendrek u bubreg... neka hvala
:run:

u drzavi kakva je Bosna postoji samo kategoricno rusenje sistema silom i nista vise. Gradjanski rat mora izbit da se nesto promijeni
dontkill

#3738 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dontkill »

Maharadza wrote:
mayab wrote:
Tačno mu po čehri vidiš da je đubre koje je sevap tući čitavu noć pa dok ne dođe voda za Sabah. :evil:
Oni su "formirali tim za monitoring praćenja implementacije našeg malog akcionog plana..." i vode će vjerovatno biti kad tim u cijelosti izvrši monitoring nad timom koji prati ono što implementira podtim od akcije i planiranja.

Neko je glasao za ovu budalu.
BHF_Manijak

#3739 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Pa sta sad redukujete mater vam jebem u picku vise??? Palo kise milion litara, ali jok, zavrni opet! Fuj, majci vam zatrebalo!
1946--1987

#3740 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by 1946--1987 »

al jarane, zemlja sa toliko voda i svega dozvoli sebi da npr skole,vrtici ili predskolske ustanove pola dana nemaju vode.
pa objesiti ih sve majku im lezihljebovicku i neradnicku jebem.

boli li ikog kurac za ovaj problem i namjerava li ga rijesiti, ko je odgovoran dajte ime i sliku samo da mu facu poganu vidim.
drug_profi

#3741 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Image

pet godina nakon rata cijeli vodovodni sistem u Sarajevu je bio obnovljen i rekonstruisan.
Otada niko marke u njega nije ulozio, a sav prikupljeni novac od naplate je isao u plate i beneficije.

Kriva je SDA najvise jer je ona konstanta u ovom kantonu i njeni ljudi vode javna preduzeca kontinuirano vec 20 i kusur godina.

A bujrum tvrdite da to nije tacno i da je kriv SDP i DF i Haris isto ako ne i vise od njih.
Ne cudim se da ima i takvih jer ovi bilmezi osvajaju glasove konstatno na nesto, samo ne znam na sta.
BHF_Manijak

#3742 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BHF_Manijak »

1946--1987 wrote:al jarane, zemlja sa toliko voda i svega dozvoli sebi da npr skole,vrtici ili predskolske ustanove pola dana nemaju vode.

boli li ikog kurac za ovaj problem i namjerava li ga rijesiti, ko je odgovoran dajte ime i sliku samo da mu facu poganu vidim.
Evo vidis, jedan od ovakvih, pljunuti kadar SDA, sav mu se profil zeleni od papanluka, izadje i hladno kaze da nema osnove za smanjenje racuna za vodu! Dakle placas uslugu koje nemas!
Ovakvi moroni vode drzavu od lokalne zajednice do najvisih nivoa vlasti, upravo ovakvi debili!
https://www.facebook.com/people/Kenan-% ... /528464689

Mater mu jebem posred picke, debil kao i 99% mu onih kojima se u stranci dici i koji masu barjacima.

Naklatit se debilu na kosti, makar preko poruka mu mogu mater jebat, jer je glup!
the_stick

#3743 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by the_stick »

mom komsiji prije nekih mjesec i po dosli iz ViK-a da zamjene sat za vodu... neka redovna zamjena... nakon nekih mjesec dana, komsija skonta da negdje pusta voda jer je saht pun vode, a za mjesec potrosio 70 kubika iako rijetko tu boravi... helem, nakon sto je bezuspjesno dozivao ove iz vik-a, prije nekoliko dana zvao nekog vodoinstalatera... ovaj skonta da ovi sto su mijenjali sat nisu dobro privrnuli ni neku maticu prije sata, ni maticu iza sata tako da je voda pustala i na racun vik-a i na racun komsije... bukvalno je vodoinstalater rijesio problem za 5 min... i onda kazu 70% vode se gubi kroz cijevi :?

komsija bi iz principa da se zali na racun, al' istovremeno konta kako ce on nekome dokazati da je voda pustala jer njihovi uposlenici nisu svoj posao odradili kako treba... ne znam sta je na kraju odlucio, ali pretpostavljam da ce na kraju platiti jer mu se ne da mjesecima peglati i jos na kraju s njima na sudu zavrsiti...
the_stick

#3744 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by the_stick »

BHF_Manijak wrote:
1946--1987 wrote:al jarane, zemlja sa toliko voda i svega dozvoli sebi da npr skole,vrtici ili predskolske ustanove pola dana nemaju vode.

Evo vidis, jedan od ovakvih, pljunuti kadar SDA, sav mu se profil zeleni od papanluka, izadje i hladno kaze da nema osnove za smanjenje racuna za vodu! Dakle placas uslugu koje nemas!
Ovakvi moroni vode drzavu od lokalne zajednice do najvisih nivoa vlasti, upravo ovakvi debili!

Mater mu jebem posred picke, debil kao i 99% mu onih kojima se u stranci dici i koji masu barjacima.

Naklatit se debilu na kosti, makar preko poruka mu mogu mater jebat, jer je glup!
s obzirom da se voda naplacuje prema potrosnji, a ne prema vremenu koliko je dostupna, realno gledano vjerovatno i ne postoji osnova da se umanje racuni (osim ako neko ne moze dokazati ono sto sam nedavno cuo da se i prolazak zraka kroz cijevi mjeri kao potrosnja vode)...

ono sto mene vise nervira u ovom nastupu je prica kako nestasica vode nije pod kontrolom vik-a, a istovremeno mrtvi hladni pricaju kako im se zbog stare infrastrukture kroz mrezu gubi 70% vode... pa ko je nadlezan da popravi mrezu u PM?! jesam ja?!
VjecitiStudent

#3745 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

BHF_Manijak wrote:

Briga njih, oni odgovaraju samo svojoj partiji.
supercali

#3746 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by supercali »

Ovog kenana znam i sto se tice ovako decko je ok e sad kako eadi posao cime se vodi itd ne bih znao
Drvosjeca iz Dejcica

#3747 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

supercali wrote:Ovog kenana znam i sto se tice ovako decko je ok e sad kako eadi posao cime se vodi itd ne bih znao
Ja ga ne poznajem ali bezveze je prozivati čovjeka koji nije na forumu niti ga 99% forumaša poznaje. Baš otrcano. :oops:
ultima_palabra

#3748 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by ultima_palabra »

Ma ok, nisu dužni umanjiti račune ako gledaš čisto tehnički... ali bi time pokazali makar malo solidarnosti sa ljudima koji trpe zbog njihovog javašluka.
VjecitiStudent

#3749 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
supercali wrote:Ovog kenana znam i sto se tice ovako decko je ok e sad kako eadi posao cime se vodi itd ne bih znao
Ja ga ne poznajem ali bezveze je prozivati čovjeka koji nije na forumu niti ga 99% forumaša poznaje. Baš otrcano. :oops:
Zbilja, bez veze prozivati lika koji ovakvim izjavama vrijeđa sve one koji se mjesecima pate zbog nestašice vode za koju je kriva upravo firma i stranka za koje lik radi.
Drvosjeca iz Dejcica

#3750 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

VjecitiStudent wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Zbilja, bez veze prozivati lika koji ovakvim izjavama vrijeđa sve one koji se mjesecima pate zbog nestašice vode za koju je kriva upravo firma i stranka za koje lik radi.
Nisam upratio kakve izjave?
Post Reply